Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 17/02/2024 at 23:17, Thresh said:

Best effort είναι, δεν είναι εγγυημένο ότι θα τα έχουμε 24/7.

Δεν με πειράζει αυτό, έτσι και αλλιώς για 200άρα έχω κάνει αίτηση, περισσότερο με ενδιαφέρει η σταθερότητα, λόγω εργασίας απο το σπίτι... 

Αυτό που με πειράζει είναι οτι ενώ και στην VDSL είχα 100 καρφωτό, κάποια ωραία στιγμή η ταχύτητα μειώθηκε ακριβώς στο μισό. Και το ίδιο έγινε σε όλους εδώ στην πολυκατοικία... ακόμα και οι 50άρες έγιναν 25άρες... Μετά απο επανελλημένες κλησεις για βλάβη, η απάντηση ήταν ότι το "κόψιμο" ήταν απο αυτούς γιατι δεν είχαν την χωρητικότητα... 

Η γραμμή μεταξύ κτηρίου και ΚΑΦΑΟ ήταν βέβαιο οτι μπορούσε άνετα να σηκώσει 100Μbps, διότι μήνες πριν απο αυτη την μεωση, μετά απο βλάβη στην γραμμή απο σκάψιμο για φυσικό αέριο, είχε έρθει συνεργείο, και αντικατέστησε το καλώδιο για πολλές δεκάδες μέτρα. Και επειδή δούλευαν μέρες, και μιας και δούλευα και εγώ απο το σπίτι (με δωρεάν ΜΒ στο κινητό) τους έπιανα κουβέντα (πολλες δεκαετίες πριν οταν ήμουν στο ΙΕΚ κάναμε εκπαίδευση στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι, οπότε βρήκαμε και κοινούς γνωστούς) οποτε όταν τελείωσαν οι εργασίες μου έδειξαν και το αποτέλεσμα απο το όργανο πιστοποίησης του καλωδίου που έδειχνε 150κάτι με μηδενικό crosstalk και σχεδόν τίποτα attenuation (λιγότερο απο 9db)...

Για λίγους μήνες πράγματι είχα 100 καρφωτό (όπως και πριν την βλάβη είχα κάπου 80), αλλά ξαφνικά μια μέρα, όλοι μαζί στην μισή ταχύτητα....

Σύμπτωση, οτι η μείωση ταχύτητας ήρθε την περίοδο που ο ΟΤΕ διαφήμιζε τον δωρεάν διπλασιασμό ταχύτητας... 

Οπως έλεγε και ο Χαρυ Κλυν, "εμ, έτσι ξέρω και εγώ ρε Ανδρέα... "

Επεξ/σία από nkarama
  • Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
15 minutes ago, nkarama said:

Αυτό που με πειράζει είναι οτι ενώ και στην VDSL είχα 100 καρφωτό, κάποια ωραία στιγμή η ταχύτητα μειώθηκε ακριβώς στο μισό

Αυτό μπορεί να έγινε λόγω παρεμβολών, λόγω απωλειών από το χαλκό κτλπ. Τέτοιο πράγμα δεν συμβαίνει με την οπτική, μόνο αν βάλουν πολλοί και μόνο στις στιγμές που το χρησιμοποιούν ταυτόχρονα μπορεί να υπάρξει θέμα.

Δημοσ.
2 hours ago, Thresh said:

Αυτό μπορεί να έγινε λόγω παρεμβολών, λόγω απωλειών από το χαλκό κτλπ. Τέτοιο πράγμα δεν συμβαίνει με την οπτική, μόνο αν βάλουν πολλοί και μόνο στις στιγμές που το χρησιμοποιούν ταυτόχρονα μπορεί να υπάρξει θέμα.

Ναι μπορούν να συμβούν όλα αυτά, αλλά διάβασε καλύτερα τι γράφω. Στην περίπτωσή μας απλά δεν υπήρχε η χωρητικότητα... Και έτσι απλά, μείωσαν την ταχύτητα στην μισή...  

• Super Moderators
Δημοσ.
12 minutes ago, nkarama said:

Ναι μπορούν να συμβούν όλα αυτά, αλλά διάβασε καλύτερα τι γράφω. Στην περίπτωσή μας απλά δεν υπήρχε η χωρητικότητα... Και έτσι απλά, μείωσαν την ταχύτητα στην μισή...  

To βρίσκω σχεδόν απίθανο, γιατί έτσι όπως δουλεύουν γενικότερα οι συνδέσεις δεν χρειάζεται περιορισμός του συγχρονισμού ή κόφτης στο throughput σε περίπτωση που υπάρχει θέμα "χωρητικότητας". 

Κατά πάσα πιθανότητα κάποια βλάβη ήταν ή κάποιο καλωδιακό θέμα, που το άφησαν για καιρό.

Επίσης το ότι το είπαν σαν αιτιολογία δεν ισχύει απαραιτήτως. Δυστυχώς δεν είναι η 1η φορά που λένε άλλα ντ' άλλων οι τεχνικοί ενός παρόχου είτε λόγω ασχετοσύνης είτε επίτηδες για να ξεμπερδεύουν.

Δημοσ.
45 minutes ago, Thresh said:

To βρίσκω σχεδόν απίθανο, γιατί έτσι όπως δουλεύουν γενικότερα οι συνδέσεις δεν χρειάζεται περιορισμός του συγχρονισμού ή κόφτης στο throughput σε περίπτωση που υπάρχει θέμα "χωρητικότητας". 

Κατά πάσα πιθανότητα κάποια βλάβη ήταν ή κάποιο καλωδιακό θέμα, που το άφησαν για καιρό.

Επίσης το ότι το είπαν σαν αιτιολογία δεν ισχύει απαραιτήτως. Δυστυχώς δεν είναι η 1η φορά που λένε άλλα ντ' άλλων οι τεχνικοί ενός παρόχου είτε λόγω ασχετοσύνης είτε επίτηδες για να ξεμπερδεύουν.

Μα σου είπα, το καλωδιακό δεν ισχύει. Εκεί ήμουν και το είδα με τα μάτια μου. Εσκαψαν όλο τον δρόμο, έβαλαν καινούργιο καλώδιο, και οταν το πιστοποίησαν έδειχνε τέλειο. Μετά απο αυτό και για λίγο καιρό είχα 100 σταθερότατα.. 106 για την ακρίβεια.

Επίσης σχεδόν την ίδια εποχή, τα 100Mbps ξαφνικά δεν ήταν πια διαθέσιμα για την περιοχή μας (κέντρο Ιπποδρόμου). Στο σάιτ έδεινε μόνο 50άρα. Ε, δεν μπορεί το μισό Μοσχάτο να έχει καλωδιακό πρόβλημα (το άλλο μισό πέφτει στο κέντρο Πειραιά). Αλλωστε φαίνετε και απο τα στατιστικά της γραμμής ~200 FEC, 0 CRC με 4 μήνες online....

Διάβασα και σχετικό post εδώ με κάποιον άλλο που είχε αντίστοιχο πρόβλημα. Δηλαδή η ταχύτητά του μειώθηκε ξαφνικά στο μισό... 

• Super Moderators
Δημοσ.
30 minutes ago, nkarama said:

Επίσης σχεδόν την ίδια εποχή, τα 100Mbps ξαφνικά δεν ήταν πια διαθέσιμα για την περιοχή μας (κέντρο Ιπποδρόμου). Στο σάιτ έδεινε μόνο 50άρα.

Συστημικό θέμα ήταν.

Είμαι δίπλα σε καμπίνα VDSL και μου έβγαζε για χρόνια μονο για 24 και 50Mbps, ενώ είχα 100Mbps και μπορούσα να βάλω 200 χωρίς θέμα. 

Τέσπα το σταματάω γιατί είμαστε κι offtopic.

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. ΜΙα ερώτηση.

Σε μικρό γραφείο που νοίκιασε η εταιρεία μας είδα πως δεν υπάρχει μέσα μπρίζα τηλεφώνου (ή λογικά υπήρχε και την ξήλωσαν έχω βάλει φωτό)photo_2024-02-21_11-10-36.jpg.e95fbd4f5ed8c73d8569c2d417edcc99.jpg

Στο κτήριο ωστόσο και στον όροφο συγκεκριμένα έχω δει κουτί της cosmote φώτο:

photo_2024-02-21_11-11-44.jpg.d05051c3e2713177c217217e15322076.jpg

Από πλευράς μας χρειάζεται να κάνουμε κάποια παρέμβαση στο γραφείο προτού έρθει η Cosmote για εγκατάσταση της Ίνας;

Έκανα αρχική αίτηση αλλά δεν μου ανέφεραν κάτι. Από Inalan γνώριζα ότι δε σε νοιάζει καθόλου η να έχει ο χώρος πρότερη σύνδεση του ΟΤΕ κλπ, μιας και φέρνουν και κουμπώνουν την ίνα πάνω σε ρούτερ. Αλλά με τη Cosmote δε ξέρω αν γίνεται έτσι.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Εάν υποθέσουμε ότι έξω από διαμέρισμα που υπάρχει το κουτί ορόφου οπτικής ίνας (NOVA) τρυπήσουν τοίχο για να μπει μέσα, θα μπορούσα να το περάσω από μπάνιο (εννοείται ψηλά) και αν χρειάζεται κάποια προστασία ειδική ή ένα τυπικό απλό κανάλι ή τίποτα; Με ενδιαφέρει να περάσει από εκεί ως ενδιάμεσο σημείο ώστε να δω αν μπορεί να οδηγηθεί σε άλλο δωμάτιο εσωτερικά.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, gousias είπε

Εάν υποθέσουμε ότι έξω από διαμέρισμα που υπάρχει το κουτί ορόφου οπτικής ίνας (NOVA) τρυπήσουν τοίχο για να μπει μέσα, θα μπορούσα να το περάσω από μπάνιο (εννοείται ψηλά) και αν χρειάζεται κάποια προστασία ειδική ή ένα τυπικό απλό κανάλι ή τίποτα; Με ενδιαφέρει να περάσει από εκεί ως ενδιάμεσο σημείο ώστε να δω αν μπορεί να οδηγηθεί σε άλλο δωμάτιο εσωτερικά.

Δεν ξερω, αλλα μαλλον ειναι καλυτερα αυτη την οδευση να την κανεις με ethernet, οχι με οπτικη ινα.

Δημοσ.

Επηρεάζεται από υγρασία ή θερμοκρασία η οπτική ίνα; Τότε σε αυτή την περίπτωση και το ethernet δεν θα επηρεαζόταν; Κάποιο τρόπο προστασίας καλύτερο από ένα τυπικό κανάλι;

Πάντως δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα όδευσης σε τελικό επιθυμητό σημείο, τουλάχιστον έτσι όπως τα αποφάσισε "κάποιος" μονοκοπανιά δημοκρατικά στην πολυκατοικία και δεν άφησε άλλη επιλογή.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gousias είπε

Επηρεάζεται από υγρασία ή θερμοκρασία η οπτική ίνα; Τότε σε αυτή την περίπτωση και το ethernet δεν θα επηρεαζόταν; Κάποιο τρόπο προστασίας καλύτερο από ένα τυπικό κανάλι;

Πάντως δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα όδευσης σε τελικό επιθυμητό σημείο, τουλάχιστον έτσι όπως τα αποφάσισε "κάποιος" μονοκοπανιά δημοκρατικά στην πολυκατοικία και δεν άφησε άλλη επιλογή.

Κοίτα, υγρασία/θερμοκρασία μέσα σε κτήριο δεν είναι τόσο ακραίες ώστε να την επηρεάσουν. Το καλώδιο ethernet δεν  τόσο ευπαθές όσο η ίνα σε λυγίσματα/τσακίσματα και αντικαθίσταται πιο εύκολα. Αν, ωστόσο, προτιμήσεις οπτική ίνα και ΔΕΝ θέλεις καναλάκι, τότε... δεν ξέρω αν η NOVA βάζει διάφανη οπτική ίνα όπως ο ΟΤΕ. Αλλά κι αυτή θέλει μάστορα της προκοπής να την εγκαταστήσει. Τρεις φορές είδα συνεργεία του ΟΤΕ να την εγκαθιστούν και ειλικρινά θαύμασα το αποτέλεσμα. Αν λοιπόν η NOVA δεν βάζει διάφανη οπτική ή δεν μπορεί να τη στήσει σωστά, τότε μην το ρισκάρεις. Ζήτα να στην περάσουν με καναλάκι να γλιτώσεις ένα τσουβάλι μπελάδες.🙂

Δημοσ.

Στο Ηράκλειο Κρήτης βάζει και η Nova διάφανη αλλά δεν την παλεύουν και πολύ οι τεχνικοί της.

Πέρασαν όπως να ναι κι από όπου τους βόλευε την διάφανη σε διαμέρισμα του πρώτου και όταν έστειλα email στην εταιρεία έστειλαν πάλι τους ίδιους τεχνικούς και την ξήλωσαν και την ξαναπέρασαν πιο ψηλά και πιο προσεκτικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...