Pablo_Hasan Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Όντως, από ένα άτομο δεν βγαίνουν συμπεράσματα, το market standard ποιο είναι με τις υπερωρίες; Άδικο να συγκρίνεις συνέχεια με Ελλάδα, αλίμονο, το θέμα είναι να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις αν αναφέρουμε μόνο τα θετικά.
Zaytsev Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Όντως, από ένα άτομο δεν βγαίνουν συμπεράσματα, το market standard ποιο είναι με τις υπερωρίες; Δε θα έλεγα ότι είναι φαινόμενο. Γενικά, ο περισσότερος κόσμος φεύγει στην ώρα του και ότι υπερωρία γίνεται, συνήθως πληρώνεται. Κι εγώ είμαι σε τραπεζικό όμιλο, όπου γενικά παίζουν υπερωρίες, γιατί είναι κρίσιμες εφαρμογές. Προσωπικά, καθημερινές δεν έχω κάνει ποτέ και έχω δουλέψει 4 ώρες σε Σάββατο, τους τελευταίους 8 μήνες. Άτομο στην ομάδα μου, χρειάστηκε να εργαστεί ολόκληρο ΣΚ, γιατί έσκαγε κάτι στην παραγωγή. Τις πληρώθηκε (ή μπορούσε να τις πάρει άδεια). Καταστήματα; Κλείνουν στην ώρα τους. Τόσο ακριβείς, που είναι και λίγο σπαστικό. Το ίδιο και εστιατόρια, bar. Κλείνει η κουζίνα και κόβουν τα σερβίρισμα μισή ή και μία ώρα πριν. Το κακό είναι, ότι τα περισσότερα καταστήματα, δουλεύουν Κυριακές. Κι όσο κι αν με έχει βολέψει κάποιες φορές, είναι άσχημο για οικογένειες, όταν η μητέρα πχ, πρέπει να εργαστεί την Κυριακή κι έτσι δε μπορούν να πάνε κάπου όλοι μαζί. Το άλλο που κάνουν είναι, πως οι περισσότερες αργίες, μεταφέρονται Δευτέρα, έτσι κάθε αργία είναι 3ήμερο. Όμως, αν έχεις δουλειά, μπορείς να ζητήσεις να δουλέψεις και την πληρώνεσαι διπλή. Επίσης, παίζει πολύ contracting, σαν ελεύθερος επαγγελματίας δηλαδή. Η υποχρεωτική ασφάλεια είναι ίδια με τους υπαλλήλους, αλλά πληρώνεσαι 20-30% περισσότερο και έχεις και έξοδα που περνάνε στην εφορία. Ενώ ένας υπάλληλος πληρώνει ~45% φορολογία αν είναι στην υψηλότερη κλίμακα, ο Ελ.Επ. μπορεί να το φτάσει και στο 20% με σωστή διαχείριση συν ότι σε όλες του σχεδόν τις αγορές παίρνει πίσω το ΦΠΑ. Οι ουσιαστικές διαφορές για εμένα, είναι δύο: 1. Σοβαρότητα και τήρηση των συμφωνημένων 2. Συγκεκριμένη φορολογία για όλους χωρίς δεκάδες παραθυράκια και κυκεώνα κανονισμών
JohnTehGreek Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Το κακό είναι, ότι τα περισσότερα καταστήματα, δουλεύουν Κυριακές. Κι όσο κι αν με έχει βολέψει κάποιες φορές, είναι άσχημο για οικογένειες, όταν η μητέρα πχ, πρέπει να εργαστεί την Κυριακή κι έτσι δε μπορούν να πάνε κάπου όλοι μαζί. Καλά αυτό σύντομα και σε εμάς, δεν είναι λάθος θεωρώ μιας και τότε βρίσκει και ο εργαζόμενος χρόνο για τα ψώνια του, θα μπορούσαν όμως να τους δώσουν το ρεπό τους μέσα στην εβδομάδα ώστε να είναι όλοι χαρούμενοι. Off topic, αν κατάλαβα καλά από τα συμφραζόμενα βρίσκεσαι UK σωστά;
Brisingr Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Καλησπερα σε ολους. Ειναι/εχει περασει κανεις απο Λουξεμβουργο για εργασια; Ο,τι ειδους πληροφορια θα ηταν ευπροσδεκτη. Ευχαριστω! Έχω περάσει από εκεί για ένα εξάμηνο. Γενικά είναι μια μικρή ουτοπία απο άποψη quality of life / εγκληματικότητας κλπ. Κλασσικά ακριβά ενοίκια αλλά και ακριβά το να βγείς έξω. Υπερβολικά μικρή χώρα οπότε μπορείς να μένεις μακριά (ή και Γερμανία ή Γαλλία) και παρόλα αυτά να δουλεύεις στη πρωτεύουσα. Για ότι απορία, ρώτα
valkon Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Μια γενική ερώτηση θέλω να κάνω. Αν στείλω βιογραφικό, η σύνεντευξη θα γίνει μέσω skype ή κάποιο παρόμοιο μέσο, έτσι; Δεν θα πρέπει να κλείσουμε αεροπορικά και τέτοια για μια σύνεντευξη.
Speculoos Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Τρομερά γενική ερώτηση...Εξαρτάται τόσο από την εταιρεία όσο και από τη θέση. Άλλες δέχονται το skype, άλλες απαιτούν φυσική παρουσία και σε αρκετά σπάνιες περιπτώσεις πληρώνουν τα αεροπορικά. Δεν χάνεις κάτι να ρωτήσεις αν μπορεί να γίνει skype η πρώτη συνέντευξη. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αν καταφέρεις και προχωρήσεις στα επόμενα στάδια θα πρέπει να μπεις στα έξοδα του αεροπλάνου/διαμονής.
Brisingr Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 σε αρκετά σπάνιες περιπτώσεις πληρώνουν τα αεροπορικά. Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλους κλάδους αλλα στον δικό μου (tech) η πρώτη συνέντευξη είναι τηλεφωνικά / video call και μετά είναι κατά 99% onsite που σου κάνουν εκείνοι τα έξοδα για να μείνεις και να πας εκεί. (σημείωση, μπορεί να πρέπει να τα δώσεις εσύ αρχικά και μετά να σου κάνουν reimburse.) Οι περισσότερες εταιρίες θα καλύψουν και meals / taxi για εκείνη τη μέρα των interview. 1
Speculoos Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλους κλάδους αλλα στον δικό μου (tech) η πρώτη συνέντευξη είναι τηλεφωνικά / video call και μετά είναι κατά 99% onsite που σου κάνουν εκείνοι τα έξοδα για να μείνεις και να πας εκεί. (σημείωση, μπορεί να πρέπει να τα δώσεις εσύ αρχικά και μετά να σου κάνουν reimburse.) Οι περισσότερες εταιρίες θα καλύψουν και meals / taxi για εκείνη τη μέρα των interview. Σε όλες τις tech εταιρείες; Σε όλες τις χώρες; Για όλες τις θέσεις; Οπως και να το δούμε ειναι αρκετά μεγάλη γενίκευση.
DrLo Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Προσοχή που δίνετε λεφτά. Σοβαρή εταιρεία δε θα σου ζητήσει ποτέ λεφτά. Κυκλοφορούν πολλά τέτοια scams. 2
Zaytsev Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Προσοχή που δίνετε λεφτά. Σοβαρή εταιρεία δε θα σου ζητήσει ποτέ λεφτά. Κυκλοφορούν πολλά τέτοια scams. Πέραν από τα scams, οταν μια εταιρία δε σου πληρώνει τα εισιτήρια, που για εκείνη το κόστος είναι αστείο και περνάει στο έξοδσ, τότε δεν αξίζει να πάτε για συνέντευξη. Όταν η εταιρία σας πληρώσει, ενδιαφέρεται, έχει καταλήξει σε 2-3 υποψήφιους και είναι στη φάση να διαλέξει τον έναν. Όταν σας ζητάει να πληρώσετε εσείς, είναι ακόμα στην αρχική διαλογή. 2
defacer Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Σε όλες τις tech εταιρείες; Σε όλες τις χώρες; Για όλες τις θέσεις; Οπως και να το δούμε ειναι αρκετά μεγάλη γενίκευση. Είναι τόσο μεγάλη γενίκευση όσο να πεις ότι μαζί με τον καφέ σου φέρνουν και μπισκότα. Προφανώς δεν υπάρχει εγγύηση μαθηματικής βεβαιότητας αλλά αν θες να βάλεις στοίχημα, ευχαρίστως. Βεβαιότητα μπορείς πάντως να το κάνεις μόνος σου. Αν οι 9 στους 10 πληρώνουν, γιατί να πας στον έναν που δεν;
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Zaytsev τελικά σε ποια χώρα είσαι;; Κάποιος εμπειρία από Γαλλία έχει;;
zianna Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Παίζει συνήθως και το άλλο, έπαιζε τουλάχιστον προ μόδας skype. Δεν σου πληρώνουν για την συνέντευξη, αλλά αν σε πάρουν σου πληρώνουν τα πρώτα αεροπορικά. Τώρα λογικά κάνουν βιντεοκλήσεις για τα πρώτα στάδια συνεντεύξεων.
defendar Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Μερικοι σοβαροι σου προσφερουν και relocation package το οποιο περιλαμβανει μεταφορα απο το αεροδρομιο προς την πολη, βοηθεια στην αμεσση ευρεση προσωρινης κατοικιας καθως και μερικες φορες να σου προπληρωσουν ενα ποσο απο το μηνιατικο πριν την ωρα του για να σε βοηθησουν να τακτοποιηθεις με τα πρωτα εξοδα. 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Για σοβαρές θέσεις προσφέρουν relocation allowance, κάτι σαν επίδομα οικοσκευης, μέχρι και διαμέρισμα για κάνα τρίμηνο μέχρι να βρεις εσύ κάτι με την ησυχία σου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις