Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τραβηγμένο το ακούω να μείνει ατσάλινη τρίχα κολλημένη στην σχάρα, η οποία θα κολλήσει στο τρόφιμο με κίνδυνο να την καταπιεί κάποιος  τρώγοντας το ψημένο και να 'χει πρόβλημα (που σίγουρα θα 'χει αν φάει σύρμα). Αλλά πολύ απίθανο το σενάριο.

Αν προβληματίζεστε με την ατσάλινη ανοξείδωτη που συστήνει η βέμπερ, (που είναι και ακριβή) πάρτε μία  καλής ποιότητας με μπρούτζινη τρίχα (αυτές με το χρυσαφί χρώμα) που είναι πολύ πιο μαλακιά από το ατσάλι και το μαντέμι και δεν υπάρχει περίπτωση χάραξης και φαίνεται και η τρίχα αν ξεκολλήσει λόγω χρώματος!!!  (max € 5 διαφόρων ειδών και σχημάτων)

Επεξ/σία από PJK
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

SagoniasSlutRos επειδη κανω πολυ λεπτη ζυμη πιτσας μου ετυχε να ανοιξει σε ενα σημειο και να βγαλει χυμο ντοματας και  εκανε σταμπα , οπως επισης και  το καλαμποκαλευρο που βαζω στη πετρα για να μην κολλησουν οι ζυμες μερικες φορες αφηνει σημαδια μετα και θελει καθαρισμα. Μη φανταστεις οτι αφηνω τρεχουμενο νερο πανω στη πετρα , μονο σαν σπρει το πεταω επανω και  την τριβω με πολυ μαλακη βουρτσα.

Ακολουθει βεβαια μετα και  ο φουρνος για λιγη ωρα να φυγει και η παραμικρη υποψια υγρασιας.

Επεξ/σία από aenaos15
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

SagoniasSlutRos επειδη κανω πολυ λεπτη ζυμη πιτσας μου ετυχε να ανοιξει σε ενα σημειο και να βγαλει χυμο ντοματας και  εκανε σταμπα , οπως επισης και  το καλαμποκαλευρο που βαζω στη πετρα για να μην κολλησουν οι ζυμες μερικες φορες αφηνει σημαδια μετα και θελει καθαρισμα. Μη φανταστεις οτι αφηνω τρεχουμενο νερο πανω στη πετρα , μονο σαν σπρει το πεταω επανω και  την τριβω με πολυ μαλακη βουρτσα.

Ακολουθει βεβαια μετα και  ο φουρνος για λιγη ωρα να φυγει και η παραμικρη υποψια υγρασιας.

Μου εχει τυχει και μενα, αλλα επειδη αν σπασει η πετρα μου ειναι πακετο να βρω αλλη ιδια για το φουρνακι, δεν το ρισκαρω. Την αφηνω και καιει και φευγουν ολα σιγα σιγα. 
Ακομα και στην παρακατω περιπτωση του ειπαν να το καψει καλα και να τη γυρισει αναποδα στο επομενο μαγειρεμα και θα καθαρισει.

 

ooni.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, 

Ως λάτρης για πολλά χρόνια της ψησταριάς με ξύλα, έχω πλέον πάρει τη μεγάλη απόφαση να εξερευνήσω και τις δυνατότητες και ευκολίες της ψησταριάς υγραερίου. 

Θα ήθελα λοιπόν τις συστάσεις για την αγορά μιας ψησταριάς για χρήση σε μπαλκόνι, ποιοτική (κυρίως ως προς την απόδοση της και το τελικό αποτέλεσμα), που να καλύπτει ποσότητες για μια 4μελη οικογένεια που προφανώς μετά Convid19 εποχή θα δέχεται περιστασιακα και κάποιους επισκέπτες. 

Το κόστος δε το θεωρώ ως το 1ο κριτήριο αλλά θα ήθελα να μην ξεφύγει υπερβολικά. 

Επεξ/σία από Efkarmir3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Efkarmir3 είπε

Καλησπέρα σε όλους, 

Ως λάτρης για πολλά χρόνια της ψησταριάς με ξύλα, έχω πλέον πάρει τη μεγάλη απόφαση να εξερευνήσω και τις δυνατότητες και ευκολίες της ψησταριάς υγραερίου. 

Θα ήθελα λοιπόν τις συστάσεις για την αγορά μιας ψησταριάς για χρήση σε μπαλκόνι, ποιοτική (κυρίως ως προς την απόδοση της και το τελικό αποτέλεσμα), που να καλύπτει ποσότητες για μια 4μελη οικογένεια που προφανώς μετά Convid19 εποχή θα δέχεται περιστασιακα και κάποιους επισκέπτες. 

Το κόστος δε το θεωρώ ως το 1ο κριτήριο αλλά θα ήθελα να μην ξεφύγει υπερβολικά. 

Μιας και μολις τελειωσα την ερευνα μου σχετικα με ψησταριες παρομοιου μεγεθους νομιζω πας κατευθειαν για Weber Spirit E-310 GBS η Βroil King Royal 340 οι οποιες κυμαινονται στο ιδιο περιπου κοστος και παρομοια ποιοτητα οποτε εχεις να διαλεξεις αναλογα με τις αναγκες και τα κριτηρια σου.

Αν σε παιρνει οικονομικα να πας και πιο πανω φυσικα και ανεβαινεις σε καλυτερα μοντελα, σε αυτες τις 2 μαρκες παντα που θεωρουνται οι καλυτερες στην αγορα.

Εγω αναμεσα στις 2 εχω επιλεξει την Weber.

Επεξ/σία από spyros_vas
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Efkarmir3 είπε

Καλησπέρα σε όλους, 

Ως λάτρης για πολλά χρόνια της ψησταριάς με ξύλα, έχω πλέον πάρει τη μεγάλη απόφαση να εξερευνήσω και τις δυνατότητες και ευκολίες της ψησταριάς υγραερίου. 

Θα ήθελα λοιπόν τις συστάσεις για την αγορά μιας ψησταριάς για χρήση σε μπαλκόνι, ποιοτική (κυρίως ως προς την απόδοση της και το τελικό αποτέλεσμα), που να καλύπτει ποσότητες για μια 4μελη οικογένεια που προφανώς μετά Convid19 εποχή θα δέχεται περιστασιακα και κάποιους επισκέπτες. 

Το κόστος δε το θεωρώ ως το 1ο κριτήριο αλλά θα ήθελα να μην ξεφύγει υπερβολικά. 

https://www.schinas-electric.gr/ell/product/Weber-Spirit-II-E-310-GBS-Black-Psistaria-Ygraerioy-45010175

Παρομοια σε ποιοτητα  broil king royal και monarch και πιο κατω broil king gem.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σχετικά με την πέτρα: 

Γιατί δεν κάνει να την πλύνεις με απορρυπαντικό;

Καταλαβαίνω ότι πρέπει να αποφεύγονται τα θερμοκρασιακά σοκ για να μην σπάσει. Όμως πως φτιάχνω πίτσα;

Φτιάχνω την πίτσα πάνω στην πέτρα; Και μετά την βάζω στην ψησταριά; Η οποία είναι κρύα ή ζεστή; Εδώ είναι που μπερδευομαι: 

Αν τοποθετήσω την πέτρα με την πιτσα σε ζεστή ψησταριά θα ρισκάρω να χαλάσω την πέτρα

Αν την τοποθετήσω σε κρύα ψησταριά φαντάζομαι ότι θα γίνει χάλια επειδή η πίτσα πρέπει να μπει σε προθερμασμενο φούρνο ή ψησταριά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Astronautis είπε

Σχετικά με την πέτρα: 

Γιατί δεν κάνει να την πλύνεις με απορρυπαντικό;

Καταλαβαίνω ότι πρέπει να αποφεύγονται τα θερμοκρασιακά σοκ για να μην σπάσει. Όμως πως φτιάχνω πίτσα;

Φτιάχνω την πίτσα πάνω στην πέτρα; Και μετά την βάζω στην ψησταριά; Η οποία είναι κρύα ή ζεστή; Εδώ είναι που μπερδευομαι: 

Αν τοποθετήσω την πέτρα με την πιτσα σε ζεστή ψησταριά θα ρισκάρω να χαλάσω την πέτρα

Αν την τοποθετήσω σε κρύα ψησταριά φαντάζομαι ότι θα γίνει χάλια επειδή η πίτσα πρέπει να μπει σε προθερμασμενο φούρνο ή ψησταριά

Δεν την πλένεις με απορρυπαντικό γιατί γεμίζουν οι πόροι απο τον πηλό με σαπούνι, οπότε την επόμενη φορά που θα ψήσεις θα μυρίζει η πίτσα σου σαπούνι..

Για να κάνεις πίτσα, ζεσταίνεις την πέτρα μαζί με την προθέρμανση της ψησταριάς, και αφού καεί-ζεσταθεί ρίχνεις λίγο καλαμποκάλευρο στην πέτρα για να μην κολλήσει και μετά το ζυμάρι με την πίτσα...Οι πέτρες της Weber που έχω και εγώ, έχουν ένα αλουμινένιο ταψάκι όπου ετοιμάζεις την πίτσα και μετά την τοποθετείς πάνω στην πέτρα..Με αυτό το τρόπο κάνεις όσες πίτσες θες βάζοντας βγάζοντας το ταψάκι και λερώνεις και λιγότερο την πέτρα...

Γενικά είναι πολύ ευαίσθητη η πέτρα...Όταν τελειώσεις το ψήσιμο, άστην να κρυώσει καλά για να μην σπάσει απο την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας..

Όσοι δεν έχετε πάρτε μια πέτρα..Ψήνει απίστευτα την πίτσα..Όπως σε φούρνο με ξύλα..Μπορείς να κάνεις και ψωμί

Επεξ/σία από giorgos_76
Δημοσ.

Βάζεις την πέτρα να "προθερμανθεί" μαζί με την ψησταριά/φούρνο σου και αφού πιάσει την θερμοκρασία που θες(τέρμα θερμοκρασία σίγουρα για οικιακές ηλεκτρικές κουζίνες) τότε ακουμπάς την ωμή πίτσα σου και κλείνεις καπάκι/πόρτα τις ψησταριάς/φούρνου σου.

Η ίδια πέτρα κάνει και για ηλεκτρικούς φούρνους και για ψησταριές. 

Δημοσ.

Για την πετρα εγραψα εγω πιο πανω οτι θελει σιγα σιγα αυξηση θερμοκρασιας, αλλα το ειπα για την περιπτωση που εχει βραχει για να εξατμιστει σιγα σιγα το νερο που ενδεχεται να εχει απορροφησει και να μην σπασει.

Σε νορμαλ συνθηκες την εχεις μεσα στο bbq/φουρνο και ξεκινας προθερμανση. Εγω που εχω φουρνακι γκαζιου ξεκιναω κανονικα με φουλ φλογα ζεσταμα. 

Γενικα πρεπει να αποφεύγονται αποτομες αλλαγες θερμοκρασιας ομως. Ειχα διαβασει καπου οτι μπορει να σπασει αν την εχεις ετοιμη ζεστη και βαλεις πανω κατεψυγμενη πιτσα απο την καταψυξη. 

Δημοσ.

Success...!!

2η προσπάθεια στα μπιφτέκια και νομίζω πετύχαμε. 
 

Τα βήματα που ακολούθησα για να μην κολλήσουν τα μπιφτέκια έχουν ως εξής 

1. Κάψιμο σχάρας στους 250. Είχα καθαρίσει και περάσει ελαιόλαδο την προηγούμενη φορά.

2. Ρύθμισα τους καυστήρες στο χαμηλότερο και πέρασα την σχάρα με λεμόνι. 

3. Πέρασα με ελαιόλαδο τα μπιφτέκια πάνω/κάτω και τα έβαλα στην σχάρα 

4. Στα 4 λεπτά δοκίμασα να τα γυρίσω και ξεκολλούσαν πανεύκολα, σχεδόν γλυστρισαν πάνω στην σχάρα. Όποτε τα γύρισα από 2 φορές για 4 λεπτά για να κάνω το σχήμα της σχάρας που βλέπετε πάνω στο μπιφτέκι. Εσωτερική θερμοκρασία περίπου 70 βαθμοί.

5. Καπάκι πάντα κλειστό. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω με ανοιχτό για να δω διαφορές. 
 

Επομενο challenge το ψωμί, αφού κι εκεί απέτυχα την πρώτη φορά.

Θα βάλω θερμοκρασία 230 και αφού ζεσταθεί, θα βάλω το ψωμί μέσα σε κλειστό πυρέξ πάνω στην σχάρα για 10 λεπτά,  (Διάβασα ότι το πυρέξ δεν το ζεσταίνεις όπως την γάστρα αλλά δεν έλεγε για ποιον λόγο.) Στα 10 λεπτα θα κατεβάσω στους 200 και μετά από 10 λεπτά στους 170-180. Ίσως χρειαστεί αλλά 10 λεπτά αλλά θα δούμε. Το θέμα μου είναι αν θα πάρει χρώμα από πάνω, γιατί όσα βίντεο έχω δει δεν παίρνουν χρωμα από πάνω. 
 

Πέτρα δεν έχω προς το παρόν για να δοκιμάσω, αλλά δεν έχω πειστεί ότι θα μου κάνει διαφορά. 

75802A09-6F9A-49CB-B28F-9EEAADFE03E6.jpeg

73127BA1-04C4-4BF0-A127-682D09F5CB5F.jpeg

  • Like 9
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, PHadji είπε

Success...!!

2η προσπάθεια στα μπιφτέκια και νομίζω πετύχαμε. 
 

Τα βήματα που ακολούθησα για να μην κολλήσουν τα μπιφτέκια έχουν ως εξής 

1. Κάψιμο σχάρας στους 250. Είχα καθαρίσει και περάσει ελαιόλαδο την προηγούμενη φορά.

2. Ρύθμισα τους καυστήρες στο χαμηλότερο και πέρασα την σχάρα με λεμόνι. 

3. Πέρασα με ελαιόλαδο τα μπιφτέκια πάνω/κάτω και τα έβαλα στην σχάρα 

4. Στα 4 λεπτά δοκίμασα να τα γυρίσω και ξεκολλούσαν πανεύκολα, σχεδόν γλυστρισαν πάνω στην σχάρα. Όποτε τα γύρισα από 2 φορές για 4 λεπτά για να κάνω το σχήμα της σχάρας που βλέπετε πάνω στο μπιφτέκι. Εσωτερική θερμοκρασία περίπου 70 βαθμοί.

5. Καπάκι πάντα κλειστό. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω με ανοιχτό για να δω διαφορές. 
 

Επομενο challenge το ψωμί, αφού κι εκεί απέτυχα την πρώτη φορά.

Θα βάλω θερμοκρασία 230 και αφού ζεσταθεί, θα βάλω το ψωμί μέσα σε κλειστό πυρέξ πάνω στην σχάρα για 10 λεπτά,  (Διάβασα ότι το πυρέξ δεν το ζεσταίνεις όπως την γάστρα αλλά δεν έλεγε για ποιον λόγο.) Στα 10 λεπτα θα κατεβάσω στους 200 και μετά από 10 λεπτά στους 170-180. Ίσως χρειαστεί αλλά 10 λεπτά αλλά θα δούμε. Το θέμα μου είναι αν θα πάρει χρώμα από πάνω, γιατί όσα βίντεο έχω δει δεν παίρνουν χρωμα από πάνω. 
 

Πέτρα δεν έχω προς το παρόν για να δοκιμάσω, αλλά δεν έχω πειστεί ότι θα μου κάνει διαφορά. 

75802A09-6F9A-49CB-B28F-9EEAADFE03E6.jpeg

73127BA1-04C4-4BF0-A127-682D09F5CB5F.jpeg

Ωραίος και τα επόμενα θα δεις ότι θα είναι ακόμα καλύτερα και καλύτερα. 

Γενικα σε μαντεμι να αποφεύγεις τα λεμόνια και τα όξινα. Το καθάρισμα της σχάρας με λεμόνι είναι κάτι που το βλέπω σαν urban legend και δεν πιστεύω ότι κάτι που καίγεται 10 λεπτά σε φουλ θερμοκρασία θα έχουν επιβιώσει τυχόν μικρόβια. 

Γενικα όταν θες να κανεις το εφέ με τους ρόμβους δεν είναι ανάγκη να κανεις 4 γυρίσματα γιατί το πολύ γύρισμα στεγνώνει και μπορείς απλά να τα μετακινεις με τη φορά του ρολογιού ή αντίστροφα χωρίς να τα σηκώνεις.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, PHadji είπε

Success...!!

2η προσπάθεια στα μπιφτέκια και νομίζω πετύχαμε. 
 

Τα βήματα που ακολούθησα για να μην κολλήσουν τα μπιφτέκια έχουν ως εξής 

1. Κάψιμο σχάρας στους 250. Είχα καθαρίσει και περάσει ελαιόλαδο την προηγούμενη φορά.

2. Ρύθμισα τους καυστήρες στο χαμηλότερο και πέρασα την σχάρα με λεμόνι. 

3. Πέρασα με ελαιόλαδο τα μπιφτέκια πάνω/κάτω και τα έβαλα στην σχάρα 

4. Στα 4 λεπτά δοκίμασα να τα γυρίσω και ξεκολλούσαν πανεύκολα, σχεδόν γλυστρισαν πάνω στην σχάρα. Όποτε τα γύρισα από 2 φορές για 4 λεπτά για να κάνω το σχήμα της σχάρας που βλέπετε πάνω στο μπιφτέκι. Εσωτερική θερμοκρασία περίπου 70 βαθμοί.

5. Καπάκι πάντα κλειστό. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω με ανοιχτό για να δω διαφορές. 
 

Επομενο challenge το ψωμί, αφού κι εκεί απέτυχα την πρώτη φορά.

Θα βάλω θερμοκρασία 230 και αφού ζεσταθεί, θα βάλω το ψωμί μέσα σε κλειστό πυρέξ πάνω στην σχάρα για 10 λεπτά,  (Διάβασα ότι το πυρέξ δεν το ζεσταίνεις όπως την γάστρα αλλά δεν έλεγε για ποιον λόγο.) Στα 10 λεπτα θα κατεβάσω στους 200 και μετά από 10 λεπτά στους 170-180. Ίσως χρειαστεί αλλά 10 λεπτά αλλά θα δούμε. Το θέμα μου είναι αν θα πάρει χρώμα από πάνω, γιατί όσα βίντεο έχω δει δεν παίρνουν χρωμα από πάνω. 
 

Πέτρα δεν έχω προς το παρόν για να δοκιμάσω, αλλά δεν έχω πειστεί ότι θα μου κάνει διαφορά. 

75802A09-6F9A-49CB-B28F-9EEAADFE03E6.jpeg

73127BA1-04C4-4BF0-A127-682D09F5CB5F.jpeg

Καλησπέρα, σήμερα και εγώ έκανα μπιφτέκια, κάνω το ίδιο ψήσιμο με αυτό που έκανες. Νομίζω 8 λεπτά σύνολο κάθε μεριά είναι πολύ, δεν μένει ζουμερό το μπιφτέκι.

Τα βάζω στους 220 βαθμούς για 2,5 λεπτά από κάθε μεριά την κατεβάζω στους 200 βαθμούς για άλλα 2,5 λεπτά από κάθε μεριά να κάνει το σχήμα της σχάρας. Μιλάω για μοσχαρίσιο κιμά.

 

Επεξ/σία από nikpar00
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οσον αφορα το καθάρισμα της ψησταριάς το μονο που εχω να δηλωσω ειναι οτι λυπάμαι για το ποσο αργά ανακάλυψα τον ατμοκαθαριστη..

10 χρονιά έχουν περάσει από τα χερια μου weber broil king μια κινεζικη του leroy κ μια campicaz. εχω ρίξει χρήματα σε νεες σχαρες σε  βουρτσακια καθαρίστηκα και προπάντων  ΑΠΕΙΡΟ ΚΟΠΟ ΚΟΥΡΑΣΗ ΙΔΡΩΤΑ ΤΡΙΨΗΜΑΤΟΣ κατά διαστήματα

να ξεκαθαρίσω απλά έκανα τεστ κανα 5 λεπτο κ τπτ περισσότερο καθώς άρχισε να βραδιάζει κ να μην εχει κάλο φωτισμό να βλέπω .

 ένα δάκρυ ευτυχίας κύλησε . αύριο θα τη κάνω καινούρια. δείτε το βίντεο. 0 χημικά σκέτο ατμός. (η σχάρα έγινε καινούρια αλλά δεν έχω φωτο / βιντεο πριν κ μετα )

 

https://drive.google.com/file/d/1X1BileQV9FLyZhnUQ-hrtZIdhGxMS_A2/view?usp=sharing

Επεξ/σία από sndev
  • Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, sndev είπε

οσον αφορα το καθάρισμα της ψησταριάς το μονο που εχω να δηλωσω ειναι οτι λυπάμαι για το ποσο αργά ανακάλυψα τον ατμοκαθαριστη..

10 χρονιά έχουν περάσει από τα χερια μου weber broil king μια κινεζικη του leroy κ μια campicaz. εχω ρίξει χρήματα σε νεες σχαρες σε  βουρτσακια καθαρίστηκα και προπάντων  ΑΠΕΙΡΟ ΚΟΠΟ ΚΟΥΡΑΣΗ ΙΔΡΩΤΑ ΤΡΙΨΗΜΑΤΟΣ κατά διαστήματα

να ξεκαθαρίσω απλά έκανα τεστ κανα 5 λεπτο κ τπτ περισσότερο καθώς άρχισε να βραδιάζει κ να μην εχει κάλο φωτισμό να βλέπω .

 ένα δάκρυ ευτυχίας κύλησε . αύριο θα τη κάνω καινούρια. δείτε το βίντεο. 0 χημικά σκέτο ατμός. (η σχάρα έγινε καινούρια αλλά δεν έχω φωτο / βιντεο πριν κ μετα )

https://drive.google.com/file/d/1X1BileQV9FLyZhnUQ-hrtZIdhGxMS_A2/view?usp=sharing

Δεν με αφήνετε να αγιάσω.. Πάλι έξοδα.. Ποιον έχεις? Καταπληκτική δουλειά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...