AristidisZ Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Παιδιά δε ξέρω τι κάνετε και με ποιους, αλλά προσέξτε λίγο Πρωτογενείς καταναλώσεις των 500 και 600 kwh/m2 σε σπίτια είναι πολύ δύσκολο να βγουν
energy52 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, Maknight είπε Το δικό σας ποσοστό, πρέπει να το έχετε σε μετρητά.. και δεν τα παίρνετε πίσω.. Μπορείτε να πάρετε άτοκο δάνειο στα πλαίσια του εξοικονομώ για το ποσοστό που αναλογεί, πχ 30%. Όντως, εάν ρίξετε τις τιμές παίρνετε περισσότερα μόρια. Προσοχή όμως σε κάτι, τα υλικά αλλάζουν τιμή κάθε 2 βδομάδες με μεγάλες ανατιμήσεις. Κάποιος που ρισκάρει να ρίξει τις τιμές, δεν είναι σίγουρο ότι θα βρει συνεργείο να κάνει τις εργασίες σε 3-5 μήνες που θα αρχίσουν οι εργασίες με αυτά τα χρήματα. Συνήθως κάποιος ρίχνει τις τιμές εάν έχει και άλλα χρήματα στην άκρη, ώστε να τα δώσει μαύρα σε συνεργεία που θα ζητήσουν την τιμή του προγράμματος. Πάντως, δεν είναι τσιμπημενες οι τιμές. Μόνο εάν βάλετε κάποιο κλιματιστικό β κατηγορίας.. Άρα Ειναι περιπου ετσι..σε καποιες παρεμβασεις μπορει να γινει φοβερη εξοικονομηση, αλλα θελει τρεξιμο να βρεις προμηθευτες που θα σου δωσουν τις πραγματικες τιμες κι οχι απαραιτητα το max που δινει το προγραμμα..πχ στο δικο μου σπιτι η εγκατασταση του λεβητα αεριου θα κοστισει 2200 με ολα μεσα με αναλυτικη προσφορα κατοπιν αυτοψιας στον χωρο που εγινε..θα μπορουσε να μου πει 2900..Επισης στα κλιματιστικα, ενα midea/inventor/haier (που δεν ειναι καθολου Β κατηγορια..) ποσο να κοστισει με σωστη εγκατασταση 9-12αρι.πανω απο 600; Αλλα αν πας σε toshiba ναι εκει μπορει να φτασει κ τα 1000..Θελω να πω εξαρταται κιολας τι επιλεγει ο καθενας και ποσο μπορει να ασχοληθει με προσφορες, ξεχωρα απ το μεγαλο προβλημα με τις ανατιμησεις..
AristidisZ Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, energy52 είπε στο δικο μου σπιτι η εγκατασταση του λεβητα αεριου θα κοστισει 2200 με ολα μεσα με αναλυτικη προσφορα κατοπιν αυτοψιας στον χωρο που εγινε.. Στάνταρ όμως η προσφορά του έχει χρονική ισχύ ένα διάστημα, σωστά ; Μην εκπλαγείς αν σε 2-3-4 μήνες που θα έχει γίνει η ένταξή σου, αυτή η προσφορά δεν ισχύει... 1 1
JohnnySilverhand Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 παραταση μεχρι 15 μαρτιου για αιτησεις
nikolakisteo Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, AristidisZ είπε Στάνταρ όμως η προσφορά του έχει χρονική ισχύ ένα διάστημα, σωστά ; Μην εκπλαγείς αν σε 2-3-4 μήνες που θα έχει γίνει η ένταξή σου, αυτή η προσφορά δεν ισχύει... Συμφωνώ απόλυτα. Τα υλικά ανεβαίνουν συνέχεια. Εγώ κάθε βδομάδα ζητάω ενημέρωση για αυξήσεις τιμών προϊόντων. Οι προσφορές έχουν διάρκεια 1-2 μήνες. Προσφορές που είχα δώσει πριν από μήνες και μου ζητάνε τώρα να ξεκινήσουν, ζητάω αναπροσαρμογή τιμών ή δεν τις κάνω καθόλου.
dimitris_sal Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, ababa641 είπε Καλημέρα, Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Με τις ίδιες παρεμβάσεις αλλά χωρίς τέντες σε κατηγορία Ζ εμένα μου είπε ο μηχανικός οτι έχω 296,90 kWh/m2 Να φανταστείς οτι πέρυσι που είχα βάλει και για φωτοβολταϊκά + κλιματιστικά + τέντες μου είχε βγάλει γύρω στο 460. Κάτι δεν πάει καλά...είτε σε μένα είτε σε σένα. Πρόσεξε αν στο δεύτερο ΠΕΑ θα πιάσεις τους στόχους αλλιώς μπορεί να τα βάλεις από την τσέπη σου. 3 ώρες πριν, AristidisZ είπε Παιδιά δε ξέρω τι κάνετε και με ποιους, αλλά προσέξτε λίγο Πρωτογενείς καταναλώσεις των 500 και 600 kwh/m2 σε σπίτια είναι πολύ δύσκολο να βγουν Τι νας σας πω... Ελπίζω οτι δε θα έχουμε απρόοπτα και τρεξίματα!!
AristidisZ Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, dimitris_sal είπε Τι νας σας πω... Ελπίζω οτι δε θα έχουμε απρόοπτα και τρεξίματα!! Τι σπίτι έχεις ; Διαμέρισμα ;
AristidisZ Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 και πάλι η κατανάλωση πρωτογενούς μου φαίνεται εξωπραγματική... πόσα τ.μ. και τι σύστημα θέρμανσης / ψύξης είχες πριν ;
dimitris_sal Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 106 τμ Θέρμανση με ξυλόσομπα και ψύξη με ac Σπίτι 50 ετών με αλλαγμένα κουφώματα προ 10ετίας. Χωρίς άλλη μόνωση!
AristidisZ Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 54 λεπτά πριν, dimitris_sal είπε 106 τμ Θέρμανση με ξυλόσομπα και ψύξη με ac Σπίτι 50 ετών με αλλαγμένα κουφώματα προ 10ετίας. Χωρίς άλλη μόνωση! Τι να πω μπορεί, εγώ πάντως μονοκατοικίες που έχω κάνει ΠΕΑ Αττική, είδα στο αρχείο μου ρεκόρ 480 kwh/m2 (με αναφοράς 145 kwh/m2) Πες να το έκανες τούμπανο να το πήγαινες Β+ (όχι το δικό σου), να έφτανες με τα 1000 ζόρια 350 kwh /m2 εξοικονόμηση, το 580 μου φαίνεται πολύ μεγάλο νούμερο
ikucic Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dimitris_sal είπε Β+ πηγαίνω απο Η Νομίζω ότι τα εξής: Παλιά κατοικία Χωρίς σύστημα κεντρικής θέρμανσης Χωρίς ζνχ από ηλιακό Χωρίς μόνωση Πράγματι μπορεί να σου δώσει αρκετή εξοικονόμηση αν γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις. Και μένα το σπίτι της μάνας μου που θέλω να βάλω μου έβγαλε μια εξοικονόμηση γύρω στο 400. Και αυτό δεν έχει κεντρική θέρμανση και είναι παλιό (60 ετών ) χωρίς μόνωση. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2022 από ikucic
ababa641 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, dimitris_sal είπε 106 τμ Θέρμανση με ξυλόσομπα και ψύξη με ac Σπίτι 50 ετών με αλλαγμένα κουφώματα προ 10ετίας. Χωρίς άλλη μόνωση! Φίλε μου σύμφωνα με τον πίνακα που έχεις αναρτήσει το σπίτι φαίνεται να είναι από 1/1/1983 - 31/12/1992 γιατί στο Κ5 έχεις 45 μόρια. Αν ήταν 50 ετών όπως αναφέρεις έπρεπε να είχες 80 μόρια. Επειδή είμαι σχεδόν ίδια περίπτωση με σένα, δηλαδή θέλω να κάνω τις ίδιες παρεμβάσεις έκτος από τέντες, είχα αλλάξει κουφώματα το 2011 με το πρώτο εξοικονομώ, το σπίτι μου έχει Κ5 60 μόρια, συν ΑΜΕΑ στην οικογένεια, χωρίς μόνωση, κατηγορία Η, 132 τ.μ. με επιδότηση 26500€ μου βγαίνουν τα μόρια 47,5 περίπου. Η γεωγραφική μου περιοχή είναι πιο βόρεια απο σένα οπότε το Κ3 είναι μεγαλύτερο, πάνω από το διπλάσιο. Εμένα η ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας είναι 296,90. Ειλικρινά δεν ξέρω τι γίνεται... έχω πελαγώσει μήπως ο δικός μου ενεργειακός επιθεωρητής κάνει κάτι λάθος. Λογικά δεν χρησιμοποιούν όλοι το ίδιο πρόγραμμα? Τσέκαρε κι αυτό που σου είπα για την παλαιότητα του σπιτιού. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2022 από ababa641
GREGORYMO Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, ababa641 είπε Φίλε μου σύμφωνα με τον πίνακα που έχεις αναρτήσει το σπίτι φαίνεται να είναι από 1/1/1983 - 31/12/1992 γιατί στο Κ5 έχεις 45 μόρια. Αν ήταν 50 ετών όπως αναφέρεις έπρεπε να είχες 80 μόρια. Επειδή είμαι σχεδόν ίδια περίπτωση με σένα, δηλαδή θέλω να κάνω τις ίδιες παρεμβάσεις έκτος από τέντες, είχα αλλάξει κουφώματα το 2011 με το πρώτο εξοικονομώ, το σπίτι μου έχει Κ5 60 μόρια, συν ΑΜΕΑ στην οικογένεια, χωρίς μόνωση, κατηγορία Η, 132 τ.μ. με επιδότηση 26500€ μου βγαίνουν τα μόρια 47,5 περίπου. Η γεωγραφική μου περιοχή είναι πιο βόρεια απο σένα οπότε το Κ3 είναι μεγαλύτερο, πάνω από το διπλάσιο. Εμένα η ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας είναι 296,90. Ειλικρινά δεν ξέρω τι γίνεται... έχω πελαγώσει μήπως ο δικός μου ενεργειακός επιθεωρητής κάνει κάτι λάθος. Λογικά δεν χρησιμοποιούν όλοι το ίδιο πρόγραμμα? Τσέκαρε κι αυτό που σου είπα για την παλαιότητα του σπιτιού. Όποιος έχει μπει σε προηγούμενο πρόγραμμα εξοικονομώ, μπορεί να μπει και σε αυτό ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα