Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, ioankav είπε

Εσύ θες να κάνεις εξαγορά θητείας γιατί έχεις συμπληρώσει τα 33έτη.
https://www.stratologia.gr/el/node/166
Το κόστος είναι 810 ευρώ/μήνα (27 ευρώ/ημέρα) που δεν έχεις υπηρετήσει.
Θα πληρώσεις κανονικά για πλήρη θητεία 12 μήνες (μείον οι 20 ημέρες που θα κάνεις) εκτός και αν δικαιούσαι μειωμένη θητεία (πχ 9 μήνες γιατί είστε 3 αδέρφια).
Στη στρατολογική υπηρεσία θα σου πουν για δικαιολογητικά που χρειάζονται να καταθέσεις.

ΥΓ: Μη γράφεις greeklish, θα σου αφαιρέσουν ξανά τα μηνύματα.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου οπότε θα μου δώσουνε τα δικαιολογητικά εκεί που θα παρουσιαστώ συγκεκριμένα στις σπάρτη εγώ

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/1/2024 στις 4:47 ΜΜ, jimmis-1 είπε

Παίδες έχω 3 απορίες για τον έλεγχο στο ΚΥ Σ.Ξ

1)Μπορώ να έχω στο λουκάνικο σακούλα με σκόνη πρωτεινης ή θα μου την πάρουν;

2) Μπορώ να τους πω εξ'αρχης ότι θα χρησιμοποιώ το smartphone με κάμερα ή χωσιμο sleeping bag;

3)το βιβλιάριο υγείας παιδιού το ζητάνε;

Ευχαριστώ 

1) Οχι, και μην έχεις την ελπίδα ότι θα μπορέσεις να κάνεις σωστή διατροφή και γυμναστική ως φαντάρος. Ακόμα κι αν έχει κανα σάπιο γυμναστήριο μέσα στο στρατόπεδο, θα είσαι τόσο κουρασμένος από την έλλειψη ύπνου και τις υπηρεσίες που αν περισσεύει καμία ωρα θα πέφτεις ξερός για ύπνο. 

2) Κανένα πρόβλημα με τα κινητά, απλά να το χρησιμοποιείς διακριτικά και ποτέ εν ωρα υπηρεσίας. 

3) Οχι. Ότι εμβόλιο κι αν έχεις κάνει, το πολυεμβολιο θα στο βαρέσουν. Μόνο αν έχεις κάποια αλλεργία ή κάποιο άλλο σοβαρό θέμα φρόντισε να ενημερώσεις τον γιατρο υπηρεσίας και καλο θα ηταν να έχεις μαζί σου κάποια ιατρική βεβαίωση. 

Επεξ/σία από Disrespect
Δημοσ.

Απ' όσο θυμάμαι, γυμναστήριο στο στρατό είναι κάπως δύσκολο, επειδή δε θέλουν να έχουν ευθύνη αν τραυματιστεί κάποιος, και δύσκολο να βρεις στέλεχος να ασχοληθεί.

Δημοσ.
Στις 16/1/2024 στις 11:23 ΠΜ, ioankav είπε

Εσύ θες να κάνεις εξαγορά θητείας γιατί έχεις συμπληρώσει τα 33έτη.
https://www.stratologia.gr/el/node/166
Το κόστος είναι 810 ευρώ/μήνα (27 ευρώ/ημέρα) που δεν έχεις υπηρετήσει.
Θα πληρώσεις κανονικά για πλήρη θητεία 12 μήνες (μείον οι 20 ημέρες που θα κάνεις) εκτός και αν δικαιούσαι μειωμένη θητεία (πχ 9 μήνες γιατί είστε 3 αδέρφια).
Στη στρατολογική υπηρεσία θα σου πουν για δικαιολογητικά που χρειάζονται να καταθέσεις.

ΥΓ: Μη γράφεις greeklish, θα σου αφαιρέσουν ξανά τα μηνύματα.

Να ρωτήσω κάτι ακόμα Στη στρατολογική υπηρεσία Θα πρέπει να τους το αναφέρω την ημέρα που θα παρουσιαστώ ή θα πρέπει να πάω νωρίτερα Τους ενημερώσω Δηλαδή μπορώ την ημέρα που θα παρουσιαστώ να τους πω ότι εγώ θα κάνω 20 μέρες και το υπόλοιπο θα το εξαγοράσω Ή μήπως πρέπει να τα μαζέψω όλα τα δικαιολογητικά πριν παρουσιαστό στο στρατόπεδο

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Mariosrengar1991 είπε

Να ρωτήσω κάτι ακόμα Στη στρατολογική υπηρεσία Θα πρέπει να τους το αναφέρω την ημέρα που θα παρουσιαστώ ή θα πρέπει να πάω νωρίτερα Τους ενημερώσω Δηλαδή μπορώ την ημέρα που θα παρουσιαστώ να τους πω ότι εγώ θα κάνω 20 μέρες και το υπόλοιπο θα το εξαγοράσω Ή μήπως πρέπει να τα μαζέψω όλα τα δικαιολογητικά πριν παρουσιαστό στο στρατόπεδο

Εάν πάρεις την στρατολογία νωρίτερα θα σου πουν ποια επιπλέον δικαιολογητικά χρειάζεται να καταθέσεις αργότερα για την εξαγορά (για να τα μαζέψεις και να μην τρέχεις τελευταία στιγμή), εφόσον δικαιούσαι μειωμένη θητεία.
Στο κέντρο που θα παρουασιαστείς πες το από την πρώτη στιγμή για να ξέρουν. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα εχω μπερδευτει λιγακι και θα ηθελα να μου εξηγησετε κατι γιατι δεν το καταλαβαινω... θα μπω τον μαρτιο με την βεσσο και αμα με στειλουν θηβα για να παρουσιαστω μπορω να δηλωσω καποιο νησι πχ χιο ή κω? γιατι θελω να κανω 9μηνο συν που προτιμω να ειμαι σε καποιο νησακι... απλα θα μπορουσα να δηλωσω καποιο νησι και με βαλουν?

Δημοσ.

Πού ξερεις που θα σε βάλουν να παρουσιαστείς; Αν παρουσιαστείς ενδοχώρα, τότε θα δηλώσεις πως θέλεις παραμεθόριο και θα σε στείλει η υπηρεσία όπου κρίνει αυτή (πιθανώς και Έβρο). Πριν μερικά χρονια έστελναν να δηλώσεις προτίμηση που ηθελες να παρουσιαστείς, εάν εκεί δηλώσεις νησί, τότε ειναι πιθανόν να σε βαλουν εκει που ζήτησες. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας, πριν λίγες μέρες μου ήρθε το χαρτί για τον στρατό και με βάλανε στην ΠΑ, εγώ όμως θέλω να πάρω αναβολή για να ξανα δώσω πανελλαδικές φέτος και έχω μια απορία. Υπάρχει περίπτωση όταν διακόψω την αναβολή να με βάλλουν σε διαφορετικό σώμα (πχ στρατό ξηράς); Δεν έβαλα κάποιο μέσο για να μπω στην αεροπορία και ξέρω ότι είναι πολύ σπάνιο να γίνει κάτι τέτοιο για αυτό δεν θέλω να το χάσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
1 hour ago, Mbx42 said:

Καλησπέρα σας, πριν λίγες μέρες μου ήρθε το χαρτί για τον στρατό και με βάλανε στην ΠΑ, εγώ όμως θέλω να πάρω αναβολή για να ξανα δώσω πανελλαδικές φέτος και έχω μια απορία. Υπάρχει περίπτωση όταν διακόψω την αναβολή να με βάλλουν σε διαφορετικό σώμα (πχ στρατό ξηράς); Δεν έβαλα κάποιο μέσο για να μπω στην αεροπορία και ξέρω ότι είναι πολύ σπάνιο να γίνει κάτι τέτοιο για αυτό δεν θέλω να το χάσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

πιστεύω πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα. Προσωπικά θα το θεωρούσα σχεδόν σίγουρο πως δεν θα πας ΠΑ την επόμενη φορά.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Πού ξερεις που θα σε βάλουν να παρουσιαστείς; Αν παρουσιαστείς ενδοχώρα, τότε θα δηλώσεις πως θέλεις παραμεθόριο και θα σε στείλει η υπηρεσία όπου κρίνει αυτή (πιθανώς και Έβρο). Πριν μερικά χρονια έστελναν να δηλώσεις προτίμηση που ηθελες να παρουσιαστείς, εάν εκεί δηλώσεις νησί, τότε ειναι πιθανόν να σε βαλουν εκει που ζήτησες. 

μακαρι γιατι θελω νησι παρα πολυ

Δημοσ.
Στις 18/1/2024 στις 5:16 ΜΜ, OrthodoxDion είπε

Μάγκες ξέρετε ποιό στρατόπεδο πεζικού στην Κύπρο είναι καλύτερο? Το 1ο Μ/Κ ΤΠ η το 2ο Μ/Κ ΤΠ? 

Τι εννοεις καλυτερο? Δεν ειναι στανταρ αυτα τα πραγματα.Αλλαζουν αναλογα τον δοιηκητη.Το καλυτερο ειναι να σου πει καποιος που ειναι τωρα μεσα αν ειναι καλα η οχι

Δημοσ.

Έχω συμπληρώσει δύο χρόνια αναβολών και θέλω να κάνω την διαδικασία για οριστική απαλλαγή μέσω φρουραρχείου. Αφού πάω να με δει ο/η γιατρός του φρουραρχείου, σε πόσες μέρες μπορώ να πάω μετά να με δει η επιτροπή απαλλαγών για την οριστική απαλλαγή; Επίσης, ο ψυχίατρός μου μου έχει γράψει μεταξύ άλλων για κοινωνική απόσυρση, ιδέες περί θανάτου και επιθετικότητα. Επίσης, λαμβάνω ένα αντιψυχωσικό και ένα αντικαταθλιπτικό χάπι εδώ και καιρό. Αρκούν αυτά για να πάρω την οριστική απαλλαγή ή υπάρχει περίπτωση να με κρατήσουν; Να σημειώσω ότι είναι αληθή αυτά που μου έχει γράψει, δεν μου τα έγραψε για να τα γράψει.

Δημοσ.

Μαγκες, χρειαζομαι επειγοντως να βγω ελευθερος υπηρεσιας για μερικες μερες. εχουμε καμια καλη διακριτικη ιδεα για το πως μπορει αυτο να επιτευχθει???

Δημοσ.
4 ώρες πριν, billclinton είπε

Μαγκες, χρειαζομαι επειγοντως να βγω ελευθερος υπηρεσιας για μερικες μερες. εχουμε καμια καλη διακριτικη ιδεα για το πως μπορει αυτο να επιτευχθει???

τι ποιο ευκολο απο μεση?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...