Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Iris_89 είπε

Cast iron skillet

Σαν αντικολλητικο saute pan μου φαίνεται. Ποια η διαφορά;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, mary είπε

Σαν αντικολλητικο saute pan μου φαίνεται. Ποια η διαφορά;

Οτι δεν ειναι αντικολλητικο και θελει αγαπη και προδερμ για να μην σκουριαζει😂Βεβαια κραταει καλυτερη ζεστη απο τα αντικολλητικα και τα ανοξειδωτα και κανει καλυτερη κρουστα. Και μπαινει και φουρνο μετα το σωταρισμα για εσωτερικο ψησιμο. Και κραταει και για παντα. Εχει και καλα και κακα

  • Thanks 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Ablaoublas_542 είπε

Οτι δεν ειναι αντικολλητικο και θελει αγαπη και προδερμ για να μην σκουριαζει😂Βεβαια κραταει καλυτερη ζεστη απο τα αντικολλητικα και τα ανοξειδωτα και κανει καλυτερη κρουστα. Και μπαινει και φουρνο μετα το σωταρισμα για εσωτερικο ψησιμο. Και κραταει και για παντα. Εχει και καλα και κακα

Απλα θελει σχετικα τακτικο "seasoning", ή οποτε το χρησιμοποιεις για να ειναι non stick. Κ λιγη προσοχη στο πλυσιμο

  • Thanks 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θα ηθελα κάποιος που να ειναι γνώστης να μου δωσει μια συνταγη για το πώς θα φτιάξω αυτην την κρέμα που εχει πάνω το προφιτερόλ αλλά με σοκολάτα γάλακτος.

Οχι αυτο που εχει μέσα το ''σου'' της 2 κρέμες που ειναι απο πάνω ασπρη και μάυρη!(η μαυρη με γευση σοκολάτα γάλακτος)

 

  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βάλλομαι πανταχόθεν!!! Θα τα βάλω σε spoiler....

 

Spoiler
  • το κίτρινο είναι τόφου μαριναρισμένο με ταντούρι
  • η "πατάτες" είναι ρέβα ή γογγύλι με καπνιστή πάπρικα 

Αλλά αυτό που δοκίμασα και φυσικά δεν πολύ φαίνεται στην εικόνα γιατί το έφαγα καθώς το έφτιαχνα είναι τηγανητός μαϊντανός (λάδι, μαϊντανός, πάστα σκόρδου, όλα στο τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανός)

 

Επεξ/σία από drikoudis
Δημοσ.

@Speculoos

Αντιγράφω από το ξεχασμένο site:
http://forum.kakapaidia.gr/showthread.php?t=4052

http://forum.kakapaidia.gr/showthread.php?t=4051

Κιμάς για μπιφτέκια, ρολό, κεφτέδες

Υλικά

Κιμάς λάπα (Αν δεν έχει και λίγο λίπος, δεν λέει)
Κρεμμύδια ξερά
Σκόρδο
Μαϊντανός
Δυόσμος
Αβγά
Ψωμί ξερό ή ψωμί για τοστ
Πιπεριά πράσινη
Καρότο.
Λάδι

Ποσότητες

Για 3 κιλά κιμά έβαλα κατ' εκτίμηση:
1 κιλό ψωμί για τοστ
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
5 σκελίδες σκόρδο
6 αυγά
1 πιπεριά
4 καρότα
1 χούφτα μαϊντανό
1 χούφτα δυόσμο
1 κούπα λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Στο multi λιώνουμε, καρότο, πιπεριά, κρεμμύδι, σκόρδο μαϊντανό και δυόσμο.
Φυσικά εάν δεν μας χωράει το κάνουμε σε δόσεις όπως το έκανα εγώ.
Βάζουμε τον κιμά σε μία μικρή λεκάνη και περιχύνουμε με το λιωμένο υλικό.
Ρίχνουμε τα αυγά. (Προσοχή στα αυγά. Τα αδειάζουμε ένα ένα, μην έχει χαλάσει κάποιο και κάνει το μείγμα π0υ+@ν@)
Παίρνουμε το ξερό ψωμί ή το ψωμί για τοστ και το βάζουμε σε κομματάκια στο multi και το αλέθουμε.
Δεν μουσκεύουμε το ψωμί ΠΟΤΕ !
Αφού τελειώσουμε ξεκινάμε το ζύμωμα.

Δεν παίρνουμε τηλέφωνο τον Σταλόνε, ρίχνουμε το λάδι και η ζύμη αυτόματα μαλακώνει.
Ζυμώνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και μετά από 3-4 ώρες το βγάζουμε και ζυμώνουμε ξανά.
Αφήνουμε για ακόμα 3-4 ώρες στο ψυγείο.

Tips

  • Τα μπιφτέκια τα πλάθουμε πριν τα βάλουμε στο ταψί. Όχι νωρίτερα.
  • Αν δεν θέλουμε τα μπιφτέκια να κολλάνε στη σχάρα, βάζουμε στη σχάρα ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και τα βάζουμε ίσα να πάρουν λίγο χρώμα και από τις 2 πλευρές. Στη συνέχεια τα ψήνουμε στα κάρβουνα.
  • Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή τότε μπορούμε να προσθέσουμε νερό ή ακόμα καλύτερα ζωμό από μοσχάρι που μας έχει περισσέψει από προηγούμενη φορά και το είχαμε στην κατάψυξη. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε μαλακίες του εμπορίου.

----------------------------------

Ρολό κιμά με πατάτες και κεφαλοτύρι


Υλικά

Κιμάς (Από προηγούμενη συνταγή)
Κεφαλοτύρι
Πατάτες
Σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό
Λάδι

Εκτέλεση

Κόβουμε τι πατάτες σε μεγάλα κομμάτια αν πρόκειται για φούρνο με ξύλο, μικρά κομμάτια αν πρόκειται για κλασικό φούρνο.
Τις ρίχνουμε στο ταψί, ρίχνουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, ελάχιστο νερό και ανακατεύουμε.

Κάνουμε ένα κενό ανάμεσα και ρίχνουμε το κιμά σε ρολό.
Ανοίγουμε με τα χέρια μας το ρολό και κάνουμε ένα αυλάκι. (Δεν θέλω πονηρές σκέψεις με τον κιμά)
Βάζουμε το αγαπημένο μας κεφαλοτύρι και σκεπάζουμε.

Βρέχουμε το πάνω μέρος του κιμά με λίγο λάδι και το βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε για τουλάχιστον 1 1/2 ώρες σε 220c σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και 15 λεπτά πριν γίνει το βγάζουμε για να πάρει χρώμα.

Αν θέλουμε 5' πριν το βγάλουμε προσθέτουμε λεμόνι ή λεμόνι με μουστάρδα για πιο πικάντικη γεύση.


 

  • Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα αγόρια και κορίτσια. Λεμόνια χωρίς το κίτρινο απ' έξω, σε τι χρησιμεύουν; Με φόρτωσε η μάνα μου πριν καιρό που ήρθε να μ' επισκεφτεί με κάνα κιλό λεμόνια. Εγώ λεμόνι δε βάζω ούτε στη μπριζόλα. Οπότε κάθονταν στο ψυγείο πόσο καιρό, μέχρι που σήμερα μου τη βίδωσε και κατέληξαν λιμοντσέλο. :D

Τα "υπόλοιπα" - τα περισσέματα δηλαδή, τι μπορώ να τα κάνω; Είναι λεπτόφλουδα , οπότε δε βγάζουν εύκολα γλυκό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Haldol είπε

Καλησπέρα αγόρια και κορίτσια. Λεμόνια χωρίς το κίτρινο απ' έξω, σε τι χρησιμεύουν; Με φόρτωσε η μάνα μου πριν καιρό που ήρθε να μ' επισκεφτεί με κάνα κιλό λεμόνια. Εγώ λεμόνι δε βάζω ούτε στη μπριζόλα. Οπότε κάθονταν στο ψυγείο πόσο καιρό, μέχρι που σήμερα μου τη βίδωσε και κατέληξαν λιμοντσέλο. :D

Τα "υπόλοιπα" - τα περισσέματα δηλαδή, τι μπορώ να τα κάνω; Είναι λεπτόφλουδα , οπότε δε βγάζουν εύκολα γλυκό.

Τα στίβεις, τα βάζεις σε σακούλες για παγάκια και τα χρησιμοποιείς όπου χρειάζεσαι λεμόνι ή για να κάνεις λεμονάδα!

Υποθέτω ότι σου περίσσεψαν λεμόνια και δεν ρωτάς για τις λεμονόφλουδες!

Επεξ/σία από SB_1957
  • Like 1
Δημοσ.

Θελω να φτιαξω Cheesecake oreo

Συνταγες βρισκω στο ιντερνετ αλλα ελεγα μηπως υπαρχει καποια που να ειναι ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ

Δημοσ.

καλησπερα παιδες,λοιπον εκανα μια απλη συνταγη για homemade πιτες και μου βγηκαν καλες

πειτε μερικες απλες αλλα ταιριαστες ιδεες για τυπου σαντουιτς

μεχρι τωρα εκανα

1)ντοματα φετα ελια γιαουρτι ριγανη,πολυ καλο(κλασσικος συνδυασμος στο πρεμιερ παραδοσιακο των γκ)

2)αγγουρι ελια τζατζικι(επισης απλο και ταίριαζε)

 κατι αλλο??απλα πραγματα οχι μαστερσεφ μισο χυτρες λαιμ και τετοια

 

 

 

\\

υγ

κατι που να συνδυαζετε με καλαμποκι??

 

  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν σήμερα έφτιαξα έναν πουρέ με πατάτα, αβοκάντο και τυρί. Είχε μέσα 8 πατάτες 2 αβοκάντο και 130 γραμμάρια τρυμμένο τυρί. Τα ρίξα μέσα ψιλοκομμένα εκτός από το τυρί μαζί με το νερό, λάδι, αλάτι και αφού έβρασε το νερό, το ρίξα σε πιο χαμηλή φωτιά και τα κράτησα μέσα 4 ώρες. Τώρα μπορεί να ακουστεί χαζό αυτό που θα πω γιατί είμαι εντελώς άσχετος αλλά νόμιζα ότι θα απορροφηθεί το νερό όπως γίνεται με τη  κότα για αυτό τα κράτησα τόσο πολύ. Όταν κατάλαβα ότι δε παίζει έκλεισα τον φούρνο. Προς το τέλος έριξα και το τυρι μέσα και το κράτησα για 2-3 λεπτά έως να λιώσει. Μετά έχισα το νερό και κράτησα πολύ λίγο μέσα για να βγει πιο μαλακός ο πουρές. Τα άλεσα όλα μαζί με το λίγο νερό που κράτησα.

Είμαι λίγο παρανοικός με αυτά τα θέματα αλλά το αβοκάντο δίχνει να χει πάρει κάπως ένα πιο καφέ χρώμα και να είναι ψιλολιωμένο. Γενικά παίζει να χει χαλάσει που το κράτησα τόσο πολλές ώρες? Πιστέυεται έχω κάνει κάτι λάθος?

Επεξ/σία από aizensama24

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...