alimentas Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Η πιο νοστιμη κ ευκολη ζυμη που εχω δοκιμασει Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από alimentas
Super Moderators billdanos Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Ψιτ! Το τοπικ εδώ δεν είναι για να ποσταρετε απλά φωτογραφίες απο φαγητά (έχουμε άλλα τοπικς για αυτό) αλλά συνταγές, συμβουλές, απορίες κλπ. 56 minutes ago, skiabox said: Η πιο εύκολη συνταγή βάσης για πίτσα που έχετε δει ποιά είναι; Αλεύρι, νερό, μαγιά, αλάτι και ελάχιστο λάδι. Και την αφήνω περίπου μια ωρα να φουσκώσει. Πλέον τη φτιάχνω με το ματι χωρίς να ζυγίζω τα υλικά. Την ανοίγω με πλαστη ώστε να γίνει πάρα πολύ λεπτή και να ψηθεί στην πέτρα μέσα σε 3-4 λεπτά! 1
SB_1957 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 59 λεπτά πριν, skiabox είπε Η πιο εύκολη συνταγή βάσης για πίτσα που έχετε δει ποιά είναι; Η συνταγή που κάνουμε εμείς σχεδόν 10 χρόνια είναι: 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 200 γρ. καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι, 1φακελάκι ξηρή μαγιά, 700 γρ. νερό, 15 γρ. αλάτι, 10 γρ. ζάχαρη ή μέλι και ζύμωμα στην κουζινομηχανή 7-8 λεπτά. Μας δίνει 5 βάσεις πίτσας! Αν ξεμείνουμε από καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι και με σκέτο αλεύρι πάλι τέλεια είναι! 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 3 minutes ago, SB_1957 said: Η συνταγή που κάνουμε εμείς σχεδόν 10 χρόνια είναι: 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 200 γρ. καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι, 1φακελάκι ξηρή μαγιά, 700 γρ. νερό, 15 γρ. αλάτι, 10 γρ. ζάχαρη ή μέλι και ζύμωμα στην κουζινομηχανή 7-8 λεπτά. Μας δίνει 5 βάσεις πίτσας! Αν ξεμείνουμε από καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι και με σκέτο αλεύρι πάλι τέλεια είναι! Με ένα κιλό αλεύρι και στο παχος που θέλω εγώ τη βάση, μπορεί και να έφτιαχνα καμια δεκαριά... 😁 Αντί για μέλι ή ζάχαρη, πετυχαίνεις επίσης καλο αποτέλεσμα αν βάλεις γλυκόζη (ένα κουταλακι που το διαλύεις σε λίγο ζεστο νερό. 2
The_Judas Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) και εγώ την συνταγή που έδωσε ο billdanos χρησιμοποιώ. Απλή και αποτελεσματική. 480γρ αλεύρι 300 χλυαρό νερό, μαγιά, μια κουταλιά γλυκού αλάτι, μια κουταλιά σούπας λάδι και λίγο θυμάρι. Είναι πολύ εύκολη με ένα κουτάλι την ανακατεύω και μετά την πλάθω στο χέρι. Αφήνεις εννοείται τη ζύμη μετά καλυμμένη με ένα σελοφάν για να φουσκώσει. 1 ώρα τουλάχιστον αλλά καλύτερα παραπάνω. Με αυτές τις αναλογίες γεμίζω ολόκληρο το τετράγωνο ταψί του φούρνου από άκρη σε άκρη, απλώνοντας την σχετικά λεπτή. Φαντάζομαι ότι όλοι οι οικιακοί φούρνοι καλύπτονται με αυτές τις αναλογίες. Επίσης καλό είναι να απλώνεις πάνω στο ταψί καλαμποκάλευρο. Δίνει μετά μια ωραία τραγανή γεύση στο κάτω μέρος. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από The_Judas 3
Super Moderators billdanos Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 2 minutes ago, The_Judas said: και εγώ την συνταγή που έδωσε ο billdanos χρησιμοποιώ. Απλή και αποτελεσματική. 480γρ αλεύρι 300 χλυαρό νερό, μαγιά, μια κουταλιά γλυκού αλάτι, μια κουταλιά σούπας λάδι και λίγο θυμάρι. Με αυτές τις αναλογίες γεμίζω ολόκληρο το τετράγωνο ταψί του φούρνου από άκρη σε άκρη, απλώνοντας την σχετικά λεπτή. Φαντάζομαι ότι όλοι οι οικιακοί φούρνοι καλύπτονται με αυτές τις αναλογίες. Επίσης καλό είναι να απλώνεις πάνω στο ταψί καλαμποκάλευρο. Δίνει μετά μια ωραία τραγανή γεύση στο κάτω μέρος. Ναι το καλαμποκάλευρο κάνει την πίτσα να γλιστράει πιο εύκολα απο τον ξύλινο δίσκο πάνω στην πέτρα. Ενώ με το απλο αλεύρι από κάτω πρέπει να είσαι πιο γρήγορος για να μην κολλήσει απο την υγρασία.
The_Judas Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Κάπως έτσι βγαίνει η πίτσα, Την παραέψησα ελαφρώς γιατί ξεχάστηκα σχολιάζοντας στο ινσομνια Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από The_Judas 3 1
SB_1957 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 22 λεπτά πριν, billdanos είπε Με ένα κιλό αλεύρι και στο παχος που θέλω εγώ τη βάση, μπορεί και να έφτιαχνα καμια δεκαριά... 😁 Αντί για μέλι ή ζάχαρη, πετυχαίνεις επίσης καλο αποτέλεσμα αν βάλεις γλυκόζη (ένα κουταλακι που το διαλύεις σε λίγο ζεστο νερό. Πόσες θα βγουν εξαρτάται και από τη διάμετρο! Δεν μιλάω για ατομική πίτσα αλλά για πίτσα που πιάνει όλο το ταψί του φούρνου! Όταν είμαστε πολλά άτομα και θέλει ο καθένας να κάνει τη δική του συνταγή τότε ναι, βγαίνουν 10-12! Και το πετιμέζι είναι καλό και τις δίνει και ένα άλλο άρωμα ή το σιρόπι σφένδαμου! 27 λεπτά πριν, The_Judas είπε Επίσης καλό είναι να απλώνεις πάνω στο ταψί καλαμποκάλευρο. Δίνει μετά μια ωραία τραγανή γεύση στο κάτω μέρος. Ακριβώς αυτό και αν έχουμε ξεμείνει καλό είναι και το ψιλό σιμιγδάλι ή το νισεστέ/κορν φλάουρ!
kariolikos Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 4 ώρες πριν, evabb είπε δεν θελω να σε πικρανω αλλα πολλες φορες στα ζαχαροπλαστεια βαζουν αρωμα βουτυρου και μαργαρινη γιατι ειναι πιο φθηνη. Παρε ενα lurpak και θα εισαι οκ. Ειναι μια χαρα βουτυρο. Δεν υπαρχουν επαγγελματικα βουτυρα που να διαφερουν στην ποιοτητα. Πιο πολυ εινα θεμα ποσοτητας. ναι μη με πικράνεις αλλα δεν με νοιάζει τι βάζουν στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία -αλλο ρώτησα και ήμουν σαφής ευχαριστω που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις απλα αν δεν ξέρουμε καμμια φορά καλύτερα να μην απαντάμε καθολου 4 ώρες πριν, giwfys είπε Ακριβως. Επαγγελματικα βουτυρα ?? χαχαχα Ποιος πιστευεις οτι βαζει βουτηρο αγελαδος? ουτε το 1%. Ολοι σαπιες μαργαρινες οτι πιο φθηνο υπαρχει Βουτηρο γαλακτος απο σουπερ μαρκετ ειναι οτι πιο καλο μπορεις να βρεις ναι επαγγελματικά βούτυρα αχαχαχ αχαχαχα αχαχα σ εκανα και γέλασες ε; τι με μελει εμενα τι μου λες για τις μαργαρίνες ωχ παναγία μου
alimentas Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Σου απαντησε ,δεν υπαρχει επαγγελματικο βουτυρο.Δουλευω σε μαγαζι που για τις ζυμες μας χρησιμοποιουμε ενα απ τα καλυτερα βουτυρα της αγορας.Τ οτι η εταιρια που το συσκευαζει μπορει να στο διαμορφωσει αναλογα με το τι χρειαζεσαι (πλακα πχ αμα θες να φτιαξεις σφολιατα ή σε μπαρες του μισου ή ενος κιλου κτλ) δεν το κανει επαγγελματικο.Το lurpak ειναι απ τα πιο γευστικα κ καλα βουτυρα που μπορεις να βρεις στην λιανικη αγορα. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από alimentas 2
agamoi-thytai Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Στις 30/4/2020 στις 7:26 ΠΜ, gsisr είπε Τα πάντα όλα homemade! Γύρος Πίτσα Burger Ψωμί ολικής Αρνί κλέφτικο Σπαγγέτι κεφτεδάκια Κερκυραϊκή παστιτσάδα με κόκκορα Εκείνα τα κεφτεδάκια με τελείωσαν.
narta Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 38 λεπτά πριν, alimentas είπε ο lurpak ειναι απ τα πιο γευστικα κ καλα βουτυρα που μπορεις να βρεις στην λιανικη αγορα. Επισης President και Kerrygold 1
evabb Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, kariolikos είπε ναι μη με πικράνεις αλλα δεν με νοιάζει τι βάζουν στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία -αλλο ρώτησα και ήμουν σαφής ευχαριστω που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις απλα αν δεν ξέρουμε καμμια φορά καλύτερα να μην απαντάμε καθολου ναι επαγγελματικά βούτυρα αχαχαχ αχαχαχα αχαχα σ εκανα και γέλασες ε; τι με μελει εμενα τι μου λες για τις μαργαρίνες ωχ παναγία μου Καλά ότι πεις. Μάθε να μαγειρεύεις πρώτα και μετά ψαξου για "επαγγελματικά" βούτυρα. 🤣
kariolikos Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, evabb είπε Καλά ότι πεις. Μάθε να μαγειρεύεις πρώτα και μετά ψαξου για "επαγγελματικά" βούτυρα. 🤣 3 ώρες πριν, alimentas είπε Σου απαντησε ,δεν υπαρχει επαγγελματικο βουτυρο.Δουλευω σε μαγαζι που για τις ζυμες μας χρησιμοποιουμε ενα απ τα καλυτερα βουτυρα της αγορας.Τ οτι η εταιρια που το συσκευαζει μπορει να στο διαμορφωσει αναλογα με το τι χρειαζεσαι (πλακα πχ αμα θες να φτιαξεις σφολιατα ή σε μπαρες του μισου ή ενος κιλου κτλ) δεν το κανει επαγγελματικο.Το lurpak ειναι απ τα πιο γευστικα κ καλα βουτυρα που μπορεις να βρεις στην λιανικη αγορα. και αυτο τι ειναι αγαπητέ ;συμβατικό βουτυρο; https://www.koronisa.gr/el/zaxaroplastikh/boytyra-kremes-galaktos-gala/boytyra/boytyra-gia-kroyasan-milfeig 1 ώρα πριν, evabb είπε Καλά ότι πεις. Μάθε να μαγειρεύεις πρώτα και μετά ψαξου για "επαγγελματικά" βούτυρα. 🤣 να μαγειρεύω ; 🤯 2 ώρες πριν, narta είπε Επισης President και Kerrygold president ειναι λιγο σκληρό για τη χρήση που το θελω.Αυτο χρησιμοποιούσα τοσο καιρό αλλα τελευταια χρησιμοποιώ parmareggio
alimentas Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Το οτι εμεις σαν χωρα δεν εχουμε ευρεως στα σουπερ μαρκετ βουτυρο με 84%+ λιπαρα επειδη δεν εχει η κουζινα μας κατι που να το χρειαζεσαι κ μπορεις να κανεις το 99,9% των συνταγων με τα υπολοιπα δεν λεει κατι.Το βουτυρο κατηγοριοποιειται αναλογα με το ποσο της εκατο λιπαρα εχει κ ποση υγρασια. Οριστε 82αρι https://www.bazaar-online.gr/galaktomika/voutyro-margarini/voutyro/president-500g-voutyro-rolo-82-lipara_132592 Οριστε και 84αρι https://www.interfood.com.gr/el/component/eshop/catalog/item/tiria/87-kremodi-tiria-kai-boitiro/112-boitiro-.html https://www.interfood.com.gr/el/component/eshop/catalog/item/tiria/87-kremodi-tiria-kai-boitiro/111-boitiro.html 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα