Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, spyros_vas είπε

Καλησπερα σε ολους

Η αληθεια ειναι πως αυτο το νημα εχει αναψει φωτιες σε πολλους απο εμας και σκεφτομαι και εγω να προχωρησω σε αγορα αν και πρωταρης τελειως.

Κατ'αρχην ενα ευχαριστω σε οσους καταθεσει αποψη ως τωρα, ισως ειναι απο τα καλυτερα νηματα του φορουμ απο πλευρας πληροφοριων και ιδεων.

Στο θεμα μας τωρα, εχω καταληξει στις 2 παρακατω επιλογες και εχω τις εξης ερωτησεις.

https://www.skroutz.gr/s/14517978/Broil-King-Gem-320-Black-814-153.html

https://www.skroutz.gr/s/14442577/Broil-King-Royal-320-Black-824-253.html

1. Ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα ποιοτητας κατασκευης και ψησιματος-γευσης αναμεσα τους που δικαιολογειται η διαφορα στην τιμη ?

2. Θα μπορουσα να τοποθετησω μοτερ σουβλας με πατεντα σε αυτα τα μοντελα και αν ναι υπαρχει καποιος που το αναλαμβανει αυτο μιας και τα χερια μου δεν πιανουν πολυ ?

3. Θα προτεινατε καποια εναλλακτικη στο ιδιο budget ? Ειδα πως υπαρχει η Weber Spirit 310 αλλα νομιζω πως υπερεχουν οι Broil King.

1. απο ότι είδα, η βασική διαφορά είναι στις σχάρες και στην απόδοση του καυστήρα.  εγώ θα πήγαινα στην πιο δυνατή (βλ. πιο ακριβή), ειδικά αν ψηνεις και χειμώνα. 

2. σούβλα μπαίνει άνετα, χρειάζεσαι μονο μοτέρ κοκορετισού, σούβλε τετράγωνη και μια μεταλική γωνία για να στηρίξεις το μοτέρ στην ψησταριά. Συνολιό κόστος κάτω απο 25€ και ελάχιστην εργασία.  

 

Επεξ/σία από rubadub
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Kostasm45 είπε

Κι εγώ στην spirit 310 το ίδιο έχω κάνει. Πήρα ταψάκια από τον ΑΒ τα οποία έχουν σχεδόν το ίδιο πλάτος με αυτό της Weber. Στο ύψος είναι μεγαλύτερα , τα πατίκωσα και τέλος.

Στο manual της ψησταριάς λέει να μην χρησιμοποιείς αλουμινόχαρτο γιατί και καλά υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης, μπαλαμούτι μου ακούγεται αφού και το ταψάκι από το ίδιο υλικό είναι. Το γαμώτο είναι ότι στο manual λέει επίσης ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί  υγρό καθαρισμού φούρνου . Άντε να δω πως θα καθαρίσει ο κάδος της ψησταριάς.

Ισως το λεει για να μην ριξεις στη σχαρα που ειναι μαντεμι και χαλασει το seasoning. Αλλα για να εισαι σιγουρος, μην βαλεις καθολου και καραρισε τη οσο μπορεις με βουρτσακι, ουτως ή αλλως δε νομιζω να υπαρχει λογος να γινει σαν καινουρια.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, rubadub είπε

1. απο ότι είδα, η βασική διαφορά είναι στις σχάρες και στην απόδοση του καυστήρα.  εγώ θα πήγαινα στην πιο δυνατή (βλ. πιο ακριβή), ειδικά αν ψηνεις και χειμώνα. 

2. σούβλα μπαίνει άνετα, χρειάζεσαι μονο μοτέρ κοκορετισού, σούβλε τετράγωνη και μια μεταλική γωνία για να στηρίξεις το μοτέρ στην ψησταριά. Συνολιό κόστος κάτω απο 25€ και ελάχιστην εργασία.  

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση @rubadub

Ποιος αναλαμβανει τετοιου ειδους εργασια ? Σιδερας ?

Με βλεπω να πηγαινω για την Royal τελικα... Υπαρχει καποια extra κοστη που θα πρεπει να υπολογισω πχ καλυμα ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κα

5 λεπτά πριν, spyros_vas είπε

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση @rubadub

Ποιος αναλαμβανει τετοιου ειδους εργασια ? Σιδερας ?

Με βλεπω να πηγαινω για την Royal τελικα... Υπαρχει καποια extra κοστη που θα πρεπει να υπολογισω πχ καλυμα ?

και με μια λιμα και λιγη προσπαθεια θα την φτιαξεις μια χαρα μονος σου. Αλλιως χρειαζεσαι ενα dremel.

Αν πας σε κανενα μεγαλο Σκλαβενιτη/Mymarket θα βρεις και μοτερ και σουβλα.

Δες πιο πισω στο φορουμ σελιδες 60-70 περιπου που ψαχναμε λυσεις για σουβλα και εχουμε βαλει βιντεο και φωτο. Η γωνια να τη βιδωσεις στο bbq δεν ειναι απαραιτητη. Εγω πχ το εχω ακουμπησει πανω σε δυο βιβλια

 

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Maktheo είπε

Αν ειναι να πας σε unimac, κοιτα καλυτερα την kenton απο leroy merlin. 

Στυλ unimac κοιτουσα και εγω, αυτη απο leroy θεωρω οτι ειναι καλύτερη σε αρκετα σημεία, τις εχει και προσφορα τώρα 

Οκ.Κατι αλλο που πρεπει να ξερω ;Θα μου πεις πολλα.Για θεματα λειτουργιας,συντηρησης ,σωστης χρησης ξερεις που να κοιταξω;

Ειδα και αυτην 

Bormann BBQ3100 015413

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Ggiorgos7 είπε

Οκ.Κατι αλλο που πρεπει να ξερω ;Θα μου πεις πολλα.Για θεματα λειτουργιας,συντηρησης ,σωστης χρησης ξερεις που να κοιταξω;

Ειδα και αυτην 

Bormann BBQ3100 015413

Αναγραφονται ολα σε καθε manual αλλα υπάρχουν και πολλα βίντεο στο YouTube.. Επισης μπορείς να διαβασεις το παρόν νήμα, υπάρχουν πληροφορίες.. 

Οτι εχεις ποσταρει μεχρι τωρα (unimac, bormann) τα ειχα τσεκαρει και εγω.. Προσωπικα επέλεξα την naterial kenton οπως ειπα.. Αν εχεις υπομονή περιμενε να ανοίξουν τα καταστήματα να τις δεις απο κοντα (εγω μονο μια unimac basic ειδα απο κοντα σε ενα σουπερμάρκετ και δεν με εντυπωσιασε ιδιαίτερα σαν κατασκευή) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα μολιs παρελαβα την weber spirit ii e-310 gbs και θελω να ρωτησω -επιβεβαιώσω καποια πραγματα απο αυτους που αγορασαν τωρα

1 οι ροδελες ειναι πλαστικες

2 Η σχαρα στη μεση ειναι με το αποσπομενο στρογγυλο κοματι

3 Η βαση της φιαλης ειναι μεταλικη με ιμαντα κι οχι αυτη που κρεμας και δειχνει το βαρος

Επεξ/σία από voliotis_gr
Δημοσ.

Καλησπέρα,και στις 3 ερωτήσεις σου ναι.

31 λεπτά πριν, voliotis_gr είπε

Καλησπερα μολιs παρελαβα την weber spirit ii e-310 gbs και θελω να ρωτησω -επιβεβαιώσω καποια πραγματα απο αυτους που αγορασαν τωρα

1 οι ροδελες ειναι πλαστικες

2 Η σχαρα στη μεση ειναι με το αποσπομενο στρογγυλο κοματι

3 Η βαση της φιαλης ειναι μεταλικη με ιμαντα κι οχι αυτη που κρεμας και δειχνει το βαρος

 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Kostasm45 είπε

Κι εγώ στην spirit 310 το ίδιο έχω κάνει. Πήρα ταψάκια από τον ΑΒ τα οποία έχουν σχεδόν το ίδιο πλάτος με αυτό της Weber. Στο ύψος είναι μεγαλύτερα , τα πατίκωσα και τέλος.

Στο manual της ψησταριάς λέει να μην χρησιμοποιείς αλουμινόχαρτο γιατί και καλά υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης, μπαλαμούτι μου ακούγεται αφού και το ταψάκι από το ίδιο υλικό είναι. Το γαμώτο είναι ότι στο manual λέει επίσης ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί  υγρό καθαρισμού φούρνου . Άντε να δω πως θα καθαρίσει ο κάδος της ψησταριάς.

Μια φορά το χρόνο θα παίζει σπρέι καλό για ψησταριές. Τέλος. Δεν καθαρίζει αλλιώς. Για γενική καθαριότητα όμως. Αλλιώς αυτά που πέφτουν μέσα τα ξύνεις με μια πλαστική σπάτουλα, τα πετάς και τέλος!

Στις 21/4/2020 στις 3:08 ΜΜ, Astronautis είπε

Λοιπόν έψησα στην μαντεμενια σχάρα τα ολοφρεσκα ψαράκια μου. Το αποτέλεσμα στη φωτογραφία που ακολουθεί είναι αυστηρώς ακατάλληλο... 

Είχα αφήσει να πιάσει περίπου 300 βαθμούς πριν τα βάλω, τα είχα λαδωσει αλλά ήταν καθαρισμένα λίγο πριν οπότε μάλλον είχαν υγρασία. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ νόστιμο φαγητό αλλά έγινε τρελό γδαρσιμο ειδικά στους μπακαλιάρους που είναι και ευαίσθητοι. Υποψιάζομαι ότι ίσως να μην είχε κάψει καλά η σχάρα παρόλο τους 300 που μου έδειξε το θερμόμετρο στο καπάκι. Ο λόγος είναι ότι μετά το γύρισμα στα 5 λεπτά δεν κόλλησαν πολύ. Ενώ με το που τα έβαλα κατάλαβα ότι έγιναν ένα με τη σχάρα. Όποιος μπορεί να επισημάνει κάποιο λάθος ας σχολιάσει. 

Το χειρότερο είναι η καζουρα από την δική μου: αγάπη μου την επόμενη φορά άσε να διαλέξω εγώ τι θα αγοράσουμε...

IMG_20200421_125735136_HDR~2.jpg

Συναγρίδα 1.4 kgr. Καλή όρεξη!!

IMG_20200422_155515.jpg

IMG_20200422_162134.jpg

  • Like 7
Δημοσ.

Πω ρε μπαγάσα @filippos_kar μου τρέξανε τα σάλια με τη δρακουλιάρα .

Τώρα όσον αφορά το καθάρισμα της ψησταριάς δεν είμαι κοκόνα Μαριγώ για να είμαι με το ξεσκονόπανο στο χέρι 😁😁, αλλά από την άλλη τώρα που καλοκαιριάζει  θα αρχίσουν να σκάνε οι κατσαρίδες . Θεωρώ ότι αν αφιερώνω ένα μισάωρο κάθε φορά μετά το ψήσιμο και το "εργαλείο" θα λάμπει και το κυριότερο δεν θα έχω "πάρτυ" στην βεράντα .

 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aris1964 είπε

Καλησπέρα,και στις 3 ερωτήσεις σου ναι.

Ευχαριστω φιλε μου, μολις τελειωσα το μονταρισμα ουφφφφφ!!😄

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ggiorgos7 είπε

 

Εκανα και εγω το πρωτο αναμμα σημερα, 

Δεν εψησα, ετσι να δω χρονους κτλ ήθελα μονο.. Σε 10 λεπτά οπως ειπαν και αλλα παιδιά εφτασε κοντα στους 350..

Μετα άφησα λιγο να κρυωσει και αλοιψα σχαρα και πλάκα με λαδι..εδω ηθελα να ρωτησω, το λαδι το βαζετε οταν η ψησταρια είναι ζεστη μετα την πυρολυση ή κρυα; εγω άφησα λιγο να κρυωσουν οι σχαρες και μετα εβαλα.. Επισης σε ενα βιντεακι ειδα κατι ψαγμένους να λενε να τις περνάς με μια πατατα κομμένη στην μέση,  δουλεύει αυτο; 

Δημοσ.
Στις 23/4/2020 στις 2:09 ΜΜ, Morosana είπε

Ως προς το πρώτο σκέλος όπως σε κάθε αγορά πρώτα βλέπουμε το ταβάνι της τσέπης μας και αποφασίζουμε. Το πρώτο πράγμα που κοιτάει κανεις είναι η αξιοπιστία γιατί δεν είναι μια αγορά που την κανεις κάθε μέρα και αρχικά βασίζεσαι σε reviews και εμπειρίες. Το όνομα σαφώς παίζει σημαντικό ρόλο αλλά οποίος βάλει δίπλα δίπλα μια φασόν θα καταλάβει διάφορες στην ποιότητα κατασκευής που δικαιολογούν εν μέρη την τιμή, εκεί που δεν δικαιολογείται η διαφορά είναι στα αξεσουάρ που είναι υπερτιμημένα όσο δεν πάει.Απο τη στιγμή που οι φασόν δεν έχουν τεράστια διαφορά τιμής είναι σχετικά ευκολο να ανεβεί κάποιος 150-200€ για να πάρει κάτι πιο δοκιμασμένο και με εγγύηση, ακόμα και αν θέλει να αναβαθμίσει την φασόν με μια ποιοτικότερη μαντεμενια σχάρα θα έρθει περίπου ίδια λεφτά με την επώνυμη. 

Για τις διάφορες σε entry και πιο premium μοντέλα δεν νομίζω ότι ο περισσότερος κόσμος να μπορεί να αντιληφθεί στο ψήσιμο (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) και μένει στις entry γιατί ξεκίνησε πιο χαμηλά και έφτασε ή και ξεπέρασε το ταβάνι του με την entry επώνυμη ή απλά θεωρεί ότι παραπάνω λεφτά είναι υπερβολή και ας μπορεί να τις αγοράσει.

Θέμα αίγλης και prestige δεν πιστεύω να υπάρχει γιατί δεν είναι και κανένα αντικείμενο για show off . Υπάρχει απλά κόσμος που είτε αντιλαμβάνεται τις διάφορες και είναι διατεθειμένος να πληρώσει το premium ή απλά είναι κόσμος που έχει τη λογική θα πάρω ότι καλύτερο σηκώνει η τσέπη μου και η τσέπη του σηκώνει περισσότερα. 

Σε όλους τους κλάδους οι πρωτοπόροι καθορίζουν την αγορά και οι υπόλοιποι ακολουθούν και προσπαθούν να πάρουν μερίδιο αλλά σίγουρα η έξτρα τιμή της premium έναντι της entry κάπου αποτυπώνεται είτε σε ακριβότερα υλικά ή σε πιο αποδοτικό ψήσιμο.

ειναι αλήθεια  , ενα επώνυμο προιόν  προσφέρει μια σιγουριά  στον καταναλωτή  , και η εταιρία παράλληλα  φροντίζει και  προσφερει προινόντα για όλα τα πορτοφόλια  ,
 

όσο για τα αξεσουάρ  θα συμφωνήσω μαζί σου εχουν απίστευτες τιμές  το ίδιο πιστεύω πως θα ισχύει και στα ανταλλακτικά

Δημοσ.

Όσοι πήρατε weber μπείτε στο official site (οχι το Ελληνικο) Καντε εγγραφη και δηλωστε το προιον

Αυτοματα σας βγαζει και τη 10ετη εγγυηση 

  • Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εγώ όταν μου μπήκε η ιδέα να πάρω ψησταριά υγραερίου διέθετα καμία 350€. Είχα βρει λοιπόν μια outback νομίζω σε προσφορά από UK αλλά για να τη φέρω εδώ ήθελα 100-150€ ακόμα. Άρχισα το ψάξιμο και είδα ότι στην Ελλάδα  με κάνα 600€ έπαιρνα τη spirit. Άρχισα να διαβάζω reviews κλπ κλπ. Λέω θα πάρω τη spirit, δέκα χρόνια εγγύηση κλπ. Να την έφερνα απ' έξω δεν άξιζε. Άξιζε μόνο η genesis αλλά έπρεπε να ανέβω ακόμα 200-250€ οπότε λέω άστο. Πόση να δω από κοντά τη spirit κατά πόσο είναι στιβαρή κατασκευή. Εκεί είδα τη genesis και κατάλαβα πόσο καλύτερη κατασκευή είναι απλά ανοίγοντας το καπάκι. Νομίζω είναι άλλο υλικό και διπλό, άρα κρατάει καλύτερα θερμοκρασία κλπ κλπ. Οπότε λέω αυτή θα πάρω. Μια φορά τα 10-15 χρόνια να δώσω 850€ για την κ@υλα μου το αξίζω. Ήταν στην ουσία το δώρο που έκανα στον εαυτό μου για τον επαναπατρισμό.

ΥΓ υπήρχε στο μαγαζί και η summit αλλά πήγαινε πολλαπλάσια τιμή.

ΥΓ επόμενη αγορά θα είναι ένα smoker σε μερικά χρόνια.

ναι μωρέ έτσι είναι  το θέμα είναι το κατα πόσο  -και εσύ θα είσαι και ο πλέον κατάλληλος να πεις -  αν αξίζει  να δώσει κανείς σχεδόν  το διπλάσιο ποσό  για μια ψησταριά με σχεδόν ίδιες διαστάσεις  της ίδιας εταιρίας ... φιλολογικές οι απορίες ;)

ωραίο το  smoked   !!  δεν ξέρω κατα πόσο είναι υγιεινό βέβαια αλλα αυτό είναι μια αλλη ιστορία τωρα εαν πας στην κατηγορία  αυτών με το pelets  όπως traeger  προσωπικά θα είχα το εξής δίλημμα  smoked pelets ή  κεραμικές τύπου kamando ;

7 ώρες πριν, Morosana είπε

Έχει κανενας εμπειρία από hybrid ψησταριές που χρησιμοποιούν κάρβουνο και αέριο; 

Ειδα την παρακάτω και μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα επιλογή που μπορείς να συνδυάσεις τα πλεονέκτημα του κάρβουνου στη γεύση και στον καθαρισμό με την ευκολία στο άναμμα που προσφέρει το υγραέριο και μπορεί να δουλέψει και σαν stand alone gas. 

https://www.sietosthodoris.gr/products/psistaries-aeriou/char-broil/char-broil-gas2coal/

Σκεφτομαι να φτιάξω ένα ίδιο tray  για τα κάρβουνα και να κάνω μια προσαρμογή για να μπει στη δικιά μου. Δεν πιστεύω να είναι κάτι το ιδιαίτερο σαν κατασκευή 

420A65DD-1E20-4130-94E2-DB9828571622.jpeg

54B15F8D-A8E4-40A9-AEEA-A634A5DBA2BE.jpeg

F07094DE-B7F5-4D11-9C44-51312AD86095.jpeg

δεν με ενθουσιαζει η πρόταση της char broil   , σαν ιδέα  υπάρχει εδώ  αρκετό καιρό με κορυφαίες στο χώρο  αυτές των kalamazoo και της amg grill οι οποίες όμως είναι σε άλλο επίπεδο υλικών όπως και τιμής.

Μάλιστα υπάρχει και μια ελληνική πρόταση  τις Δήμτσας  βέβαια στη ουσία πρόκειτε για  μια ψησταριά  ανοιχτού τύπου με  κάρβουνο το οποίο αναβει με τη βοήθεια καυστήρων 
υπάρχουν όμως αξεσουάρ  που προσφέρουν οι εταιρίες όπως η napoleon  ;) 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...