Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Αν εννοείτε την προσφορά απο Κ, την ιδια τακτική ακολουθησε με την Landmann Rexon 3.0, που μια βδομάδα πριν το Πάσχα την ειχε προσφορά 279, την ανεβασε 299 και απο χθες παιζει πάλι 279..

Δημοσ.

Εγώ πάντως την πήρα απο το raba (kazanas) που την εχει και στην καλύτερη τιμή και αμεσα διαθέσιμη... 

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

Αν δεν σου ειναι κοπος ανεβασε φωτο οταν το καθαρισεις , γιατι κοιταω αυτη να παρω κι εγω (sc 4)....

Την επόμενη φορά που θα καθαρίσω θα βγάλω φωτό πριν μετά. Η μόνες φωτό που έχω το steamer σε δράση είναι στο αμαξι που κάνει εξαιρετική δουλειά ειδικά σε σε μένα που καπνίζω μέσα στο αμαξι. 

F3D98922-AE35-4168-B874-7B86FD7EB598.jpeg

F028508C-1245-4A1C-A624-54F45DE6ACCF.jpeg

  • Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, voliotis_gr είπε

Σωστός,τις πήραν όλες!!!!

Ριξε μια ματια εδω γραφει διαθεσιμο

https://www.kazanas.gr/product/333033-pshstaria-spirit-ii-e-310-gbs-weber

1875250793_2020-04-20230234.jpg.350389b429ba2fb15440ed25f2057d38.jpg

Αν δεις το ποστ μου παραπανω γράφω οτι ηδη εχω ψωνίσει απο εκει. Βασικα απο raba που ειναι η ιδια επωνυμία... 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ftso είπε

Αν δεις το ποστ μου παραπανω γράφω οτι ηδη εχω ψωνίσει απο εκει. Βασικα απο raba που ειναι η ιδια επωνυμία... 

ΟΚ Καλα ψησιματα !!!

  • Like 1
Δημοσ.

Χριστός Ανέστη,  χρόνια πολλά σε όλους. 

Καλό το αέριο αλλά το Πάσχα θέλει κάρβουνα. 18 κιλά αρνί + κοκορέτσι + σπληναντερο + 2 κιλά μπριζόλες για κάτι γεροντακια δίπλα που κλείστηκαν μέσα λόγω κορωνοιου . 

Ένα από τα καλά της επαρχίας είναι ότι υπάρχουν ακόμη αυλές και περιβόλια.

Γυρίζοντας σιγά σιγά στην καθημερινή ρουτίνα και το αέριο, θα ήθελα να ρωτήσω όσους έχουν weber τι κάνουν με το ταψακι στο λιποσυλλεκτη: αγοράζετε γνήσια ταψακια στην εξωφρενική τιμή της Weber ή έχετε βρει κάπου αλουμινένια ταψιά; Κοίταξα στο Σκλαβενίτη αλλά δεν είχε κάτι που να ταιριάζει στο μέγεθος. Είτε πολύ μικρά είτε μεγαλύτερα από το συλλέκτη. 

Ερώτηση 2: τα ψάρια ψήνονται κατευθείαν πάνω στο μαντέμι; Η να βάλω σχάρα ανοξείδωτη; Φοβάμαι να.μην κολλήσουν και δεν μπορώ να τα γυρίσω

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Astronautis είπε

Χριστός Ανέστη,  χρόνια πολλά σε όλους. 

Καλό το αέριο αλλά το Πάσχα θέλει κάρβουνα. 18 κιλά αρνί + κοκορέτσι + σπληναντερο + 2 κιλά μπριζόλες για κάτι γεροντακια δίπλα που κλείστηκαν μέσα λόγω κορωνοιου . 

Ένα από τα καλά της επαρχίας είναι ότι υπάρχουν ακόμη αυλές και περιβόλια.

Γυρίζοντας σιγά σιγά στην καθημερινή ρουτίνα και το αέριο, θα ήθελα να ρωτήσω όσους έχουν weber τι κάνουν με το ταψακι στο λιποσυλλεκτη: αγοράζετε γνήσια ταψακια στην εξωφρενική τιμή της Weber ή έχετε βρει κάπου αλουμινένια ταψιά; Κοίταξα στο Σκλαβενίτη αλλά δεν είχε κάτι που να ταιριάζει στο μέγεθος. Είτε πολύ μικρά είτε μεγαλύτερα από το συλλέκτη. 

Ερώτηση 2: τα ψάρια ψήνονται κατευθείαν πάνω στο μαντέμι; Η να βάλω σχάρα ανοξείδωτη; Φοβάμαι να.μην κολλήσουν και δεν μπορώ να τα γυρίσω

Χρόνια Πολλά Αστροναύτη, παρομοίως, με υγεία.

Στη δική μου βάζω αλουμινένια ταψάκια. Σαν καινούργιος είναι ο λιποσυλλέκτης. 

Σε ότι αφορά τα ψάρια, σαφώς και μπορείς να τα ψήσεις στο μαντέμι. Προσωπικά έχω σχάρα και μου αρέσουν εκεί, για τους παρακάτω λόγους:

- Μπορώ να προσθέσω wood chunks ή μια ξύλινη τάβλα στο γύρισμα και να καπνίσω το ψάρι πιο εύκολα.

- Αν η σχάρα κλείνει από πάνω, τα γυρίζω δίχως κόπο. Έχω μια DIY η οποία κλείνει.

- Grill marks. Με τη μεγαλύτερη επιφάνεια του ψαριού να κρέμεται, δε βράζει στο ζουμί και τη μαρινάδα του. 

Με καθαρή ψησταριά, αν την προθερμάνεις καλά, και αν αφήσεις το ψάρι να πάρει ambient θερμοκρασία πριν το ψήσεις, στα 5 λεπτάκια που θα το γυρίσεις δε θα κολλήσει.

Επίσης, αν το μαρινάρεις, μη το αφήσεις να κάτσει για παραπάνω από 2-3 ωρίτσες. Το ψαχνό του είναι ευαίσθητο και αν ποτίσει αρκετά, θα αποκτήσει κακή υφή πέρα από το ότι είναι επιρρεπή στο να κολλήσει.

Και με κλειστή την ψησταριά, η δεύτερη όψη θέλει λιγότερο χρόνο από την πρώτη μιας και ήδη ψήνεται. Συνήθως γυρνάς το ψάρι μια φορά. Όσες παραπάνω φορές το γυρνάς, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να κολλήσει.

Τον σολομό προσωπικά δε τον γυρνάω. Skin down μόνο.

Επεξ/σία από snapshot-
Δημοσ.
9 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Σχετικά με το καθάρισμα που λέτε, εγώ πάντως καθαρίζω τη σχάρα μόνο κάθε φορά με τρίψιμο. Γενικό καθάρισμα κάνω κάθε 3-4 μήνες και ψήνω σχεδόν κάθε μέρα.

Όταν καθαρίζεις την σχάρα καθαρίζει εντελώς?

Εγώ πχ έψησα, με την βούρτσα που έχω που μπροστά έχει κ λάμα το έκανα αλλά δεν φεύγουν τα περισσότερα. από την μια πλευρά έχει Κ σαν σύρμα, τα ξύνει αλλά πάλι μέχρι ένα σημείο Κ από την πρώτη φορά το σύρμα δείχνει να χαλάει εύκολα. . σκέφτομαι να παίξει ζεστό νερό σαπούνι Κ τρίψιμο πάλι. . τι λες εσύ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, wind25 είπε

Όταν καθαρίζεις την σχάρα καθαρίζει εντελώς?

Εγώ πχ έψησα, με την βούρτσα που έχω που μπροστά έχει κ λάμα το έκανα αλλά δεν φεύγουν τα περισσότερα. από την μια πλευρά έχει Κ σαν σύρμα, τα ξύνει αλλά πάλι μέχρι ένα σημείο Κ από την πρώτη φορά το σύρμα δείχνει να χαλάει εύκολα. . σκέφτομαι να παίξει ζεστό νερό σαπούνι Κ τρίψιμο πάλι. . τι λες εσύ?

Κάψιμο και μετά ξύσιμο με βούρτσα. Είτε μετά το μαγείρεμα, είτε πριν το επόμενο. Είχα πάρει μια απλή από leroy https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/vourtsa-3-kefalon-apo-plastiko-62315414/

Αν τη βάλεις στο νερό, μην βάλεις σαπούνι, μόνο νερό και πράσινο σφουγγάρι. Μετά για να στεγνώσει βάλε την πίσω και άστο μια κάψει πάλι κανένα δεκάλεπτο να φύγει η υγρασία όλη. 

Κάθε καμιά δεκαριά ψησίματα την περνάω και ένα χεράκι λάδι με ένα πινέλο. Κακό δεν της κάνει. 

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Astronautis είπε

 

Ερώτηση 2: τα ψάρια ψήνονται κατευθείαν πάνω στο μαντέμι; Η να βάλω σχάρα ανοξείδωτη; Φοβάμαι να.μην κολλήσουν και δεν μπορώ να τα γυρίσω

Ασφαλως και ψηνονται πανω στη μαντεμενια σχαρα. Απλα θελει το ψαρι να μην εχει υγρασια απο νερο η παγο.

Τα περναω και με λιγο λαδακι με το πινελο και  γινονται τελεια.

Γυρισμα μονο μια φορα.

Απειρα ψησιματα εχω κανει  και ποτε δεν κολλησανε.

Επεξ/σία από aenaos15
Δημοσ.
19 ώρες πριν, marksk είπε

Παιδιά χρόνια σας πολλά και Χριστός Ανέστη.

Σκέφτομαι και γω να πάρω μια ψησταριά, μικρή για να τη βάλω στο μπαλκόνι που είναι περιορισμένου μεγέθους. Αν θα ψήνω 3-4 φορές το μήνα θα είναι κατόρθωμα.. 

Κάτι τέτοιο αξίζει γιαυτό που θέλω?

https://www.skroutz.gr/s/15650401/Blackbull-Grilly-0102BLB.html

https://www.skroutz.gr/s/17255704/Bormann-BBQ2000-015390.html

Έχω την blackbull από πέρυσι το καλοκαίρι. Ψήνω 1-2 φορές την εβδομάδα τα πάντα μέχρι πίτσα σε μαντεμένια πλάκα. Για τα λεφτά της είναι εξαιρετική στα συν ότι παίρνει και σουβλα την οποία πληρώνεις extra 25 ευρώ αν θυμάμαι. Πάμε στα μείον της τώρα, καλή κατανομή της θερμότητας αλλά όχι άριστη σε καμμία περίπτωση. Ποιότητα κατασκευής των 150 ευρώ όχι τπτ ιδιαίτερο συν ότι έχει διαρροές λαδιών από της γωνίες όταν ψήνεις σε όλη την επιφάνεια, λέω να το λύσω αυτό με ταινία πυραντοχη στις γωνίες. Αυτά τα περι inox καυστηρων στα χαρακτηριστικά που γράφει στο σαιτ είναι για γέλια. Σίδερο παντού είναι η ψησταριά, με συχνό ψήσιμο πιστεύω αν βγάλει 4 χρόνια θα είναι οκ. Επίσης αν έχεις θέμα χώρου να ξέρεις ότι τα ράφια δεν μαζεύουν. Γενικά είναι τίμια επιλογή... Αλλά έχει φίλος του leroy την kenton και είναι  ανώτερη σε ποιότητα κατασκευής και κατανομή θερμότητας εγώ εκεί θα πήγαινα τώρα και μάλιστα την έχει σε προσφορά. Ελπίζω να βοήθησα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...