Προς το περιεχόμενο

Φρέσκο γάλα. Ποιο είναι το ποιοτικότερο;


Yperaspisths

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Λέω απλώς ότι πρέπει να κάνουμε σαφές πότε κάτι είναι γνώμη μας και πότε όχι. Όταν λες: Το πιο συμβατό γάλα είναι του πιθήκου είναι μια (λογική) γνώμη που έχεις η οποία όμως δεν στηρίζεται σε δεδομένα. Κάποιος που θα το διαβάσει θα το θεωρήσει και δεδομένο, ενώ δεν είναι. Μικρό το κακό θα μου πεις γιατί κανείς δεν θα πάει να βρει κάποιον πίθηκο να πάρει το γάλα του.  Το λέω όμως σαν γενική αρχή.

Έχεις δίκιο.Είναι η γνώμη μου.Αλλά δεν αρκεί η εμπιστοσύνη στο κράτος όσον αφορά τη διατροφή(δλδ εγκεκριμένα τρόφιμα σε κυκλοφορία) χρειάζεται και η λογική.Δεν υπάρχει καμία ετικέτα στα McDonald's  που να λέει ότι τα burgers δεν αποτελούν κύρια διατροφή και έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στον οργανισμό αν δεν καταναλώνονται με μέτρο.Και τα δρακουλίνια αν διαβάσεις την ετικέτα δεν έχουν κάτι κακό😂.Γι'αυτό έχουν πάρει έγκριση από το κράτος😉μάλιστα είναι πολύ θρεπτικά!

Επίσης να συμπληρώσω για το γάλα ότι τα περισσότερα συσκευασμένα φρέσκα γάλατα στην επεξεργασία αφαιρούν το μεγαλύτερο ποσοστό των λιπαρών για να κάνουν βούτυρα που θα πουλήσουν χωριστά.(τα λιπαρά του γάλακτος είναι ίσως το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει το γάλα)ο οικονομικα μέσος άνθρωπος λοιπόν πίνει ορό γάλακτος(νερό με γεύση) που είναι πιο φθηνό από τα βιολογικά γάλατα(που έχουν ακόρεστα καλά λιπαρά) και στο μαγείρεμα χρησιμοποιεί μαργαρίνη που είναι πιο φθηνή από το γνήσιο βούτυρο.

Νομίζω ότι μετά από 2.000 χρόνια στα βιβλία της ιστορίας η εποχή μας θα αναφέρεται σαν ''πνευματική φτώχεια''.Οι περισσότεροι σήμερα νομίζουν ότι η αγελάδα και το πρόβατο βγάζει γάλα επ'αορίστου από τη φύση της! Δεν γίνεται να είσαι 30-40-50 χρονών και να μην γνωρίζεις ότι όλα τα όντα που βγάζουν γάλα το κάνουν ΜΟΝΟ αν γεννήσουν!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιος φωστήρας ήταν αυτός που πρωτοσκέφτηκε ότι πρέπει να πίνουμε το γάλα της αγελάδας; Και γιατί της αγελάδας συγκεκριμένα; Γιατί όχι του σκύλου; Του ελαφιού; Τι δουλειά έχει ο άνθρωπος με το γάλα ενός άλλου ζώου; Έπινα για χρόνια γάλα μέχρι που το στομάχι μου σταμάτησε να το αντέχει. Πρήζομαι σε σημείο να πονάω. Το έκοψα μαχαίρι. Αυτό και τα τυριά. 

  • Like 2
  • Confused 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 ώρες πριν, Ison_ είπε

Κοίτα, γενικά μιλώντας και όχι απαραίτητα για το συγκεκριμένο νήμα, οι κουβέντες όπου έχεις δύο στρατόπεδα, το ένα με επιστημονικά επιχειρήματα, ενώ το άλλο με «διαίσθηση», δεν καταλήγουν ποτέ πουθενά. Το μεν πρώτο στρατόπεδο σκέφτεται αλλιώς, έχει μελετήσει, έχει δει δεδομένα και αμφισβητεί πάντα αυτά που ξέρει (και έτσι πρέπει). Το δε δεύτερο στρατόπεδο απλά πιστεύει κάτι, δε θα πειστεί ό,τι και να του παρουσιάσεις γιατί και οι αποδείξεις είναι πλαστές, και δε θα αλλάξει γνώμη γιατί έχεις συμφέροντα. Λοιπόν, αν ανήκεις στο πρώτο στρατόπεδο συνεχίζεις και προσφέρεις αυτά που ξέρεις με υπομονή και απλά ελπίζεις σε μια επιφοίτηση από τον δεύτερο. Δεν κάνω πλάκα. Όταν κάποιος έχει τυφλή πίστη σε κάτι, δεν αλλάζει γνώμη παρά μόνο ξαφνικά όταν του έρθει μια αναλαμπή και πει «όπα κάτσε, γιατί επιμένω στην τελική τόσο πολύ σε αυτά που λέω;»

Έτσι είναι, αλλά για να είμαστε και δίκαιοι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει κάποιος απόψεις σε θέματα που είναι τόσο βαθιά ριζωμένα στην συλλογική συνείδηση. Οι απόψεις της μεγάλης πλειοψηφίας, η διαφήμιση, η τηλεόραση, οι γνώμες προσεκτικά τοποθετημένων ειδικών κτλ θα είναι πάντα πολύ ισχυρότερες από οποιεσδήποτε αποδείξεις και μελέτες. Ακόμα περισσότερο όταν οι διάφορες βιομηχανίες έχουν πια την δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν, να κατευθύνουν και να προωθήσουν τις δικές τους μελέτες. Πχ διάβαζα ότι ένα τεράστιο ποσοστό των μελετών που εμφανίζονται σε δημοφιλή μέσα ενημέρωσης και αναφέρονται στα οφέλη του καφέ και της σοκολάτας, χρηματοδοτείται ουσιαστικά  από τις βιομηχανίες παραγωγής σχετικών προϊόντων και τα αποτελέσματα αυτών των "μελετών" είναι προκαθορισμένα.  Όσοι θεωρούν τα παραπάνω "υπερβολές" και "θεωρίες συνομωσίας", ας κοιτάξουν λίγο το πώς το Αμερικανικό Κονγκρέσο αποφάσισε ότι η πίτσα είναι ....λαχανικό. Βασικά, αν μια οποιαδήποτε μεγάλη βιομηχανία  τροφίμων θέλει να πείσει τον κόσμο ότι ένα φαγητό είναι υγιεινό, θα το καταφέρει. Ακόμα κι αν οι μελέτες, οι αποδείξεις και τα στοιχεία είναι εναντίον της.

Έχω προσωπική εμπειρία από μια τέτοια περίπτωση, όταν φίλη διαιτολόγος εμφανίστηκε στην τηλεόραση σε πρωινάδκο μεγάλης τηλεθέασης ως δήθεν "αντικειμενική" επιστήμονας για να μιλήσει για τα οφέλη του φρέσκου ψωμιού. Φυσικά όλα είχαν κανονιστεί από σύλλογο αρτοποιών, ο οποίος εκείνο το διάστημα είχε αποφασίσει να ανταγωνιστεί τα σούπερμάρκετς που έμπαιναν δυναμικά στον χώρο του ψωμιού. Ο σύλλογος αρτοποιών είχε πληρώσει την "τοποθέτηση" στο πρωινάδικο, όπως και την φίλη μου. Εμφανίστηκε λοιπόν και μίλησε διθυραμβικά για το ψωμί, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ψωμί του "φούρνου της γειτονιάς". Δεν είπε τίποτα που να μην ισχύει, όλα σωστά ήταν. Π.χ. είπε ότι το ψωμί προσφέρει τις τάδε βιταμίνες και τα δείνα ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του οργανισμού κτλ. Φυσικά δεν υπήρχε κανείς να την ρωτήσει αν αυτές οι βιταμίνες λείπουν από την διατροφή του μέσου Έλληνα ώστε να χρειάζεται να τις παίρνει από το ψωμί, αν υπάρχουν άλλα τρόφιμα που να τις προσφέρουν σε μεγαλύτερες ποσότητες ή σε καλύτερη μορφή, αν η συχνή κατανάλωση ψωμιού έχει και αρνητικές συνέπειες, αν έχει γίνει κάποια μελέτη που να επιβεβαιώνει την ανωτερότητα του ψωμιού του φούρνου της γειτονιάς σε σχέση με το ψωμί του σούπερμάρκετ κτλ κτλ.

Τώρα ο μέσος άνθρωπος που βλέπει σε εκπομπή μεγάλης τηλεθέασης έναν ειδικό επιστήμονα να εκθειάζει το ψωμί, βλέπει φούρνο σε κάθε τετράγωνο, βλέπει όλους τους γνωστούς και φίλους να τρώνε ψωμί κτλ κτλ, υπάρχει ποτέ περίπτωση να αναρωτηθεί για το αν το ψωμί είναι όντως απαραίτητο ή έστω ωφέλιμο; Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το γάλα...

  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι πρακτικό το θέμα. Οι άνθρωποι εξημέρωναν ζώα που τους φαινόταν χρήσιμα. Δεν είχαν πριν κάτι χιλιάδες χρόνια την πολυτέλεια να βρίσκουν γάλα σε καταστήματα ή να διαβάζουν έρευνες για το αν είναι καλό το γάλα ή όχι ή να έχουν την πολυτέλεια να είναι επιλεκτικοί ως προς το φαγητό τους. Οι αγελάδες και τα βόδια χρησίμευαν στα χωράφια, έδιναν γάλα σε μεγάλες αναλογικά ποσότητες, γινόταν τυριά και βούτυρο που το αποθήκευαν. Εσύ μάλλον έχεις δυσανεξία στην Λακτόζη, δεν έχουν όμως όλοι. Θα μπορούσαμε να παίρνουμε και του γουρουνιού ή και του σκύλου, αλλά δες τους μαστούς τους πως είναι (και πόσοι είναι) και προσπάθησε και να το κάνεις.  Ή γιατί νομίζεις ότι στην Ινδία οι αγελάδες είναι ιερές και δεν τις πειράζουν; Γιατί έτρωγαν τα σκουπίδια, γιατί το κρέας τους ήταν λίγο αλλά τους έδιναν το γάλα που τους βοηθούσε να καλύψουν τις ανάγκες τους σε θερμίδες και να επιβιώσουν.

 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, mic2mic είπε

Έτσι είναι, αλλά για να είμαστε και δίκαιοι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει κάποιος απόψεις σε θέματα που είναι τόσο βαθιά ριζωμένα στην συλλογική συνείδηση. Οι απόψεις της μεγάλης πλειοψηφίας, η διαφήμιση, η τηλεόραση, οι γνώμες προσεκτικά τοποθετημένων ειδικών κτλ θα είναι πάντα πολύ ισχυρότερες από οποιεσδήποτε αποδείξεις και μελέτες. Ακόμα περισσότερο όταν οι διάφορες βιομηχανίες έχουν πια την δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν, να κατευθύνουν και να προωθήσουν τις δικές τους μελέτες. Πχ διάβαζα ότι ένα τεράστιο ποσοστό των μελετών που εμφανίζονται σε δημοφιλή μέσα ενημέρωσης και αναφέρονται στα οφέλη του καφέ και της σοκολάτας, χρηματοδοτείται ουσιαστικά  από τις βιομηχανίες παραγωγής σχετικών προϊόντων και τα αποτελέσματα αυτών των "μελετών" είναι προκαθορισμένα.  Όσοι θεωρούν τα παραπάνω "υπερβολές" και "θεωρίες συνομωσίας", ας κοιτάξουν λίγο το πώς το Αμερικανικό Κονγκρέσο αποφάσισε ότι η πίτσα είναι ....λαχανικό. Βασικά, αν μια οποιαδήποτε μεγάλη βιομηχανία  τροφίμων θέλει να πείσει τον κόσμο ότι ένα φαγητό είναι υγιεινό, θα το καταφέρει. Ακόμα κι αν οι μελέτες, οι αποδείξεις και τα στοιχεία είναι εναντίον της.

Έχω προσωπική εμπειρία από μια τέτοια περίπτωση, όταν φίλη διαιτολόγος εμφανίστηκε στην τηλεόραση σε πρωινάδκο μεγάλης τηλεθέασης ως δήθεν "αντικειμενική" επιστήμονας για να μιλήσει για τα οφέλη του φρέσκου ψωμιού. Φυσικά όλα είχαν κανονιστεί από σύλλογο αρτοποιών, ο οποίος εκείνο το διάστημα είχε αποφασίσει να ανταγωνιστεί τα σούπερμάρκετς που έμπαιναν δυναμικά στον χώρο του ψωμιού. Ο σύλλογος αρτοποιών είχε πληρώσει την "τοποθέτηση" στο πρωινάδικο, όπως και την φίλη μου. Εμφανίστηκε λοιπόν και μίλησε διθυραμβικά για το ψωμί, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ψωμί του "φούρνου της γειτονιάς". Δεν είπε τίποτα που να μην ισχύει, όλα σωστά ήταν. Π.χ. είπε ότι το ψωμί προσφέρει τις τάδε βιταμίνες και τα δείνα ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του οργανισμού κτλ. Φυσικά δεν υπήρχε κανείς να την ρωτήσει αν αυτές οι βιταμίνες λείπουν από την διατροφή του μέσου Έλληνα ώστε να χρειάζεται να τις παίρνει από το ψωμί, αν υπάρχουν άλλα τρόφιμα που να τις προσφέρουν σε μεγαλύτερες ποσότητες ή σε καλύτερη μορφή, αν η συχνή κατανάλωση ψωμιού έχει και αρνητικές συνέπειες, αν έχει γίνει κάποια μελέτη που να επιβεβαιώνει την ανωτερότητα του ψωμιού του φούρνου της γειτονιάς σε σχέση με το ψωμί του σούπερμάρκετ κτλ κτλ.

Τώρα ο μέσος άνθρωπος που βλέπει σε εκπομπή μεγάλης τηλεθέασης έναν ειδικό επιστήμονα να εκθειάζει το ψωμί, βλέπει φούρνο σε κάθε τετράγωνο, βλέπει όλους τους γνωστούς και φίλους να τρώνε ψωμί κτλ κτλ, υπάρχει ποτέ περίπτωση να αναρωτηθεί για το αν το ψωμί είναι όντως απαραίτητο ή έστω ωφέλιμο; Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το γάλα...

Ε δεν είναι και τόσο δύσκολο πια... Κριτική σκέψη και αμφισβήτηση χρειάζεται αλλά πόσοι έχουν μάθει να σκέφτονται έτσι.?? Πόσοι έχουν το μυαλό να αντέξουν να αμφισβητήσουν αυτό που έχουν σαν δεδομένο

Ευτυχώς κάποιοι το έχουν αλλιως ακόμη θα ξεκοιλιαζαμε ταράνδους με πέτρες στις σπηλιές

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, margaritagr είπε

Το θέατρο του παραλόγου είναι το topic 

Έτσι μας έκαναν.

Όταν πας π.χ. στο Σκλαβενίτη και βλέπεις 123 μάρκες ποιότητες και ποικιλίες γάλακτος άντε μετά να σου πει ο άλλος ξέρεις αν αυτά τα 123 τα βάλουμε σε κατάλογο το 37 , το 61 και το 112 είναι πολύ καλά γάλατα γιατί έχουν π.χ. όλες τις ευεργετικές ουσίες του γάλατος που δεν έχουν τα υπόλοιπα.

Εγώ δεν θα τον πιστέψω για τους υπόλοιπους δεν ξέρω.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Είναι πρακτικό το θέμα. Οι άνθρωποι εξημέρωναν ζώα που τους φαινόταν χρήσιμα. Δεν είχαν πριν κάτι χιλιάδες χρόνια την πολυτέλεια να βρίσκουν γάλα σε καταστήματα ή να διαβάζουν έρευνες για το αν είναι καλό το γάλα ή όχι ή να έχουν την πολυτέλεια να είναι επιλεκτικοί ως προς το φαγητό τους. Οι αγελάδες και τα βόδια χρησίμευαν στα χωράφια, έδιναν γάλα σε μεγάλες αναλογικά ποσότητες, γινόταν τυριά και βούτυρο που το αποθήκευαν. Εσύ μάλλον έχεις δυσανεξία στην Λακτόζη, δεν έχουν όμως όλοι. Θα μπορούσαμε να παίρνουμε και του γουρουνιού ή και του σκύλου, αλλά δες τους μαστούς τους πως είναι (και πόσοι είναι) και προσπάθησε και να το κάνεις.  Ή γιατί νομίζεις ότι στην Ινδία οι αγελάδες είναι ιερές και δεν τις πειράζουν; Γιατί έτρωγαν τα σκουπίδια, γιατί το κρέας τους ήταν λίγο αλλά τους έδιναν το γάλα που τους βοηθούσε να καλύψουν τις ανάγκες τους σε θερμίδες και να επιβιώσουν.

Χαίρομαι πολύ που έχω δυσανεξία στην λακτόζη επειδή λειτουργώ σωστά.Μετά τον 1ο-2ο χρόνο της ζωής μας χάνουμε το ένζυμο που διασπάει τη λακτόζη. Η Νο 1 αιτία θανάτου στον κόσμο είναι ανακοπή καρδιάς & εγκεφαλικό=ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ.Οι δύο βασικές ουσίες που αποτελούν το γάλα είναι η καζεΐνη και ο ορός γάλακτος. Πολλοί την λέξη καζεΐνη δεν την ξέρουν (ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΟΥΝ!!) Διαβάστε έρευνες για "καζεΐνη και ενδοθήλια". Την χοληστερίνη γενικότερα την παράγουν όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί και είναι η βασική τροφή του εγκεφάλου. Όταν λέμε έχουμε χοληστερίνη εννοούμε ότι καταναλώνουμε άλλους πεθαμένους οργανισμούς και παίρνουμε και τη δικιά τους. Τότε περισσεύει, και ο οργανισμός προσπαθεί να την διώξει μέσω των νεφρών τα οποία μπουκώνουν και το επόμενο στάδιο οι προσπάθειας του οργανισμού να καθαρίσει είναι μέσω του ιγμορείου , τσίμπλες ματιών κλπ. Έτσι αρκετοί άνθρωποι που καταναλώνουν ζωικά προϊόντα αντέχουν για 30 με 50 χρόνια μέχρι να βουλώσει κάτι (εγκεφαλικό-ανακοπή). Αν έχεις υψηλή χοληστερίνη και πας στο γιατρό σου δίνει χάπια εφόρου ζωής και κάποιες θεραπείες και σου λέει να αποφεύγεις τα λιπαρά. ΟΜΩΣ αν απλά σταματήσεις να καταναλώνεις χοληστερίνη το πρόβλημα είναι αναστρέψιμο! Δηλαδή η χοληστερίνη έρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα! Αναρωτηθείτε γιατί οι γιατροί δεν το λένε αυτό; Προφανώς γιατί έτσι έμαθαν στις σπουδές τους. Γιατί όμως;;; Φαρμακοβιομηχανίες; Υπερπληθυσμός; Οι επικίνδυνες μπουκωμένες με χοληστερίνη ηλικίες είναι συνταξιούχοι;;;;  

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε

Ποιος φωστήρας ήταν αυτός που πρωτοσκέφτηκε ότι πρέπει να πίνουμε το γάλα της αγελάδας; Και γιατί της αγελάδας συγκεκριμένα; Γιατί όχι του σκύλου; Του ελαφιού; Τι δουλειά έχει ο άνθρωπος με το γάλα ενός άλλου ζώου; Έπινα για χρόνια γάλα μέχρι που το στομάχι μου σταμάτησε να το αντέχει. Πρήζομαι σε σημείο να πονάω. Το έκοψα μαχαίρι. Αυτό και τα τυριά. 

 

Υπάρχει χωρίς λακτόζη αν πάσχεις από δυσανεξία. Τέτοιο πίνω και τέρμα το τρελό κλανιδι ή/και οι διαροιες. 

Το τυρί από την άλλη δεν με πειράζει. Άσε δε που αν ήταν να φανταστώ την ζωή μου χωρίς τυρί ειλικρινά θα προτιμούσα να ποθανω 😁😁😁

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, drakopoulos1988 είπε

Χαίρομαι πολύ που έχω δυσανεξία στην λακτόζη επειδή λειτουργώ σωστά.Μετά τον 1ο-2ο χρόνο της ζωής μας χάνουμε το ένζυμο που διασπάει τη λακτόζη. Η Νο 1 αιτία θανάτου στον κόσμο είναι ανακοπή καρδιάς & εγκεφαλικό=ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ.Οι δύο βασικές ουσίες που αποτελούν το γάλα είναι η καζεΐνη και ο ορός γάλακτος. Πολλοί την λέξη καζεΐνη δεν την ξέρουν (ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΟΥΝ!!) Διαβάστε έρευνες για "καζεΐνη και ενδοθήλια". Την χοληστερίνη γενικότερα την παράγουν όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί και είναι η βασική τροφή του εγκεφάλου. Όταν λέμε έχουμε χοληστερίνη εννοούμε ότι καταναλώνουμε άλλους πεθαμένους οργανισμούς και παίρνουμε και τη δικιά τους. Τότε περισσεύει, και ο οργανισμός προσπαθεί να την διώξει μέσω των νεφρών τα οποία μπουκώνουν και το επόμενο στάδιο οι προσπάθειας του οργανισμού να καθαρίσει είναι μέσω του ιγμορείου , τσίμπλες ματιών κλπ. Έτσι αρκετοί άνθρωποι που καταναλώνουν ζωικά προϊόντα αντέχουν για 30 με 50 χρόνια μέχρι να βουλώσει κάτι (εγκεφαλικό-ανακοπή). Αν έχεις υψηλή χοληστερίνη και πας στο γιατρό σου δίνει χάπια εφόρου ζωής και κάποιες θεραπείες και σου λέει να αποφεύγεις τα λιπαρά. ΟΜΩΣ αν απλά σταματήσεις να καταναλώνεις χοληστερίνη το πρόβλημα είναι αναστρέψιμο! Δηλαδή η χοληστερίνη έρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα! Αναρωτηθείτε γιατί οι γιατροί δεν το λένε αυτό; Προφανώς γιατί έτσι έμαθαν στις σπουδές τους. Γιατί όμως;;; Φαρμακοβιομηχανίες; Υπερπληθυσμός; Οι επικίνδυνες μπουκωμένες με χοληστερίνη ηλικίες είναι συνταξιούχοι;;;;  

2082423489_ezgif.com-optimize(1).gif.501b01565bb2ea84123652291e570195.gif

 

Επεξ/σία από maniacos93
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, drakopoulos1988 είπε

Χαίρομαι πολύ που έχω δυσανεξία στην λακτόζη επειδή λειτουργώ σωστά.Μετά τον 1ο-2ο χρόνο της ζωής μας χάνουμε το ένζυμο που διασπάει τη λακτόζη. Η Νο 1 αιτία θανάτου στον κόσμο είναι ανακοπή καρδιάς & εγκεφαλικό=ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ.Οι δύο βασικές ουσίες που αποτελούν το γάλα είναι η καζεΐνη και ο ορός γάλακτος. Πολλοί την λέξη καζεΐνη δεν την ξέρουν (ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΟΥΝ!!) Διαβάστε έρευνες για "καζεΐνη και ενδοθήλια". Την χοληστερίνη γενικότερα την παράγουν όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί και είναι η βασική τροφή του εγκεφάλου. Όταν λέμε έχουμε χοληστερίνη εννοούμε ότι καταναλώνουμε άλλους πεθαμένους οργανισμούς και παίρνουμε και τη δικιά τους. Τότε περισσεύει, και ο οργανισμός προσπαθεί να την διώξει μέσω των νεφρών τα οποία μπουκώνουν και το επόμενο στάδιο οι προσπάθειας του οργανισμού να καθαρίσει είναι μέσω του ιγμορείου , τσίμπλες ματιών κλπ. Έτσι αρκετοί άνθρωποι που καταναλώνουν ζωικά προϊόντα αντέχουν για 30 με 50 χρόνια μέχρι να βουλώσει κάτι (εγκεφαλικό-ανακοπή). Αν έχεις υψηλή χοληστερίνη και πας στο γιατρό σου δίνει χάπια εφόρου ζωής και κάποιες θεραπείες και σου λέει να αποφεύγεις τα λιπαρά. ΟΜΩΣ αν απλά σταματήσεις να καταναλώνεις χοληστερίνη το πρόβλημα είναι αναστρέψιμο! Δηλαδή η χοληστερίνη έρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα! Αναρωτηθείτε γιατί οι γιατροί δεν το λένε αυτό; Προφανώς γιατί έτσι έμαθαν στις σπουδές τους. Γιατί όμως;;; Φαρμακοβιομηχανίες; Υπερπληθυσμός; Οι επικίνδυνες μπουκωμένες με χοληστερίνη ηλικίες είναι συνταξιούχοι;;;;  

Αλλο ενα ΣΚΟΤΕΙΝΟ σχεδιο του Σορος ειναι αυτο 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπα, έκοψα τα γαλακτοκομικά και ησύχασα.  Δε μου αρέσει να βυζαίνω γελάδια.

Δρακοπουλε μια χαρά το λένε οι γιατροί, ειδικά σε άνδρες άνω των 50 ,κόψε την κρεατίλα, αλλά κανείς δεν το κάνει. Προτιμούν τα χάπια .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 9/10/2019 στις 6:54 ΠΜ, μπιπ μπιπ είπε

Ποιος φωστήρας ήταν αυτός που πρωτοσκέφτηκε ότι πρέπει να πίνουμε το γάλα της αγελάδας; Και γιατί της αγελάδας συγκεκριμένα; Γιατί όχι του σκύλου; Του ελαφιού; Τι δουλειά έχει ο άνθρωπος με το γάλα ενός άλλου ζώου; Έπινα για χρόνια γάλα μέχρι που το στομάχι μου σταμάτησε να το αντέχει. Πρήζομαι σε σημείο να πονάω. Το έκοψα μαχαίρι. Αυτό και τα τυριά. 

με την ίδια λογική γιατί να τρως το κρέας ενός άλλου ζώου;  Φάε ανθρώπινο που είναι συμβατό :lol:

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

30 λεπτά πριν, The_Judas είπε

με την ίδια λογική γιατί να τρως το κρέας ενός άλλου ζώου;  Φάε ανθρώπινο που είναι συμβατό :lol:

Νομίζω δεν αξίζει να απαντάς σε τέτοια τρολλοσχόλια. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...