Προς το περιεχόμενο

Ζωή χωρίς γάλα


mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το γαλα καναβης εχει 11 γραμμαρια πρωτεινης ανα 3 κουταλιες????

μη με τρελένετε, αρμέξανε την κάναβη;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 404
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

 

 

Ας πει καποιος λιγα λογια για το γαλα στο μεταλλικό κουτί(κονσερβα), που ειναι συμπυκνωμενο και χρειαζεται αραιωση.

Συγκριση με τα αλλα, αν αξιζει σε κατι, κλπ. Ειναι κι αυτο παστεριωμενο ή έχει αλλη μεθοδο επεξεργασιας;

 

Το γαλα του κουτιου ειναι αποστειρωμενο και απευθυνεται κυριως στα μωρα, εσυ να προτιμας κατι σε πιο φρεσκο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το καλύτερο γάλα είναι όταν το πίνεις από το στήθος κατευθείαν.

 

όσες γυναίκες μπορούν θηλάζουν τα μωρά τους.

 

στους υπολοίπους το καλύτερο είναι το ολόφρεσκο που δεν χρειάζεται παστερίωση. Ποσοι από εμάς έχουν μια αγελάδα όμως στο διαμέρισμα τους να το πίνουν έτσι? Λίγοι φαντάζομαι οπότε το αγοραράζουμε παστεριωμένο!

 

Ποιο γάλα είναι το καλύτερο?

Το γάλα που είναι όσο το δυνατόν μικρότερης διάρκειας! Γιατί?

Γιατί όσο ποιο μακράς διάρκειας είναι τότε ποιο "βαριά" παστερίωση χρειάζεται!!

 

Ειναι δηλαδή το γάλα νουνου σε κονσέρβα για πέταμα??

ΛΑΘΟΣ , είναι μια χαρά γάλα , άριστο για όλες τις ηλικίες αλλά καλύτερο είναι το χάρτινο που διαρκεί μια εβδομάδα στο ψυγείο!

και ακόμη καλύτερο είναι να έχουμε μια αγελάδα στην κρεβατοκάμαρα και να κάνουμε πράξη το "από την παραγωγή στην κατανάλωση"

 

Ποιο γάλα λοιπόν να πίνουμε? Οποιο βρίσκουμε , ακόμη και η "προπολεμική" σκόνη γάλακτος την κάνει την δουλειά της αν δεν μπορούμε να βρούμε κανονικό γάλα!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Ποιο γάλα λοιπόν να πίνουμε? Οποιο βρίσκουμε , ακόμη και η "προπολεμική" σκόνη γάλακτος την κάνει την δουλειά της αν δεν μπορούμε να βρούμε κανονικό γάλα!

 

Αμα ειναι να πινουμε οτι να'ναι καηκαμε...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά το γαλα είναι η χειρότερη τροφή. Είναι υγρό κρέας ουσιαστικά. Περιέχει περίπου 59 ορμόνες που είναι κακές για τον άνθρωπο και περίπου 300 φορές περισσότερη καζεινη από το μητρικό γάλα. (Με Καζεινη για όποιον δεν ξερει φτιάχνουν μια πολύ ισχυρή κόλα για ξύλα.) Και ολα αυτα για το γαλα μιας αγγελαδας φυσιολογικης. Φανταστειτε σε αυτες που "πειραζουν". Το γαλα ειναι πολυ τοξικο για τον οργανισμο και ειναι υπευθυνο για πολλες μορφες καρκινου, αυτοανοσων νοσηματων οπως ΚΑΙ για οστεοπόρωση. Ο θεός για κάποιο λόγο έκανε το γαλα να σταματάει να παραγεται από την μητέρα μας μετά απο κάποιο καιρό. Γιατί απλά δεν το χρειαζόμαστε μετά. Μας έδωσε τα δόντια. Έχετε δει κανένα ζώο στην φύση να κηνηγαει ένα άλλο για να του αρμέξει το γαλα? Μόνο ο άνθρωπος το κάνει.

Επεξ/σία από georgesteiros
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

georgesteiros

 

η αλήθεια είναι ότι από την στιγμή που έχουμε ΠΛΗΡΗ διατροφή και τρώμε κρέατα , τυροκομικά , αυγά κτλ το γάλα είναι "περιττό".

Αυτό βέβαια έχει μεγάλη απόσταση από το "επικίνδυνο" που λες εσύ , κόψε κάτι 

Ισχύει το ακριβώς ανάποδο , όταν έχουμε πλήρη διατροφή η μόνη χρησιμότητα του γάλακτος είναι έμμεση ότι ότι μας "γεμίζει" και έτσι μας αποτρέπει από το να τρώμε/πίνουμε επικίνδυνες-παχυντικές βλακείες. 

 

Οπότε , ναι το γαλατάκι είναι "περιττό" αλλά πρέπει να αναρωτηθούμε μήπως άμα το κόψουμε θα τρώμε/πίνουμε κάτι χειρότερο από το "περιττό"??? Αν είναι να το αντικαταστήσουμε με κάτι πραγματικά επιβαρυντικό σίγουρα προτιμήστε 1000 φορές το "περιττό" γαλατάκι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια, πολυ δυνατο επιχειρημα το "περιττο" γαλα σαν διατροφικη αξια.

 

Οχι σαν τα αμπελοφασουλα, τις φακες, το κοτοπουλο, το χυμο πορτοκαλι, το μοσχαρι, το ραπανακι, τα αμυγδαλα και χιλιαδες αλλες τροφες που αν δεν τις καταναλωσεις πεθαινεις ας πουμε.

 

Έχετε δει κανένα ζώο στην φύση να κηνηγαει ένα άλλο για να του αρμέξει το γαλα? Μόνο ο άνθρωπος το κάνει.

Εισαι γιγαντας.
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μη με τρελένετε, αρμέξανε την κάναβη;

 

Υπάρχει και "γάλα" καρύδας, αμυγδάλου, σόγιας κ.τ.λ. Αρμέξανε το αμυγδαλόδεντρο; :fear:

...

στους υπολοίπους το καλύτερο είναι το ολόφρεσκο που δεν χρειάζεται παστερίωση. Ποσοι από εμάς έχουν μια αγελάδα όμως στο διαμέρισμα τους να το πίνουν έτσι? Λίγοι φαντάζομαι οπότε το αγοραράζουμε παστεριωμένο!

...

 

Ώστε να αρρωστήσεις στα σίγουρα;

 Έχετε δει κανένα ζώο στην φύση να κηνηγαει ένα άλλο για να του αρμέξει το γαλα? Μόνο ο άνθρωπος το κάνει.

 

Έχεις δει κανένα άλλο ζώο στην φύση να ανάβει φωτιά και να μαγειρεύει; Μόνο ο άνθρωπος το κάνει.

Άρα το μαγείρεμα απλά δεν το χρειαζόμαστε.... :rolleyes:

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Εισαι γιγαντας.

Άσε ρε, εσύ έχεις δει άλλο ζώο να μαγειρεύει το φαΐ του? Gourmet συνταγές και δεν συμμαζεύεται? Όλα ωμά τώρα!

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω ρωτήσει γιατρούς - διατροφολόγους κλπ κ μού ειπαν αν θέλω νά πίνω γάλα , τό καλύτερο  ειναι τό κατσικίσιο τό οποίο ειναι μέν ακριβό αλλά δέν μπορούν νά τό νοθεύσουν κ εχει αρκετές  βιταμίνες ,  ακόμα ομως περισσότερες βιταμίνες εχει  τό γάλα κεφίρ ειναι ομως ακριβό , κ μετά λόγω χαμηλότερης τιμής ακολουθεί τό αριάνι (κοινώς ξινόγαλο ) τά 2 τελευταία θέλουν αρκετό κούνημα πρίν τό πιούμε γιατί μοιάζουν  σάν γιαούρτι ,εγώ παίρνω από τό lidl τό αριάνι (ξινόγαλο ) μέ 1.45 euro τό 1 litro τής γάλπο κ ειμαι ευχαριστημένος μέχρι σήμερα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά το γαλα είναι η χειρότερη τροφή. Είναι υγρό κρέας ουσιαστικά. Περιέχει περίπου 29 ορμόνες που είναι κακές για τον άνθρωπο και περίπου 300 φορές περισσότερη καζεινη από το μητρικό γάλα. (Με Καζεινη για όποιον δεν ξερει φτιάχνουν μια πολύ ισχυρή κόλα για ξύλα.) Και ολα αυτα για το γαλα μιας αγγελαδας φυσιολογικης. Φανταστειτε σε αυτες που "πειραζουν". Το γαλα ειναι πολυ τοξικο για τον οργανισμο και ειναι υπευθυνο για πολλες μορφες καρκινου, αυτοανοσων νοσηματων οπως ΚΑΙ για οστεοπόρωση. Ο θεός για κάποιο λόγο έκανε το γαλα να σταματάει να παραγεται από την μητέρα μας μετά απο κάποιο καιρό. Γιατί απλά δεν το χρειαζόμαστε μετά. Μας έδωσε τα δόντια. Έχετε δει κανένα ζώο στην φύση να κηνηγαει ένα άλλο για να του αρμέξει το γαλα? Μόνο ο άνθρωπος το κάνει.

 

θες να σου βγαλω λιστα με τις ουσιες που μπορουμε να παρασκευασουμε υδροχλωρικο οξυ; επιχειρηματα σαν αυτο που εβαλα σε bold ειναι τελειως ακυρα και δειχνουν πληρη απουσια σοβαρων γνωσεων χημειας. οποτε καλυετρα να περιτευουν γιατι γινεσαι ρεζιλι.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το καλύτερο γάλα είναι όταν το πίνεις από το στήθος κατευθείαν.

 

όσες γυναίκες μπορούν θηλάζουν τα μωρά τους.

 

στους υπολοίπους το καλύτερο είναι το ολόφρεσκο που δεν χρειάζεται παστερίωση. Ποσοι από εμάς έχουν μια αγελάδα όμως στο διαμέρισμα τους να το πίνουν έτσι? Λίγοι φαντάζομαι οπότε το αγοραράζουμε παστεριωμένο!

 

Ποιο γάλα είναι το καλύτερο?

Το γάλα που είναι όσο το δυνατόν μικρότερης διάρκειας! Γιατί?

Γιατί όσο ποιο μακράς διάρκειας είναι τότε ποιο "βαριά" παστερίωση χρειάζεται!!

 

Ειναι δηλαδή το γάλα νουνου σε κονσέρβα για πέταμα??

ΛΑΘΟΣ , είναι μια χαρά γάλα , άριστο για όλες τις ηλικίες αλλά καλύτερο είναι το χάρτινο που διαρκεί μια εβδομάδα στο ψυγείο!

και ακόμη καλύτερο είναι να έχουμε μια αγελάδα στην κρεβατοκάμαρα και να κάνουμε πράξη το "από την παραγωγή στην κατανάλωση"

 

Ποιο γάλα λοιπόν να πίνουμε? Οποιο βρίσκουμε , ακόμη και η "προπολεμική" σκόνη γάλακτος την κάνει την δουλειά της αν δεν μπορούμε να βρούμε κανονικό γάλα!

 

 

Επειδη το σουπερ μαρκετ σαν βασικος παροχος ειδων καθημερινης διατροφης ειναι δυσκολο να παρακαμφθει,

θεωρω οτι ισως τελικα, απο ολα τα 'ετοιματζιδικα' γαλατα του sm,

ισως η κονσερβα ειναι προτιμοτερα απο τα λοιπά γαλατα.

Θελω να ακουσω ομως και τις αποψεις σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω ρωτήσει γιατρούς - διατροφολόγους κλπ κ μού ειπαν αν θέλω νά πίνω γάλα , τό καλύτερο  ειναι τό κατσικίσιο τό οποίο ειναι μέν ακριβό αλλά δέν μπορούν νά τό νοθεύσουν κ εχει αρκετές  βιταμίνες , 

 

Yπαρχει κατσικισιο φρεσκο(παστεριωμενο)? Γιατι οσα εχω δει ειναι μακρας διαρκειας, δηλ. αποστειρωμενα, αρα και με λιγοτερες βιταμινες.

για το γάλα σόγιας τι λέτε; θα αρχίσω να το πίνω γιατί κάνει καλό καισ την ομάδα αιματος μου

 

Λεω οτι αν διαβασεις τα συστατικα του θα διαπιστωσεις οτι μονο κατα ενα μικρο μερος εχει σχεση με γαλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...