Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επανερχομαι, για οποιους ενδιαφερονται, σε οτι αφορα τον γενικο καθαρισμο της Weber Q2200, στις φωτογραφιες φενεται πως ηταν πριν την καθαρισω και μετα. Ειναι ευκολη οπως ειπα στο καθαρισμα. Μου πηρε καποιες ωρες.

thumbnail.jpeg-18.jpg

thumbnail.jpeg-17.jpg

thumbnail.jpeg-16.jpg

thumbnail.jpeg-15.jpg

  • Like 5
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2199

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Πρακτικά τι σημαινει αυτό στο ψησιμό...?

Προσωπικά το θεωρώ οκ...γιατι το βαζεις και το αφηνεις εκει...να μετράει...

εκανα σημερα μοσχαρισια οριμανσης 115 ημερών. ηθελα 58 βαθμούς τελική. το θερμόμετρο με το πρόγραμμα βαση θερμοκρασιας κ χρόνου ψησιματος αρχισε να βαραει να το βγάλω στους 54 παρα. λεω παρα γτ το παρακολουθουσα κ ηταν 53 ηδη καποια αρκετα δευτερόλεπτα. μεχρι να ανοιξω καδο σβησω εν τελη βγηκε στους 54. στο ρεστ εκτος φωτιας εφτασε οριακα 60. 

καταλαβαίνεις οτι εαν κάτι δεν αντιδραει γρηγορα θα χει παει 54 κ θα δειχνει 53 για αρκετο χρονο συνδυαστικά τωρα κ αν εχεις δυνατη φωτια 250 260 (εγω ημουν 200-210) δε προλαβαινεις τους χρονους απο το 53 στο 55. αν λοιπον εβγαλα στο 54 κ πηγε 60 τοτε στους 55 θα πηγαινε 62 (την εχω πατησει παει εκθετικά.. εχω βγάλει στους 56 πειραματικα σε διαφορετικο κοματι πάχους κ μοσχαριού το καλοκαιρι κ εφτασε 68 ..).

το 62 με το αρχικο 58 που ζητούσα κ σε γευση κ σε υφη εχει μεγαλη διαφορα στη μοσχαρισια. οποτε στο παραδειγμα μου δεν ειναι απλα αφηνεις κ γράφει.  αν τωρα κανεις κοτοπουλο που οταν φτασει 75 θα παει 76 η χοιρινο που απλα θες να περασεις το safe της σαλμονελας σκασιλα σου μεγάλη απλα γράφει. οταν φτιαχνεις όμως κατι που ειναι ιδιαίτερο κ κοστίζει 60ευρω  το κιλο στη καλύτερη η το κανεις μια στο τοσο απλα θες να βγει οσο.καλυτερο γίνεται κ οχι στο περίπου

ξεκαθαρα εχει  να κανει με τις συνηθειες σου εγω που τρωω 1 φορα τη βδομάδα burger blank angus ε ρε συ θελω να βγει 60 νταν ουτε 62 ουτε 58! ε θα χω καλο θερμόμετρο σε bao buns με πανσετουλα κλαιν μαιν εκει η ακρίβεια

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Λοιπόν απ' ότι κατάλαβα από το πολύ τρίψιμο να φύγει η καμμένη λαδιλα έγινε λείο το εσωτερικό του κάδου ψησίματος, το οποίο ήταν λίγο τραχύ. Με λίγα λόγια ίσως έβγαλα κάποιο coating που ίσως είχε ή απλά γυαλισα το τραχύ cast aluminum. Ελπίζω να μην έκανα βλακεία. Θα δείξει ο χρόνος. 

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sndev είπε

εκανα σημερα μοσχαρισια οριμανσης 115 ημερών. ηθελα 58 βαθμούς τελική. το θερμόμετρο με το πρόγραμμα βαση θερμοκρασιας κ χρόνου ψησιματος αρχισε να βαραει να το βγάλω στους 54 παρα. λεω παρα γτ το παρακολουθουσα κ ηταν 53 ηδη καποια αρκετα δευτερόλεπτα. μεχρι να ανοιξω καδο σβησω εν τελη βγηκε στους 54. στο ρεστ εκτος φωτιας εφτασε οριακα 60. 

καταλαβαίνεις οτι εαν κάτι δεν αντιδραει γρηγορα θα χει παει 54 κ θα δειχνει 53 για αρκετο χρονο συνδυαστικά τωρα κ αν εχεις δυνατη φωτια 250 260 (εγω ημουν 200-210) δε προλαβαινεις τους χρονους απο το 53 στο 55. αν λοιπον εβγαλα στο 54 κ πηγε 60 τοτε στους 55 θα πηγαινε 62 (την εχω πατησει παει εκθετικά.. εχω βγάλει στους 56 πειραματικα σε διαφορετικο κοματι πάχους κ μοσχαριού το καλοκαιρι κ εφτασε 68 ..).

το 62 με το αρχικο 58 που ζητούσα κ σε γευση κ σε υφη εχει μεγαλη διαφορα στη μοσχαρισια. οποτε στο παραδειγμα μου δεν ειναι απλα αφηνεις κ γράφει.  αν τωρα κανεις κοτοπουλο που οταν φτασει 75 θα παει 76 η χοιρινο που απλα θες να περασεις το safe της σαλμονελας σκασιλα σου μεγάλη απλα γράφει. οταν φτιαχνεις όμως κατι που ειναι ιδιαίτερο κ κοστίζει 60ευρω  το κιλο στη καλύτερη η το κανεις μια στο τοσο απλα θες να βγει οσο.καλυτερο γίνεται κ οχι στο περίπου

ξεκαθαρα εχει  να κανει με τις συνηθειες σου εγω που τρωω 1 φορα τη βδομάδα burger blank angus ε ρε συ θελω να βγει 60 νταν ουτε 62 ουτε 58! ε θα χω καλο θερμόμετρο σε bao buns με πανσετουλα κλαιν μαιν εκει η ακρίβεια

Το θερμόμετρο του ΙΚΕΑ δεν είναι instant, το έχω γράψει κι εγώ παλιότερα. Ακριβές είναι όμως, το πιστοποιώ κι εγώ που έχω δοκιμάσει και βραστό νερό και πάγο που λιώνει.

Για τους χρόνους που έγραψε ο @Evgenios_V, είναι σαν να θέλεις να το κάνεις instant, δηλαδή να το βάλεις στο ψητό να σου πει εκείνη την στιγμή πόση είναι η θερμοκρασία. Δεν κάνει για τέτοιο, εκτός και αν έχεις τα ψησίματα που δεν σε πολυενδιαφέρει η ταχύτητα. Όμως αν το αφήσεις μέσα στο κρέας δεν έχει τέτοια χρονική καθυστέρηση γιατί ανεβαίνει βαθμό - βαθμό, όπως ψήνεται το κρέας. Εν τέλει θα είχε ενδιαφέρον να το συγκρίνουμε με ένα ακριβό θερμόμετρο να δούμε τι lag υπάρχει σε αυτή την περίπτωση.

  • Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Λοιπόν απ' ότι κατάλαβα από το πολύ τρίψιμο να φύγει η καμμένη λαδιλα έγινε λείο το εσωτερικό του κάδου ψησίματος, το οποίο ήταν λίγο τραχύ. Με λίγα λόγια ίσως έβγαλα κάποιο coating που ίσως είχε ή απλά γυαλισα το τραχύ cast aluminum. Ελπίζω να μην έκανα βλακεία. Θα δείξει ο χρόνος. 

Και εγώ τρίβω αλλά η μαυρίλα μένει... Αν τριψουμε πολύ θα φύγει κάτι.. Coating η ότι τέλος πάντων έχει... Οπότε προσπαθώ να πάρω ότι μπορώ.. 

  • Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Και εγώ τρίβω αλλά η μαυρίλα μένει... Αν τριψουμε πολύ θα φύγει κάτι.. Coating η ότι τέλος πάντων έχει... Οπότε προσπαθώ να πάρω ότι μπορώ.. 

Το εψαχνα χτες βραδυ και ειδα οτι ο καδος ειναι cast aluminum. Επισης υπαρχουν και σκευη μαγειρικης (τηγανια πχ) απο αυτο το υλικο. Αρα σε πρωτη φαση, απο θεμα υγειας που ειναι και το σημαντικοτερο, πιστευω οτι δεν εκανα μλκια.

Σε δευτερη φαση ειδα οτι δεν σκουριαζει το συγκεκριμενο υλικο, μονο χαλαει καπως αν ερθει σε επαφη με θαλλασινο νερο. Οποτε και απο εδω πιστευω ειμαι οκ. Τι να πω... θα δειξει.

  • Like 2
Δημοσ.

18 δευτερόλεπτα για ΔΤ 70 βαθμών, θέλετε να μου πείτε ότι αυτό είναι ανεπαρκές για ψήσιμο κρέατος ;

Μήπως υπερβάλλουμε λίγο ;

  • Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά να ρωτήσω γιατί το έχω απορία σχετικά με το καθάρισμα.

Γιατί είναι τόσο κακό (ή δεν προτείνεται) να χρησιμοποιήσεις κάποιο καθαριστικό για τον κάδο και τον καθαρίζεις μόνο όσο μπορείς με μία σπάτουλα; Γενικά την ίδια ερώτηση την έχω και για τα υπόλοιπα μέρη εκτός από τις (μαντεμένιες) σχάρες όπου το καταλαβαίνω.

Κοιτούσα στο σουπερμαρκετ και είδα ότι υπάρχουν διάφορα καθαριστικά που τα προτείνουν για bbq (δεν λένε βέβαια για ποια μέρη).

Την προηγούμενη φορά που καθάρισα την 425, που ήταν και η πρώτη, το ταψάκι που μαζεύει τα λίπη είχε πιάσει 1+ εκατοστό μαυρίλας. Το έξυσα για να φύγουν τα πολλά όμως και πάλι ήταν μέσα στα καμμένα λίπη. Οπότε δοκίμασα να το περάσω με το καθαραστικό που έχουμε για το εσωτερικό της ηλεκτρικής κουζίνας. Το ψέκασα, το άφησα για 5' και μετά το ξέπλυνα και με λίγο ακόμα τρίψιμο ήταν σαν καινούργιο.

Είναι παράλογο να σκέφτομαι να κάνω κάτι παρόμοιο και για τον κάδο; Με πιο ήπιο καθαριστικό βέβαια.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, sndev είπε

εκανα σημερα μοσχαρισια οριμανσης 115 ημερών. ηθελα 58 βαθμούς τελική. το θερμόμετρο με το πρόγραμμα βαση θερμοκρασιας κ χρόνου ψησιματος αρχισε να βαραει να το βγάλω στους 54 παρα. λεω παρα γτ το παρακολουθουσα κ ηταν 53 ηδη καποια αρκετα δευτερόλεπτα. μεχρι να ανοιξω καδο σβησω εν τελη βγηκε στους 54. στο ρεστ εκτος φωτιας εφτασε οριακα 60. 

καταλαβαίνεις οτι εαν κάτι δεν αντιδραει γρηγορα θα χει παει 54 κ θα δειχνει 53 για αρκετο χρονο συνδυαστικά τωρα κ αν εχεις δυνατη φωτια 250 260 (εγω ημουν 200-210) δε προλαβαινεις τους χρονους απο το 53 στο 55. αν λοιπον εβγαλα στο 54 κ πηγε 60 τοτε στους 55 θα πηγαινε 62 (την εχω πατησει παει εκθετικά.. εχω βγάλει στους 56 πειραματικα σε διαφορετικο κοματι πάχους κ μοσχαριού το καλοκαιρι κ εφτασε 68 ..).

το 62 με το αρχικο 58 που ζητούσα κ σε γευση κ σε υφη εχει μεγαλη διαφορα στη μοσχαρισια. οποτε στο παραδειγμα μου δεν ειναι απλα αφηνεις κ γράφει.  αν τωρα κανεις κοτοπουλο που οταν φτασει 75 θα παει 76 η χοιρινο που απλα θες να περασεις το safe της σαλμονελας σκασιλα σου μεγάλη απλα γράφει. οταν φτιαχνεις όμως κατι που ειναι ιδιαίτερο κ κοστίζει 60ευρω  το κιλο στη καλύτερη η το κανεις μια στο τοσο απλα θες να βγει οσο.καλυτερο γίνεται κ οχι στο περίπου

ξεκαθαρα εχει  να κανει με τις συνηθειες σου εγω που τρωω 1 φορα τη βδομάδα burger blank angus ε ρε συ θελω να βγει 60 νταν ουτε 62 ουτε 58! ε θα χω καλο θερμόμετρο σε bao buns με πανσετουλα κλαιν μαιν εκει η ακρίβεια

Ευχαριστώ για το παράδειγμά σου...ξεκαθαρο και συμφωνώ στο σκεπτικό σου απολυτα...

Απλά νομίζω οτι εχει ισχυ και ετσι έκανα και εγω τις δοκιμές μου άλλωστε (αλλιώς δεν θα ειχα τροπο να το κάνω) οταν πας να το χρησιμοποιήσεις σαν instant...Για την περιπτωση που το βάζεις σε ενα κομμάτι κρεας για μεγάλο διαστημα πρεπει να ειναι οκ...

για αυτό και εγω έγραψα οτι το βάζεις στο ψητό και το αφηνεις να μετράει...δλδ οχι instant...

Δημοσ.
44 minutes ago, schaliasos said:

Ρε παιδιά να ρωτήσω γιατί το έχω απορία σχετικά με το καθάρισμα.

Γιατί είναι τόσο κακό (ή δεν προτείνεται) να χρησιμοποιήσεις κάποιο καθαριστικό για τον κάδο και τον καθαρίζεις μόνο όσο μπορείς με μία σπάτουλα; Γενικά την ίδια ερώτηση την έχω και για τα υπόλοιπα μέρη εκτός από τις (μαντεμένιες) σχάρες όπου το καταλαβαίνω.

Κοιτούσα στο σουπερμαρκετ και είδα ότι υπάρχουν διάφορα καθαριστικά που τα προτείνουν για bbq (δεν λένε βέβαια για ποια μέρη).

Την προηγούμενη φορά που καθάρισα την 425, που ήταν και η πρώτη, το ταψάκι που μαζεύει τα λίπη είχε πιάσει 1+ εκατοστό μαυρίλας. Το έξυσα για να φύγουν τα πολλά όμως και πάλι ήταν μέσα στα καμμένα λίπη. Οπότε δοκίμασα να το περάσω με το καθαραστικό που έχουμε για το εσωτερικό της ηλεκτρικής κουζίνας. Το ψέκασα, το άφησα για 5' και μετά το ξέπλυνα και με λίγο ακόμα τρίψιμο ήταν σαν καινούργιο.

Είναι παράλογο να σκέφτομαι να κάνω κάτι παρόμοιο και για τον κάδο; Με πιο ήπιο καθαριστικό βέβαια.

Με δεδομένο ότι η γυναίκα μου (μανιακή με τα καθαριστικά - αν υπήρχε άρωμα χλωρίνης θα ήταν το αγαπημένο της) βαζει στον φούρνο διάφορα, θα χρησιμοποιούσα και στο  κάδο μια στο τόσο.  Απλα μετα θα σαπουνιζα καλά,  και θα ξέπλενα με άφθονο νερό.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, schaliasos είπε

Ρε παιδιά να ρωτήσω γιατί το έχω απορία σχετικά με το καθάρισμα.

Γιατί είναι τόσο κακό (ή δεν προτείνεται) να χρησιμοποιήσεις κάποιο καθαριστικό για τον κάδο και τον καθαρίζεις μόνο όσο μπορείς με μία σπάτουλα; Γενικά την ίδια ερώτηση την έχω και για τα υπόλοιπα μέρη εκτός από τις (μαντεμένιες) σχάρες όπου το καταλαβαίνω.

Κοιτούσα στο σουπερμαρκετ και είδα ότι υπάρχουν διάφορα καθαριστικά που τα προτείνουν για bbq (δεν λένε βέβαια για ποια μέρη).

Την προηγούμενη φορά που καθάρισα την 425, που ήταν και η πρώτη, το ταψάκι που μαζεύει τα λίπη είχε πιάσει 1+ εκατοστό μαυρίλας. Το έξυσα για να φύγουν τα πολλά όμως και πάλι ήταν μέσα στα καμμένα λίπη. Οπότε δοκίμασα να το περάσω με το καθαραστικό που έχουμε για το εσωτερικό της ηλεκτρικής κουζίνας. Το ψέκασα, το άφησα για 5' και μετά το ξέπλυνα και με λίγο ακόμα τρίψιμο ήταν σαν καινούργιο.

Είναι παράλογο να σκέφτομαι να κάνω κάτι παρόμοιο και για τον κάδο; Με πιο ήπιο καθαριστικό βέβαια.

Ολα τα καθαριστικα φουρνου και λιποδιαλυτικα που ειδα λενε να μην χρησιμοποιειται σε αλουμινιο. Τουλαχιστον στις weber ειναι αλουμινιο. Ισως το λενε γιατι μπορει να θαμπωσει, δεν ξερω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Το εψαχνα χτες βραδυ και ειδα οτι ο καδος ειναι cast aluminum. Επισης υπαρχουν και σκευη μαγειρικης (τηγανια πχ) απο αυτο το υλικο. Αρα σε πρωτη φαση, απο θεμα υγειας που ειναι και το σημαντικοτερο, πιστευω οτι δεν εκανα μλκια.

Σε δευτερη φαση ειδα οτι δεν σκουριαζει το συγκεκριμενο υλικο, μονο χαλαει καπως αν ερθει σε επαφη με θαλλασινο νερο. Οποτε και απο εδω πιστευω ειμαι οκ. Τι να πω... θα δειξει.

καλύτερα να υπάρχουν λίγα κατάλοιπα στο κάδο και στο καπάκι ,δεν νομίζω να δημιουργούν κάποιο πρόβλημα στην υγεία  σε αντίθεση με το αλουμίνιο που εχει αποδειχθεί  ακατάλληλο - χωρίς κάποιου είδους προστατευτική επίστρωση - όταν αυτό εκτίθεται σε θερμοκρασίες , τώρα το  κατα πόσο έχει -είχε- επίστρωση ο κάδος της  συγκεκριμένης ψησταριάς  μπορείς να το μάθεις -φανταζομαι- με ερώτηση στην εταιρία

  • Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

καλύτερα να υπάρχουν λίγα κατάλοιπα στο κάδο και στο καπάκι ,δεν νομίζω να δημιουργούν κάποιο πρόβλημα στην υγεία  σε αντίθεση με το αλουμίνιο που εχει αποδειχθεί  ακατάλληλο - χωρίς κάποιου είδους προστατευτική επίστρωση - όταν αυτό εκτίθεται σε θερμοκρασίες , τώρα το  κατα πόσο έχει -είχε- επίστρωση ο κάδος της  συγκεκριμένης ψησταριάς  μπορείς να το μάθεις -φανταζομαι- με ερώτηση στην εταιρία

Mπορεις να μου πεις που λενε αυτο για το αλουμινιο? εγω που εψαξα βρηκα οτι ειναι safe. 😢

Δημοσ.
23 minutes ago, g_f said:

Με δεδομένο ότι η γυναίκα μου (μανιακή με τα καθαριστικά - αν υπήρχε άρωμα χλωρίνης θα ήταν το αγαπημένο της) βαζει στον φούρνο διάφορα, θα χρησιμοποιούσα και στο  κάδο μια στο τόσο.  Απλα μετα θα σαπουνιζα καλά,  και θα ξέπλενα με άφθονο νερό.

 

13 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Ολα τα καθαριστικα φουρνου και λιποδιαλυτικα που ειδα λενε να μην χρησιμοποιειται σε αλουμινιο. Τουλαχιστον στις weber ειναι αλουμινιο. Ισως το λενε γιατι μπορει να θαμπωσει, δεν ξερω.

Μία τρέλα την έχω και εγώ με το καθάρισμα οπότε την καταλαβαίνω την γυναίκα σου 😁. Δεν το κάνω συχνά αλλά όταν πιάνω να καθαρίσω κάτι θέλω να καθαρίσει καλά. Και το γέγονος ότι μετά από αρκετή ώρα ξυσίματος το πολύ μαύρο γίνεται απλά λιγότερο μαύρο μπορεί να με τρελάνει. Σίγουρα από ένα σημείο και μετά είναι αδύνατο διάφορα μέρη της ψησταριάς να λάμπουν όπως στην αρχή αλλά αν μπορεί ένα λιποδιαλυτικό να βοηθήσει λίγο την κατάσταση και να κάνει πιο εύκολο το καθάρισμα θα το προτιμούσα. 

Πρέπει να δω τι υλικό είναι ο κάδος στις Napoleon. Το είχα ψάξει και στο manual της ψησταριάς αλλά δεν είχα δει να αναφέρεται εκεί.

Δημοσ.

νομιζω πως πρώτα απ όλα είναι γραμμενο σε κάθε οικιακό σκεύος αλουμινίου , στις οδηγίες αναφέρουν για την προστασία της επίστρωσης και πως δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε όταν αυτή αποκολληθεί
τώρα βεβαια στο στρατό  όλοι μας είχαμε και απο μια καραβάνα αλουμινίου ;)

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...