Giorgio2g Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Λιγο οφ τοπικ: Ποια η διαφορα ερασμους και ερασμους + και ποτε μπορεις να κανεις το ενα και ποτε το αλλο; Το ερασμους είναι για σπουδές, το ερασμους+ για πρακτική. Ερασμους μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε στιγμή θέλεις αρκεί να έχεις μαθήματα για το πτυχίο. Ερασμους+ μπορείς να κάνεις μόνο αν έχεις το δικαίωμα πρακτικής και είτε σπουδάζεις ακόμα είτε έχει περάσει μικρό διάστημα από την αποφοιτηση. Ερασμους+ μπορείς να κάνεις ακόμα και αν έχεις κάνει πρακτική στη χώρα σου (όπως εγώ). Η συνολικη διαρκεία των ερασμους πρέπει να είναι 1 έτος ανά φοιτητή. Μπορεί δλδ κάποιος να κάνει ένα 6μηνο ερασμους και ένα 6μηνο ερασμους+ ή 12 μήνες ερασμους ή 12 μήνες ερασμους+.
ikaruga24 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Παιδιά έχω πρόταση για φροντιστής στο Northhampton της Αγγλίας. Θα μένω μέσα στο σπίτι του ενδιαφερόμενου ενώ το εβδομαδιαίο εισόδημα μου θα είναι στις 700 λίρες. Το μέρος εκεί πέρα τι λέει αν γνωρίζει κανείς; Κόστος ζωής; Τρόπος μετακίνησης; Κλίμα κτλ αν γνωρίζει κάποιος θα τον ευχαριστούσα για τις πληροφορίες.
Mesu_dil Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Παιδιά έχω πρόταση για φροντιστής στο Northhampton της Αγγλίας. Θα μένω μέσα στο σπίτι του ενδιαφερόμενου ενώ το εβδομαδιαίο εισόδημα μου θα είναι στις 700 λίρες. Το μέρος εκεί πέρα τι λέει αν γνωρίζει κανείς; Κόστος ζωής; Τρόπος μετακίνησης; Κλίμα κτλ αν γνωρίζει κάποιος θα τον ευχαριστούσα για τις πληροφορίες. Όταν λες θα μένεις στο σπίτι του ενδιαφερόμενου, συνεπάγεται ότι δεν θα έχει να πληρώνεις και ενοίκιο σωστά; Αν λες οτι θα παίρνεις 700 GBP την εβδομάδα => 4x700=2800 τον μήνα =>33.600 τον χρόνο μεικτά ==> 2,177 λίρες καθαρά τον μήνα στην τσέπη σου για να φας και να κάνεις τα γούστα σου. Το Northampton μπορεί να σου φανεί χωριό και γενικά είναι βιομηχανική περιοχή όπως και κάθε town γύρω από τον Northampton αλλά μια χαρά την παλεύεις. Το κλίμα το συνηθίζεις, μετακίνηση ανάλογα που θέλεις να πας. Άνετα αγοράζεις και αυτοκίνητο στο UK. 1
amika Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Παιδιά έχω πρόταση για φροντιστής στο Northhampton της Αγγλίας. Θα μένω μέσα στο σπίτι του ενδιαφερόμενου ενώ το εβδομαδιαίο εισόδημα μου θα είναι στις 700 λίρες. Το μέρος εκεί πέρα τι λέει αν γνωρίζει κανείς; Κόστος ζωής; Τρόπος μετακίνησης; Κλίμα κτλ αν γνωρίζει κάποιος θα τον ευχαριστούσα για τις πληροφορίες. Γειά σου "συνάδελφε", φαντάζομαι τη δουλειά τη βρήκες μέσω εταιρείας; δηλαδή είσαι κανονικός εργαζόμενος της εταιρείας; αν ναι, το πιο πιθανό είναι να παίρνεις λιγότερα απο 700 τη βδομάδα, υπολόγιζε στην καλύτερη περίπτωση γύρω στα 550, με πιο πιθανό 470-500 τη βδομάδα, που πάλι είναι καλά λεφτά, αν σκεφτείς ότι δεν θα έχεις ενοίκια, λογαριασμούς κτλ και επίσης ή θα σου δίνουν στο χέρι ένα ποσό, γύρω στις 35-40 λίρες τη βδομάδα για προσωπικά σου έξοδα πχ σουπερμαρκετ ή τα εβδομαδιαία σου ψώνια από το σουπερμαρκετ θα συμπεριλαμβάνονται στα ψώνια του "σπιτιού". Τώρα, στο Northampton δεν ξέρω τι παίζει, δεν έτυχε να πάω, είναι όπως ξέρεις κεντρική Αγγλία, πρέπει να είναι σχετικά φθηνή πόλη αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, αν ισχύει ό,τι και στις περισσότερες πόλεις της Αγγλίας, τουλάχιστον σε αυτές που έχω βρεθεί εγώ, τα αστικά λειτουργούν ρολόι και σε πάνε παντού. Όσο για το κλίμα, μη νομίζεις ότι θα βρέχει συνέχεια, θα βλέπεις αρκετό ήλιο! Είμαι σε αυτή τη δουλειά 2 χρόνια, αν θες κάτι να με ρωτήσεις, ελεύθερα! 1
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Amika σε αυτη τη δουλειά εχεις ελευθερο χρόνο; ή είσαι όλη την ημέρα απίκο; Επίσης είναι βρώνικη δουλεια; Πρέπει να ασχολείσαι και με την υγιεινη του ατόμου;
amika Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Amika σε αυτη τη δουλειά εχεις ελευθερο χρόνο; ή είσαι όλη την ημέρα απίκο; Επίσης είναι βρώνικη δουλεια; Πρέπει να ασχολείσαι και με την υγιεινη του ατόμου; Κανονικά δικαιούσαι 2 ώρες την ημέρα που μπορείς δηλαδή να τις περάσεις εκτός σπιτιού, αυτό είναι το νόμιμο που σου "προσφέρει" η εταιρεία, από κει και πέρα συνήθως γίνεται μια συμφωνία μεταξύ του φροντιστή και της οικογένειας και αναλόγως βγαίνει ένα πρόγραμμα που να βολεύει και τις 2 πλευρές. Μες το σπίτι έχεις ελεύθερο χρόνο αλλά συνήθως περνάει αρκετά βαρετά πχ να βλέπεις τηλεόραση με τον/την κύριο/κυρία που προσέχεις, να συζητάτε, συνήθως για τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά (λόγω άνοιας τις περισσότερες φορές), να βλέπετε παλίες φωτογραφίες κτλ. Κοίτα, τις περισσότερες φορές ασχολείσαι και με την υγιεινή του ατόμου, χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι θα είναι κάτι το πενταβρώμικο, κάποιοι χρειάζονται λίγη βοήθεια, κάποιοι καθόλου, αναλόγως τι θα σου τύχει. Σίγουρα σε κανέναν δεν αρέσει να ασχολείται με κάτι τέτοιο, αλλά είναι μέρος της δουλειάς, ίσως στην αρχή σου φανεί λίγο περίεργο/αηδιαστικό κτλ αλλά από ένα σημείο και μετά θα πάθεις ανοσία και ούτε που θα το καταλαβαίνεις! 1
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Αυτές τις εταιρίες τις βρίσκεις και μέσω Ελλάδας; Γτ έχω ακούσει ότι υπάρχουν αντίστοιχες και για teaching assistants. Επισης σε βοηθανε στην αρχη να βγαλεις ΝΙΝΟ, να ανοίξεις λογαριασμό σε τράπεζα και τέτοια;
amika Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Αυτές τις εταιρίες τις βρίσκεις και μέσω Ελλάδας; Γτ έχω ακούσει ότι υπάρχουν αντίστοιχες και για teaching assistants. Επισης σε βοηθανε στην αρχη να βγαλεις ΝΙΝΟ, να ανοίξεις λογαριασμό σε τράπεζα και τέτοια; Υπάρχει μία συγκεκριμένη που έρχεται συχνά Ελλάδα και κάνουν συνεντεύξεις. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πάρα πολλές σε όλη την Αγγλία,Σκωτία κτλ, μπορείς να φτιάξεις το βιογραφικό σου και απλά να αρχίσεις να στέλνεις, θα σου απαντήσουν σίγουρα, πάντα ζητάνε κόσμο. Εάν τελικά σε πάρουν, θα περάσεις εκπαίδευση 1 βδομάδα περίπου και μετα ξεκινάς δουλειά. Συνήθως σου καλύπτουν τη διαμονή σου κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και μέχρι να βρεις δουλειά. Ζητάς από την εταιρεία να σου δώσει ένα χαρτί proof of address λέγεται, ξέρουν τι θα γράψουν αυτοί εκεί και με αυτό θα βγάλεις NINO, θα πάρεις βέβαια μόνος σου τηλέφωνο να κλείσεις ραντεβού, απλή υπόθεση είναι, και επίσης αυτό το χαρτί θα το χρησιμοποιήσεις και για να ανοίξεις λογαρισμό σε τράπεζα, πάλι μονος θα το κανονίσεις αυτό, δεν είναι κάτι δύσκολο. Για teaching assistants δεν ξέρω κάτι.
DrLo Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Drlo εννοείται ότι είναι καλύτερα 2 άτομα παρά ένα, (το ίδιο είναι να νοικιάσεις πχ ένα στούντιο 400€ μόνος σου και το ίδιο ένα δυάρι 500€ δύο άτομα;; τα ποσά τα λέω κατά τύχη) Αν το 2ο άτομο δεν έχει εισόδημα, ναι είναι καλύτερα στούντιο 400€
LordLufas Δημοσ. 6 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2017 Βρήκα δουλειά στη Πράγα της Τσεχίας και από αρχές Σεπτέμβρη μετακομίζω εκεί. Θα ήθελα πληροφορίες σχετικά με τη ζωή εκεί, το κόστος ζωής, τα ενοίκια, πως μπορώ να βρω ενα σχετικά φτηνό διαμέρισμα να νοικιάσω κ.α. Γενικά κάθε πληροφορία θα μου ήταν χρήσιμη.
stratigos24 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2017 Βρήκα δουλειά στη Πράγα της Τσεχίας Ρίξε μια ματιά μέχρι να σου απαντήσουν, μήπως και λένε τίποτα στο παρακάτω: http://www.insomnia.gr/topic/440253-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%87%CE%B9%CE%B1/page-1
Xlapatsas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Μένω Βρυξέλλες εδώ και 10 μήνες περίπου, αν θέλει κάποιος πληροφορίες και μπορώ να βοηθήσω πολύ ευχαρίστως. Γενικά είμαι ευχαριστημένος προς το παρόν από τη ζωή και τη δουλειά, ένα θεματάκι με τη γλώσσα υπάρχει όμως για να λέμε και του στραβού το δίκαιο. Εκτός από την εταιρεία μου που μιλάμε Αγγλικά, δύσκολα να βρεις να μιλάνε καλά Αγγλικά και τα Γαλλικά μου είναι ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο. Πηγαίνω σε φροντιστήριο 2 φορές την εβδομάδα αλλά φοβάμαι ότι θα περάσουν χρόνια για να φτάσω σε επίπεδο να κάνω μια φυσιολογική συζήτηση με ντόπιο. Οι παλαιότεροι στο Βέλγιο πως αντιμετωπίσατε το θέμα της γλώσσας και πόσο γρήγορα εξοικειωθήκατε?
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Φίλε στις Βρυξέλλες σε τι τομέα εργάζεσαι; Στα όργανα της ΕΕ ή σε κάτι άλλο;; Για τη γλώσσα λογικά πρέπει να κάνεις το πιο εντατικό course, τουλάχιστον μέχρι να φτάσεις σε ένα επίπεδο.
mary Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Επειδή διάβασα πως υπάρχουν φροντιστες που ίσως ψάχνουν δουλειά έξω, ας ρίξουν μια ματιά και εδώ http://www.belfastlive.co.uk/news/health/homecare-service-jobs-fair-happening-13457669 Για την πόλη μπορώ να δώσω πληροφορίες. Αλλά λεπτομέρειες για την δουλειά δεν ξέρω.
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Γενικά το επίπεδο ζωής στη Βόρεια Ιρλανδία είναι καλύτερο ή χειρότερο από το βρετανικό νησί;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις