Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Masma είπε

Εβλεπα και αυτην https://www.skroutz.gr/s/18374032/Campingaz-Ψησταριά-Υγραερίου-με-2-Εστίες-2-Series-Classic-L.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share.

Η συγκεκριμένη απο τα Leroy ειναη αξιόπιστη ; 

Σε αυτα τα λεφτα πανω κατω ολες ιδιες ειναι. Του λερου την εχουν καποιοι εδω και εχουν γραψει καλα σχολια. Δεν ξερω καμια απο τις δυο προσωπικα. Αν με ρωτουσες θα σου ελεγα να πας σε weber spirit 210 στα 480€ απο Κωτσοβολο.

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Nαι εννοειται οτι δινει. Εγω κανω καπνισμα σε μεγαλες μπριζολες που ψηνω με reverse searing και παιρνει κανενα 45', αλλα εννοειται και σε low and slow 5-8 ωρων. Χρησιμοποιω πελετ καπνισματος, αλλα οπως ειπα δεν κανει smoke ring, μιας και δεν δηιουργουνται καποιες χημικες αντιδρασεις στην επιφανεια του κρεατος. Αλλα γευση δινει κανονικα.

Για να κανεις στο θερμοσιφωνα θα πρεπει να κλεινει απο πανω. Θα γινει και με ανοιχτο, αλλα οχι σε τετοιο βαθμο.

Έχω παραγγείλει ένα κουτί "σωλήνα" για κάπνισμα με πέλετ , αλλά η αλήθεια είναι πως έχω δεύτερες σκέψεις κατά πόσο υγιεινή είναι η χρήση του, λόγω των διαφόρων χημικών που μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία του πέλετ. Όσο και να λένε πως είναι πιστοποιημένο για χρήση σε φαγητά πάντα η αμφιβολία θα έρχεται στο μυαλό μου. Επειδή ξέρω πως το ψάχνεις παραπάνω στα θέματα υγείας, έχεις καταλήξει κάπου;

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, aloop είπε

Έχω παραγγείλει ένα κουτί "σωλήνα" για κάπνισμα με πέλετ , αλλά η αλήθεια είναι πως έχω δεύτερες σκέψεις κατά πόσο υγιεινή είναι η χρήση του, λόγω των διαφόρων χημικών που μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία του πέλετ. Όσο και να λένε πως είναι πιστοποιημένο για χρήση σε φαγητά πάντα η αμφιβολία θα έρχεται στο μυαλό μου. Επειδή ξέρω πως το ψάχνεις παραπάνω στα θέματα υγείας, έχεις καταλήξει κάπου;

Δεν το εχω ψαξει, αλλα λενε οτι ειναι για φαγητο, οποτε υποθετω ειναι καπως τσεκαρισμενο οταν παιρνεις κατι επωνυμο και οχι απο καποιον που πουλαει καυσοξυλα πχ απο αποθηκη.

  • Like 2
Δημοσ.

Και εγώ έχω δεύτερες σκέψεις (χωρίς να έχω άμεση πρόθεση να προχωρήσω σε κάπνισμα) για το πέλλετ. Με την ίδια λογική στο κουτάκι αυτό μπορείς να βάλεις και κάρβουνο;

Άσχετο με αυτό το θέμα. Πήγε η αδερφή μου στο leroy να πάρει βούρτσα καθαρισμού για τη naterial και της είπε ο πωλητής να πάρει την διπλή βούρτσα που έχει σύρμα από τη μία και (σαν) σκληρό σφουγγάρι από την άλλη, αλλά της είπε να την κάνει μόνο με το σφουγγάρι γιατί θα χαλάσει τη σχάρα (η οποία είναι από διπλά επισμαλτωμένο χυτοσίδηρο - Double enameled cast iron). Στέκει;

Δημοσ.

σε οτι αφορα το καπνισμα ειναι πολύ  πιθανό   να μην ειναι και τόσο υγιεινό  και αυτό γιατί έχουμε ατελή καύση  που σημαίνει κατάλοιπα  που μένουν πάνω στα ψητά μας , είναι γνωστό σε όλους όσους ψήνουν με κάρβουνα πως  για να βάλουν τα κρέατα  θα πρέπει  αυτά να μην καπνίζουν ,  αλλά  και πάλι   αυτό το ελαφρύ κάπνισμα δεν μπορεί  να συγκριθεί  με το κάπνισμα που γίνεται σε μια ψησταριά όφσετ  που ουσιαστικά τα ψητά  βρίσκονται μέσα σε μια καμινάδα
Κατι άλλο που πρόσεξα   στο τελευταίο αργό ψησιμο που εκανα ήταν ένα ελαφρύ ροζ δαχτυλίδι   περιμετρικά στο εσωτερικό του ψητού , αυτό δλδ που συναντάμε όταν στα αργά ψησίματα  με κάπνισμα , μόνο που εγώ  δεν  κάπνισα !!   σας έχει τύχει να το προσέξετε και σεις ;

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Κατι άλλο που πρόσεξα   στο τελευταίο αργό ψησιμο που εκανα ήταν ένα ελαφρύ ροζ δαχτυλίδι   περιμετρικά στο εσωτερικό του ψητού , αυτό δλδ που συναντάμε όταν στα αργά ψησίματα  με κάπνισμα , μόνο που εγώ  δεν  κάπνισα !!   σας έχει τύχει να το προσέξετε και σεις ;

Mαλλον ειχε πολυ υγρασια ο καδος σου λογω του συρταριου απο κατω. Ειναι λεει ενας παραγοντας που το βοηθαει. Εγω προσπαθω και δεν μπορω και εσυ το πετυχες κατα λαθος χαχα

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Κατι άλλο που πρόσεξα   στο τελευταίο αργό ψησιμο που εκανα ήταν ένα ελαφρύ ροζ δαχτυλίδι   περιμετρικά στο εσωτερικό του ψητού , αυτό δλδ που συναντάμε όταν στα αργά ψησίματα  με κάπνισμα , μόνο που εγώ  δεν  κάπνισα !!   σας έχει τύχει να το προσέξετε και σεις ;

Από τη στιγμή που δεν κάπνισες το κρέας, το πιο πιθανό (κατά τη γνώμη μου) είναι αυτο το ροζ δαχτυλίδι να οφείλεται στα μυρωδικά που έβαλες πάνω στο κρέας και ιδιαίτερα αν είχες βάλει πάπρικα. Το παρατηρώ και εγώ (στα αργά ψησίματα, που βάζω πάπρικα) που δεν έχω πετύχει ποτέ γεύση καπνιστού στο κρέας μου.

  • Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, skskre είπε

Ετοιμάζομαι.....

20210420_180734.jpg.d747e9b9f396a7ec18d61f26978be834.jpg

Εχουν οι γονεις μου την ΚΕΝΤΟΝ 3B με τους 3 καυστήρες, και σε ερώτηση που έκανα μου απαντησαν απο το Λερουα ότι θα πρέπει να παρω αυτήν που έχει διάσταση 85 εκ. Στη φωτο σου βλέπω ότι ειναι 75 εκ και κανει για την ΚΕΝΤΟΝ 4Β (!!!). 

θα μπορούσες να μου πεις ποιο μοντελο ειναι αυτό γιατι απο το σαιτ δε βγαινει άκρη.

Ευχαριστώ

Παραθέτω και την απάντηση:

 

Καλησπερα.

 
   Για την ψησταρια των 3 καυστηρων θα παρετε το κιτ των 85 εκ. Μπορειτε να ψωνίζετε και με φυσικη παρουσια πλεον φτανει να κλεισετε ραντεβου.
 
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ritualistic είπε

εξαντλημενο λεει στην αττικη εχω ηδη βαλει το εμαιλ για ειδοποιηση με το που γινει διαθεσιμο!

εξαιρετικη τιμη ακομα κ χωρις εκπτωση ευχαριστουμε @plasTOST

Χωρίς να σε πάρω στον λαιμό μου, εγώ πήγαινα να πάρω κάτι κουτιά που τα έδειχνε μη διαθέσιμα και όταν πήγα εκεί είχε πάνω από 100. Γενικά δεν υπάρχει σωστή αποτύπωση. Αν έχεις χρόνο κλείσε ένα ραντεβού και πήγαινε να δεις αν το έχει.

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

 

Να σου πω μιας και το εχεις ψαξει, ξερεις τι ειδους επιστρωση, λειανση ή δεν ξερω εγω τι αλλο εχουν οι genesis?

Κοίτα στη Genesis του ξάδερφου μου που πιάνω το εσωτερικό απλά δεν είναι τόσο «χάλια» όσο της Royal αλλά ούτε τόσο λείο όσο της Rogue... Φαντάσου θα λείπει κάποιο στάδιο επεξεργασίας / λείανσης σε σχέση με τη Rogue ... ή μπορεί και η ποιότητα των μετάλλων να διαφέρει και να μην οφείλεται σε κάποια επεξεργασία που δεν έχει γίνει.. Γενικά νομίζω κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ακριβώς τα εργοστασιακά τεχνικά χαρακτηριστικά, με τις παραπάνω φωτογραφίες προσπάθησα να μεταφέρω το feeling που ένιωσα αγγίζοντας όλους τους κάδους...

Εσύ που έχεις genesis όταν το «χαιδεύεις» το νιώθεις λείο; Έχεις μέτρο σύγκρισης με Rogue;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, eliassgr είπε

Εσύ που έχεις genesis όταν το «χαιδεύεις» το νιώθεις λείο; Έχεις μέτρο σύγκρισης με Rogue;

Δεν εχω δει napoleon απο κοντα δυστυχως. Στη genesis ειναι σαγρε και καθαριζει δυσκολα. Δεν ξερω αν ειναι ετσι τραχυ επειδη εχει βγει απλα απο το καλουπι ή αν εχει υποστει καποια επεξεργασια οπως ανοδιωση αλουμινιου για να προστατευεται απο διαβρωση. Σε ενα σημειο που ετριψα πολυ δυνατα (πολυ δυνατα ομως) με συρματοβουρτσα να καθαρισει εγινε λειο. Οποτε ειτε το γυαλισα, ειτε εφυγε το εξωτερικο στρωμα που ειχε γινει απο την ανοδιωση. Στη weber που ρωτησα αν υπαρχει καποια επιστρωση, στην αρχη μου ειπαν δεν μπορουμε να σου απαντησουμε και μετα που τους πιεσα και ρωτησα για ανοδιωση μου ειπαν οτι εχει γινει. Σε αμερικανικο φορουμ που κανουν restoration σε ψησταριες μου ειπαν οτι δεν υπαρχει καποια επιστρωση και οτι ειναι σκετο αλουμινιο.

  • Like 3
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δεν εχω δει napoleon απο κοντα δυστυχως. Στη genesis ειναι σαγρε και καθαριζει δυσκολα. Δεν ξερω αν ειναι ετσι τραχυ επειδη εχει βγει απλα απο το καλουπι ή αν εχει υποστει καποια επεξεργασια οπως ανοδιωση αλουμινιου για να προστατευεται απο διαβρωση. Σε ενα σημειο που ετριψα πολυ δυνατα (πολυ δυνατα ομως) με συρματοβουρτσα να καθαρισει εγινε λειο. Οποτε ειτε το γυαλισα, ειτε εφυγε το εξωτερικο στρωμα που ειχε γινει απο την ανοδιωση. Στη weber που ρωτησα αν υπαρχει καποια επιστρωση, στην αρχη μου ειπαν δεν μπορουμε να σου απαντησουμε και μετα που τους πιεσα και ρωτησα για ανοδιωση μου ειπαν οτι εχει γινει. Σε αμερικανικο φορουμ που κανουν restoration σε ψησταριες μου ειπαν οτι δεν υπαρχει καποια επιστρωση και οτι ειναι σκετο αλουμινιο.

Κατάλαβα.. Στου ξάδερφού μου τη Genesis δεν μπορούσα να βγάλω καλή άκρη γιατί τον πρώτο καιρό δεν ασχολιόμουν καθόλου με αυτές τις λεπτομέρειες και όταν άρχισα να το ψάχνω είχε ήδη γεμίσει λίπη και καμμένα υπολείματα (δεν την καθαρίζει και πολύ συχνά) οπότε όταν ξαναπέρασα το χέρι μου να αγγίξω τον κάδο είχε και αρκετά υπολλείματα που «έκλειαν» τα κενά του σαγρέ κάδου ανά σημεία οπότε δεν μπορούσα να έχω καλή άποψη... όταν ανοίξουν για τα καλά τα καταστήματα θα περάσω από κάπου να την ξαναδώ καινούρια για να βγάλω καλύτερο συμπέρασμα..

Αυτό που λες είναι το χειρότερο ότι δεν μπορείς να βγάλεις άκρη με αντιπροσωπείες γιατί όλα αυτά είναι πολύ ψαγμένες κατασκευαστικές λεπτομέρειες που μόνο με τη χρήση στο βάθος χρόνου μπορείς τελικά να καταλάβεις τι πραγματικά ήταν πιο εύκολο στον καθαρισμό κτλ.. τουλάχιστον στη δική μου rogue φαίνεται ακόμα και με γυμνό μάτι το πόσο ωραία επεξεργασία έχει γίνει στο χυτό αλουμίνιο, και με δικαίωσε και στην πράξη που μπορώ να τον καθαρίσω και να τον κάνω πραγματικά σαν καινούριο... κάποια στιγμή αν το θυμηθώ και προλάβω να μπω και καμιά μέρα στο σπίτι μου 😄 θα σου βγάλω φωτογραφία να δεις!

Τον καθαρίζω με σφουγγαράκι κουζίνας όταν έχει γίνει πολύ χάλια σε ψήσιμο, αλλιώς microfiber με νερό και λίγο ξύδι μόνο!

Τα αμερικάνικα φόρουμ που αναφέρεις δυστυχώς είναι ίσως η πιο αξιόπιστη πηγή που μπορούμε να βρούμε πληροφορίες αυτή τη στιγμή, καθώς εκεί βρίσκεις πραγματικά ψαγμένους και σοβαρούς ψήστες, με 2-3 και 4 ψησταριές ο καθένας!

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...