DimAslan Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Πρώτα απ' όλα, το ότι κάποιοι ή οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούν τα smartphones στο 90 ή το 100% των δυνατοτήτων τους δεν μου λέει τίποτα για το ίδιο το smartphone... Μπορεί ο άλλος να έχει περασμένη μια super γουάου ιατρική εφαρμογή που να του έχει λύσει τα χέρια και να το έχει για ιντερνετ, μαιλ και τηλέφωνο. Δεν του χρειάζεται καθόλου για μουσική. Αυτό πάει να πει ότι έκανε λάθος αγορά; Ότι δεν είναι καλό το κινητό; Μάλλον όχι. Και στο πολύ απλό να το σκεφτείτε, το Excel π.χ. έχει τεράστιο πλήθος δυνατοτήτων, αλλά λίγοι το χρησιμοποιούν για παραπάνω από π.χ. το 5% αυτών... Πάει να πει ότι δεν το χρειάζονται; Επίσης, μπορεί να μην δουλεύουν τώρα το κινητό σε όλα όσα θα μπορούσαν, αλλά μην ξεχνάμε ότι κι εμείς όταν ξεκινήσαμε ρωτάγαμε και μαθαίναμε... Θα του μάθω πώς να χρησιμοποιεί αυτά που χρειάζεται, και τον άλλον που θέλει πιο πολύ να μάθει θα του δείξω περισσότερα και σε λίγο καιρό μπορεί να μου δείχνει εκείνος (ή εκείνη)... Το ότι ο Έλληνας αγοράζει τεχνολογικά προϊόντα πρώτα ως είδη lifestyle, μετά ως γκάτζετς και στο τέλος για αυτό που είναι νομίζω φταίει η δική μας παιδεία και φιλοσοφία... Και θα ήταν ηλίθιο από μια εταιρεία να μην προωθεί τα προϊόντα της με αυτή τη λάθος σειρά (όχι μόνο στην ελλάδα νομίζω) αφού έτσι θα πουλήσει... Δεν λέω ότι όλα καλώς καμωμένα, απλά πιστεύω ότι πραγματικά ο κόσμος είναι - κατά προσέγγιση τουλάχιστον - απόλυτα ικανοποιημένος... και μην τρελλαθούμε με το marketing... εμένα μου φάνηκε σαν να προσπαθούσαν να μην πουλήσουν, ειδικά τότε στη Vodafone... Εσείς δηλαδή τί είδατε; Διαφημίσεις στην τηλεόραση; Ραδιόφωνο; Στα περιοδικά τίποτα παραπάνω νομίζω από ότι τα άλλα κινητά... Το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν από εμάς τους ίδιους που ψήναμε ο ένας τον άλλο...
ektor7 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δηλαδή μπορώ να πάω σήμερα και να αγοράσω ένα από αυτά; Eσύ μπορείς να πάρεις αύριο το 4s?
apos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 γιατί μπορείς να πας σήμερα και να αγοράσεις το 4s? Eσύ μπορείς να πάρεις αύριο το 4s? Όχι, αλλά η Retina υπάρχει εδώ κι ένα χρόνο+. Αν διάβαζες όλη τη στιχομυθία, ίσως απέφευγες αυτή την ερώτηση. Εκτός από εξυπνάκιας είσαι και τεμπέλης!
panos2000gr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Και εσύ υποστηρίζεις το άθλιο Interface του Android με τα απαίσια γραφικά στα εικονίδια. Με το Video που κάνει Rotate με άσχημο τρόπο (καθόλου Smooth), με το κακό app Store. Με την χειρότερη αίσθηση που έχει το δάχτυλο πάνω στην οθόνη, με την κακή διαχείρηση ενέργειας του Android, κ.α. Παρόλα αυτά, δεν τα αναφέρεις. Σε δικαιολογώ αν οι εμπειρίες σου στο Android περιορίζονται σε προηγούμενα χρόνια και συσκευές του βεληνεκούς του xperia x10. Πληροφοριακά τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην από τότε. Δεν έχει να λέει κάτι αυτό. Οι περισσότεροι δίνουν τα Android για iPhone. Είχα ποστάρει στο παρελθόν με μία γρήγορη έρευνα που είχα κάνει στις αγγελίες το τι συμβαίνει. Αν θέλεις κάνε μια ακόμη έγκυρη και περισσότερο επικαιροποιημένη "έρευνα" και πόσταρε μας εκ νέου τα αποτελέσματα.
ektor7 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Εκτός από εξυπνάκιας είσαι και τεμπέλης! Μόλις ξύπνησα και είδα ένα κατεβατό ποστ μπροστά!Σορρυ!
oldnew Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Τα μονα πλεονέκτηματα που έχει πλέον το iphone σε σχεση με κορυφαία android , και όχι με φθηνά android που σίγουρα δεν μπορούν να συγκριθούν , ( και ασχέτως τι νομίζουν διάφοροι πως με ένα android των 160€ θα έχουν εμπειρια iPhone ) είναι 2: 1. Καλύτερες και περισσότερες εφαρμογές και ιδίως παιχνίδια. Η ψαλίδα κλείνει κάθε μέρα. Αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί και εδω το ios με τοσες συσκευες android που πουλιούνται πλέον, αλλα σημερα το iphone έχει προβάδισμα. Υπάρχει μια κατηγορία εφαρμογών όμως που είναι πίσω. Όλες οσες βαζεις απο cydia. 2. Είναι ποιο ετοιμο για τον χρήστη που δε γουστάρει/δε θέλει/ δεν ξερει να πειράξει τίποτε. Το software είναι κομενο και ραμενο για το hardware. Οσα κανει, τα κανει με τρόπο που αγγίζει το άριστα. Βασικός λόγος που προτιμάται απο γυναίκες και χρήστες που το μονο που θέλουν να τρέχουν εφαρμογές και παιχνίδια και ούτε που θέλουν να ξέρουν τι τρέχει απο κάτω. Αντίθετα ακόμα και τα κορυφαία android για να προσφέρουν εμπειρία χρησης εφάμιλλη ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΞΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΕΟΝ απο ios συνήθως θέλουν γνώσεις, custom rom klp. Κυρίως θέλουν όρεξη. Όλα τα βρίσκεις σε φόρουμ. Από εκεί και περα τα android έχουν μονο πλεονεκτήματά πλεον. Ούτε να ψάχνεις εαν και ποτε θα βγει jakebrake, ούτε itunes, το κινητό το κανείς format και το στηνεις απο την αρχή χωρίς καθόλου pc, συμπεριλαμβανομένου και των εφαρμογών που είχες σε backup στην κάρτα. Διαλέγεις ότι συσκευή γουσταρεις, δεν είσαι παντρεμένος με μια εταιρία, πληρώνεις λιγότερα, έχεις ραδιόφωνα ,Bluetooth, flash και ότι γουσταρεις. Θες μεγάλη οθόνη, παίρνεις μεγάλη θες μικρή, ότι θες. Ελευθερία πληρης.. Παραμετροποίηση σε απίστευτο επιπεδο. Αυτή τη στιγμή εχω αλλάξει kernel στο sgs2. Η συχνότητα λειτουργίας παίζει απο 100-1200 mhz, και η ταση μειωμένη. Αποτέλεσμά; Εκεί που με τα παντα ανοιχτά η μπαταρια έπεφτε το βραδύ (7 ώρες ) 20-30% τώρα πέφτει 1-5%.. Αυτά δεν τα κανείς σε iphone. Όλα τα υπολοιπα που γραφούν οσοι έχουν μείνει πίσω, εκτίθενται. Ποια εικονίδια είναι χειρότερα; Αυτή τη στιγμή εχω στο sgs2 τα εικονίδια του iPhone επειδή μου αρέσουν.. Ούτε lag υπάρχει ούτε χειρότερη επαφή με την οθόνη, ούτε smooth πρόβλημα ούτε τίποτα. Πανε αυτά.. ξυπνάτε, last year.. Τα εγραφα και εγώ περισι. Υστερόγραφο τα εχω και τα 2.. iPhone και sgs2, κάτι ξέρω για να τα γραφω. Δηλαδή το παρακάτω σας φαίνεται να προσφέρει χειρότερη εμπειρια χρησης σε σχεση με ένα iphone; Αν χρησιμοποιήσω μια οθόνη μονό για εικονίδια χωράει 7χ8=56, αντί για 4x4=16 του iPhone..
kirileman Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 1. Καλύτερες και περισσότερες εφαρμογές και ιδίως παιχνίδια. Η ψαλίδα κλείνει κάθε μέρα. Ως προς το περισσότερες μπορεί να κλείνει, ως προς το καλύτερες μάλλον ανοίγει κι άλλο.
panos2000gr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Όλα τα υπολοιπα που γραφούν οσοι έχουν μείνει πίσω, εκτίθενται. Ποια εικονίδια είναι χειρότερα; Αυτή τη στιγμή εχω στο sgs2 τα εικονίδια του iPhone επειδή μου αρέσουν.. Ούτε lag υπάρχει ούτε χειρότερη επαφή με την οθόνη, ούτε smooth πρόβλημα ούτε τίποτα. Πανε αυτά.. ξυπνάτε, last year.. Τα εγραφα και εγώ περισι. Υστερόγραφο τα εχω και τα 2.. iPhone και sgs2, κάτι ξέρω για να τα γραφω.. Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα....μόνο όσοι δεν είναι "κολλημένοι" καταλαβαίνουν ακριβώς τι γράφεις. Την ίδια κενή επιχειρηματολογία είχα συναντήσει στο πρόσφατο παρελθόν και σε επικές αντιπαραθέσεις MACOS vs Windows, όπου η γνώση των περισσότερων Apple fanzzzz (όχι όλων) είχε μείνει στα επίπεδα των Windows XP. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός είχε πλήρη άγνοια για τα windows 7 και τις δυνατότητες τους και απλά έκανε την άκυρη σύγκριση των Snow Leopard του 2010 με τα Windows του 2001. Προσωπικά αισθάνομαι πολύ καλύτερα που μπορώ να "κινούμαι" και από τις δύο "όχθες του ποταμού" είτε αυτό λέγεται λειτουργικό, είτε Laptop, είτε κινητό, είτε tablet. Για laptop έχω MACBOOK με Lion, για σταθερό έχω PC με triple boot, για κινητό adroid και δεν έχω κανένα ηθικό φραγμό ή κόλλημα για να αλλάξω κάτι από τα τρία αν δω ότι κάτι άλλο με αντιπροσωπεύει/εξυπηρετεί καλύτερα. Δεν είμαι παντρεμένος ούτε με την Apple, ούτε με την Microsoft, ούτε με την Google, ούτε με την Samsung !!!!!
oldnew Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Ως προς το περισσότερες μπορεί να κλείνει, ως προς το καλύτερες μάλλον ανοίγει κι άλλο. Αυτό το γνωρίζεις και το λες ή το προβλέπεις λόγω επηρεασμού επειδή έχεις iphone;
panos2000gr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Ως προς το περισσότερες μπορεί να κλείνει, ως προς το καλύτερες μάλλον ανοίγει κι άλλο. Μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο...κάθε άλλο...μου φαίνονται ανυπόφορα ίδιες. Έχεις κάποιες συγκεκριμένες εφαρμογές υπόψη σου για να τεστάρω?
kirileman Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Αυτό το γνωρίζεις και το λες ή το προβλέπεις λόγω επηρεασμού επειδή έχεις iphone; Έχουν γίνει πολλές κουβέντες γιατί οι developers επενδύουν στο iOS και όχι στο Android και γιατί δεν πρόκειται ποτέ να δεις Infinity Blade στο galaxy σου (και γω στο δικό μου από αύριο).
oldnew Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα....μόνο όσοι δεν είναι "κολλημένοι" καταλαβαίνουν ακριβώς τι γράφεις. Γι αυτούς γράφω, δε γράφω για ολους! Οι περισσότεροι απλα δε γνωρίζουν τι εξέλιξή υπάρχει στην άλλη όχθη και αναπόφευκτα καταλήγουν σε λαθεμένα συμπέρασματα. Δεν είναι κολημενοι. Την ίδια κενή επιχειρηματολογία είχα συναντήσει στο πρόσφατο παρελθόν και σε επικές αντιπαραθέσεις MACOS vs Windows, όπου η γνώση των περισσότερων fanzzzz (όχι όλων) είχε μείνει στα επίπεδα των Windows XP. Οι περισσότεροι είχαν πλήρη άγνοια για τα windows 7 και τις δυνατότητες τους και απλά συγκρίναν τα Snow Leopard του 2010 με τα Windows του 2001. Προσωπικά αισθάνομαι πολύ καλύτερα που μπορώ να κινούμαι και από τις δύο "όχθες του ποταμού" είτε αυτό λέγεται λειτουργικό, είτε Laptop, είτε κινητό, είτε tablet. Για laptop έχω MACBOOK με Lion, για σταθερό έχω PC με triple boot, για κινητό adroid και δεν έχω κανένα ηθικό φραγμό ή κόλλημα για να αλλάξω κάτι από τα τρία αν δω κάτι που με αντιπροσωπεύει καλύτερα. Έτσι ακριβώς είναι.. Και εγώ πρώτα χρησιμοποίουσα iphone, εγραφα όλα τα θετικά που είχε τοτε το iPhone μιας και τοτε όντως το android ήταν πίσω. Τοτε με λεγανε apple fan. Όταν το android, και οι συσκευες εξελίχθηκαν πολυ, πηγα σε android. Δεν εχω κανένα πρόβλημα να ξαναπαω σε iPhone, αλλα πρέπει να με πισει η apple. Με τέτοιες κινήσεις δε με πιθει. Με το iPhone που εβλεπα ότι θα έβγαζε, μπορεί. Έχουν γίνει πολλές κουβέντες γιατί οι developers επενδύουν στο iOS και όχι στο Android και γιατί δεν πρόκειται ποτέ να δεις Infinity Blade στο galaxy σου (και γω στο δικό μου από αύριο). Ποτε δε θα δω infinity blade; Όπως δε θα έβλεπα και nfs, asphalt, pes2011,doodle jumb, fruit nintza,...... μη το συνεχίσω γιατί θα γραψω το 90% απο τα παιχνίδια που έχεις εγκατεστημένα. Όλα τα δημοφηλη υπάρχουν. Για το blade, σε βάζω και στοίχημα ότι θα βγει αργα ή γρήγορα. Τι λόγους έχεις να το πιστεύεις ότι δε θα βγει; Έχεις ένα δίκιο όμως. Οι developer επενδύουν στο ios, γιατί κερδίζουν λεφτά. Η apple έχει δυσκολέψει τόσο τη διαδικασία jb, που το 70-89% αγοράζει τα πάντα, αντίθετα στο android παίζεις πανεύκολα τα παντα σπασμένα και ελάχιστοι πληρώνουν. Οπότε και οι developer ενδιαφέρονται λιγότερο γι αυτή την πλατφόρμα, αυτό είναι αλήθεια. Όλες οι μετρήσεις δείχνουν συντριπτική επικράτησή του android. Το ios θα περιοριστεί (ποσοστιαία και όχι ως απόλυτο νούμερο ) σε μια μικρή μειοψηφία. Ο άγνωστος χ είναι τα νεα windows που μπορεί να ανατρέψουν τα παντα κυρίως εναντίον του ios.
ixthy Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Να κάνω και γω μια αφελή ερώτηση... Έχω iphone 3GS και με ένα 2 ετών τηλέφωνο θα μπορώ να τρέχω iOS 5. Ένας που έχει HTC desire τι android μπορεί να τρέξει τώρα χωρίς να κάνει jailbreak?
flik Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Αν θα τολμούσα να κάνω μια πρόβλεψη μακροπρόθεσμη, θα έλεγα πως τα wp7 θα πάρουν μεγάλο μερίδιο απο τους ios χρήστες, και αρκετούς απο τους android συσκευών παρόμοιων τιμών. Άρα μείνουν λίγοι με iphone, και οι υπόλοιποι θα μοιραστούν σε android-wp. Σε μέσες και υψηλές τιμές θα κυριαρχεί το wp, και το android θα οφείλει το μεγάλο μερίδιο κυρίως στη πληθώρα συσκευών με χαμηλό κόστος αφενός, και αρκετών χρηστών που τους αρέσει το πείραγμα αφετέρου. Κάπως έτσι. Η αλήθεια είναι πως περίμενα η apple να με πείσει και εμένα, να βγάλει μια καλή συσκευή, ουτως ώστε όταν λίγο πέσουν οι τιμές στα μεταχειρισμένα να τσιμπήσω κανένα. Δεν βλέπουν οτι φέτος απειλούνται περισσότερο απο κάθε άλλη χρονιά; Αφού όπως λέει ο oldnew, το android έφτασε (αργά) κοντά στα επίπεδα του ios (όχι για μένα δεν το ξεπέρασε, ως stock λειτουργικό μιλάμε πάντα, για άμεση σύγκριση) και πιο πολύ το wp os που έχει ίδιο target group με το ios να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις στους απαιτητικούς χρήστες του ios.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα