Προς το περιεχόμενο

Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε επιχειρήσεις χωρίς πινακίδες για POS


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολύ θα ήθελα ένα ηλεκτρονικό κραχ και διαγραφή όλων των τραπεζικών υπολοίπων (που είστε ρε anonymous) να δω αυτούς που τα έχουν σε τράπεζες να τρώνε χόρτα.

Ναι ξέρω το χρήμα θα χαθεί για όλους αλλά κάτι θα έχεις αν είναι απτό.

Το θέμα μου είναι όπως προείπα η προμήθεια και ο τρόπος επιβολής των μέτρων. Οι αδελφές μου ζουν Σουηδία που είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη χρήση καρτών αλλά κανένας δεν επέβαλε η προσπάθησε τη μείωση την χρήση των μετρητών. Είναι δικαίωμα σου να κουβαλάς το χρήμα σου όπως σου σηκωθεί.

Και επίσης εσείς που βλέπετε τη χρήση κάρτας ως τρεντ παγκόσμιο, μια χαρά βλέπω να χρησιμοποιούν τα Benjamins και τα franklis και τα grants όπως τα λένε οι φίλοι μας οι αμερικανοί (χιούμορ).

Κανεις δεν τους ορίζει τι θα δουλεψουν.

Το σημαντικό είναι να εκδίδονται αποδείξεις.

Εκεί χτυπάς την φοροδιαφύγει. Αλλά αν θες ο κόσμος να κόβει αποδείξεις γαμ/ενο κράτος γίνε απλά ανταποδοτικό. Βάλε ένα ενιαίο ΦΠΑ 10% και αν πάλι κανεις δεν κάνε τότε γαμησε μας όλους. Αλλά με 80% χρεώσεις σε μια επείγει ρήση όπως τώρα λογικό είναι να θέλει κάποιος να φοροδιαφεύγει.

Αλλά καθίστε να δείτε πως θα συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό όλες οι επιχειρήσει και πως θα κλείνουν τα μαγαζάκια.

Έτσι θα σας κόψει τον κβλο εσάς των δημοσίων όταν δεν θα έχει αλλά έσοδα από επιχειρήσεις. Όταν μετά Εσυ Δ/Υ θα παίρνεις 300 ευρώ, τότε πήγαινε και ψώνισε με κάρτα.

Καλοφάγωτα.

 

.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 298
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Και στο δημοσιο δεν είμαι

Και ΑΜΕΧ έχω

Και για πρωτη φορά στη ζωή σου θα κόψεις απόδειξη(δεν λέω προσωπικά για εσένα αλλά για ολο το σιναφι)

Και θα πληρώσεις εφορία.

Υ.γ. πρεπει να κάνουν το μηνιαίο όριο ανάληψης μετρητών 50 ευρώ να δω τι θα λέτε μετά και αν θα θέλετε pos...

Αλλά ο αριστερός πρωθυπουργός σας κάνει πλάτες δεν έχετε pos στα καταστήματα και μιλάτε για το δημόσιο κατά τα άλλα...

 

 

1. Παντως ελ.επαγγελματιας δεν εισαι. Βεβαιο.

 

2. Το μισος σου προς το "συναφι" οπως λες, ειναι λαθος. Για δυο λογους. Ενα: αν καποιος κλεβει, το ΚΡΑΤΟΣ (=ΔΥ) να τον πιασουν και να τον σκισουν (αν δεν συμβαινει ομως το "δευτερο"). Δευτερο: Αν κλεβει καποιος για να επιβιώσει παλι το ΚΡΑΤΟΣ φταιει για αυτη την στρεβλωση. Και δεν θα επρεπε να συμβαινει αυτο.

 

3. Αριστερος πρωθυπουργος δεν ειναι ο Τσιπρας, ουτε αριστερη κυβερνηση εχουμε. Αλλα δεν θα επεκταθω μια και ηδη το νημα εχει ξεφυγει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καπου αναφερθηκε κατι για κοστος συντηρησης pos. Προσωπικα εδω και μερικα χρονια που το εχουμε, δεν εχω παρατηρησει καποιο επιπλεον κοστος για "συντηρηση".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενδεικτίκα από το site της εθνικής τράπεζας, το τερματικό με την μικρότερη τιμή.

 

Τιμή Αγοράς: 159,00€
Διατίθεται και σε τρία πακέτα i-bank POS economy, ανάλογα με τον μηνιαίο όγκο συναλλαγών
Μηνιαίο Κόστος Συντήρησης: 2,00€
 

Διευκρινίσεις:
- Εναλλακτικά, παρέχεται δυνατότητα Μίσθωσης για 24 μήνες με προκαταβολή 69,00€ και μηνιαίο κόστος συντήρησης 6,00€, με πρόβλεψη απόκτησης του τερματικού από την επιχείρηση, μετά το πέρας των 24μηνών. Στην περίπτωση αυτή, το μηνιαίο κόστος συντήρησης από τον 25ο μήνα διαμορφώνεται σε 2,00€. 
- Το κόστος συντήρησης τερματικού εξοφλείται σε 6μηνιαία βάση.
- Σε όλες τις αναφερόμενες τιμές δεν 
  συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.
- Ελάχιστος αρχικός χρόνος παραμονής στην υπηρεσία 24μήνες
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εχουμε pos εθνικης, αλλα φανταζομαι κατι αντιστοιχο θα γραφουν και οι αλλοι, Απλα το ανεφερα γιατι αφενος δεν ειχα ξανακουσει για κοστος συντηρησης και αφετερου, οπως εγραψα, δεν εχουμε χρεωθει κατι ολα αυτα τα χρονια. Θα το παρατηρησω βεβαια μηπως και γινει κατι φετος. Ειναι αστειο βεβαια, μιας και προκειται για θερμικο εκτυπωτη (δεν αγοραζεις μελανι) και τις ταινιες μπορεις να  τις αγοραζεις και μονος σου. 

 

Η τιμη βεβαια σημερα, οπως βλεπω, ειτε για αγορα ειτε για ενοικιαση, δεν ειναι και μικρη. Εμεις ειχαμε το χειροκινητο (για οσους θυμουνται) και οταν καταργηθηκε μας δωσανε δωρεαν το καινουριο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για αυτό και γράφουν πολλοί πιο πάνω, ότι όλο αυτό είναι άλλο ένα "μέτρο" για να βάλουν οι τράπεζες λεφτά στα ταμεία τους... μαζί με τις γελοίες προμήθεις των τραπεζών.. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το είχα ξαναγράψει ας το ξαναγράψω.

 

Έχουμε κάνει ολόκληρο ζήτημα κάτι που στην Ευρώπη υπάρχει τουλάχιστον 10 χρόνια και βάλε.

 

Φυσικά πρόστιμο σε όποιον δεν έχει POS.

 

Είμαστε στο 2017 και ακόμα πας σε καταστήματα και σου λένε "Α δεν δεχόμαστε κάρτες".

 

 

Έχω κλάψει.

Το συγκεκριμένο πρόστιμο είναι για όσους δεν έχουν πινακίδα ότι δέχονται κάρτες, όχι αν δεν έχουν pos. Δε νομίζω ότι υπάρχει (ακόμα) πρόστιμο για όσους δεν έχουν pos.

 

Να αναφερω οτι πετυχα καταστημα που ειχαν ανακοινωση οτι εαν η αγορα ειναι μικροτερη των 10€ τοτε εχει μια επιπλεον χρεωση 0,50€ λογω της προμηθειας. Τους αναφερα φυσικα οτι πρωτη φορα το βλεπω αυτο.

Παλιοτερα εβλεπα μια βαρεμαρα οταν εδινα καρτα στο σουπερ για ενα γαλα, σημερα ειναι φυσιολογικο, βλεπω ηλικιωμενους να βγαζουν καρτα και δεν το πιστευω.

Στο Λονδινο παντως το μηχανημα POS ειναι στραμενο στον πελατη, αυτος βαζει την καρτα βαραει το πιν και περνει την καρτα πισω. Ο υπαλληλος απλα σε βλεπει.

Το έβλεπα συχνά και σε eshops. Δεν είναι κάτι παράλογο.

 

Εγώ σε μικρά μαγαζιά και για μικρά ποσά δεν δίνω κάρτα. Αν μηδενιστεί επίσημα η προμήθεια βλέπουμε. Αν και πάλι θα το αποφεύγω προσωπικά.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σιγά, όλα τα μικρομάγαζα που πάω να ψωνίσω λένε πως τους έχει χαλάσει η πως δεν ξέρουν να το δουλέψουν και ένα σωρό άλλα, το να κολλήσουν στην πόρτα πως έχουν POS μας μάρανε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Εκσυγχρονισμος να ειναι καλο πραγμα, αλλα να μη παει μονομπαντα.Στο παρε το κρατος ειναι πρωτο, οταν ειναι για παροχες μουγκα.

 

Καλο θα ειναι μιας και οι Ελληνες ειναι παντα ενωμενοι στις δυσκολες στιγμες να δινουν μονο καρτα. για να βοηθανε τις τραπεζες και το κρατος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μονο το 80%, εγω θαλεγα το 200%.

 

Αυτο φαινεται απο το οτι δεν εχουν να πληρωσουν το ασφαλιστικο τους ταμειο εδω και χρονια και ειναι ανασφαλιστοι και αυτοι και οικογενειες τους.

 

Επισημα ο ΟΑΕΕ λεει οτι 1 στους δυο εχει προβληματα και 1 στους 3 δεν πληρωνει.

 

Περιεργο πραγμα αφου ειναι τοσο κλεφτοκοταδες. Εκτος και αν εννοεις μερικα επαγγελματα οπως Γιατροι, Δικηγοροι και τις οικιακες κατασκευες/υπηρεσιες.

Τα στελνουν στον παναμα μαλλον :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά, τελικά είναι υποχρεωτικό να έχεις POS; εγώ διαβάζω ότι αν βάλεις «πινακίδα», ότι το κατάστημα δε διαθέτει POS, είσαι καλυμμένος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά, τελικά είναι υποχρεωτικό να έχεις POS; εγώ διαβάζω ότι αν βάλεις «πινακίδα», ότι το κατάστημα δε διαθέτει POS, είσαι καλυμμένος.

 

http://www.iefimerida.gr/news/313485/poioi-epaggelmaties-tha-prepei-na-ehoyn-ypohreotika-mihanima-gia-kartes

 

http://www.ethnos.gr/oikonomia/arthro/prostima_1_000_se_osous_den_exoun_pinakides_gia_pos-64906581/

 

Σταδιακα θα γινει υποχρεωτικο (με καποιες εξαιρεσεις)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν να μην εχει περασει ουτε μια μερα, και εχουν περασει 26 χρονια.

 

Τα ιδια και τα ιδια και τα ιδια παραμυθια.

 

Μονο που τοτε ΚΟΝΟΜΗΣΑΝ οσοι πουλαγαν ταμειακες και μηχανογραφηση (τιμολογηση + pc).

 

 

 

Αθήνα, 2 Μαΐου 1990

 

Παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων για την εφαρμογή της απόφασης 1128942/987/0015/ΠΟΛ. 1284/29-12-1989 (ΦΕΚ. Β 38/25-1-90) σχετικά με τους υπόχρεους σε χρήση φορολογικών ταμειακών μηχανών από 1/5, 1/7 και 1/11/1990.

Για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή της πιο πάνω απόφασης, που σας έχει κοινοποιηθεί, παρέχονται οι παρακάτω οδηγίες και διευκρινίσεις:

 

Α. ΓΕΝΙΚΑ

Στα πλαίσια των προσπαθειών για την περιστολή της φοροδιαφυγής, την καλύτερη παρακολούθηση των συναλλαγών στον τομέα του λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών και για να καταστεί αποτελεσματικότερος ο φορολογικός έλεγχος καθιερώθηκε σταδιακά από 1/5, 1/7 και 1/11/1990 η υποχρεωτική χρήση φορολογικών ταμειακών μηχανών σε ορισμένες κατηγορίες επιτηδευματιών και σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

 

Β. ΥΠΟΧΡΕΟΙ - ΕΚΤΑΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ

1. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 1809/88 και της προαναφερόμενης απόφασης η υποχρέωση χρήσης φ.τ.μ. αφορά τους επιτηδευματίες που τηρούν βιβλία Β΄ ή Γ΄ κατηγορίας του Κ.Φ.Σ. και πωλούν αγαθά ή παρέχουν υπηρεσιών λιανικώς (στο κοινό) ή κυρίως λιανικώς. Διευκρινίζεται ότι, κυρίως λιανοπωλητής θεωρείται εκείνος που οι λιανικές του πωλήσεις καλύπτουν τουλάχιστον το 40% των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων του.

 

Σημειώνεται ότι η σχέση αυτή θα κρίνεται με βάση τα ακαθάριστα έσοδα της προηγούμενης διαχειριστικής περιόδου. Συνεπώς η σχετική υποχρέωση δεν αφορά, όσους τηρούν βιβλία Α΄ κατηγορίας του Κ.Φ.Σ. ή απαλλάσσονται από την τήρηση βιβλίων, όσους είναι χονδροπωλητές ή κυρίως χονδροπωλητές καθώς και όσους είναι υπόχρεοι και τηρούν βιβλίο αποθήκης, ως προς την εισαγωγή και την εξαγωγή (παράγρ. 7 απόφ. 1128942/987/ΠΟΛ. 1284/29-12-89).

 

Οι επιτηδευματίες των παραπάνω περιπτώσεων θα εκδίδουν τις αποδείξεις προς το κοινό, όπως και όπου τις εξέδιδαν μέχρι σήμερα. Διευκρινίζεται σχετικά, ότι τα προαναφερόμενα ισχύουν και για όσους τηρούν προαιρετικά βιβλίο αποθήκης, καθώς και για όσους τηρούν βιβλίο αποθήκης μόνο ως προς την εισαγωγή, εφόσον υποχρεούνται στις εκδιδόμενες Α.Λ.Π. να αναγράφουν αναλυτικά το είδος και την ποσότητα των αγαθών.

 

https://www.e-forologia.gr/lawbank/document.aspx?digest=47E8B22B6FCEF0C0.1D031AEA53&version=1990/05/02

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα απλο παραδειγμα χρησης POS σε εναν οδοντιατρο. Ο οδοντιατρος θελει 220 ευρω να σε χρεωσει, και σου λεει με την χρηση POS απλα 300.. γιατι με 24% ΦΠΑ τοσο βγαινει.. εκει σκοπευει το κρατος.. μπας και μαζεψει κανα ποσο απο φορους. σιγα μην την νοιαζει για το αν ο καταναλωτης θα εχει ευκολιες με το χρημα στα χερια του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραια. Ολοι να βαλουν POS. Καμια αντιρηση.

 

Απλα να ρωτησω αν θα βαλουν και στα Δημοσια Νοσοκομεια POS για τα φακελλακια των χειρουργων. Η μηπως εκει γενικα δεν αγγιζουμε ποτε και τιποτα.

 

Κατ, Λαικο, Γεννηματας. Χρυσες δουλειες, χωρις POS, χωρις φπα, χωρις τελος επιτηδευματος, χωρις προστιμα για ταμπελες. Παραδεισος. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...