Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 23/5/2021 στις 11:20 ΜΜ, another_greek είπε

Παιδιά όσοι μπήκαν με την ΕΣΣΟ του Μαίου τώρα τελικά κάνουν 12μήνο όσοι δεν είναι παραμεθωρίο; Επίσης εγώ έχω δηλώσει Λήμνο (για να μπω Ιούλιο) και είμαι με πτυχίο πληροφορικής. Παίζει να μπω στο σώμα έρευνας και πληροφορικής ή είναι ξεκάθαρο βυσματικό;

Δεν ξέρω πως είναι τώρα αλλα όταν ήμουν εγω ΕΠ στην Λήμνο δεν ήταν τόσο βυσματικό. Κανονικά υπηρεσίες κτλ. Παρόλα αυτά, και αν μας πήγαινε τρέχοντας, πέρασα καλά και όποιος ήταν Ταξιαρχία πέρασε καλα νομίζω. Αν θες πληροφοίες πες μου

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, sensai είπε

ξέρει κανείς αν οι άδειες παραμεθορίου χάνονται με τη μετάθεση στον τόπο κατοικία;

δεν χανονται αμεσως αλλα θα πρεπει να ειναι οι πρωτες που θα παρεις. Γενικα ειναι και σε τι διοικητη θα πεσεις. Πολλοι λενε ας τις επαιρνες οταν ησουν παραμεθοριο.

Δημοσ.
Στις 31/5/2021 στις 1:49 ΠΜ, ImperialismL7 είπε

Όπως αναφέρει και ο τίτλος, την προκειμένη στιγμή, είμαι προβληματισμένος για το ό,τι αφορά την λήψη αναβολής από τον στρατό, ώστε να δώσω ξανά πανελλήνιες. Ειδικότερα, έδωσα στις πανελλήνιες του 2020, ωστόσο δεν κατάφερα να σημειώσω έναν επαρκή αριθμό μορίων, ώστε να περάσω στις σχολές επιλογής μου -τις οποίες είχα συμπληρώσει στο μηχανογραφικό. Αποτελεσματικά, πήρα την απόφαση να ξανά δώσω του χρόνου. Από το προηγούμενο καλοκαίρι, όμως, ξεκίνησα να αντιμετωπίζω προβλήματα με τον αυχένα μου, τα οποία με το πέρασμα του καιρού, επιδεινώθηκαν. Μέχρι στιγμής, έχω διαγνωστεί με σοβαρού βαθμού σκολίωση, στην θέση μέσης σπονδυλικής στήλης. Ακόμη, στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα, έχω έρθει αντιμέτωπος με αγχώδεις διαταραχές/ή κρίσης πανικού, και σε έναν στοιχειώδες βαθμό, κατάθλιψη. Για τα οποία, έχω επισκεφτεί ψυχολόγο. Αναφέρω τα παραπάνω, διότι είχαν καθοριστικό ρόλο, στη συχνότητα, και ποσοστό διαβάσματος που έχω κάνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Όταν πλέον ξεκίνησε ξανά, η δημιουργία αιτήσεων για συμμετοχή στις πανελλήνιες του 2021, έκανα την συνειδητή επιλογή να μην συμμετάσχω. Διότι, θεωρούσα πως το ενδεχόμενο να περάσω σε μια από τις δύο σχολές επιλογής μου, δεδομένου του διαβάσματος που έκανα, να είναι ίσως και μικρότερο από την πρώτη φορά. Σε αυτό το σημείο, οφείλω να αναφέρω, πως είχα παντελώς ξεχάσει, και αγνοήσει τον στρατό. Θεωρούσα πως η όλη διαδικασία, του να πάρει κάποιος που θέλει να ξαναδώσει πανελλήνιες, αναβολή, υπερβολικά απλή. Παραταύτα, εχθές ενημέρωσαν τηλεφωνικός τον πατέρα μου, πως τον επόμενο μήνα, σύμφωνα βέβαια με αυτόν, θα πρέπει να παρουσιαστώ. Κατόπιν, συζητήσεως μαζί με του, συμπέρανα πως η λήψη αναβολής από τον στρατό, είναι ένα αρκετά πολυσύνθετο ζήτημα. Από αυτό το συμβάν, προέκυψε και η ανάγκη να απευθυνθώ σε εσάς, έτσι ώστε σε περίπτωση που σας είναι δυνατό, να με συμβουλέψετε για το τι μπορώ να κάνω. Εγώ με την σειρά μου, φυσικά, θα διαμορφώσω ανάλογα με τις συμβουλές σας, ένα πλάνο δράσεων για να μπορέσω να ανταπεξέλθω. Σας ευχαριστώ αρχικά πολύ, που πήρατε τον χρόνο να διαβάσετε το θέμα που δημιούργησα. Οποιαδήποτε είδους συμβουλής, είναι ευγενικά ευπρόσδεκτες, σας ευχαριστώ και πάλι πολύ εκ των προτέρων!

Πήγαινε κατευθείαν για αναβολή λόγω υγείας. Συζήτησε το άμεσα με τον ψυχολόγο σου, ώστε να σου δώσει και την διάγνωση για να την πας φρουραρχείο. Η αλήθεια είναι ότι είναι προτιμότερο ο ψυχίατρος, γτ αυτός μπορεί να σου γράψει και φάρμακα 

Ως δικαιολογία για αναβολή λόγω υγείας θα είναι συνδιαστικά και το πρόβλημα που έχεις με την πλάτη, αλλά και λόγω αυτού του προβλήματος + η όλη περίοδος που σου δημιουργήθηκαν γα όποια ψυχολογικά προβλήματα. 

Η Διαδικασία είναι ως εξής: πας με το χαρτί κατάταξης, διάγνωση και ταυτότητα μπρος πίσω φρουραρχείο. Εκεί σε εξετάζει ο γιατρός υπηρεσίας, υπογράφει το φρουραρχείο και τα στέλνεις μέσω κεπ. 

Μετά θα σου έρθει μαιλ να κλείσεις ραντεβού με το νοσοκομείο που θα σου πουν. 

Στο νοσοκομείο, θα πάρεις παραπεμπτικο από την επιτροπή για τα εξωτερικά ιατρεία, εκεί ΑΝ σε δει σοβαρά ο γιατρός, γτ κατά 90% θα σε ρωτήσει μπαμ μπαμ τα προβλήματα και πόσο χρόνο θες, και φεύγεις επιτροπή και τέλος. 

Αν σου δώσουν 2 χρόνια, ίδια διαδικασία άλλη 1 φορά και ι5 και τέλος. Μην σου φαίνονται πολλά, μεμονωμένα είναι 3 ξεχωριστές μέρες.

Προσωπικά αν είχα κάποιο πρόβλημα υγείας, δεν θα αφιέρωνα ούτε 5' στον στρατό. (ασχέτως αν το πάω για αναβολή έτσι και αλλιώς) 

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.Γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να αλλάξω απο πολεμικό ναυτικό σε στρατό ξηράς ;Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω ;Είναι εύκολη η αλλαγή σώματος ;Θέλω στρατό ξηράς για να είμαι πιο κοντά στο σπίτι μου.Σας ευχαριστώ!

Δημοσ.
23 ώρες πριν, gba είπε

Παιδιά καλησπέρα.Γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να αλλάξω απο πολεμικό ναυτικό σε στρατό ξηράς ;Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω ;Είναι εύκολη η αλλαγή σώματος ;Θέλω στρατό ξηράς για να είμαι πιο κοντά στο σπίτι μου.Σας ευχαριστώ!

Που μένεις και ελπίζεις πως αν αλλάξεις σε ΣΞ θα είσαι κοντά στο σπίτι σου.

Δημοσ.
Στις 1/6/2021 στις 6:34 ΜΜ, gba είπε

Δεν παιζει να αλλαξεις. Εκτος αν εχεις τον Μητσοτακη για βυσμα

Δημοσ.

Καλησπέρα, βγήκε η μετάθεση μου για 14 λόχο διαβιβάσεων στην Ρεντίνα (Ε.Δ.) και έχω κάποιες ερωτήσεις.

Περνάμε κανονικά ΤΠΕΝ όπως όλοι;

Τι διαφορά έχει το 14 ΛΔΒ από την Δ' ΜΚ αφού και τα δύο είναι στην Ρεντίνα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καμία διαφορά δεν έχει στην ουσία υπομοναδα είναι, περνάς ΤΠΕΝ , συμμετέχεις σε ασκήσεις σε όλα, ίσως είσαι πιο χαλαρά από υπηρεσίες.

Επεξ/σία από dionisis1925
  • Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Δεν παιζει να αλλαξεις. Εκτος αν εχεις τον Μητσοτακη για βυσμα

Εγω δηλαδη που αλλαξα και δεν ειχα τπτ? Γιατι γραφετε οτι σας κατεβει απο το κεφαλι?

Στις 1/6/2021 στις 6:34 ΜΜ, gba είπε

Πας στο ρουφ, υπαρχει αιτηση μεταταξης που εξηγεις τους λογους. Προφανως πριν παρουσιαστεις, Ιδανικα 2-3 μηνες νωριτερα γιατι παιρνει πανω απο 1 μηνα να σου ερθει χαρτι σπιτι. Εμενα σκεψου ηρθε γραπτως η απαντηση σπιτι μου ενω εκανα την θητεια μου στον ΣΞ. Βεβαια ειχα δει απο το stratologia με τον Σ.Α. μου οτι ειχα αλλαξει σωμα.

Συνηθως τις δινουν αυτες τις μεταταξεις διοτι τα αδειαζουν την δικη σου θεση για να την δωσουν σε καποιο βυσμα. Πιο πολυ εξυπηρετηση τους κανεις πιστευω.

Δημοσ.

@Cokoblokosκαλησπερα αδερφε!δηλαδη μετα την διακοπη αναβολης κανω αυτη την αιτηση ετσι?Που την κανω ?Σε αυτουσ τουσ λογους τι πρεπει να γραψω ?Γνωριζεισ?Οπότε αφου τις δινουν σχετικα ευκολα, παιζει να την παρω και εγω!

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, gba είπε

@Cokoblokosκαλησπερα αδερφε!δηλαδη μετα την διακοπη αναβολης κανω αυτη την αιτηση ετσι?Που την κανω ?Σε αυτουσ τουσ λογους τι πρεπει να γραψω ?Γνωριζεισ?Οπότε αφου τις δινουν σχετικα ευκολα, παιζει να την παρω και εγω!

Σου εγραψα ηδη πιο πανω, στο ΡΟΥΦ την κανεις. Καντες και τις 2 αιτησεις μαζι.

Ε τι να σου πω, γραψε καμια παπατζα για να μπορουν κι αυτοι να την περασουν χωρις να εκτεθουν.

Δημοσ.
On 01/06/2021 at 18:34, gba said:

Εκτός και αν έχεις τρόπο να εξασφαλίσεις 100% ότι θα είσαι όντως κοντά στο σπίτι σου αν πας ΣΞ, ίσως είναι προτιμότερο το ΠΝ (εδώ σφάζονται τα βύσματα για να μπουν).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...