Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 21/5/2022 στις 5:40 ΜΜ, ilpapacha είπε

Μπορείς να κάνεις seasoning και στην μαντεμένια σχάρα που είναι στο πλαϊνό μάτι infrared , απλά θα πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που μπορεί να αναπτυχθούν το seasoning θα «χαλάει» πιο εύκολα. Αυτό που θα πρέπει να κάνεις, είναι να την περνάς με ελάχιστο ηλιέλαιο, μετά από κάθε χρήση για να μην «στεγνώνει».

Ευχαριστώ.
Θα κάνω το πρώτο με λαρδί γιατί μου φαινεται πιο ευκολο.

Σχετικα με καλυμματα υπαρχει καποιο αξιοπιστο/ανθεκτικο σε λογικη τιμη γιατι η Napoleon εχει ξεφυγει στις τιμες των περιφερειακων, 90€ για κουκουλα της Freestyle 425, εντάξει είπαμε.

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Keosen είπε

Ευχαριστώ.
Θα κάνω το πρώτο με λαρδί γιατί μου φαινεται πιο ευκολο.

Σχετικα με καλυμματα υπαρχει καποιο αξιοπιστο/ανθεκτικο σε λογικη τιμη γιατι η Napoleon εχει ξεφυγει στις τιμες των περιφερειακων, 90€ για κουκουλα της Freestyle 425, εντάξει είπαμε.

Θα πρέπει να περάσεις με ελάχιστη ποσότητα την σχάρα είτε λαρδί, είτε ηλιέλαιο κτλ.

Δες μία ένα προηγούμενο ποστ

 

Δημοσ.

από πλάκα ψησίματος σε Rogue 425 τι προτείνετε και πως την καθαρίζετε; Μαντεμένια, επισμαλτωμένη, εμαγιε; 

Επίσης για burger τη δουλεύουμε την πλάκα ή γίνονται πιο νόστιμα στη σχάρα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, katbo είπε

από πλάκα ψησίματος σε Rogue 425 τι προτείνετε και πως την καθαρίζετε; Μαντεμένια, επισμαλτωμένη, εμαγιε; 

Επίσης για burger τη δουλεύουμε την πλάκα ή γίνονται πιο νόστιμα στη σχάρα;

Έχω και την απλή μαντεμένια και την επισμαλτωμένη. Καλύτερα να πάρεις την επισμαλτωμένη, όπου δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση. Απλά την πλένεις με ζεστό νερό, την ξύνεις με μια πλαστική/σπάτουλα και την σκουπίζεις.

https://www.skroutz.gr/s/26703044/Napoleon-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-56426-Επισμαλτωμένη-Διπλής-Όψης.html


Τώρα τελευταία την καθαρίζω/ξύνω με την σπάτουλα που καθαρίζουμε την κεραμική εστία της ηλεκτρικής κουζίνας και ο καθαρισμός γίνεται ακόμα πιο εύκολα.

Εμάς μας αρέσει καλύτερα στην πλάκα. Δοκίμασε και με τους 2 τρόπους στην αρχή και επέλεξε αυτόν που αρέσει σου αρέσει περισσότερο.

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Thanks 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Καλύτερα να πάρεις την επισμαλτωμένη, όπου δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση.

Η αλήθεια είναι ότι την είδα από κοντά και δεν μου γέμισε το μάτι, γυάλιζε πολύ και μου φάνηκε ψεύτικη σε σύγκριση με την απλή μαντεμένια. Αφού την προτείνεις όμως και αν γλιτώνω και στο καθάρισμα τότε μάλλον στην επισμαλτωμένη θα καταλήξω. Θέλει κάποια ιδιαίτερη προεργασία για πρώτη χρήση;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, katbo είπε

Η αλήθεια είναι ότι την είδα από κοντά και δεν μου γέμισε το μάτι, γυάλιζε πολύ και μου φάνηκε ψεύτικη σε σύγκριση με την απλή μαντεμένια. Αφού την προτείνεις όμως και αν γλιτώνω και στο καθάρισμα τότε μάλλον στην επισμαλτωμένη θα καταλήξω. Θέλει κάποια ιδιαίτερη προεργασία για πρώτη χρήση;

Από την στιγμή που την πήρα, δεν εχω χρησιμοποιήσει ξανά την απλή μαντεμένια. Την εχω βάλει στο κουτί της. Προσωπικά δεν έκανα καμία προεργασία. Απλά ψεκάζω λίγο λάδι πριν βαλω τα κρέατα πάνω της.

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τσεκουρατη η μπριζόλα για σήμερα...

 

Πλάνο ψησίματος...

Στόχος να βγει στους 45-46 για να γίνει μετα searing έως τους 56...

Ξεκινάμε λοιπόν το χαλαρό Indirect...91 με έναν ακριανο (1ο) φουλ και η μπριζόλα πάνω από τον 4ο...

Στον 1ο θα γίνει το searing μετά...

 

Screenshot_20220529-151933.jpg

Screenshot_20220529-151749_Photos.jpg

Τσεκουρατη ελληνική...αλλά με καλό σχετικά ενδομυϊκο λίπος (για ελληνικό)...

Screenshot_20220529-151742_Photos.jpg

Resting...

 

Screenshot_20220529-160600.jpg

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 7
Δημοσ.
Στις 27/5/2022 στις 5:34 ΜΜ, ilpapacha είπε

Θα πρέπει να περάσεις με ελάχιστη ποσότητα την σχάρα είτε λαρδί, είτε ηλιέλαιο κτλ.

Δες μία ένα προηγούμενο ποστ

 

Στο βιντεο παντως που δινει οδηγιες η Napoleon καθε αλλο παρα ελαχιστη θα την ελεγες την ποσοτητα που απλωνουν.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Keosen είπε

Στο βιντεο παντως που δινει οδηγιες η Napoleon καθε αλλο παρα ελαχιστη θα την ελεγες την ποσοτητα που απλωνουν.

Αυτό που δείχνει στο βιντεάκι είναι σε στερεά μορφή, λογικά  Crisco ή coconut oil

https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=crisco+vegetable
https://www.skroutz.gr/c/3023/ladi-karydas.html?o=coconut+oil&order_by=pricevat&order_dir=asc

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Αυτό που δείχνει στο βιντεάκι είναι σε στερεά μορφή, λογικά  Crisco ή coconut oil

https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=crisco+vegetable
https://www.skroutz.gr/c/3023/ladi-karydas.html?o=coconut+oil&order_by=pricevat&order_dir=asc

Εχει και ο Θανοπουλος Crisco.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/5/2022 στις 3:20 ΜΜ, Evgenios_V είπε

Τσεκουρατη η μπριζόλα για σήμερα...

 

Πλάνο ψησίματος...

Στόχος να βγει στους 45-46 για να γίνει μετα searing έως τους 56...

Ξεκινάμε λοιπόν το χαλαρό Indirect...91 με έναν ακριανο (1ο) φουλ και η μπριζόλα πάνω από τον 4ο...

Στον 1ο θα γίνει το searing μετά...

 

Screenshot_20220529-151933.jpg

Screenshot_20220529-151749_Photos.jpg

Τσεκουρατη ελληνική...αλλά με καλό σχετικά ενδομυϊκο λίπος (για ελληνικό)...

Screenshot_20220529-151742_Photos.jpg

Resting...

 

Screenshot_20220529-160600.jpg

τελευταία εχω αρχίσει κ πριν τις ψήσω 1 ημερα πριν , σκούπισμα, αλάτι , πιατάκι ,ψυγείο χύμα - οχι σκεπασμένη. 

δε φαντάζεσαι η ελληνική πόσο μαλακώνει, προσοχή όμως γτ η αλμύρα πάει μέχρι το κόκαλο που λένε, υποψην εαν βαλεις μπαχαρικά θα τα ρουφήξει κ αυτα οπότε με μέτρο 

επισης για μυρωδιες κτλ στο ψυγειο πριν ρωτήσει καποιος για κρεατα φρούτα κανει θαύματα πάρτε το με κλειστα ματια , θέλει αλλαγη 1 φορα το ετος. 4ος χρόνος που ξαναπηρα

https://www.aliexpress.com/item/32849943545.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.1bb51802ljb62v   

Επεξ/σία από sndev
  • Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω κάποια μοτεράκια σούβλας και θέλω να τα δοκιμάσω στη Rogue 425. Βάση θα προσπαθήσω να φτιάξω μόνος μου με λαμάκια και ηλεκτροκόλληση αλλά μου λείπει η σούβλα. Έχετε να προτείνετε κάποια γερή σούβλα; Ανοξείδωτη, σιδερένια, στρογγυλή,τετράγωνη τι να ψάξω και από που;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, katbo είπε

Καλησπέρα, έχω κάποια μοτεράκια σούβλας και θέλω να τα δοκιμάσω στη Rogue 425. Βάση θα προσπαθήσω να φτιάξω μόνος μου με λαμάκια και ηλεκτροκόλληση αλλά μου λείπει η σούβλα. Έχετε να προτείνετε κάποια γερή σούβλα; Ανοξείδωτη, σιδερένια, στρογγυλή,τετράγωνη τι να ψάξω και από που;

Καλύτερα ανοξείδωτη τετράγωνη. Μπορείς να πας σε κάποιο σιδηρουργείο/στράντζα που βρίσκεται κοντά σου και να σου φτιάξει μία στα μέτρα της ψησταριάς.

  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...