Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, alfeios είπε

Χρέωση εισερχομενου εμβασματος απο την Alpha Bank. Το γραφει ξεκαθαρα στο τιμολογιο της. Δεν χρεώνονται εμβασματα μεχρι 5,00€

Ναι ΟΚ, αλλά σε κάθε έμβασμα ορίζεις OUR (χρέωση αποστολέα), SHA (επιμερισμός), BEN (χρέωση παραλήπτη). 

Άρα το "τσάμπα" είναι χρέωση παραλήπτη + δεν σε χρεώνω extra τις 5 πρώτες φορές. Κοροϊδία δηλαδή. 

• Απαντ. 11,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ZAKKWYLDE είπε

Ναι ΟΚ, αλλά σε κάθε έμβασμα ορίζεις OUR (χρέωση αποστολέα), SHA (επιμερισμός), BEN (χρέωση παραλήπτη). 

Άρα το "τσάμπα" είναι χρέωση παραλήπτη + δεν σε χρεώνω extra τις 5 πρώτες φορές. Κοροϊδία δηλαδή. 

Δεν καταλαβαίνω τι λες. Δεν σε χρεωσε η Revolut. Σε χρεωσε η Alpha Bank για εισερχομενο εμβασμα. Θα σε χρεωνε απο οπου κσι να προερχοταν το έμβασμα. Εχω στειλει πολλες φορές σπο Revolut σε Alpha Bank, κσι δεν εχω χρεωθεί ποτέ γιατι σπάω το ποσό σε εμβασματα των 5€

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, alfeios είπε

Δεν καταλαβαίνω τι λες. Δεν σε χρεωσε η Revolut. Σε χρεωσε η Alpha Bank για εισερχομενο εμβασμα. Θα σε χρεωνε απο οπου κσι να προερχοταν το έμβασμα. Εχω στειλει πολλες φορές σπο Revolut σε Alpha Bank, κσι δεν εχω χρεωθεί ποτέ γιατι σπάω το ποσό σε εμβασματα των 5€

Όχι δεν ισχύει αυτό. Ο αποστολέας μπορεί να επιλέξει να χρεωθεί αυτός το έμβασμα. Να το μοιραστείτε, η να το χρεωθεί ο παραλήπτης. Αν κάποιος έστελνε από Πειραιώς σε Alpha, κσι επέλεγε να χρεωθεί ο ίδιος τα έξοδα, τότε η Alpha δεν θα χρεωνε τίποτα. 

Στην Revolut δεν μπορείς να επιλέξεις να χρεωθείς εσύ τα έξοδα (άρα τίποτα τις 5 πρώτες φορές). 

Για παράδειγμα, θέλω να πληρώσω ενοίκιο πχ 400 μέσα από την Revolut. Όταν το κάνω από την ALPHA θα επιλέξω χρέωση αποστολέα, θα χρεωθω 403 ευρώ και ο παραλήπτης θα λάβει 400.

Αν το κάνω από την Revolut, πρέπει να ρωτήσω τον εκμισθωτη ποσο τον χρεώνει η τράπεζα και να κάνω κατάθεση 403 + τα έξοδα της Revolut (όταν περάσω τις 5). 

Τώρα το να κάτσω να στέλνω 5-5 ένα έμβασμα 2000 καταλαβαίνεις ότι δεν παίζει. 

Επεξ/σία από ZAKKWYLDE
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, ZAKKWYLDE είπε

υπάρχει μια μικρή διαφορά. Το ένα είναι έμβασμα εξωτερικού κ το άλλο εσωτερικού.

η αλφα αν δοκιμάσω να στείλω έμβασμα στο  εξωτερικό στα έξοδα εχει μονο "επιμερισμο εξόδων"

Επεξ/σία από bilya
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bilya είπε

υπάρχει μια μικρή διαφορά. Το ένα είναι έμβασμα εξωτερικού κ το άλλο εσωτερικού.

η αλφα αν δοκιμάσω να στείλω έμβασμα στο  εξωτερικό στα έξοδα εχει μονο "επιμερισμο εξόδων"

Δεκτό, αλλά εδώ δεν έχουμε καν δυνατότητα επιμερισμού εξόδων. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, ZAKKWYLDE είπε

Εχουμε. Αλλα του αποστολέα ειναι 0 στην Revolut

Δημοσ.
8 ώρες πριν, ZAKKWYLDE είπε

οτι έγραψε ο alfeios.

Γιατί να σου γράψει η ρεβο επιμερισμό εξόδων οταν  απο τη  μεριά της τα έξοδα είναι μηδέν? 

Το τι χρεώνει η τράπεζα του παραλήπτη είναι αδύνατον να το ξέρει αλλα κ δεν τη  αφορά κι όλας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, bilya είπε

οτι έγραψε ο alfeios.

Γιατί να σου γράψει η ρεβο επιμερισμό εξόδων οταν  απο τη  μεριά της τα έξοδα είναι μηδέν? 

Το τι χρεώνει η τράπεζα του παραλήπτη είναι αδύνατον να το ξέρει αλλα κ δεν τη  αφορά κι όλας.

Εγω στελνω πολύ συχνα εμβασματα στην Κύπρο. Ανεβαζω το ποσό στην Revolut με την καρτα μου, κόστος 0, τα στελνω στην Τραπεζα Κύπρου με κόστος αποστολής 0 και η παραλήπτρια χρεωνεται επησεις 0 επειδη εχει φοιτητικό λογαριασμό. Το τελευταιο βεβαια αφορα την παραλήπτρια τραπεζα.

Επεξ/σία από alfeios
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, bilya είπε

οτι έγραψε ο alfeios.

Όλες οι τράπεζες όταν πας να στείλεις έμβασμα σε ρωτάνε αν θέλεις να επωμιστείς κάποια έξοδα, αν πεις ότι τα πληρώνεις όλα εσύ πολύ απλά σε χρεώνουν και τα έξοδα της άλλης τράπεζας. Σαφέστατα και την αφορά το ποσο χρεώνει η τράπεζα που θα κάνει τα χρήματα αν θέλει να σου προσφέρει εσένα μια ολοκληρωμένη τραπεζική υπηρεσία.

Είναι πολύ σοβαρή παράληψη αυτό και είναι ο λόγος που δεν μπορώ να μεταφέρω χρήματα σε κανέναν που δεν έχει και αυτός revo.

• Like 1
Δημοσ.
14 minutes ago, polaki said:

Όλες οι τράπεζες όταν πας να στείλεις έμβασμα σε ρωτάνε αν θέλεις να επωμιστείς κάποια έξοδα, αν πεις ότι τα πληρώνεις όλα εσύ πολύ απλά σε χρεώνουν και τα έξοδα της άλλης τράπεζας. Σαφέστατα και την αφορά το ποσο χρεώνει η τράπεζα που θα κάνει τα χρήματα αν θέλει να σου προσφέρει εσένα μια ολοκληρωμένη τραπεζική υπηρεσία.

Είναι πολύ σοβαρή παράληψη αυτό και είναι ο λόγος που δεν μπορώ να μεταφέρω χρήματα σε κανέναν που δεν έχει και αυτός revo.

Μεταξύ μας, μόνο οι ελληνικές τράπεζες χρεώνουν εισερχόμενα εμβάσματα εν έτη 2021. 
Κανένας δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την ψωροκώσταινα εάν η ίδια δεν ασχοληθεί με τον εαυτό της.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, polaki είπε

Μιλαμε για εμβασμα εξωτερικού ΟΧΙ εσωτερικού. Υπαρχει τεραστια διαφορά. 

Η αλφα βγαζει αυτό: 

Spoiler

image.png.565ad3a5cd54d5594cbc99fb079096ce.png

οταν πας να κανεις αποστολή σε εξωτερικό. Ακομα κ αν το προχωρησω θα μου βγαλει τα δικά της εξοδα κ οχι της παραληπτριας τραπεζας.

Επεξ/σία από bilya
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bilya είπε

Μιλαμε για εμβασμα εξωτερικού ΟΧΙ εσωτερικού. Υπαρχει τεραστια διαφορά. 

Η αλφα βγαζει αυτό: 

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.565ad3a5cd54d5594cbc99fb079096ce.png

οταν πας να κανεις αποστολή σε εξωτερικό. Ακομα κ αν το προχωρησω θα μου βγαλει τα δικά της εξοδα κ οχι της παραληπτριας τραπεζας.

Sorry φίλε μου, αναφερόμουν στα άλλα εμβάσματα, δεν είχα παρακολουθήσει απ'την αρχή τη συζήτηση. 

Πάντως πράγματι επειδή δεν ξέρω πόσο θα πάρει κάποιος τελικά, αποφεύγω να μεταφέρω χρήματα σε λογαριασμούς από τη Revolut. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, bilya είπε

Μιλαμε για εμβασμα εξωτερικού ΟΧΙ εσωτερικού

Δεν  αλλαζει βεβαια το γεγονος οτι μονο οι ελληνικες τραπεζες χρεωνουν τα "μεταφορικα"

Σε φινλαδικη τραπεζα δεν υπαρχει τετοια επιλογη. Οτι χρημματα εστελνα, τοσα πηγαιναν χωρις επιπλεον εξοδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...