dionisis1925 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 9 ώρες πριν, Skrobo είπε Ο χρόνος που θα σπαταλήσει θα είναι από 4 μέχρι 10 μέρες, σε μονοήμερα, μονο πρωινά. Και 2 χρόνια αναμονής που θα έχει την αναβολή για λόγους υγείας.
Skrobo Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 4 ώρες πριν, dionisis1925 είπε Και 2 χρόνια αναμονής που θα έχει την αναβολή για λόγους υγείας. Είναι κλειδωμένος κάπου και σπαταλάει αυτόν τον χρόνο; Γιατί εγώ, και όσοι ξέρω, ότι έκαναν και πριν ξεκινήσουν την διαδικασία συνέχισαν να κάνουν: δουλειά, χόμπι, οικογένεια...
giavra Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, JakeKaufman είπε Επειδή έχω 2 πολύ καλούς φίλους που πήραν, χωρίς κανείς από τους 2 να έχει οποιοδήποτε ψυχολογικό θέμα, μπορώ να σου πω ότι κανείς λάθος. Είναι αρκετά απλό, αν πας μεθοδικά και σε συμβουλέψουν οι κατάλληλοι επαγγελματίες. δηλαδη ετσι ευκολα το καταπινουν στο στρατο οι ελεγκτες γιατροι οτι τους πας; στην εποχη μου πριν 35 χρονια ηταν δυσκολο Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2023 από giavra
JakeKaufman Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 42 λεπτά πριν, giavra είπε δηλαδη ετσι ευκολα το καταπινουν στο στρατο οι ελεγκτες γιατροι οτι τους πας; στην εποχη μου πριν 35 χρονια ηταν δυσκολο απλά δεν ψήνονται να πάρουν το ρίσκο. αν ο άλλος πάει και πει "αν μπω στρατό θα αυτοκτονήσω" και το επανάλαβει 100 φορές χωρίς να υποχωρήσει, δεν πρόκειται ο γιατρός να πάρει το ρίσκο και να μην υπογράψει. σίγουρα είναι πιο εύκολο σε σχέση με πριν από 35 χρόνια. και οι εμπειρίες που αναφέρω εγώ είναι πριν 10-15 χρόνια, τώρα θεωρώ ότι είναι ακόμα πιο εύκολο. 7 ώρες πριν, dionisis1925 είπε Και 2 χρόνια αναμονής που θα έχει την αναβολή για λόγους υγείας. αυτή είναι μια αναβολή όπως η αναβολή για τις σπουδές, δεν σε μπλοκάρει από κάτι.
fragma Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε απλά δεν ψήνονται να πάρουν το ρίσκο. αν ο άλλος πάει και πει "αν μπω στρατό θα αυτοκτονήσω" και το επανάλαβει 100 φορές χωρίς να υποχωρήσει, δεν πρόκειται ο γιατρός να πάρει το ρίσκο και να μην υπογράψει. Εμένα πάντως ο κολλητός μου ούτε τον τρελό έκανε, ούτε για αυτοκτονίες έλεγε, ούτε χρόνο έχασε. Με το κοστούμι παρουσιαζόταν, έδινε την γνωμάτευση του ψυχιάτρου και έπαιρνε αναβολές, και απλά την τρίτη φορά που παρουσιάστηκε τον στείλανε σε μια τριμελή ιατρική επιτροπή που του μίλησαν για 2 λεπτά, του εδωσαν την απαλλαγή και άντε γειά. Ο μόνος μαλάκας της υπόθεσης ήμουν εγω, που όσο εκείνος τελείωνε το μεταπτυχιακό και ειχε ήδη αρχίσει να εργάζεται (ημασταν συμφοιτητες), εγώ μύριζα βρωμερες αρβύλες γύφτων και κλανιές στη Θήβα και στον Εβρο για 12 μηνες. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2023 από fragma 4
phanispal Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, JakeKaufman είπε απλά δεν ψήνονται να πάρουν το ρίσκο. αν ο άλλος πάει και πει "αν μπω στρατό θα αυτοκτονήσω" και το επανάλαβει 100 φορές χωρίς να υποχωρήσει, δεν πρόκειται ο γιατρός να πάρει το ρίσκο και να μην υπογράψει. σίγουρα είναι πιο εύκολο σε σχέση με πριν από 35 χρόνια. και οι εμπειρίες που αναφέρω εγώ είναι πριν 10-15 χρόνια, τώρα θεωρώ ότι είναι ακόμα πιο εύκολο. Δεν είναι λογική αυτή πάντως. Αν το έκανε η πλειοψηφία δηλαδή δε θα είχαμε στρατό, μόνο τους μόνιμους. Δε νομίζω Τάκη.
JakeKaufman Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, phanispal είπε Δεν είναι λογική αυτή πάντως. Αν το έκανε η πλειοψηφία δηλαδή δε θα είχαμε στρατό, μόνο τους μόνιμους. Δε νομίζω Τάκη. δεν υποστηρίζω ότι το κάνει η πλειοψηφία. είπα ένα 30% έχω την αισθηση αυτή τη στιγμή ότι το κάνει, μιλώντας με εταιρίες HR με τις οποίες συνεργάζομαι για να μου βρίσκουν προσωπικό. παρολαυτα, θεωρώ ότι θα πάμε εκεί που λες, δηλαδή κάποια στιγμή θα το κάνει η πλειοψηφία και, όπως αναφέρεις, θα αναγκαστούν οι κυβερνώντες να βασιστούν στους μόνιμους.
ioankav Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, JakeKaufman είπε αυτή είναι μια αναβολή όπως η αναβολή για τις σπουδές, δεν σε μπλοκάρει από κάτι. Μια χαρα μπορεί να σε μπλοκάρει γιατί όταν κάνεις αίτηση για δουλειά η εταιρεία ζητά να έχεις ολοκληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ή νόμιμη απαλλαγή από αυτές. Το ίδιο ισχύει για διορισμό στο δημόσιο (προσοχή μπορείς να υποβάλεις αίτηση αλλά όταν βγει ο διορισμός θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση)
JakeKaufman Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 11 λεπτά πριν, ioankav είπε Μια χαρα μπορεί να σε μπλοκάρει γιατί όταν κάνεις αίτηση για δουλειά η εταιρεία ζητά να έχεις ολοκληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ή νόμιμη απαλλαγή από αυτές. Το ίδιο ισχύει για διορισμό στο δημόσιο (προσοχή μπορείς να υποβάλεις αίτηση αλλά όταν βγει ο διορισμός θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση) σωστό αυτό. στην δίκη μου εταιρία βέβαια δεν θα μπλοκάρομε την περίπτωση (εφόσον μας εξηγούσε ο υποψήφιος ότι εχει πάρει αναβολή για ψυχ. λόγους και αναμένεται να βγει Ι5)
fragma Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, ioankav είπε Μια χαρα μπορεί να σε μπλοκάρει γιατί όταν κάνεις αίτηση για δουλειά η εταιρεία ζητά να έχεις ολοκληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ή νόμιμη απαλλαγή από αυτές. Το ίδιο ισχύει για διορισμό στο δημόσιο (προσοχή μπορείς να υποβάλεις αίτηση αλλά όταν βγει ο διορισμός θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση) Για το δημόσιο ναι, χρειάζεται εκπλήρωση στρατιωτικων υποχρεώσεων ή νόμιμη απαλλαγή, αλλά στον ιδιωτικό τομέα δεν χρειάζεται παντού. Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας πχ. γιατρός, δικηγόρος κλπ, ή επιχειρηματίας ή ακόμα και υπάλληλος σε εταιρία που μπορείς να εξηγήσεις την κατάσταση και να μην εχει πρόβλημα ο εργοδότης, δεν σε κολλάει. Εγω πχ εχω προσλάβει στο γραφείο νεαρό που μου είπε στα ίσια οτι προσπαθεί να πάρει απαλλαγή, γιατί το μόνο που με ενοιαζε είναι οτι επαιζε στα δάχτυλα το autocad και ηξερε να κάνει στατικές μελέτες. Στα π@π@ρια μου αν δεν ηθελε να κανει σκοπιες και να καθαριζει τουαλέτες στο Διδυμότειχο. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2023 από fragma 3
dionisis1925 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Εγώ απλώς είπα τη γνώμη μου, μπορεί η Χ,Ψ εταιρεία να θέλει να έχεις εκπληρώσει(είτε με απαλλαγή είτε με θητεία) τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις. Αν ο άλλος δεν θέλει να πάει δικό του θέμα, όπως και στη περίπτωση που μια εταιρεία του ρίξει άκυρο μην γυρίσει και πει μετά " έχουν κολλήματα, είναι κομπλεξικοί και δεν με προσλάμβανε".
phanispal Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, JakeKaufman είπε και, όπως αναφέρεις, θα αναγκαστούν οι κυβερνώντες να βασιστούν στους μόνιμους. Και εκεί έγκειται το δε νομίζω Τάκη που είπα. Απλά θα σταματήσουν να δίνουν έτσι εύκολα γιωτόχαρτα στους εξυπνάκηδες ή θα δίνουν και θα τους ακολουθούν και στη μετέπειτα ζωή τους. Για μένα να μη βρίσκουν δουλειά, να μην κάνουν οικογένεια και πολλά άλλα, ως ψυχολογικά ασταθείς. 1
JakeKaufman Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, phanispal είπε Και εκεί έγκειται το δε νομίζω Τάκη που είπα. Απλά θα σταματήσουν να δίνουν έτσι εύκολα γιωτόχαρτα στους εξυπνάκηδες ή θα δίνουν και θα τους ακολουθούν και στη μετέπειτα ζωή τους. Για μένα να μη βρίσκουν δουλειά, να μην κάνουν οικογένεια και πολλά άλλα, ως ψυχολογικά ασταθείς. ευτυχώς δεν νομοθετείς εσύ, γιατί είναι προφανές ότι σκέφτεσαι εκδικητικά. 4
fragma Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, phanispal είπε Και εκεί έγκειται το δε νομίζω Τάκη που είπα. Απλά θα σταματήσουν να δίνουν έτσι εύκολα γιωτόχαρτα στους εξυπνάκηδες ή θα δίνουν και θα τους ακολουθούν και στη μετέπειτα ζωή τους. Για μένα να μη βρίσκουν δουλειά, να μην κάνουν οικογένεια και πολλά άλλα, ως ψυχολογικά ασταθείς. Ειλικρινά δεν την καταλαβαίνω αυτή την μισαλλόδοξη νοοτροπία. Και δυστυχώς την βλέπω παντού. Αντί να ασχολείται ο καθένας με το πώς θα κάνει την δική του ζωή καλύτερη, προσπαθεί να γίνει κριτής των άλλων και να τους "τιμωρήσει" επειδή εκαναν διαφορετικές επιλογές στη ζωή τους. Μπορείς να μας το εξηγήσεις λίγο; 2
phanispal Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μάλλον καταλαβαίνετε την "παρτακίστικη" νοοτροπία, εγώ θα κάνω αυτό που θέλω και ας βγάλουν οι υπόλοιποι το φίδι απ' την τρύπα. Και αποδεικνύεται ακριβώς εδώ: 14 λεπτά πριν, fragma είπε Αντί να ασχολείται ο καθένας με το πώς θα κάνει την δική του ζωή καλύτερη Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2023 από phanispal
Προτεινόμενες αναρτήσεις