Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζουμε τίποτα για τις μεταθέσεις της Ε ΕΣΣΟ  που βγαίνουν συνήθως μετά τις γιορτές; Είναι οι τακτικές μεταθέσεις αυτές ή είναι τύπου πιο χαλαρές βυσματικες;

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
μια ερωτηση σε βαζουν σε ενα απο τα στρατοπεδα που εχει να διαλεξεις πχ εμενα εχει θηβα ,λαμια,λαρισα , σπαρτη, λιτοχωρο,γρεβενα ,ιωαννινα ,αυλωνα σε ενα απο αυτα θα με πανε ? για να παρουσιαστώ
ξερω πως υπαρχουν και σε αλλες περιοχες κεντρα νεοσυλεκτων
Δημοσ.
Στις 20/1/2023 στις 9:49 ΠΜ, MitsosDaBest13 είπε

Καλημέρα. Συγγενικό μου πρόσωπο παρουσιάζεται στο στρατόπεδο Ανδρέα Καλλινσκη, στο Μεγάλο Πεύκο. 

Γνωρίζει κανείς τον πιο εύκολο τρόπο να πάει εκεί; Απ' όσο είδα περνάει το ΚΤΕΛ Αττικής, με αφετηρία το Θησείο. Είναι καλή λύση; 

Ευχαριστώ. 

Ο Προαστιακός είναι πολύ μακριά από το στρατόπεδο. Για να πας με τα πόδια από τον σταθμό, άστο καλύτερα. Το ΚΤΕΛ που ξεκινάει από το Θησείο και περβαει από την Καβάλας, Ελευσίνα, συμφέρει περισσότερο γιατί σε αφήνει πάρα πολύ κοντά. 

2 ώρες πριν, george572000 είπε
μια ερωτηση σε βαζουν σε ενα απο τα στρατοπεδα που εχει να διαλεξεις πχ εμενα εχει θηβα ,λαμια,λαρισα , σπαρτη, λιτοχωρο,γρεβενα ,ιωαννινα ,αυλωνα σε ενα απο αυτα θα με πανε ? για να παρουσιαστώ
ξερω πως υπαρχουν και σε αλλες περιοχες κεντρα νεοσυλεκτων

Στη εποχή που πήγα εγώ φαντάρος,αυτή η δήλωση ήταν τελείως για τα μάτια του κόσμου, γιατί όπως είναι φυσικό κανένας δεν θα επέλεγε παραμεθόριο...Σε κάθε σειρά βγαίνει ΦΕΚ που κατατάσσει τους στρατιώτες ανάλογα την στρατολογική υπηρεσία που ανήκουν, πχ η Ανατολική Αττική θα πάει στο τάδε κεντρο. Δεν ξέρω τώρα βέβαια με την επαναφορά των κέντρων, μήπως έχει αλλάξει κάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, 

Παρουσιάζομαι στον Πόρο στις 6 Φεβρουαρίου.

Έχω δύο ερωτήσεις. Η μία είναι γενικότερη και νομίζω πως μπορεί να απαντηθεί από όλους, η δεύτερη αφορά μόνο το Ναυτικό. 

1. Δυστυχώς, έχω κάποια προβλήματα υγείας τα οποία δυσκολεύουν πάρα πολύ την ποιότητα ζωής μου. Οι περισσότερες από αυτές τις διαγνώσεις είναι χρόνιες και βρίσκονται συγκεντρωμένες στον φάκελο ασφάλισης υγείας μου (eservices.eopyy.gov.gr). Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν, επειδή δεν έχω χαρτιά για όλα αυτά, παίρνουν στα σοβαρά αυτόν τον φάκελο; Δηλαδή άμα τους πω, επισκεφθείτε τον φάκελο υγείας μου και θα τα δείτε όλα, θα με ακούσουν ή θα γελάνε;

2. Μία από τις παθήσεις που έχω είναι αυτή της σμηγματορροϊκής δερματίτιδα, για την οποία έχω ειδική αγωγή (σαμπουάν, κρέμες κ.λπ) και η οποία καθιστά πάρα πολύ δύσκολο το ξύρισμα. Υποθέτω πως θα μπορώ να πάρω μαζί μου την αγωγή (διορθώστε με αν κάνω λάθος), οπότε η ερώτηση μου είναι η εξής: Γνωρίζω πως γενικά στο ναυτικό δεν χρειάζεται να είσαι ξυρισμένος (εννοείται πως θα πρέπει να περιποιείσαι τα γένια σου), πρέπει όμως να πάω εκεί ξυρισμένος;

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Millisec είπε

Καλησπέρα σε όλους, 

Έχω δύο ερωτήσεις. Η μία είναι γενικότερη και νομίζω πως μπορεί να απαντηθεί από όλους, η δεύτερη αφορά μόνο το Ναυτικό. 

1. Δυστυχώς, έχω κάποια προβλήματα υγείας τα οποία δυσκολεύουν πάρα πολύ την ποιότητα ζωής μου. Οι περισσότερες από αυτές τις διαγνώσεις είναι χρόνιες και βρίσκονται συγκεντρωμένες στον φάκελο ασφάλισης υγείας μου (eservices.eopyy.gov.gr). Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν, επειδή δεν έχω χαρτιά για όλα αυτά, παίρνουν στα σοβαρά αυτόν τον φάκελο; Δηλαδή άμα τους πω, επισκεφθείτε τον φάκελο υγείας μου και θα τα δείτε όλα, θα με ακούσουν ή θα γελάνε;

2. Μία από τις παθήσεις που έχω είναι αυτή της σμηγματορροϊκής δερματίτιδα, για την οποία έχω ειδική αγωγή (σαμπουάν, κρέμες κ.λπ) και η οποία καθιστά πάρα πολύ δύσκολο το ξύρισμα. Υποθέτω πως θα μπορώ να πάρω μαζί μου την αγωγή (διορθώστε με αν κάνω λάθος), οπότε η ερώτηση μου είναι η εξής: Γνωρίζω πως γενικά στο ναυτικό δεν χρειάζεται να είσαι ξυρισμένος (εννοείται πως θα πρέπει να περιποιείσαι τα γένια σου), πρέπει όμως να πάω εκεί ξυρισμένος;

Σας ευχαριστώ πολύ.

1)  θα θέλουν να τα δουν σε χαρτιά οπότε εκτύπωσε εστω το φάκελο μαζί. Θα σε δει και γιατρος εκεί αλλά θα βοηθησεις αν τα εχεις εκτυπωμένα. Μετά στην εσυεα (καπως ετσι λεγεται η επιτροπη για τα Ι μπορεις να αναλύσεις περισσοτερο το θεμα σου και να ζητησεις Ι/ απαλλαγη κλπ)

2) ξύρισμα? χαχαχ  όταν μπήκα απλά συμμάζεψα τα γενια να εχουν 'συμμαζεμενο' σχήμα , και ξυρίστηκα πρωτη φορα στην ορκομωσία για να με δουν οι δικοί μου οχι τπτ αλλο, δεν άκουσα ποτέ κανέναν να μας γκρινιάζει για το ξύρισμα.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Millisec είπε

Καλησπέρα σε όλους, 

Σας ευχαριστώ πολύ.

Άμα έχεις ολοκληρωμένα γενιά και με σμήγμα να καλύπτεται και τα περιποιείσαι δεν έχεις πρόβλημα.

Αν πάλι έχεις τρίχες αριστερά δεξιά, θα υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν 2 περιπτώσεις ανάλογα το πρόβλημα.

1) Μένεις έτσι και παίρνεις χαρτί ελεύθερος ξυρίσματος από στεπ 

2)Ξυριζεσαι με προσοχή.

Όπως και να έχει δεν θα σε βάζουν σε αγήματα και επίσημα events, φάτσα φόρα.

That's the army.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, μου ήρθε το χαρτί για την επιτροπή απαλλαγών και γράφει αυτό εδώ ακριβώς. Έχω συμπληρώσει 2 έτη αναβολών και κατευθύνομαι για ολική απαλλαγή, Άρθρο 37 του Ν.3421/05 «Στρατολογία των Ελλήνων και Άλλες

Διατάξεις» (ΦΕΚ 302/13-12-2005 τ. Α)

β. Άρθρο 22 της Φ.429.1/5/150045/04 Ιαν 2006/Απόφ. ΥΦΕΘΑ (ΦΕΚ 34

τ. Β’)

γ. Η από 09/01/ Αυτό σημαίνει ότι επρόκειτο να πάρω Ι5 με βάση τον ΦΕΚ; Είμαι πάρα πολύ αγχωμενος γιατί δεν ξέρω πως δουλεύουν αυτά... Αν κάποιος που γνωρίζει μπορεί να διαφωτίσει... Ευχαριστώ..

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Lolaiko είπε

Καλησπέρα, μου ήρθε το χαρτί για την επιτροπή απαλλαγών και γράφει αυτό εδώ ακριβώς. Έχω συμπληρώσει 2 έτη αναβολών και κατευθύνομαι για ολική απαλλαγή, Άρθρο 37 του Ν.3421/05 «Στρατολογία των Ελλήνων και Άλλες

Διατάξεις» (ΦΕΚ 302/13-12-2005 τ. Α)

β. Άρθρο 22 της Φ.429.1/5/150045/04 Ιαν 2006/Απόφ. ΥΦΕΘΑ (ΦΕΚ 34

τ. Β’)

γ. Η από 09/01/ Αυτό σημαίνει ότι επρόκειτο να πάρω Ι5 με βάση τον ΦΕΚ; Είμαι πάρα πολύ αγχωμενος γιατί δεν ξέρω πως δουλεύουν αυτά... Αν κάποιος που γνωρίζει μπορεί να διαφωτίσει... Ευχαριστώ..

Τα έψαξες και τα διάβασες; Γιατί εγώ με μια ματιά που έριξα, καταλαβαίνω ότι είναι η τελευταία φορά που θα αποφανθούν στην επιτροπή απαλλαγών για τον αν μπορείς να υπηρετήσεις ή όχι. Στην περίπτωση του όχι θα πας για ολική απαλλαγή.

Δημοσ.

Και εγώ για απαλλαγή πηγαίνω με τα σωματικά και εσωτερικά πρόβληματα που έχω, για Ι5 δηλαδή. Άρα για Ι5 με πηγαίνει, έτσι? Με βάση του Φεκ που είδες και εσύ εννοώ. Αυτό ήθελα να ρωτήσω, όχι για Ι4, για Ι5 πηγαίνω. Σωστά φίλε Μανώλη?

Δημοσ.

Ερωτηση: Ξερεται για ερευνας και πληροφορικης ποσο καιρο μετα την βασικη εκπαιδευση μπορουμε να μπουμε στην θεση;

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Σόρρυ αν η απορία μου έχει ήδη απαντηθεί προηγουμένως! 

Πρόκεται να καταταγώ με την 2023 Β'ΕΣΣΟ του Μαρτίου. Θέλω να κάνω όλη την θητεία μου στην παραμεθόριο για να κάνω 9μηνο, αλλά στον σύνδεσμο που συμπληρώνεις τα στοιχεία της κατάταξης σου δεν δίνεται αυτή η επιλογή (όπως αντίστοιχα δίνεται για Ε.Δ. ή ΕΛΔΥΚ ) και στην επιλογή των Σημείων Υποδοχής Οπλιτών δεν υπάρχει κάποιο στην παραμεθόριο.

Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποια άλλη διαδικασία/αίτηση που μπορείς να κάνεις πριν την κατάταξη σου ή το δηλώνεις όταν παρουσιαστείς;;

Ευχαριστώ! 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Jimaras3 είπε

Ερωτηση: Ξερεται για ερευνας και πληροφορικης ποσο καιρο μετα την βασικη εκπαιδευση μπορουμε να μπουμε στην θεση;

Λίγο πριν την λήξη των ΣΒΕΝ βγαίνουν οι μεταθέσεις για το που θα πάτε, αλλά αμέσως μετά την λήξη των ΣΠΕΝ γίνεται η αλλαγή μονάδας.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 24/1/2023 στις 11:29 ΜΜ, Lolaiko είπε

Και εγώ για απαλλαγή πηγαίνω με τα σωματικά και εσωτερικά πρόβληματα που έχω, για Ι5 δηλαδή. Άρα για Ι5 με πηγαίνει, έτσι? Με βάση του Φεκ που είδες και εσύ εννοώ. Αυτό ήθελα να ρωτήσω, όχι για Ι4, για Ι5 πηγαίνω. Σωστά φίλε Μανώλη?

Δεν ξέρω απ' έξω την περίπτωση σου, αλλά αν η κατάσταση σου είναι ίδια με πριν δεν θα σε πάνε I4. Πες ακριβώς ότι είπες και την προηγούμενη, δείξε τα ίδια χαρτιά με πριν. Θεωρώ δεν έχεις κάτι να φοβάσαι. Προφανώς βέβαια μην δείχνεις άνετος και χαρούμενος που θα πάρεις απαλλαγή.

Στις 25/1/2023 στις 1:57 ΜΜ, MarkSpan είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Σόρρυ αν η απορία μου έχει ήδη απαντηθεί προηγουμένως! 

Πρόκεται να καταταγώ με την 2023 Β'ΕΣΣΟ του Μαρτίου. Θέλω να κάνω όλη την θητεία μου στην παραμεθόριο για να κάνω 9μηνο, αλλά στον σύνδεσμο που συμπληρώνεις τα στοιχεία της κατάταξης σου δεν δίνεται αυτή η επιλογή (όπως αντίστοιχα δίνεται για Ε.Δ. ή ΕΛΔΥΚ ) και στην επιλογή των Σημείων Υποδοχής Οπλιτών δεν υπάρχει κάποιο στην παραμεθόριο.

Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποια άλλη διαδικασία/αίτηση που μπορείς να κάνεις πριν την κατάταξη σου ή το δηλώνεις όταν παρουσιαστείς;;

Ευχαριστώ! 

Θα ανοίξουν τα κέντρα τελικά; Μπορείς να μας δείξεις τι σου εμφανίζει; Με έχει φάει η περιέργεια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ παιδιά σήμερα πήγα για την απαλλαγή μου και είδε τα χαρτιά μου λέγοντας σε έναν χρόνο θα σε ξανά φωνάξουμε. Τι παίζει, πως, δεν με ρώτησε τίποτα μόνο τα χαρτιά είδε μόνο τυπικά, ούτε καν τα διάβασε, τα πήρε και με έδιωξε. Για απαλλαγή πήγαινα. Ένας καραφλος στα 45 με 55 ήταν, δεν γίνεται να πάρω τρίτο χρόνο για αναβολή με τα ψυχολογικά αίτια και σωματικά που έχω, γίνεται τρίτος χρόνος?

Επεξ/σία από Lolaiko
Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες, είμαι παραμεθόριο μαζί με τον αδερφό μου. Μπήκαμε και οι δύο Α' ΕΣΣΟ. Ξέρετε αν πρέπει αναγκαστικά να γυρίσει ο ένας πίσω στον τόπο του; Ευχαριστώ!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...