Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτοναι να φυγω αγγλια.

Τι χαρτιά χρειαζονται; πρεπει να βγαλω διαβατηριο;

οχι δεν χρειάζεται αλλα θα ταν καλύτερα να έχεις. Μονο κ μονο που περνάς αέρας απο το αεροδρόμιο. Τι αλλα χαρτια νομιζεις πως χρειάζεσαι??
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αν ηξερα δεν θα χα αποριες.

Πες μου αν ξερεις τι χρειαζεται να χει μαζι του ταξιδευοντας αγγλια, αν σου ειναι ευκολο.

Πχ εμενα η ταυτοτητα μου εχει λατινικούς χαρακτηρες αλλα ειναι γραμμενη στο χερι

Δημοσ.

Αν ηξερα δεν θα χα αποριες.

Πες μου αν ξερεις τι χρειαζεται να χει μαζι του ταξιδευοντας αγγλια, αν σου ειναι ευκολο.

Πχ εμενα η ταυτοτητα μου εχει λατινικούς χαρακτηρες αλλα ειναι γραμμενη στο χερι

μονο ταυτότητα τπτ αλλο απο κει κ περα είναι καθαρα θεμα διευκόλυνσης δικιάς σου σε κάποια θεματα(πχ έλεγχος αεροδρόμιο, τραπεζα). Εγω ηρθα μ διαβατήριο , σακο κ το πτυχιο μου μεταφρασμένο.
Δημοσ.

Σκεφτοναι να φυγω αγγλια.

Τι χαρτιά χρειαζονται; πρεπει να βγαλω διαβατηριο;

Ελπιζω να εχεις βαλιτσες ετοιμες και να μη το φιλοσοφεις ακομα επειδη τελειωνει ο χρονος...

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/03/16/queen-give-royal-assent-article-50-bill-clearing-way-theresa/

Οι εποχες που η αγγλια ηταν ο παραδεισος της μεταναστευσης εχει τελειωσει και παει να γινει τωρα κατι πολυ εχθρικο.

Δημοσ.

Ελπιζω να εχεις βαλιτσες ετοιμες και να μη το φιλοσοφεις ακομα επειδη τελειωνει ο χρονος...

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/03/16/queen-give-royal-assent-article-50-bill-clearing-way-theresa/

Οι εποχες που η αγγλια ηταν ο παραδεισος της μεταναστευσης εχει τελειωσει και παει να γινει τωρα κατι πολυ εχθρικο.

ακομα ουτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι θέλουν. Πχ Η Σκωτία θελει πλήρη ελευθερία μετακίνησης οποτε εχει αρκετο ψωμί τι θα γίνει κ τι θα ισχυει τελικα
Δημοσ.

Ετοιμες βαλιτσες δεν εχω, σκέφτομαι να την κανω απο δω γιατι μελλον δεν υπαρχει.. προτειμω να ζοριστω αλλα με καποια ανταποκριση.

Το καλο ειναι οτι εχω συγγενεις εκει για τους πρωτους μηνες προσαρμογής.

Δημοσ.

Ετοιμες βαλιτσες δεν εχω, σκέφτομαι να την κανω απο δω γιατι μελλον δεν υπαρχει.. προτειμω να ζοριστω αλλα με καποια ανταποκριση.

Το καλο ειναι οτι εχω συγγενεις εκει για τους πρωτους μηνες προσαρμογής.

σε ποια πόλη???  

Δημοσ.

Ξέρει κανείς ποσο καιρό παίρνει να βγάλεις διαβατήριο; Είναι κι αυτό τα ζώα μου αργά σαν το δίπλωμα;

Δημοσ.

Liverpool.

Εισαι ηδη επαγγελματικά "κατι" στη ζωη σου?εχεις καποια εξειδίκευση με καποια προϋπηρεσία που μπορεις να την υποστηριξεις με συστατικές?Υπαρχει ζήτηση στο Λίβερπουλ όσον αφορα το πρωτο?Αν η απάντηση ειναι ναι σε ολα θα πρεπε να ειχες φυγει χθες...αν οχι δεν εχει και πολυ νοημα η κινηση και οτι και να σου γραψω θα το αντιληφθείς αφου ανεβεις.
Δημοσ.

Ξέρει κανείς ποσο καιρό παίρνει να βγάλεις διαβατήριο; Είναι κι αυτό τα ζώα μου αργά σαν το δίπλωμα;

Μια βδομάδα όπως λέει ο salazar. Εκτός αν αλλάζει από πόλη σε πόλη.

Liverpool.

Ε που θα πήγαινε ο Liverpool! :D

Καλή τύχη ρε παιδιά!

• Like 1
Δημοσ.

Εισαι ηδη επαγγελματικά "κατι" στη ζωη σου?εχεις καποια εξειδίκευση με καποια προϋπηρεσία που μπορεις να την υποστηριξεις με συστατικές?Υπαρχει ζήτηση στο Λίβερπουλ όσον αφορα το πρωτο?Αν η απάντηση ειναι ναι σε ολα θα πρεπε να ειχες φυγει χθες...αν οχι δεν εχει και πολυ νοημα η κινηση και οτι και να σου γραψω θα το αντιληφθείς αφου ανεβεις.

Κοιτα εχω σπουδασει μηχανολόγος μηχανικος και εχω δουλεψει σε βιομηχανια σαν υπευθυνος παραγωγης και προισταμενος. Τωρα πια κανω αλλη δουλειά εδω στην ελλαδα γιατι απλα δεν εχω βρει κατι στο τομεα μου.

Κοιτα στο Λίβερπουλ μενει ο θειος(αδερφος του πατερας μου) πανω απο 20 χρονια με δικο του μαγαζι και μεγαλη πελατεία, οπου θα ερθει η στιγμη που ή θα το πουλησει ή θα το κλεισει, διοτι βιολογικα παιδια δεν εχει και τα παιδια της γυναικας του εχουν δικες τους δουλειες και δεν ενδιαφερονται να το παρουν. Απο μονος του έψαξε για μενα εχει γνωριμιες που μπορει να με προωθησει, αλλιως με ειπε καθεσαι στο μαγαζι και δουλευεις. Εχω ακομα ενα συν. Πριν τρια χρονια πηγε ο αδερφος μου εκει, εστησε την δικια του δουλεια, εχει δυο υπαλληλους και πηγαινει πολυ καλα, οταν μιλαμε παντα με κραζει που καθομαι ελλαδα και παιρνω 19€ την μερα για εξαημερη δουλεια με ωραριο 7:00-14:00 17:00-20:00(στην καλυτερη σπανια)22:00 συχνα. Περιπου 12ωρες την ημερα. Μου τονισε οτι και αν δεν βρω κατι να παω να δουλεψω, θα δουλευω σε αυτον με 60λιρες την μερα.

Δεν ξερω κατα ποσο θα φτανουν αυτα τα λεφτα για να επιβιωσει κάποιος στην αγγλια, αλλα προτειμω να τα βροντηξω ολα και να παω να ζοριστω καπου με εξελιξη, παρα εδω στην ελλαδα που παιρνω το μηνα 500€ και μου λενε καθε φορα αλλου θα σουν χειροτερα. Και αυτα τα 500€ τα παιρνω μονο απο τον μαρτιο ως τον Οκτώβριο. Νοεμβριο μεχρι φεβρουαριο παιρνω 300€ το μηνα γιατι παω μονο πενθημερο.

Τα εξοδα μου εδω ειναι το μηνα

110€ νοικι

100€ σουπερ μαρκετ πολυ συντηρητικά

Βενζινα για να πηγαινω στην δουλεια 100€ το μηνα περιπου, γιατι ειναι σπαστο ωραριο. (Κατεληξα να παρω ποδηλατο και να κανω 24χλμ την μερα για να γλιτωσω την βενζινα, αλλα δεν γινεται παντα)

Παγια εξοδα αυτοκινητου βαζω 50€ μηνα που σε αυτα ειναι ασφαλεια καποια βλαβη, χωρις να υπολογισω καποια εξοδο.

70€ και λιγα βαζω δεη πετρέλαιο νερο, ίντερνετ δεν εχω.

100+110+100+50+70=430€ εχω μονο εξοδα εβαλα το μισο ποσο σουπερ μαρκετ νοικι και παγια εξοδα του σπιτιου οπως δεη κλπ γιατι μενω με την κοπελα μου, δηλαδη το νοικι ειναι 220€ το μηνα, μονο η δεη να μην ειναι διπλασια να ναι 40% πιο πανω. Αλλα ερχεται στα ισια της με την θερμανση γιατι εγω πχ θα κανω υπομονη αν εχει λιγο κρυο, η γυναίκα οχι.

Μου μενουν 70€ για ολο τον μηνα αν πληρωσω και το γυμναστήριο 45€. Μελλον για οικογένειες κλπ ουτε για σκεψη. Εχω και ενα σκυλακι που και αυτο θελει περιποιηση. Πολλες φορες λεω τζαμπα καθομαι και δουλευω τοσες ωρες. Δεν λεω αν ηταν 8ωρες και μπορουσα να το συνδυασω με καποια αλλη δουλεια για κανένα εξτρα θα ηταν αλλιως τωρα ομως ειμαι εγκλωβισμενος σε μια δουλεια και χωρις εξελιξη

Απο το γεναρη η κοπελα μου εμεινε χωρις δουλεια και ολα τα εξοδα πεσανε σε μενα, αν δεν ηταν οι γονεις μου θα χρωστουσα παντου και θα λοιμοκτονουσα. Μερικές μερες δεν ειχα λεφτα ουτε για βενζινη να παω στην δουλεια και ντρεπομουν να πω δεν ερχομαι γι αυτο το πραγμα.

• Like 2
Δημοσ.

Liverpool η δουλειά του αδερφού σου και του θείου σου είναι κάτι που μπορείς νσ κανείς ή να υο μάθεις σύντομα; Με τα αγγλικά σου είσαι οκ;

Και να σου πω την αλήθεια, έτσι όπως σε έχω δει, πιστεύω ότι εδώ στην Ελλάδα θα έπρεπε να ψαχτείς προς την εστίαση. Καφέδες, μπαρ κλπ. Θα έβγαζες αρκετά περισσότερα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...