Προς το περιεχόμενο

Αιμοδοσία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παμε ακομα μια αιμοδοσια την Κυριακη που μας περασε. Με ρωτησε για χασιμοτο λεω ναι εγραψε πανω κατι οχι για παιδια εγκυους και κατι ακομα. Και να παει πηγη ζωης για την αναιμια οπως τους λεω παντα. Οποτε ολα καλα. Απριλιο παλι και Ιουλιο 3 φορες το χρονο πιστευω μια χαρα ειναι. Ενω θα μπορουσαν Δεκεμβριο Μαρτιο Ιουνιο Οκτωβριο αλλα δεν βγαινει οπως το εχουν κανει να ερχονται. 

• Like 6
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημερα και χρονια πολλα,θα ηθελα να ρωτησω υπαρχει κανενας εθελοντης αιμοδοτης απο Αθηνα γιατι θα ερθουμε απο επαρχια με τη μητερα μου για μια σοβαρη επεμβαση στο νοσοκομειο Γεννηματας 9/1/23 και μας ειπε ο γιατρος για τουλαχιστον 2 φιαλες αιμα να βρουμε.Εδω που μενω λιγους που ξερω αυτη τη στιγμη ειναι ολοι αρρωστοι απο γριπη και δεν μπορουν ,καθως και εγω γιατι εχω προβληματα υγειας.Ευχαριστω και αν καποιος  θελησει με π.μ να του δωσω στοιχεια ασθενη,κλινικη,γιατρο και οτι αλλο χρειστει.

Δημοσ.
Στις 30/12/2022 στις 11:11 ΠΜ, johnkou77 είπε

Καλημερα και χρονια πολλα,θα ηθελα να ρωτησω υπαρχει κανενας εθελοντης αιμοδοτης απο Αθηνα γιατι θα ερθουμε απο επαρχια με τη μητερα μου για μια σοβαρη επεμβαση στο νοσοκομειο Γεννηματας 9/1/23 και μας ειπε ο γιατρος για τουλαχιστον 2 φιαλες αιμα να βρουμε.Εδω που μενω λιγους που ξερω αυτη τη στιγμη ειναι ολοι αρρωστοι απο γριπη και δεν μπορουν ,καθως και εγω γιατι εχω προβληματα υγειας.Ευχαριστω και αν καποιος  θελησει με π.μ να του δωσω στοιχεια ασθενη,κλινικη,γιατρο και οτι αλλο χρειστει.

Καλημέρα και χρόνια πολλά! Γιατί ψάχνεις άτομα από Αθήνα? Μπορούν να σε εξυπηρετήσουν και άτομα από την υπόλοιπη Ελλάδα, απλώς πρέπει όταν πάνε να δώσουν αίμα, να δηλώσουν το ονοματεπώνυμο του ασθενή και το νοσοκομείο/κλινική που νοσηλεύεται, για να γίνει η διαδικασία. Οπότε, μην δεσμεύεσαι σε αυτό.

Δυστυχώς, έχω δώσει πρόσφατα και δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Εύχομαι να βρεις τις φιάλες που θες και όλα να πάνε καλά.

Καλή Χρονιά με υγεία!

• Like 1
Δημοσ.

Γεια σας και καλή χρονιά.

Την Παρασκευή έκλεισα τη χρονιά με 1 αιμοδοσία για 1 παιδάκι σε νοσοκομείο παίδων.

Μου έκανε εντύπωση που μου είπαν "καλύτερα η αιμοδοσία ν γίνει στο νοσοκομ. παίδων όπου νοσηλεύεται". 

Αν κάποιος σκοπεύει να δώσει αυτές τις ημέρες, ίσως υπάρχουν ακόμα ανάγκες για το συγκεκριμένο παιδί.

Δημοσ.
Στις 9/12/2022 στις 9:34 ΠΜ, Locke_John είπε

Για Αθήνα, ποιό μέρος θεωρείτε το "καλύτερο" για αιμοδοσία, απογευματινές ώρες?

νοσοκομείο Γεννηματάς ίσως?

υγ. πάντως η καλύτερη αιμοδοσία που έχω κάνει, ήταν στο δημαρχείο Αιγάλεω και περιλάμβανε 1-2 συμβολικά ωραία δωράκια (κούπα, στυλό, πρόσκληση μετά από μήνες σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση).

https://ekea.gr/αιμοδότης/αίθουσες-αιμοληψίας-εκεα/ Σταθερή Αίθουσα Αιμοληψιών (Γήπεδο Αιγάλεω)

Με διαφορά απο τις καλύτερες επιλογές που μπορεί να κάνει κάποιος, πόσο μάλλον για όσους μισούμε τα νοσοκομεία. 

https://goo.gl/maps/EqrHhpFvdVzQEPhB7

Δημοσ.
Στις 17/12/2022 στις 4:07 ΜΜ, poulinos είπε

β.δεν δινουν κινητρα

Το μοναδικό ουσιαστικό κίνητο που θα μπορούσε να δωθεί (χρήματα), θεωρείται "τζιζ-κακό" από τους περισσότερους αιμοδότες. Οπότε σαν διαδικασία, αν δεν αλλάξει αυτή η ελιτίστικη νοοτροπία, θα παραμείνει για λίγους κι εκλεκτούς. 

:P

Δημοσ.
On 08/01/2023 at 20:11, Haldol said:

Το μοναδικό ουσιαστικό κίνητο που θα μπορούσε να δωθεί (χρήματα), θεωρείται "τζιζ-κακό" από τους περισσότερους αιμοδότες. Οπότε σαν διαδικασία, αν δεν αλλάξει αυτή η ελιτίστικη νοοτροπία, θα παραμείνει για λίγους κι εκλεκτούς. 

δεν δινουν λεφτα για να δωσεις αιμα και τα δινουν για να το αγοραζουμε απο το εξωτερικο.....

πηγα και εδωσα πριν λιγες μερες αλλα με εβγαλαν με μικρο σχετικα αιματοκριτη.κοντα στο 41 ενω συνηθως παιζω 48.εκτος αν βγηκε κατι λαθος.εδωσα βεβαια κανονκα χωρις προβλημα.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, poulinos είπε

δεν δινουν λεφτα για να δωσεις αιμα και τα δινουν για να το αγοραζουμε απο το εξωτερικο.....

Εμμ. Αυτό εννοώ "ελιτίστικη" νοοτροπία. Το μόνο που προκαλεί αυτό η "ιδέα" (ότι το αίμα σαν αγαθό πρέπει να'ναι δωρεάν) είναι ... έλλειψη μονάδων. Και φυσικά, στο τέλος, πάλι δίνουν λεφτά για να τ' αγοράσουν! 

Προσωπικά δε μπορώ να δώσω (λόγοι υγείας) αλλά κι αν μπορούσα δε πιστεύω ότι θα 'μπαινα και στη διαδικασία χωρίς ν' αποζημιώνωμαι ούτε στο ελάχιστο.

• Like 1
Δημοσ.
Just now, Haldol said:

Εμμ. Αυτό εννοώ "ελιτίστικη" νοοτροπία. Το μόνο που προκαλεί αυτό η "ιδέα" (ότι το αίμα σαν αγαθό πρέπει να'ναι δωρεάν) είναι ... έλλειψη μονάδων. Και φυσικά, στο τέλος, πάλι δίνουν λεφτά για να τ' αγοράσουν! 

Προσωπικά δε μπορώ να δώσω (λόγοι υγείας) αλλά κι αν μπορούσα δε πιστεύω ότι θα 'μπαινα και στη διαδικασία χωρίς ν' αποζημιώνωμαι ούτε στο ελάχιστο.

μαλλον στην γερμανια που πληρωνουν ειναι stupid:P

σκεψου το βασικο.οτι δεν δινεις μονο για τους αλλους.οτι δινεις και για σενα.οτι αμα χρειαστει καποιο ατομο σου να κανει επεμβαση οτι μπορεις να δωσεις απο την δικη σου καβατζα. το ιδιο και αν χρειαστει να κανεις εσυ καποια επεμβαση για παραδειγμα. ειναι και αυτο που δεν το λενε στον κοσμο.οτι δεν δινεις μονο για τους αλλους αλλα και για σενα.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, poulinos είπε

πηγα και εδωσα πριν λιγες μερες αλλα με εβγαλαν με μικρο σχετικα αιματοκριτη.κοντα στο 41 ενω συνηθως παιζω 48.εκτος αν βγηκε κατι λαθος.εδωσα βεβαια κανονκα χωρις προβλημα.

Καλησπέρα. Την μέτρηση στην έκαναν με το μηχάνημα στο δάκτυλο που σφίγγει και ξεσφίγγει? Αν ναι, τότε μην ανησυχείς. Πολύ πιθανόν ο αιματοκρίτης σου να είναι μια χαρά. Έτυχε σε μένα να με δείξει χαμηλό, σε βαθμό να μην μπορούν να με πάρουν, και με πήραν αίμα για εξέταση του αιματοκρίτη από το μικροβιολογικό εργαστήριο και έδειξε κανονικά. Δεν είναι πολύ έμπιστο το συγκεκριμένο και παίζει ρόλο μέχρι και η θερμοκρασία του δαχτύλου.

• Like 1
Δημοσ.
18 hours ago, prototypegr said:

Καλησπέρα. Την μέτρηση στην έκαναν με το μηχάνημα στο δάκτυλο που σφίγγει και ξεσφίγγει? Αν ναι, τότε μην ανησυχείς. Πολύ πιθανόν ο αιματοκρίτης σου να είναι μια χαρά. Έτυχε σε μένα να με δείξει χαμηλό, σε βαθμό να μην μπορούν να με πάρουν, και με πήραν αίμα για εξέταση του αιματοκρίτη από το μικροβιολογικό εργαστήριο και έδειξε κανονικά. Δεν είναι πολύ έμπιστο το συγκεκριμένο και παίζει ρόλο μέχρι και η θερμοκρασία του δαχτύλου.

μου τρυπησαν το δαχτυλο.με σταγονα αιμα.δεν ανησυχω αλλα συντομα θα κανω γενικες εξετασεις οποτε θα δω ξανα ποσο θα εχω.εχω βελτιωσει και καποια πραγματα στην διατροφη κιολας οποτε σκεφτομαι θετικα.

γιατι εδω και πολλα χρονια επαιζα κατι 48 αρια και εδινα και πιο συχνα απο οτι τωρα.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, poulinos είπε

μου τρυπησαν το δαχτυλο.με σταγονα αιμα.δεν ανησυχω αλλα συντομα θα κανω γενικες εξετασεις οποτε θα δω ξανα ποσο θα εχω.εχω βελτιωσει και καποια πραγματα στην διατροφη κιολας οποτε σκεφτομαι θετικα.

γιατι εδω και πολλα χρονια επαιζα κατι 48 αρια και εδινα και πιο συχνα απο οτι τωρα.

Καλημέρα. Νόμιζα ότι το έχουν σταματήσει το τρύπημα. Κοίτα, μπορεί να έτυχε κιόλας, όπως λες, λόγω της διατροφής που μπορεί να έκανες εκείνο το συγκεκριμένο διάστημα και να έπεσε. Όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι.

• Like 1
Δημοσ.
9 hours ago, prototypegr said:

Καλημέρα. Νόμιζα ότι το έχουν σταματήσει το τρύπημα. Κοίτα, μπορεί να έτυχε κιόλας, όπως λες, λόγω της διατροφής που μπορεί να έκανες εκείνο το συγκεκριμένο διάστημα και να έπεσε. Όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι.

γενικοτερα επειδη με ξερουν πολλες φορες δεν με τρυπανε καν.αλλα οσες φορες εχει γινει το εχουν κανει με τρυπημα.μικρο το κακο. μπορει η διατροφη μπορει και να ετυχε επειδη το τρυπησε λιγο και πιεζε πιεζε το δαχτυλο να βγει αιμα. σιγουρα μεσα στο προγραμμα ειναι.δεν με ανησυχει.δεν καταλαβα τιποτα απο την αιμοδοσια ουτε εχω δει καποια διαφορα σε μενα.οταν κανω γενικες εξετασεις θα δω πως ειμαι

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα μπορούσαν αντί για χρήματα να δίνουν τουλάχιστον κάποια άλλη παροχή.

π.χ να παίρνεις εξειδικευμένες εξετάσεις αίματος ή έστω κάτι παρόμοιο σε θέματα υγείας (ή μειωμένους φόρους και  προτεραιότητα σε κληρώσεις της εφορίας χαχα)

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 3
Δημοσ.
5 hours ago, The_Judas said:

Θα μπορούσαν αντί για χρήματα να δίνουν τουλάχιστον κάποια άλλη παροχή.

π.χ να παίρνεις εξειδικευμένες εξετάσεις αίματος ή έστω κάτι παρόμοιο σε θέματα υγείας (ή μειωμένους φόρους και  προτεραιότητα σε κληρώσεις της εφορίας χαχα)

πολλα μπορουν να γινουν αλλα οπως φαινεται δεν γινεται τιποτα και απλα θα τα σκαμε σε ξενες χωρες. ουτε καν διαφημιση για αιμοδοσια δεν παιζει σε τηλεοραση που θα πρεπε να παιζουν και να ειναι και δωρεα απο τα καναλια. ουτε καν σου λενε οτι αμα δωσεις αιμα δικαιουσαι αιμα αν γινει κατι σε σενα ή σε δικο σου ατομο στο μελλον. ουτε καν σου λενε οτι πρεπει να δωσεις αιμα αν εχεις υψηλο αιματοκριτη. ουτε καν σου λενε οτι θεωρητικα δικαιουσαι εξετασεις μια φορα το χρονο (γενικες εξετασεις).

και το κρατος ουτε καν εχει περασει το να δινεις αιμα και να παρεις αδεια στον ιδιωτικο τομεα.υποτιθεται κατι ψηφιστηκε αλλα μαλλον στην πραξη δεν γινεται κατι και απορω αν το ξερουν καν οι εταιρειες.

οταν ειχε ερθει καποιος απο το ικα στην εργασια που δουλευω ελεγε οτι προσπαθει μαζι με το hr να τους πεισει να δινουν εστω μια μερα αδεια σε οποιον δινει αιμα. τοτε νομιζω δεν υπηρχε ακομα αδεια για τον ιδιωτικο τομεα.αλλα ουδεποτε εγινε κατι. αστα βραστα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...