Επισκέπτης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Στις 25/11/2020 στις 8:21 ΠΜ, SolidSnake12 είπε Μαγκες καλησπέρα και από εμενα, μπαίνω στρατο με την Α ΕΣΣΟ του Ιανουαριου και εχω ψιλο ξενερωσει με τα γνωστά που ακουγονται περι συνθηκών διαβίωσης στον στρατο (καψονια, συμπεριφορα ανωτερων, βρωμια, κακο φαγητο, κοριοι, κλπ.).Καμία συμβουλη για να μου ανεβεθ η ψυχολογία? Εχω σκεφτει να πάρω ενα πακετο ενδυσης χειμερινό απο τα γνωστά που πουλάνε μαγαζια για τον στρατο, ενα sleeping bag, ενα mp3 για να ειμαι safe σε περιπτωση που μου παρουν το κινητο και τελος το κινητο. Το κινητο το χρειαζομαι επειδη έχω μια γιαγια που εχει ανοια και ειναι ταμπουρωμενη στο κρεβάτι. Καμια συμβουλη? Μπαίνεις στο κολλέγιο του Ε.Σ. και φοβάσαι; Ψάρακα
urbanist00 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Στις 25/11/2020 στις 8:21 ΠΜ, SolidSnake12 είπε Μαγκες καλησπέρα και από εμενα, μπαίνω στρατο με την Α ΕΣΣΟ του Ιανουαριου και εχω ψιλο ξενερωσει με τα γνωστά που ακουγονται περι συνθηκών διαβίωσης στον στρατο (καψονια, συμπεριφορα ανωτερων, βρωμια, κακο φαγητο, κοριοι, κλπ.).Καμία συμβουλη για να μου ανεβεθ η ψυχολογία? Εχω σκεφτει να πάρω ενα πακετο ενδυσης χειμερινό απο τα γνωστά που πουλάνε μαγαζια για τον στρατο, ενα sleeping bag, ενα mp3 για να ειμαι safe σε περιπτωση που μου παρουν το κινητο και τελος το κινητο. Το κινητο το χρειαζομαι επειδη έχω μια γιαγια που εχει ανοια και ειναι ταμπουρωμενη στο κρεβάτι. Καμια συμβουλη? που δηλωσες να παρουσιαστεις αδερφε?
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Στις 24/11/2020 στις 6:20 ΜΜ, geoliol είπε ο δεα υφισταται οσο ειναι στρατιωτης οταν απολυθει μπορει να γινει δεν νομιζω η εγκυκλιος για τους ΟΒΑ να λεει οτι δεν γινονται αποδεκτοι αν εχουν υπηρετησει σαν ΔΕΑ "Περί στελέχους Εφέδρων Αξιωματικών" (ΑΝ 833 1937) στο Άρθρο 23 λέει καθαρά ότι αν κάποιος έχει υπηρετήσει ΔΕΑ δεν μπορεί να πάει ΟΒΑ γιατί ως Έφεδρος Αξιωματικός έχει θέση σαφώς μεγαλύτερη από ενός οπλίτη που ανακατατάσσεται και ο Ε.Σ. δεν επιτρέπει υποβιβασμό ιεραρχίας. Για ΕΠΟΠ όμως παίρνει μόρια κανονικά ένας ΔΕΑ.
SolidSnake12 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, urbanist00 είπε που δηλωσες να παρουσιαστεις αδερφε? Δήλωσα Λάρισα αλλά δεν μου έχουν στείλει που θα με πάρουν ακόμα 6 ώρες πριν, JohnGTA είπε Μπαίνεις στο κολλέγιο του Ε.Σ. και φοβάσαι; Ψάρακα Η αλήθεια ειναι πως το πρόβλημα μου ειναι πως φροντιζω εγώ τη γιαγια, μιας και η μανα μου δουλευει σχεδον ολη μερα. Οταν πάω στρατο θα δυσκολεψουν πολυ τα πραγματα για τη μανα μου και τη γιαγια μου. Επισης δεν υπαρχει κάποιο ελαφρυντικο για αυτο το περιστατικο απο οτι διαβασα. Τελος πάντων εγω θα τους δειξω φωτογραφιες και βιντεο απο τη γιαγια μου μπας και καταλάβουν τη σοβαρότητα της καταστασης, αλλα εχω μαθει να μην περιμένω τίποτα. Εξαλλου ο καθε φαντάρος ολο και κάποιο προβλημα εχει άρα σιγα μη κατσουν να ασχοληθούν με το δικο μου
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 42 λεπτά πριν, SolidSnake12 είπε Δήλωσα Λάρισα αλλά δεν μου έχουν στείλει που θα με πάρουν ακόμα Η αλήθεια ειναι πως το πρόβλημα μου ειναι πως φροντιζω εγώ τη γιαγια, μιας και η μανα μου δουλευει σχεδον ολη μερα. Οταν πάω στρατο θα δυσκολεψουν πολυ τα πραγματα για τη μανα μου και τη γιαγια μου. Επισης δεν υπαρχει κάποιο ελαφρυντικο για αυτο το περιστατικο απο οτι διαβασα. Τελος πάντων εγω θα τους δειξω φωτογραφιες και βιντεο απο τη γιαγια μου μπας και καταλάβουν τη σοβαρότητα της καταστασης, αλλα εχω μαθει να μην περιμένω τίποτα. Εξαλλου ο καθε φαντάρος ολο και κάποιο προβλημα εχει άρα σιγα μη κατσουν να ασχοληθούν με το δικο μου Λυπάμαι που θα σε στεναχωρἠσω, αλλά δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι σε αυτόν τον τομέα. Ο μόνος τρόπος να έπαιρνες μειωμένη θητεία ή/και κατ'εξαίρεση μετάθεση κοντά στο σπίτι σου θα ήταν αν ήσουν οικογενειάρχης ή είχε πεθάνει ο πατέρας σου και ήσουν ο πρωτότοκος (δηλ. προστάτης της οικογένειας) ή αν είσαι πολύτεκνος. Αν δεν έχεις τίποτα από αυτά, δύσκολα θα κερδίσεις κάτι δυστυχώς.
SolidSnake12 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 49 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Λυπάμαι που θα σε στεναχωρἠσω, αλλά δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι σε αυτόν τον τομέα. Ο μόνος τρόπος να έπαιρνες μειωμένη θητεία ή/και κατ'εξαίρεση μετάθεση κοντά στο σπίτι σου θα ήταν αν ήσουν οικογενειάρχης ή είχε πεθάνει ο πατέρας σου και ήσουν ο πρωτότοκος (δηλ. προστάτης της οικογένειας) ή αν είσαι πολύτεκνος. Αν δεν έχεις τίποτα από αυτά, δύσκολα θα κερδίσεις κάτι δυστυχώς. Το καταλαβαινω. Κατι ακυρο. Μαζι παίρνω μόνο sleeping bag ε? Δεν παίρνω κουβερτες κλπ. Θα κραταει κρυο μονο του?
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, SolidSnake12 είπε Το καταλαβαινω. Κατι ακυρο. Μαζι παίρνω μόνο sleeping bag ε? Δεν παίρνω κουβερτες κλπ. Θα κραταει κρυο μονο του? Όχι ρε τι κουβέρτες να πάρεις. Sleeping bag, 10-12 ζευγάρια φανέλες εσώρουχα και τα άλλα τα βλέπεις με το πρώτο επισκεπτήριο. Γενικά τα ρούχα που σου δίνουν είναι πολύ καλής ποιότητας. Αρβύλες στο μέγεθος σου να πάρεις ούτε μικρότερες να φιδιάζει στο πόδι ούτε μεγαλύτερες να κολυμπάει. Μάλλινες κάλτσες μόνο με αρβύλες και τις αρβύλες δεν τις καθαρίζουμε με μωρομάντηλα. Όλα τα άλλα θα τα δεις εκεί. Καλή θητεία να έχεις.
sensai Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 πόσες μέρες μένουμε στα σημεία υποδοχής οπλιτών;
kyriakos96 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Όσον αφορά τις αρβύλες, πριν 20 μέρες μπήκα στο Ναυτικό. Με ένα νούμερο μεγαλυτερο από το αθλητικό μου (για 43 εγώ πήρα το 44), τυπικούς πάτους και χοντρή αθλητική κάλτσα, δεν έχω νιώσει τίποτα. Ούτε σπάσιμο χρειάστηκαν οι αρβύλες, ούτε είχα πληγές και πόνους. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από kyriakos96
stathis97 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 27/11/2020 στις 12:45 ΠΜ, JohnGTA είπε Τις αρβύλες δεν τις καθαρίζουμε με μωρομάντηλα. Όλα τα άλλα θα τα δεις εκεί. Καλή θητεία να έχεις. Ο λόγος; Τις έχω καθαρίσει αρκετές φορές που δεν είχα όρεξη/χρόνο για βάψιμο Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από stathis97
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, kyriakos96 είπε Όσον αφορά τις αρβύλες, πριν 20 μέρες μπήκα στο Ναυτικό. Με ένα νούμερο μεγαλυτερο από το αθλητικό μου (για 43 εγώ πήρα το 44), τυπικούς πάγους και χοντρή αθλητική κάλτσα, δεν έχω νιώσει τίποτα. Ούτε σπάσιμο χρειάστηκαν οι αρβύλες, ούτε είχα πληγές και πόνους. ετσι εκανα και εγω. Ολη τη θητεια χωρις ουτε ενα προβλημα. Χωρις εξτρα πατους 1
Moderators Kercyn Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, stathis97 είπε Ο λόγος; Τις έχω καθαρίσει αρκετές φορές που δεν είχα όρεξη/χρόνο για βάψιμο Ξεραίνεται το δέρμα. Δε χάθηκε ο κόσμος να το κάνεις μια φορά αλλά αν το κάνεις συνέχεια θα σου σκάσουν. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από Kercyn
ageirini Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά και από εμένα. Είμαι ΣΤ ΕΣΣΟ στρατιώτης διαβιβασεων. Τη Δευτέρα θα μας στείλουν για ΣΠΕΝ σε άλλο στρατόπεδο. Έχω πατέρα με 85% αναπηρία και είμαι πολύτεκνος. Υπάρχει περίπτωση η Κατ εξαίρεση μετάθεση μου να γίνει κατά τη διάρκεια του ΣΠΕΝ ή θα πάει αναγκαστικά μετά; Αντιμετωπίζω οικογενειακό πρόβλημα σοβαρό και κάθε μέρα που περνάει μετράει. Γνωριζετε τίποτα; ευχαριστω πολύ! Κώστας Υ.Γ έχω κάνει την αίτηση χθες, ημέρα Παρασκευή. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από ageirini
andreas1gr Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 36 λεπτά πριν, ageirini είπε Καλησπέρα παιδιά και από εμένα. Είμαι ΣΤ ΕΣΣΟ στρατιώτης διαβιβασεων. Τη Δευτέρα θα μας στείλουν για ΣΠΕΝ σε άλλο στρατόπεδο. Έχω πατέρα με 85% αναπηρία και είμαι πολύτεκνος. Υπάρχει περίπτωση η Κατ εξαίρεση μετάθεση μου να γίνει κατά τη διάρκεια του ΣΠΕΝ ή θα πάει αναγκαστικά μετά; Αντιμετωπίζω οικογενειακό πρόβλημα σοβαρό και κάθε μέρα που περνάει μετράει. Γνωριζετε τίποτα; ευχαριστω πολύ! Κώστας Υ.Γ έχω κάνει την αίτηση χθες, ημέρα Παρασκευή. Έχεις τόσο σημαντικό θέμα που την αίτηση την έκανες μια εργάσιμη μέρα πριν σε πάνε για εκπαίδευση…;;;
Lazlow Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 για να βγάλω ακτινογραφία θώρακος στο 401 αρκεί να πάω απλά από κει με το χαρτί κατάταξης ή πρέπει να πάρω παραπεμπτικό από το φρουραρχείο πρώτα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις