Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 3/6/2023 στις 8:38 ΠΜ, LouCi4er είπε

Παιδιά καλημέρα.Πρωτο μου ποδήλατο και δεν είχα ιδέα ότι τα σχετικά καλά ποδήλατα κοστίζουν όσο ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.Κάτι φίλοι μου που ασχολούνται μου πρότειναν large 29αρι.Ειμαι 1.84 82 κιλά.

Θα μετακινουμαι μέσα στην πόλη,να πηγαίνω στην δουλειά που είναι 2-3 χλμ και ελάχιστα εκτός πόλης.Σκεφτομαι για mtb,είμαι ανάμεσα σε Ideal Strobe 29,Cube aim pro 29,merida big nine 15 ή 20x και στο scott aspect 970.

Λόγω εμφάνισης έχω καταλήξει σε αυτό:https://www.skroutz.gr/s/35485319/Merida-Big-Nine-20-2x-29-2022-Πράσινο-Mountain-Bike-με-Ταχύτητες-και-Υδραυλικά-Δισκόφρενα.html

Λέτε να προτιμήσω κάτι άλλο?Δεν έχω και τρελές απαιτήσεις από φρένα και τέτοια,απλά επειδή δεν έχω ιδέα λέω να πάω σε κάτι επώνυμο για να είμαι κάπως σίγουρος.Απλα λίγο που το έψαξα,suntour καλάμι φοράνε και κάτι πολωνικά του 250ευρου.Για δώστε καμία ιδέα.

το 29αρι βολευει και λογω υψους εισαι κομπλε. Απο εκει και περα οπως εχω χιλιογραψει ας εχει σκελετο αλουμινιο. Στα λεφτα που διαθετεις 500-700 ευρ μπορεις να βρεις τετοιο και με καλουτσικη αναρτηση. Ολα τα ποδηλατα που ανεφερες ειναι καλα με μικρες διαφορες στα περιφερειακα (σασμαν/φρενα/αναρτησεις). Αγορασε αυτο που σου αρεσει εσενα και μη το ψυριζεις πολυ. Εχω δει παρα πολλους που τα πουλανε γιατι μετα απο λιγο επιστρεφουν στο...αυτοκινητο/μηχανακι και αρκετους που μετα απο 1 χρονο το πουλανε για να παρουν καλυτερο (να πηγαινο και σε εκεινο το μονοπατι..). Ωστοσο αυτα τα ποδηλατα με λιγα χρηματα μπορεις να τα αναβαθμισεις (π.χ καλυτερα φρενα ή περισσοτερες ταχυτητες/καλυτερα πατηματα). Μη ξεχνας κρανος/φωτα (αν βγαινεις νυχτα) και λουκετο. Αν σου αρεσει και κολλησεις παρε κανενα ποδηλατικο σορτς/κολαν

με το ποδηλατο σου μπορεις να κανεις αποστασεις μεχρι 10χλμ και πατημενο δασικο δρομο και ευκολο μονοπατι. Μη πας σε κανενα δυσκολο μονοπατι/κατηφορα γιατι εχω δει εκτος απο ατυχηματα να σπανε αναρτησεις τροχοι κτλ...

• Like 2
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Τελικα,μετά από ατελείωτο ψάξιμο κατέληξα στο Giant roam 3 disc.Πανακριβο αλλά έχω αυτό το κακό όπως λένε και οι φίλοι μου,ότι χόμπι και να κάνω,το τερματίζω.

Πήρα trekking και όχι mtb τελικά μιας και θα πηγαίνω εκτός δρόμου πολύ σπανια.Πιστεύω να έκανα καλή επιλογή μιας και δεν έχω ιδέα από ποδήλατα.Αυριο λογικά θα το έχω,θα το στήσω και θα γράψω εντυπωσεις.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, LouCi4er είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Τελικα,μετά από ατελείωτο ψάξιμο κατέληξα στο Giant roam 3 disc.Πανακριβο αλλά έχω αυτό το κακό όπως λένε και οι φίλοι μου,ότι χόμπι και να κάνω,το τερματίζω.

Πήρα trekking και όχι mtb τελικά μιας και θα πηγαίνω εκτός δρόμου πολύ σπανια.Πιστεύω να έκανα καλή επιλογή μιας και δεν έχω ιδέα από ποδήλατα.Αυριο λογικά θα το έχω,θα το στήσω και θα γράψω εντυπωσεις.

το συγκεκριμμενο δεν εχει και τρελη διαφορα απο ΜΤΒ: με μια αλλαγη στα λαστιχα ευκολα μπαινει σε δασικο

αντε να το χαρεις!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

το συγκεκριμμενο δεν εχει και τρελη διαφορα απο ΜΤΒ: με μια αλλαγη στα λαστιχα ευκολα μπαινει σε δασικο

αντε να το χαρεις!

Ναι όντως,τρελή διάφορα δεν έχει,απλα έχει λίγο καλύτερο βήμα μιας και είναι περισσότερο για δρόμο αλλά με δύο λάστιχα άνετα το πάω βουνό.Σε ευχαριστώ πολύ.Ανυπομονω να έρθει αύριο να το πάω βολτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, hitman 21 original είπε

Αξιζει το παρακατω σ αυτα τα χρηματα?Μηπως υπαρχει κατι καλυτερο στα ιδια λεφτα? 

https://www.skroutz.gr/s/34000610/Orbea-Laufey-H30-29-Πράσινο-Mountain-Bike-με-11-Ταχύτητες-και-Υδραυλικά-Δισκόφρενα.html

orbea ειναι ισπανικα και εχει καλο ονομα στα ΜΤΒ. Το συγκεκριμμενο ειναι περυσινο μοντελο 2022.

Επειδη μου εκανε κατι αυτη η τιμη (τιμια) μπηκα ειδα χαρακτηριστικα:

καλη αναρτηση, σκελετος αλυσιδα. Μεχρι εκει.

Τα φρενα ειναι μετρια προς βασικα (προοριζονται κυριως για πολη ασχετα αν εχουν 2 πιστονια) ενω τα σασμαν επισης εισαγωγικα. Αρα αν και το ΜΤΒ εχει χαρακτηρα παμε μονοπατι και να κατεβουμε εκεινη τη ρεματια εγω ισως το αφηνα με αυτο το ποδηλατο (εκτος και αν αναβαθμιζα τα σημεια που εγραψα). Βεβαια εχει καλη μεταπωληση αλλα μη ξεχνας οτι ειναι μοντελο του 2022 και σε λιγοτερο απο 6 μηνες μπαινουμε στο 2024!

δες και scott, merida και cube...

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, hitman 21 original είπε

Αξιζει το παρακατω σ αυτα τα χρηματα?Μηπως υπαρχει κατι καλυτερο στα ιδια λεφτα? 

https://www.skroutz.gr/s/34000610/Orbea-Laufey-H30-29-Πράσινο-Mountain-Bike-με-11-Ταχύτητες-και-Υδραυλικά-Δισκόφρενα.html

Για Ελλάδα, δύσκολο να βρεις κάτι καλύτερο. Για εξωτερικό, είναι μέτρια επιλογή.

Η αλήθεια είναι πως δεν βρίσκω κάποια καλή επιλογή αυτή τη στιγμή. Το Αγγλικό wiggle/chainreaction έκανε αλλαγή στο site του πριν κάποιες βδομάδες και πλέον οι τιμές που δίνει για Ελλάδα είναι κακές ενώ πριν ήταν πολύ καλές. Εγώ θα έκανα υπομονή ψάχνοντας, μελετώντας και περιμένοντας καλύτερη επιλογή. Αν όμως ήταν να πάρω οπωσδήποτε τώρα, θα τσίμπαγα αυτό που έχει τη Z2 ανάρτηση που θεωρείται η καλύτερη value for money επιλογή.

Ρίξε και μια ματιά στο outlet της Canyon που παίζουν κάποιες προσφορές απο δοκιμαστικά/εκθεσιακά σε περιορισμένα κομμάτια και νούμερα.

Επεξ/σία από batig0al
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρήκα αγοραστή για την ηλεκτρική κούρσα μου (Focus Paralane2 6.7) οπότε αρχίζω έρευνα για αγορά νέου ποδηλάτου.

Κοιτάω συμβατικά και ηλεκτρικά. Το ιδανικό είναι κούρσα gravel που να δέχεται λάστιχα τουλάχιστον 40mm οπότε αν πέσει κάτι αξιόλογο στην αντίληψη κάποιου, ας στείλει. Καινούριο ή μεταχειρισμένο.

Κοιτάω κυρίως bike-discount, bike24 και wiggle. Αν κάποιος έχει να προτείνει και κάποιο άλλο site να παρακολουθώ, ευπρόσδεκτο.

Επεξ/σία από batig0al
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
6 ώρες πριν, VonLoutsos είπε

Καλησπέρα. Έχει κάποιος άποψη για τα Canyon που είναι αποκλειστικά online;

Τι θες να μάθεις;καιτι ποδήλατο θες να πάρεις;

Δημοσ.
12 hours ago, arxontas2323 said:

Τι θες να μάθεις;καιτι ποδήλατο θες να πάρεις;

Αυτό έχει πέσει στην αντίληψή μου. Αρκετα συμπαθητικη τιμή (και για FOX ανάρτηση μπροστά). Το πρόβλημά μου είναι η μετάδοση το 1χ8. Να φανταστείς έχω ποδήλατο με 21 ταχύτητες (τις χρησιμοποιώ όλες; ΟΧΙ, Αλλά αντιλαμβάνεσαι).

https://www.canyon.com/en-gr/mountain-bikes/trail-bikes/grand-canyon/grand-canyon/grand-canyon-8/3273.html?dwvar_3273_pv_rahmenfarbe=BK

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε

Αυτό έχει πέσει στην αντίληψή μου. Αρκετα συμπαθητικη τιμή (και για FOX ανάρτηση μπροστά). Το πρόβλημά μου είναι η μετάδοση το 1χ8. Να φανταστείς έχω ποδήλατο με 21 ταχύτητες (τις χρησιμοποιώ όλες; ΟΧΙ, Αλλά αντιλαμβάνεσαι).

https://www.canyon.com/en-gr/mountain-bikes/trail-bikes/grand-canyon/grand-canyon/grand-canyon-8/3273.html?dwvar_3273_pv_rahmenfarbe=BK

Πολύ καλή και σεβαστή μάρκα.
Αλλά για τι χρήση το θες; Η λογική απάντηση θα ήταν για MTB.

Εγώ πάντως θα πήγαινα σε 1x10 +

Δημοσ.
2 ώρες πριν, VonLoutsos είπε

Φίλος εχει πάρει mtb και είναι πολύ ευχαριστημένος... γενικά ειναι καλα προϊόντα σε καλές τιμές!!και το service τους καλό..οι περισσότεροι που ξέρω έχουν τα τριαθλητικα ποδήλατα της canyon και είναι πολύ ευχαριστημένοι 

Δημοσ.
6 hours ago, george1807 said:

Πολύ καλή και σεβαστή μάρκα.
Αλλά για τι χρήση το θες; Η λογική απάντηση θα ήταν για MTB.

Εγώ πάντως θα πήγαινα σε 1x10 +

Απο οτι είδα έχει 1*12 (λίγο τυχαία το ειπα το 1*8 απλά για να δείξω τον μονο δίσκο μπροστά που με παραξενευει). Χρήση από βατούς εως λίγο κακοτράχαλους χωματόδρομους, κανένα μονοπάτι που περνάει αγροτικό σίγουρα και άσφαλτο μέχρι να φτάσεις εκεί (ή και βόλτα στον παραλιακό που έχει άσφαλτο).
Όπως είπα η απορία είναι οι 12 ταχύτητες, επαρκούν; Πόσες χρησιμοποιείς από τις 21 που έχεις θα απαντήσεις;

3 hours ago, arxontas2323 said:

Φίλος εχει πάρει mtb και είναι πολύ ευχαριστημένος... γενικά ειναι καλα προϊόντα σε καλές τιμές!!και το service τους καλό..οι περισσότεροι που ξέρω έχουν τα τριαθλητικα ποδήλατα της canyon και είναι πολύ ευχαριστημένοι 

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, VonLoutsos είπε

Απο οτι είδα έχει 1*12 (λίγο τυχαία το ειπα το 1*8 απλά για να δείξω τον μονο δίσκο μπροστά που με παραξενευει). Χρήση από βατούς εως λίγο κακοτράχαλους χωματόδρομους, κανένα μονοπάτι που περνάει αγροτικό σίγουρα και άσφαλτο μέχρι να φτάσεις εκεί (ή και βόλτα στον παραλιακό που έχει άσφαλτο).
Όπως είπα η απορία είναι οι 12 ταχύτητες, επαρκούν; Πόσες χρησιμοποιείς από τις 21 που έχεις θα απαντήσεις;

Ευχαριστώ.

Με αυτά που περιγράφεις ως χρήση βρίσκω ότι είναι υπερβολή ένα τέτοιο ποδήλατο για εσένα.

Είναι φτιαγμένο για πιο σοβαρό MTB και όχι για να περνάς έναν χωματόδρομο, και το 1*10, 1*11, 1*12 κλπ είναι η εξέλιξη των σοβαρών MTB. Είναι υπερβολικά χρήσιμο για να ανεβαίνεις το βουνό χωρίς να σου φεύγει η πίστη. Ο αριθμός ταχυτήτων δεν λέει τίποτα από μόνος του. Υπάρχουν πολλές παράμετροι, όπως πχ πόσα δόντια έχει κλπ

Και με ένα τέτοιο θα είσαι υπερκαλυμμένος για τη χρήση σου https://lowandflow.gr/index.php?route=product/product&path=28_32_153_183&product_id=2375 η οποία Merida είναι πολύ ποιοτική μάρκα από τη Γερμανία.

Επεξ/σία από george1807
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...