merkon Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, JohnGTA είπε Να πας με τα χίλια. Και εγώ αν ξαναπήγαινα ΔΕΑ θα πήγαινα, αλλά τότε άλλα μυαλά είχα. Αν δεν σε χαλάνε το +5 μήνες όλα τα άλλα παλεύονται. Δεν θα βγεις κατευθείαν ΜΚΕ. Θα βγεις πρώτα Ανυπότακτος Εξωτερικού +6000€ πρόστιμο. Ναι θα μπορείς μέχρι 30 μέρες Ελλάδα αλλά το πρόστιμο θα μετράει με ό,τι αυτό συνεπάγεται (μπορούν αν σε σταματήσουν στον δρόμο πχ. να σε πάνε τμήμα κλπ). Αν αποδείξεις ότι μένεις κάποια χρόνια μόνιμα εξωτερικό γίνεσαι ΜΚΕ και τότε το πρόστιμο διαγράφεται αυτοδίκαια. Ειλικρινά σου μιλάω προσπάθησε να πας στον στρατό, γιατί μετά θα σου είναι συνεχές μαρτύριο η διαμονή στην Ελλάδα και ο συνεχής πυρετός "Θα με πιάσουν σήμερα; Πώς θα περάσω τον έλεγχο;" τα πρόστιμα και οι στρατολογικές καταστάσεις περνούνται κατευθείαν στα αρχεία του διαβατηρίου σου και φαίνονται αμέσως. Το προστιμο μπαινει κατευθειαν στο TAXIS απο οσα εχω διαβασει, ισχυει αυτο; Πρεπει να πληρωθει ή μπορω να περιμενω να κλεισω την 7ετια και να βγω ΜΚΕ οπου και ακυρωνεται το προστιμο; Φιλε δυστυχως δε το βλεπω να μπορω να παω στρατο, θα με παει παρα πολυ πισω και θα εχω και προβληματα εδω που ειμαι πλεον. Πρωτον θα χασω την δουλεια μου, δευτερον εχω υποχρεωσεις να τρεχουν - σπιτι, λογαριασμοι κλπ - εχω χτισει μια καθημερινοτητα εδω και δε γινεται να τα αφησω ολα για τον στρατο και τριτον θα μηδενισω παλι το κοντερ που τρεχει μεχρι να κλεισω 5ετια και να κανω αιτηση για υπηκοοτητα αν λειψω για πανω απο 6 μηνες απο την χωρα. Δε βγαινει δυστυχως, μακαρι να ηταν διαφορετικα τα πραγματα, αλλα που...
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, merkon είπε Το προστιμο μπαινει κατευθειαν στο TAXIS απο οσα εχω διαβασει, ισχυει αυτο; Πρεπει να πληρωθει ή μπορω να περιμενω να κλεισω την 7ετια και να βγω ΜΚΕ οπου και ακυρωνεται το προστιμο; Φιλε δυστυχως δε το βλεπω να μπορω να παω στρατο, θα με παει παρα πολυ πισω και θα εχω και προβληματα εδω που ειμαι πλεον. Πρωτον θα χασω την δουλεια μου, δευτερον εχω υποχρεωσεις να τρεχουν - σπιτι, λογαριασμοι κλπ - εχω χτισει μια καθημερινοτητα εδω και δε γινεται να τα αφησω ολα για τον στρατο και τριτον θα μηδενισω παλι το κοντερ που τρεχει μεχρι να κλεισω 5ετια και να κανω αιτηση για υπηκοοτητα αν λειψω για πανω απο 6 μηνες απο την χωρα. Δε βγαινει δυστυχως, μακαρι να ηταν διαφορετικα τα πραγματα, αλλα που... Τότε μίλα με δικηγόρο. Η πείρα μου λήγει εδώ δυστυχώς.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 16 ώρες πριν, JohnGTA είπε Να πας με τα χίλια. Και εγώ αν ξαναπήγαινα ΔΕΑ θα πήγαινα, αλλά τότε άλλα μυαλά είχα. Αν δεν σε χαλάνε το +5 μήνες όλα τα άλλα παλεύονται. Δεν θα βγεις κατευθείαν ΜΚΕ. Θα βγεις πρώτα Ανυπότακτος Εξωτερικού +6000€ πρόστιμο. Ναι θα μπορείς μέχρι 30 μέρες Ελλάδα αλλά το πρόστιμο θα μετράει με ό,τι αυτό συνεπάγεται (μπορούν αν σε σταματήσουν στον δρόμο πχ. να σε πάνε τμήμα κλπ). Αν αποδείξεις ότι μένεις κάποια χρόνια μόνιμα εξωτερικό γίνεσαι ΜΚΕ και τότε το πρόστιμο διαγράφεται αυτοδίκαια. Ειλικρινά σου μιλάω προσπάθησε να πας στον στρατό, γιατί μετά θα σου είναι συνεχές μαρτύριο η διαμονή στην Ελλάδα και ο συνεχής πυρετός "Θα με πιάσουν σήμερα; Πώς θα περάσω τον έλεγχο;" τα πρόστιμα και οι στρατολογικές καταστάσεις περνούνται κατευθείαν στα αρχεία του διαβατηρίου σου και φαίνονται αμέσως. Μη παραπληροφορείς, καμία επίπτωση δε θα έχει ως ανυπότακτος εξωτερικού. Σιγά μη τον παρακολουθεί κι η ΕΥΠ για όταν θα έρχεται Ελλάδα. Αυτό είναι και ο λόγος ύπαρξης του ορίου των 30 ημερών. Έρχεσαι χωρίς καμία επίπτωση. Κανένας συνεχής πυρετός, κανένα άγχος, κανένα μαρτύριο. Αυτά είναι ιστορίες για αγρίους. Τουλάχιστον πες μια κι εξω "Πήγα στρατό και τον ήπια και θέλω να πας και εσύ για να μην είσαι ο έξυπνος που θα τη σκαπουλάρει". Πιο ντόμπρο είναι. 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 16 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Μη παραπληροφορείς, καμία επίπτωση δε θα έχει ως ανυπότακτος εξωτερικού. Σιγά μη τον παρακολουθεί κι η ΕΥΠ για όταν θα έρχεται Ελλάδα. Αυτό είναι και ο λόγος ύπαρξης του ορίου των 30 ημερών. Έρχεσαι χωρίς καμία επίπτωση. Κανένας συνεχής πυρετός, κανένα άγχος, κανένα μαρτύριο. Αυτά είναι ιστορίες για αγρίους. Τουλάχιστον πες μια κι εξω "Πήγα στρατό και τον ήπια και θέλω να πας και εσύ για να μην είσαι ο έξυπνος που θα τη σκαπουλάρει". Πιο ντόμπρο είναι. Αυτό που κάνεις εσύ, να μου επιτίθεσαι ad hominem χωρίς να έχεις αντιληφθεί τι θέλω να πω είναι η επιτομή της πουστιάς και της έλλειψης ντομπροσύνης, και με αυτά που λες δείχνεις την παντελή άγνοια για το θέμα αυτό και απλά λές ό,τι λες για να μου την πεις. Αν εσύ ξέρεις τα πρόστιμα να ΜΗΝ περνούνται στο Διαβατήριο και να ΜΗΝ φαίνονται στον έλεγχο από οποιαδήποτε αρχή πες με το να παραβιάσω όλον τον ΚΟΚ και αύριο να φύγω για Αλάσκα. Αν εσύ ξέρεις ότι η στρατολογική κατάσταση ΔΕΝ περνιέται στο Διαβατήριο πάρτο επάνω σου και συμβούλεψε τον φίλο να κάνει ό,τι γουστάρει και να μην τον νοιάζει το στρατολογικό και ας πηγαινοέρχεται Ελλάδα. Αλλά επειδή ξέρω ότι δεν πρόκειται να κάνεις κάτι τέτοιο γιατί θα γελοιοποιήσεις τον εαυτό σου, σε αφήνω να πάρεις το αβαντάρισμα γνωρίζοντας ότι "Ωωωω την είπα σε έναν στρατόκαυλο σήμερα reddit προσκύνα με". Εγώ αθώους συμπολίτες στον λαιμό μου δεν παίρνω, και καλό θα ήταν ούτε εσύ να το κάνεις. Μάλλον εντέλει άλλος παραπληροφορεί. Και από τον τρόπο και μόνο που μου μίλησες δεν θα ξανασχολήθω με εσένα επί κανενός ζητήματος. Καλή συνέχεια.
aris1986 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Αφού είναι προπονητής του καναπέ, τα ξέρει από τον καναπέ!
pavlos1908 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Γνωρίζει κανείς ποτέ βγαίνουν οι κατ'εξαίρεση μεταθέσεις;
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, pavlos1908 είπε Γνωρίζει κανείς ποτέ βγαίνουν οι κατ'εξαίρεση μεταθέσεις; συνηθως μετα τα ΣΠΕΝ. Γυρω στον 1μιση μην απο οταν μπηκες αντε 2 υπολογισε. 1
Skrobo Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Στις 20/11/2020 στις 5:00 ΜΜ, JohnGTA είπε Αν εσύ ξέρεις τα πρόστιμα να ΜΗΝ περνούνται στο Διαβατήριο και να ΜΗΝ φαίνονται στον έλεγχο από οποιαδήποτε αρχή πες με το να παραβιάσω όλον τον ΚΟΚ και αύριο να φύγω για Αλάσκα. Αν εσύ ξέρεις ότι η στρατολογική κατάσταση ΔΕΝ περνιέται στο Διαβατήριο πάρτο επάνω σου και συμβούλεψε τον φίλο να κάνει ό,τι γουστάρει και να μην τον νοιάζει το στρατολογικό και ας πηγαινοέρχεται Ελλάδα. Τα πρόστημα βεβαιώνονται απο την ΔΟΥ και περνάνε στο ΑΦΜ σου. Το διαβατήριο δεν εχει τίποτα να κάνει με αυτό, και καμια άλλη αρχή εκτός απο το Υπουργείο Οικονομικών δεμ μπορεί να ξέρει αν χρωστάς και τί. Φυσικά και μπορείς να φύγεις με χρέη απο την χώρα. Το ποσό θα παραμείνει στο ΑΦΜ, θα τοκίζετε και κάποτε θα λυθεί δικαστηκά το θέμα, άσχετα αν είσαι στην Αθήνα ή στο Ιρκουτσκ. Η στρατολογική κατάσταση επισης δεν "περνάει" στο διαβατήριο. Το μόνο που μπορεί να δεί αστυνομικός ειναι οτι σε ψάχνει η στρατολογία, χωρίς να ξέρει τον λόγο. Αν ελέγξει ηλεκτρονικά το διαβατήριο (πρακτηκά μόνο αν πας / έρχεσαι εκτος Schengen και δεν βαριέται ο αστυνόμος) ΚΑΙ αν θέλει να ασχοληθεί θα σε πάει στο πλησιέστερο τμήμα (μέσα στο αεροδρόμιο δλδ), θα κάνει ταυτοπροσωπία και θα σου πει να πάς στην στρατολογία. Μετά θα σε αφήσει να φύγεις. Δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο ο αστυνόμος. Για να δώσω ένα παράδειγμα: εκρεμούσε στρατοδικείο σε εμενα και πέρασα τα σύνορα 5 φορες κανονικα, συμπεριλαμβανομένου ένα πάνε - έλα σε ΗΠΑ. Μια φορα μόνο με πήγαν για εξακρίβωση και μου είπαν "Κατι σε θέλει η στρατολογία να πας να το δεις σε παρακαλώ".
RedPriest Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, Lazlow είπε πως είναι ο χειμώνας στην Κύπρο παιδια; Βρίσκομαι Κυπρο αυτή την στιγμή. Το βράδυ έχει πάρα πολύ υγρασια και έτσι ακόμα και με τους 10 βαθμούς που έχει τώρα στις σκοπιές τρως πολύ κρύο.
visualizer Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 17/11/2020 στις 12:19 ΜΜ, Angel-Maimou είπε Καλησπέρα παιδιά. Έχω μπει στρατό αλλά λόγω ψυχολογικών δεν αντέχω. Αν πάρω αναβολή για ένα 6μηνο, μετά μπορώ να ξαναπάρω μέχρι να συμπληρώσω τα 2 έτη ? Ή αφού μπήκα πλέον δεν γίνεται να γυρίσει σε ι5? Έχω αγχωθει πάρα πολύ και δεν μπορώ να ηρεμήσω. Γιατί θα ήθελα να βγω τώρα και μετά να παίρνω αναβολές μέχρι να γίνει απαλλαγή Οι περισσότεροι μόλις μπήκαν ήθελα να φύγουν.. αν κάνεις λίγη υπομονή θα δεις ότι δεν είναι τόσο χάλια και συνηθίζεις . Και εγώ για ι5 ήθελα να πάω επειδή δεν γούσταρα καθόλου την φάση αλλά είπα να κάνω υπομονή 9 μήνες να ξεμπερδέψω και υπηρέτησα κανονικά.Εννοείται ότι στο πρώτο μήνα σκεφτόμουν να πάω για αναβολή , προσπάθησε να χαλαρώσεις να κάνεις παρέεςκαι δεν θα καταλάβεις για πότε θα περάσει 😉... ειδικά τώρα που είναι 9μηνο . Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2020 από visualizer
5fingers Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα. Έχω 1-2 παθολογικά θέματα και ενδιαφέρομαι για ι5. Το ένα απο αυτά είναι ανεπάρκεια μιτροειδούς βαλβίδας για το οποίο έχω εξετάσεις από ιδιώτη γιατρό από τις αρχές του χρόνου. Το 2ο είναι pectus excavatum (ανωμαλία στη διάπλαση του θώρακα), αλλά δεν έχω εξετάσεις για το συγκεκριμένο. Πρέπει να κάνω π.χ μαγνητική απο μόνος μου ώστε όταν παρουσιαστώ τον Γενάρη να τη δώσω στους γιατρούς; Ή θα με εξετάσουν αυτοί, οπότε δεν είναι αναγκαίο;
DrXavier Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, 5fingers είπε Καλησπέρα. Έχω 1-2 παθολογικά θέματα και ενδιαφέρομαι για ι5. Το ένα απο αυτά είναι ανεπάρκεια μιτροειδούς βαλβίδας για το οποίο έχω εξετάσεις από ιδιώτη γιατρό από τις αρχές του χρόνου. Το 2ο είναι pectus excavatum (ανωμαλία στη διάπλαση του θώρακα), αλλά δεν έχω εξετάσεις για το συγκεκριμένο. Πρέπει να κάνω π.χ μαγνητική απο μόνος μου ώστε όταν παρουσιαστώ τον Γενάρη να τη δώσω στους γιατρούς; Ή θα με εξετάσουν αυτοί, οπότε δεν είναι αναγκαίο; Να ξέρεις πως για να δεχτεί ο στρατός εξετάσεις, 9 στις 10 φορές, θα ζητήσουν εξετάσεις από δημόσιο νοσοκομείο. Από ιδιώτες γιατρούς δύσκολα θα σου κάνουν δεκτό κάτι. Όταν τους παρουσιάσεις τις εξετάσεις ή όταν παρουσιαστείς θέλει υποχρεωτικά ακτινογραφία θώρακος πάλι από δημόσιο νοσοκομείο και θα κρίνουν αυτοί κατά πόσο πρέπει να κάνεις επιπλέον εξετάσεις τις οποίες θα σε στείλουν σε στρατιωτικό νοσοκομείο πια να τις κάνεις. Να ξέρεις ότι υπάρχει επιτροπή που θα κρίνει κατά πόσο δικαιούσαι να βγεις Ι5. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2020 από DrXavier
Mozzie Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 44 minutes ago, 5fingers said: Καλησπέρα. Έχω 1-2 παθολογικά θέματα και ενδιαφέρομαι για ι5. Το ένα απο αυτά είναι ανεπάρκεια μιτροειδούς βαλβίδας για το οποίο έχω εξετάσεις από ιδιώτη γιατρό από τις αρχές του χρόνου. Το 2ο είναι pectus excavatum (ανωμαλία στη διάπλαση του θώρακα), αλλά δεν έχω εξετάσεις για το συγκεκριμένο. Πρέπει να κάνω π.χ μαγνητική απο μόνος μου ώστε όταν παρουσιαστώ τον Γενάρη να τη δώσω στους γιατρούς; Ή θα με εξετάσουν αυτοί, οπότε δεν είναι αναγκαίο; Έχω ακριβώς τα ίδια. Φαινότυπο Marfan φαντάζομαι ε; Άμα έχεις κανονικό Marfan (που φαντάζομαι χίλιες φορές να πας στρατό, παρά να το έχεις...), τότε ναι βγαίνεις Ι5.... Για το καρδιολογικό (εξαρτάται βεβαία σε τι βαθμό είναι η ανεπάρκεια) με έβγαλαν Ι3 άοπλο. Είχα μαζί μου και triplex 15 χρόνων για να τα δει ο στρατιωτικός καρδιολόγος. Και μου έκανε και εκεί άλλο ένα. Για το σκαφοειδή θώρακα, Ι4. Για αυτό δεν είχα κάποια εξέταση, καθώς το πρόβλημα είναι πολύ εμφανές και με γυμνό μάτι... Άρα ο θωρακοχειρούργος του 401 έγραψε απευθείας τη γνωμάτευση. Δεν πήγαινα βέβαια για Ι5, οπότε δε με ένοιαζε τι θα με βγάλουν. Απλά ήθελα να έχω τις επίσημες γνωματεύσεις του 401, ώστε να προστατεύσω τον εαυτό μου στη θητεία μου, χωρίς περιττές γκρίνιες από περίεργα στελέχη. Γενικά, πολύ δύσκολα θα βγεις Ι5 για παθολογικούς λόγους, πρέπει να έχεις πραγματικά σοβαρό πρόβλημα. Μπορείς να έχεις μαζί σου τις εξετάσεις, αλλά όπως είπε και ο DrXavier θα σε στείλουν οπωσδήποτε σε στρατιωτικό νοσοκομείο για να βγουν οι επίσημες γνωματεύσεις, ώστε να καθοριστεί το Ι σου. Εγώ επειδή δεν ήθελα να ταλαιπωρηθώ στη Λέσβο πέρα δώθε στα νοσοκομεία, είχα πάει από εδώ στην Αθήνα στο 401 και πήρα τις γνωματεύσεις (και τις προτάσεις των Ι) από τους αντίστοιχους γιατρούς, και έτσι στη Λέσβο απλά διάβασαν τα χαρτιά του 401 και μου έβαλαν απευθείας το Ι, χωρίς περαιτέρω ταλαιπωρία. Για να εξεταστείς στο 401, πας με το σημείωμα κατάταξης σου στο φρουραρχείο και σου βγάζουν παραπεμπτικό για το 401. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2020 από Mozzie
5fingers Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Mozzie είπε Έχω ακριβώς τα ίδια. Φαινότυπο Marfan φαντάζομαι ε; Άμα έχεις κανονικό Marfan (που φαντάζομαι χίλιες φορές να πας στρατό, παρά να το έχεις...), τότε ναι βγαίνεις Ι5.... Για το καρδιολογικό (εξαρτάται βεβαία σε τι βαθμό είναι η ανεπάρκεια) με έβγαλαν Ι3 άοπλο. Είχα μαζί μου και triplex 15 χρόνων για να τα δει ο στρατιωτικός καρδιολόγος. Και μου έκανε και εκεί άλλο ένα. Για το σκαφοειδή θώρακα, Ι4. Για αυτό δεν είχα κάποια εξέταση, καθώς το πρόβλημα είναι πολύ εμφανές και με γυμνό μάτι... Άρα ο θωρακοχειρούργος του 401 έγραψε απευθείας τη γνωμάτευση. Δεν πήγαινα βέβαια για Ι5, οπότε δε με ένοιαζε τι θα με βγάλουν. Απλά ήθελα να έχω τις επίσημες γνωματεύσεις του 401, ώστε να προστατεύσω τον εαυτό μου στη θητεία μου, χωρίς περιττές γκρίνιες από περίεργα στελέχη. Γενικά, πολύ δύσκολα θα βγεις Ι5 για παθολογικούς λόγους, πρέπει να έχεις πραγματικά σοβαρό πρόβλημα. Μπορείς να έχεις μαζί σου τις εξετάσεις, αλλά όπως είπε και ο DrXavier θα σε στείλουν οπωσδήποτε σε στρατιωτικό νοσοκομείο για να βγουν οι επίσημες γνωματεύσεις, ώστε να καθοριστεί το Ι σου. Εγώ επειδή δεν ήθελα να ταλαιπωρηθώ στη Λέσβο πέρα δώθε στα νοσοκομεία, είχα πάει από εδώ στην Αθήνα στο 401 και πήρα τις γνωματεύσεις (και τις προτάσεις των Ι) από τους αντίστοιχους γιατρούς, και έτσι στη Λέσβο απλά διάβασαν τα χαρτιά του 401 και μου έβαλαν απευθείας το Ι, χωρίς περαιτέρω ταλαιπωρία. Για να εξεταστείς στο 401, πας με το σημείωμα κατάταξης σου στο φρουραρχείο και σου βγάζουν παραπεμπτικό για το 401. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το Marfan πρώτη φορά το ακούω. Απ'ότι είδα έχω κάποια χαρακτηριστικά αλλά όχι όλα. Ανεπάρκεια έχω σε μικρό βαθμό. Όσον αφορα τον σκαφοειδή είναι και μένα πολύ εμφανής ακόμα και πάνω από τα ρούχα, γι'αυτό και ήλπιζα για ι5, αλλά θα δείξει. Στο φρουραρχείο μπορώ να πάω με το που μου έρθει το σημείωμα κατάταξης ή μετά την κατάταξη; Βασικά θέλω να γίνουν οι διαδικασίες χωρίς πολλά πέρα δώθε και ταλαιπωρία. Τι μου προτείνετε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις