4saken Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι παλαιοί σπόροι, όλοι οι άλλοι είναι υβρίδια (πάλι σικ όρος, γιατί η γενετική τροποποίηση τρομάζει αν την αναφέρουμε), είτε τομάτας με κολοκύθα είτε με άλλο λαχανοείδες (δεν θυμάμαι ακριβώς μας το είχαν εξηγήσει στο εργαστήριο της γεωπονικής). Όλα αυτά για την αύξηση της ανθεκτικότητας της τομάτας, να εχει πιο σκληρή σάρκα, να αντέχει περισσότερο στο κρύο, να,να,να .... Γεύση πάπαλα και προφανώς το ίδιο έχει συμβεί και με τα υπόλοιπα οπωρολαχανικά. Ασχετο με το θεμα αλλα αλλο τα υβριδια και αλλο τα γενετικα τροποποιημενα...Οσο για την τοματα του χωριου αληθεια ποσο σχεση εχει με την τοματα που σαλπαρε απο την Αμερικη το 1500 και ηρθε στην Ευρωπη?Ελαχιστη. Υβριδια ειναι ουσιαστικα ολες οι ντοπιες ποικιλιες. 1
Perfect Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Αν δεις στο αμέσως παρακάτω ποστ, παραθέτω Harvard που σημαίνει ότι όταν κάτι δεν έχει ξανασυζητηθεί 100 φορές, μπαίνω ακόμα στον κόπο. Κοίτα τώρα γιατί λέω ότι συνέχεια ανακυκλώνονται τα ίδια και τα ίδια και πως οι έρευνες σου δεν απέδειξαν κάτι: Αρχικά ο TS μιλάει για το γάλα γενικά, κι εσύ αφιερώνεις ένα ολόκληρο ποστ με έρευνες και πηγές που κατηγορούν το ...αγελαδινό γάλα. Έκανες αυτό ακριβώς που περιέγραψα, μιλάς για το ειδικό, και το γενικεύεις στο όλο. Παρακάτω δε, που αναφέρεις για τα οφέλη των άλλων γαλάκτων σε έχασα τελείως. Άρα διαφωνείς μαζί μου ότι το γάλα ωφελεί, αλλά τελικά συμφωνείς ότι ωφελεί(?). Σαν να μιλάμε για τη θρεπτική αξία των φρούτων, να κατηγορείς τα φρούτα παρουσιάζοντας έρευνες που συνδέουν την υπερκατανάλωση μάνγκο με χοληστερίνη, και παρακάτω να μιλάς για τις ευεργετικές ιδιότητες του πορτοκαλιού και του μήλου. Πάμε συγκεκριμένα και στο αγελαδινό τώρα στο οποίο αφιερώθηκες. 1) Μπορείτε να γράψετε άλλες 100 φορές για τη σύνδεση γάλακτος-ακμής και γάλακτος-αλλεργίας. Διαφωνείτε με τον αέρα. Ένας φίλος μου βγάζει ακμή όταν τρώει μπάμιες κι ένας άλλος έχει αλλεργία στις ντομάτες. Επιβλαβή και τα δύο? Είπαμε μερικοί δεν μεταβολίζουν. Πόσα repeats πλέον. 2) Την έρευνα περί παχυσαρκίας. Αρχικά ψεύδεσαι, η έρευνα μιλάει για dairy food consumption. Αυξημένη κατανάλωση βουτύρου και τυριού επί 20 χρόνια προκαλεί παχυσαρκία? Α στο διάολο. Και χρειάστηκαν 20.000 γυναίκες και 10 χρόνια έρευνας για να το αποδείξουν? Άσε που στην έρευνα 3 στις 4 ομάδες δεν έδειξε καμία συσχέτιση. 3) Αν διάβαζες το δεύτερο ποστ μου, θα έβλεπες που οφείλεται η σύνδεση γάλακτος-καρκίνου. 4) Για τον διαβήτη διαβάζω ". In contrast, preference for a diet high in animal fat could be a pathogenic factor [...] high fat dairy products" --> δεν μιλάει για γάλα αποκλειστικά. Εξάλλου δεν είναι όλα τα γάλατα πλήρη. Συμπερασματικά or TL;DR: Οι έρευνες σου μιλάνε στην καλύτερη για αγελαδινό γάλα, στη χειρότερη για βούτυρο και τυρί. Οι μισές από αυτές δεν σχετίζονται με το γάλα σαν τροφή, αλλά με αλλεργίες σε αυτό, παρενέργειες σε συγκεκριμένους ανθρώπους ή είναι inconclusive Συμφωνείς ότι άλλου τύπου γάλατα είναι ωφέλιμα. Δεν πρόκειται να μπω σε αντιπαραθέσεις απλά αναφέρθηκα σε σένα γιατί είπες για τυχαία post απο το youtube. Νομίζω τα δεδομένα παρουσιάστηκαν και οποίος ενδιαφέρεται να το ψάξει θα το κάνει και θα προσαρμόσει ανάλογα τη διατροφή του. 1
zio10 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Πιστεύω πάντως ότι είναι λογικό οι περισσότερες έρευνες να αφορούν το αγελαδινό γάλα. Τι ποσοστό έχουν τα άλλα γάλατα στην αγορά;
panos2171 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Το άσπρο γάλα το έκοψα 3 χρονών απ ότι μου χουν πει, το ξερνούσα όπως και το τυρί. Σοκολατούχο πίνω κανονικά, θυμάμαι στο δημοτικό έτρωγα τα kellogs με milko . Γιαούρτι και κασέρι πάντως τρώω αλλά άσπρο γάλα και τυρί ακόμα και με τη μυρωδιά τους αναγουλιάζω.
zio10 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Το άσπρο γάλα το έκοψα 3 χρονών απ ότι μου χουν πει, το ξερνούσα όπως και το τυρί. Σοκολατούχο πίνω κανονικά, θυμάμαι στο δημοτικό έτρωγα τα kellogs με milko . Γιαούρτι και κασέρι πάντως τρώω αλλά άσπρο γάλα και τυρί ακόμα και με τη μυρωδιά τους αναγουλιάζω. Εννοείς ότι τρως κίτρινα τυριά αλλά η φέτα σε πειράζει ε;
panos2171 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Εννοείς ότι τρως κίτρινα τυριά αλλά η φέτα σε πειράζει ε; Ναι. 1
zio10 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Γαλα καρυδας ηπια σημερα...δεν ειναι κακό Πολύ ωραίο είναι! Όπως και τα γάλατα ξηρών καρπών αλλά και ρυζιού. Και της σόγιας μου αρέσει, ειδικά με βανίλια. Απλά είναι και αρκετά ακριβότερα αυτά τα γάλατα.
ckrystall Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Κατα διαστήματα διαβάζω και γω διάφορα κακά που γράφουν στο ίντερνετ για το γάλα και αγχώνομαι, από την άλλη δεν μπορώ να το αποχωριστώ γιατί μ'αρέσει πάρα πολύ! Δοκίμασα παλιότερα να το αντικαταστήσω με γάλα σόγιας, ρυζιού, αμυγδάλου, καρύδας αλλά δεν μου άρεσαν, τα βρίσκω πολύ νερουλά. Πρόσφατα βρήκα στο σουπερμάρκετ φρέσκο βιολογικό γάλα ροδόπης και αυτό αγοράζω τώρα, θέλω να ελπίζω ότι στο βιολογικό δεν δίνουν στα ζώα ορμόνες και διάφορα άλλα. Ευτυχώς δεν με ενοχλεί καθόλου το γάλα και εύχομαι να συνεχίσει έτσι. Με τόσα που γράφονται απορώ τι πρέπει να τρώμε τελικά αφού και για τα λαχανικά και φρούτα λένε πολλά και για τις περισσότερες τροφές που τρώμε, ακόμα και για τα βιολογικά προϊόντα (τα οποία είναι και πολύ πιο ακριβά). Κάποιος γράφει πιο πάνω ότι κάποια προϊόντα παλιά ηταν διαφορετικά, εμένα μου φαίνεται διαφορετικό το καλαμπόκι, θυμάμαι μικρά όταν ειμασταν και πηγαίναμε στο χωριό έβραζε η μάνα μου καλαμπόκια και ήταν πολύ ωραία στην γεύση, πιο χοντρά και κυρίως δεν ήταν γλυκά όπως τα σημερινά τα οποία δεν μ'αρέσουν καθόλου.
bluesattack Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Ε μπορει καποιος να φτιαξει περιβολι με παραδοσιακους σπορους .Αν δεν εδιναν αυτες οι διασταυρωσεις ανθεκτικοτητα ποσο θα μειωνοταν η παραγωγη και ποσο θα αυξανοταν η τιμη στον καταναλωτη ? Το εχει σκεφτει αυτο καποιος ? 1
zio10 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Ε μπορει καποιος να φτιαξει περιβολι με παραδοσιακους σπορους .Αν δεν εδιναν αυτες οι διασταυρωσεις ανθεκτικοτητα ποσο θα μειωνοταν η παραγωγη και ποσο θα αυξανοταν η τιμη στον καταναλωτη ? Το εχει σκεφτει αυτο καποιος ? Πιστεύω ότι θα μειωνόταν τόσο που δεν θα έφτανε να καλύψει τη ζήτηση...μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Γαλα καρυδας ηπια σημερα...δεν ειναι κακό Αυτό δεν εχει κατι 20% λιπαρά ή κάνω λάθος; Κατα διαστήματα διαβάζω και γω διάφορα κακά που γράφουν στο ίντερνετ για το γάλα και αγχώνομαι, από την άλλη δεν μπορώ να το αποχωριστώ γιατί μ'αρέσει πάρα πολύ! Δοκίμασα παλιότερα να το αντικαταστήσω με γάλα σόγιας, ρυζιού, αμυγδάλου, καρύδας αλλά δεν μου άρεσαν, τα βρίσκω πολύ νερουλά. Πρόσφατα βρήκα στο σουπερμάρκετ φρέσκο βιολογικό γάλα ροδόπης και αυτό αγοράζω τώρα, θέλω να ελπίζω ότι στο βιολογικό δεν δίνουν στα ζώα ορμόνες και διάφορα άλλα. Ευτυχώς δεν με ενοχλεί καθόλου το γάλα και εύχομαι να συνεχίσει έτσι. Με τόσα που γράφονται απορώ τι πρέπει να τρώμε τελικά αφού και για τα λαχανικά και φρούτα λένε πολλά και για τις περισσότερες τροφές που τρώμε, ακόμα και για τα βιολογικά προϊόντα (τα οποία είναι και πολύ πιο ακριβά). Κάποιος γράφει πιο πάνω ότι κάποια προϊόντα παλιά ηταν διαφορετικά, εμένα μου φαίνεται διαφορετικό το καλαμπόκι, θυμάμαι μικρά όταν ειμασταν και πηγαίναμε στο χωριό έβραζε η μάνα μου καλαμπόκια και ήταν πολύ ωραία στην γεύση, πιο χοντρά και κυρίως δεν ήταν γλυκά όπως τα σημερινά τα οποία δεν μ'αρέσουν καθόλου. Για όσα λες στη πρώτη παράγραφο, δεν υπάρχει ελπίδα κι απλά κοροιδευόμαστε ότι θα τη βγάλουμε καθαρή με βιολογικά. Δε λέω και γω καμιά φορά πέρνω κάτι από τέτοιο μαγαζί αλλά παίζει να ναι και κοροιδία. Αυτό που λες στο τέλος, υπάρχουν διάφορες ποικοιλίες ρε συ, και στα καλαμποκια και σε όλα, δεν είναι τυχαίο ότι πρώτα τα έτρωγες στο χωριό ενώ τώρα αγοράζεις κάτι του εμπορίου, από άλλη περιοχή και πιο τυποποιημένο προφανώς.
bluesattack Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Πιστεύω ότι θα μειωνόταν τόσο που δεν θα έφτανε να καλύψει τη ζήτηση...μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Θελει ψαξιμο , να ρωτησεις καποιον που ξερει απο ποικιλιες .Ενα ποσοστο γκρινιας θα ειναι και placebo (στο θεμα της γευσης) για τις ''παλιες καλες μερες που ολα ηταν αγνα'' .Τα κοβουν και ψιλοαγουρα για να προλαβουν να καλυψουν την ζητηση,να μην σαπισουν στα ραφια.. 1
Alex-V Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Προσωπικα, μιας και ειμαι παθων σμηγματορροικης δερματιτιδας στο κεφαλι και φαγεσωρικης ακμης στο προσωπο, ο δερματολογος μου εκοψε αυστηρα το γαλα, τα αυγα και γενικα τα γαλακτοκομικα και μεσα σε 3 μηνες ψιλοκαθαρισα. Επινα και γω γαλα, αλλα με μετρο οπως πρεπει. Τωρα δεν τρωω καθολου γαλακτοκομικα. Τελος, αν κανουν καλο η κακο γενικοτερα στην υγεια μας, πιστευω οτι μονο ενας πολυ εμπειρος γιατρος θα μπορει να το απαντησει και οχι εμεις εδω μεσα. 2
Speculoos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Νομίζω για το ασβέστιο το έχουν γράψει και νωρίτερα κάποιοι: Για να απορροφηθεί το ασβέστιο του γάλακτος από τον άνθρωπο χρειάζεται το ένζυμο αλκαλική φωσφατάση που υπάρχει στο γάλα σε ικανοποιητική δραστικότητα, αλλά αυτό καταστρέφεται όταν το παστεριώνουμε και πόσο μάλλον κατά την υψηλή παστερίωση (γάλατα που διατηρούνται πάνω απο μία εβδομάδα στο ψυγείο). Γενικά αναφέρω ότι τα ένζυμα που υπάρχουν στις τροφές καταστρέφονται μερικώς ή ολοσχερώς (αφού είναι πρωτείνες κατα βάσει) κάτα τη θερμική επεξεργασία. Συνέπεια αυτού είπαμε το ασβέστιο να μην απορροφάται από τον άνθρωπο στο μεγαλύτερο ποσοστό του. Το ίδιο συμβαίνει με τα ένζυμα λιπάση (όπου διασπάει τα λίπη του γάλακτος και βοηθάει στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών του γάλακτος Α,D) και λακτάση (υπέυθυνη για τη διάσπαση του σακχάρου της λακτόζης του γάλακτος). Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η παστερίωση δεν μειώνει μόνο την πραγματική απορρόφηση του ασβεστίου αλλά και των βιταμινών Α,D καθώς και δυσκολεύει την διάσπαση της λακτόζης, αφήνοντας τον ανθρώπινο οργανισμό μόνο του να παλέψει με την δική του λακτάση να διασπάσει το σάκχαρο, οπότε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που έχει μικρή δραστικότητα ενδογενούς λακτάσης δεν μπορεί να μεταβολίσει τη λακτόζη με τις γνωστές συνέπειες. Τα χημικά την ομογενοποίησης δεν τα γνωρίζω παρότι δούλεψα σε γαλακτοβιομηχανία αλλά η απλή μέθοδος ομογενοποίησης μόνο με μηχανικά μέσα έχει ανιτκατασταθεί για λόγους κόστους. Τα ζώα έχουν γενετικά τροποποιηθεί (πιο σικ όρος της βιοτεχνολογίας) για να παράγουν περισσότερο γάλα κρεάς μαλλί κλπ. τι νομίζετε ότι όλα είναι ρόδινα; Θυμάται κανένας από εμάς την μυρωδιά και γεύση της πραγματικής τομάτας; (ευτυχώς εμείς οι μεγαλύτεροι τις προλάβαμε); Δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι παλαιοί σπόροι, όλοι οι άλλοι είναι υβρίδια (πάλι σικ όρος, γιατί η γενετική τροποποίηση τρομάζει αν την αναφέρουμε), είτε τομάτας με κολοκύθα είτε με άλλο λαχανοείδες (δεν θυμάμαι ακριβώς μας το είχαν εξηγήσει στο εργαστήριο της γεωπονικής). Όλα αυτά για την αύξηση της ανθεκτικότητας της τομάτας, να εχει πιο σκληρή σάρκα, να αντέχει περισσότερο στο κρύο, να,να,να .... Γεύση πάπαλα και προφανώς το ίδιο έχει συμβεί και με τα υπόλοιπα οπωρολαχανικά. Έτσι και με τα βοοειδή και αιγοπρόβατα και πουλερικά επίσης. Τέλος δεν είπα ότι δεν υπάρχει έλεγχος αλλά ότι είναι ελλειπής (όχι συχνός και με χαϊδευτικές ποινές για τις εταιρείες -πρόστιμα του κώλου κλπ.) 1, H αλκαλική φωσφατάση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την όποια απορρόφηση του ασβεστίου. 2. Τα ένζυμα του γάλακτος γενικά δεν έχουν σχέση με την απορρόφηση του ασβεστίου 3. Eυτυχώς που η θερμική επεξεργασία καταστρέφει τις λιπάσες του γάλακτος, εξάλλου δεν είναι αυτές που θα σε βοηθήσουν να απορροφήσεις τις λιποδιαλυτές βιταμίνες. 4. Λακτάση στο γάλα δεν υπάρχει. Και ευτυχώς γιατί απλά δε θα πίναμε ποτέ γάλα. 5. Είμαι πολύ περίεργος να μάθω τον χημικό τρόπο ομογενοποίησης που να είναι φτηνότερος από τη φυσική πίεση. 6. Δεν υπάρχουν γενετικά τροποποιημένα ζώα με την έννοια που γράφεις. Η γενετική τροποποίηση στα ζώα γίνεται με τον ίδιο τροπο που γινότανε εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Επιλέγοντας τις καλύτερες ράτσες και διασταυρώνοντάς τες. Από την άλλη όσο επικίνδυνα, κατακριτέα και άσχημα και να είναι τα αντιβιοτικά και οι ορμόνες, που όντως αποτελούν σημείο ανησυχίας στην κτηνοτροφία δεν μπορούν να προκαλέσουν καμιά γενετική τροποποίηση στα ζώα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα