Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Και 10.0000€ τον μήνα να παίρνεις το επίπεδο ζωής είναι χαμηλό, πως να το κάνουμε, η Ελλάδα είναι μια δυσλειτουρηική χώρα. Μόνο άτομα με ατσάλινα νεύρα ή παντελώς αδιάφορα μπορούν να επιβιώσουν το χάος που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα. Και στη ζωή σε κάποια πράγματα πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές, δεν είναι μιζέρια, η πραγματικότητα είναι.
BigJoJoc Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Καλά μην τα παρά λέμε 10.000€ τον μήνα ... δηλαδή στο εξωτερικό λύθηκαν τα προβλήματα σου
Θεkλα Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Που? Γιατι το 8ωρο που γινεται 10ωρο χωρις υπερωριες ειναι το στανταρ πλεον. Με τι λεφτα? Και αν πας οριακα ενα ποτο να πεις οτι βγηκες και καλα. Αργοσχολοι Ελληναραδες να συζητατε για γκομενες και την Παναθα? Ασε το γνωριζω πολυ καλά το Ελληνικό 10ωρο. Εδω φτάνεις στη δουλειά και η μερα σου δεν ξεκινα χωρις τσιγαρο και καφέ. Εξω φευγεις και ο κωλος σου εχει παρει φωτια. Η μαλλον λάθος, δε θα φύγεις αν η δουλειά δεν εχει γίνει. Πραγματικά εδώ εχω σιχαθεί την αναποτελεσματικοτητα, το χάζεμα και το "κοίτα πως έφυγε η μέρα και δεν εκανα τίποτα".
BigJoJoc Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Ο κάθε ένας είναι διαφορετικός στην δουλειά του ξέρω πολλούς που παίρνει ο κώλος τους φωτιά με το που φτάσουν στην δουλειά μαζί κ εμένα
stringer bell Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Ασε το γνωριζω πολυ καλά το Ελληνικό 10ωρο. Εδω φτάνεις στη δουλειά και η μερα σου δεν ξεκινα χωρις τσιγαρο και καφέ. Εξω φευγεις και ο κωλος σου εχει παρει φωτια. Η μαλλον λάθος, δε θα φύγεις αν η δουλειά δεν εχει γίνει. Πραγματικά εδώ εχω σιχαθεί την αναποτελεσματικοτητα, το χάζεμα και το "κοίτα πως έφυγε η μέρα και δεν εκανα τίποτα". ανάποδα τα λες... Στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα; Και 10ωρα θα βαρέσεις και Σάββατα και Κυριακές αν χρειαστεί. Στο εξωτερικό δουλέυω 10.00 - 18.00 και αν φύγει ο μάνατζερ μου πριν από μένα θα μου πεί "άντε αγόρι μ πήγαινε σπίτι σου και αύριο μέρα είναι". Στα περί παραγωγικότητας, προφανώς και δεν μπορείς να είσαι παραγωγικός αν δουλεύεις 10ωρα και ειδικά αν το επάγγελμα σου απαιτεί συγκέντρωση, προσοχή κτλ το πολύ να μπορείς να είσαι αποτελεσματικός για ένα 6ωρο τη μέρα
zianna Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Ασε το γνωριζω πολυ καλά το Ελληνικό 10ωρο. Εδω φτάνεις στη δουλειά και η μερα σου δεν ξεκινα χωρις τσιγαρο και καφέ. Εξω φευγεις και ο κωλος σου εχει παρει φωτια. Η μαλλον λάθος, δε θα φύγεις αν η δουλειά δεν εχει γίνει. Πραγματικά εδώ εχω σιχαθεί την αναποτελεσματικοτητα, το χάζεμα και το "κοίτα πως έφυγε η μέρα και δεν εκανα τίποτα". Συνεχίζεις να αφιερώνεις και να αποδεικνύεις ότι αν πράγματι έχεις κάνει εξωτερικό, από το σπίτι βγήκες μόνο για τις μετακομίσεις. Από πού να το πιάσω, στα σούπερ πχ που εδώ σέρνονται, πιο αργοί από την καθυστέρηση; Πας στο ελληνικό και παίρνει φωτιά ο κwλος του ταμία, εδώ σου χτυπά τα προϊόντα και περιμένει αγναντεύοντας να τα βάλεις μόνος στις σακούλες. Να το πιάσω από ελεύθερους επαγγελματίες; Μία ανακαίνιση πας να κάνεις και σέρνονται, κάθε φορά που γίνεται μια στη γειτονιά μας σπάνε τα νεύρα να μην τελειώνουν. Να το πάρω από διαλείμματα; Υποχρεωτική μία ώρα διάλειμμα, είτε συνεχόμενη, είτε σπασμένη σε δύο τέταρτα και ένα μισάωρο. Αν πχ είσαι πωλήτρια και δεν υπάρχει άτομο να σε αντικαταστήσει, κατεβάζεις ρολά, κλείνεις το μαγαζί και πας για διάλειμμα. Ό,τι να'ναι, γελάν και οι κότες.... 2
ProponitisTouKanape Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Ο ηλιος. Η δουλεια 9.30 με 3. Η μεσημεριανή σιεστα. Ο φραπες μετα τη δουλειά. Ξενυχτι Παρασκευή/Σαββατο βράδυ. Μαγαζια ανοιχτά για έξοδο Κυριακή βράδυ. Η άνεση της γλωσσας σου. (Ανεκτίμητη) Τα δικά σου άτομα / ο κύκλος σου που μενουν πίσω. Θάλασσα. Ξεχασαμε και τη συνταξη του πατερα μας. Γιατι αν δουλευεις 9.30-3 και σου φτανουν για ολα τα παρακατω, η μονη περιπτωση ειναι να εισαι στη Δημοσιαρα. Και 10.0000€ τον μήνα να παίρνεις το επίπεδο ζωής είναι χαμηλό, πως να το κάνουμε, η Ελλάδα είναι μια δυσλειτουρηική χώρα. Μόνο άτομα με ατσάλινα νεύρα ή παντελώς αδιάφορα μπορούν να επιβιώσουν το χάος που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα. Και στη ζωή σε κάποια πράγματα πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές, δεν είναι μιζέρια, η πραγματικότητα είναι. Αν βγαζεις πολλα φραγκα, η Ελλαδα ακομα ειναι μια χαρα. Καποια κουσουρια "εξαγοραζονται" (πχ. υγεια, παιδεια)
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Υγείς και παιδεία μπορεί, με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα και με την κοινωνία, τι μπορείς κάνεις; Τίποτα
Zaytsev Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Ο ηλιος. Η δουλεια 9.30 με 3. Η μεσημεριανή σιεστα. Ο φραπες μετα τη δουλειά. Ξενυχτι Παρασκευή/Σαββατο βράδυ. Μαγαζια ανοιχτά για έξοδο Κυριακή βράδυ. Η άνεση της γλωσσας σου. (Ανεκτίμητη) Τα δικά σου άτομα / ο κύκλος σου που μενουν πίσω. Θάλασσα. Συμφωνώ και διαφωνώ. Δε βρίσκω όμως το λόγο να το συζητήσω. Μένω εξωτερικό εδώ και μερικά χρόνια και δε σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να επιστρέψω. Ερχόμαστε μόνο για διακοπές κι αυτό "υποχρεωτικά", για να βλέπουν τα παπούδια λίγο το εγγόνι τους. Μου λείπει ο ήλιος, η θάλασσα, το καλό φαγητό και οι φίλοι μου. Όμως μου έλλειπαν και πριν φύγω, γιατί αν και είχα καλή δουλειά, τα χρήματα δεν έφταναν και κανείς δεν είχε διάθεση για βόλτες και διασκέδαση. Εδώ, έχουμε ποιότητα ζωής και σεβασμό από τον συνάνθρωπό μας. Δε θα παρκάρουν στη ράμπα, δε θα πετάξουν σκουπίδια, δε θα σου φερθεί σα να είσαι ο τελευταίος το αφεντικό σου, γνωρίζοντας ότι δε μπορείς να παραιτηθείς γιατί δε θα βρεις αλλού, κλπ. Έχουμε Παιδεία και δημοκρατία. Για παράδειγμα, στην εταιρία που εργάζομαι είμαστε 2.500 άτομα. Είχαμε καφέ της Java Republic. Πριν 1 μήνα, σέρβιραν διαφορετικό καφέ κάθε μερα για μιά εβδομάδα. 5 στο σύνολο. Στο τέλος, ψηφίσαμε ποιός μας άρεσε καλύτερα. Από Δευτέρα, θα έχουν πλέον αυτόν που επιλέξαμε. Και ο διπλός εσπρέσσο που παίρνω, 1.90€, όχι 4.00€... Απλά πράγματα. Όμως, αυτό είμαι εγώ. Δε ζυγίζει ο καθένας τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο. Έχω φίλη που μένει Φιλοθέη και όταν χρειάστηκε να μετακομίσει, κόντεψε να μείνει στο δρόμο, γιατί δεν έψαχνε για σπίτι ούτε στη Νέα Ιωνία, ή το Ψυχικό. Το να της πεις να πάει σε άλλη χώρα, το θεωρεί κακόγουστο αστείο. Ο καθένα αποφασίζει τι θέλει από τη ζωή του και ποιός είναι οι προτεραιότητές του. Εμάς μας ένοιζε η ψυχική μας υγεία, να φτάνω στη δουλειά χωρίς να έχω γαμοσταυρίσει 10 φορές και να μην πρέπει να παρακολουθώ ειδήσεις ώστε να ξέρω αν θα μπει κι άλλος φόρος αύριο και δε θα μου φτάσουν τα χρήματα για το μήνα. Αν οι προτεραιότητες κάποιου είναι η παρέα του και το καφεδάκι στη θάλασσα κι ας είναι κωλόδρομος με δολοφόνους η διαδρομή, εμένα δε μου πέφτει λόγος. Υπάρχουν περισσότερες από 200 χώρες, με διαφορετικές κουλτούρες, καιρό, εισοδήματα, ώστε ο καθένας να πάει όπου θεωρεί καλύτερα. Δεν υπάρχει λόγος ανάδειξης της καλύτερης, γιατί δεν υπάρχει μία για όλους. 7
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Ξεχασαμε και τη συνταξη του πατερα μας. Γιατι αν δουλευεις 9.30-3 και σου φτανουν για ολα τα παρακατω, η μονη περιπτωση ειναι να εισαι στη Δημοσιαρα. Μπα, με το μαχαίρι που έχει μπει και εκεί τσίμα τσίμα τα βγάζεις, Καμία σχέση με το πως ήταν το δημόσιο τη δεκαετία του 2000.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Μπα, με το μαχαίρι που έχει μπει και εκεί τσίμα τσίμα τα βγάζεις, Καμία σχέση με το πως ήταν το δημόσιο τη δεκαετία του 2000. Πιο πολυ στο ωραριο ανεφερομουν. Αλλα και στο θεμα των μισθων, σε σχεση με τον ιδιωτικο τομεα, ο δημοσιος ακομα πληρωνει πολυ καλα. Ο εισαγωγικος μισθος για Πανεπιστημιακης Εκπαιδευσης ειναι 1,092€, σαφως ανωτερος απο τα 580 του ιδιωτικου...
Zerg13 Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 http://www.gazzetta.gr/weekend-journal/article/1076892/stop-brain-drain-mipos-einai-arga
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Ναι αλλά και πάλι με 800€ καθαρά δύσκολα βγαίνεις με νοίκια, λογαριασμούς κλπ. Εσύ από ποια χώρα έχεις εμπειρία;
barelyinterested Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δική μου απορία για όσους μένουν εξωτερικό είναι το τί κάνουν ή τί σκοπεύουν να κάνουν σχετικά με τη δημιουργία οικογένειας. Όταν ήμουν νεότερος ήθελα να φύγω έξω, τώρα όμως που ξέρω ότι στα επόμενα χρόνια θα θέλω να ξεκινήσω οικογένεια μου φαίνεται πολύ δύσκολο και μάλιστα δυσάρεστο, δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση το παιδί μου να μεγαλώσει μετανάστης δεύτερης γενιάς. 1
defacer Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δική μου απορία για όσους μένουν εξωτερικό είναι το τί κάνουν ή τί σκοπεύουν να κάνουν σχετικά με τη δημιουργία οικογένειας. Όταν ήμουν νεότερος ήθελα να φύγω έξω, τώρα όμως που ξέρω ότι στα επόμενα χρόνια θα θέλω να ξεκινήσω οικογένεια μου φαίνεται πολύ δύσκολο και μάλιστα δυσάρεστο, δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση το παιδί μου να μεγαλώσει μετανάστης δεύτερης γενιάς. Ότι θα έκαναν αν δεν ήμασταν εξωτερικό, απλά εδώ είναι καλύτερα για τα παιδιά. Προσωπικά τα παιδιά ήταν ο πιο σημαντικός λόγος να πάω έξω, οπότε καταλαβαίνεις έρχομαι από τελείως άλλη οπτική. Δεν καταλαβαίνω γιατί (τι ακριβώς δηλαδή) σου φαίνεται δύσκολο και δυσάρεστο. Το γούστο βέβαια καθενός είναι διαφορετικό, αλλά αντικειμενικά οι πιθανότητες μια κοπέλα που θα γνωρίσεις να είναι αξιόλογη είναι με το μέρος σου έξω παρά στην Ελλάδα -- είναι θέμα νοοτροπίας και έκθεσης σε διαφορετικές κουλτούρες. Εκτός αν είσαι ανατολίτης, που είναι αυτόματο άκυρο από αρκετές. Ούτε και καταλαβαίνω τι βλέπεις αρνητικό στο μετανάστη δεύτερης γενιάς. Η γυναίκα μου είναι τέτοια, τα παιδιά μου είναι τέτοια, αν μου έδινες μαγικό ραβδί και έλεγες μπορείς να το κάνεις όπως θες πάλι το ίδιο θα διάλεγα. Με κλειστά μάτια. Νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να εξετάσεις τους λόγους που λες δε θα ήθελα, και το τι να κάνεις θα προκύψει μόνο του. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις