Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ειναι παραξενο, πολλες πιτες γινονται με πλυγουρι ή με ρυζι πανω κατω μαγειρεμενα οπως και στα γεμιστα.

Δημοσ.
Στις 31/3/2022 στις 3:36 ΜΜ, Shadows είπε

Δεν ειναι παραξενο, πολλες πιτες γινονται με πλυγουρι ή με ρυζι πανω κατω μαγειρεμενα οπως και στα γεμιστα.

Το  πλιγουρι η το ρυζι το βαζουν καποιοι σε μικρες ποσοτητες για να απορροφησουν τα υγρα απο τη  πιτα  και να μην πανιασει το φυλλο οχι ως βασικη γεμιση.

Δημοσ.

Χαζευοντας κατι συνταγες του Ακη πετυχα μια συνταγη για πουρε που εχει και μου εκανε εντυπωση που λεει οτι στον πουρε δεν βαζουμε ποτε γαλα η κρεμα γαλακτος και ηθελα την αποψη σας, μιας και τοσα χρονια εγω βαζω παντα γαλα. Εκανα και ενα τσεκαρισμα και σε αλλους γνωστους σεφ αλλα ολοι εβαζαν η γαλα η κρεμα γαλακτος η και τα δυο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Menelaos83 είπε

Χαζευοντας κατι συνταγες του Ακη πετυχα μια συνταγη για πουρε που εχει και μου εκανε εντυπωση που λεει οτι στον πουρε δεν βαζουμε ποτε γαλα η κρεμα γαλακτος και ηθελα την αποψη σας, μιας και τοσα χρονια εγω βαζω παντα γαλα. Εκανα και ενα τσεκαρισμα και σε αλλους γνωστους σεφ αλλα ολοι εβαζαν η γαλα η κρεμα γαλακτος η και τα δυο.

Έχω έναν ...απαράβατο κανόνα. Όποτε ψάχνω συνταγές στο ίντερνετ ποτέ δεν ακολουθώ τις συνταγές του Άκη. 

  • Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά έχω κάνει πολλές συνταγές του Πετρετζίκη και οι περισσότερες πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό. Μέχρι και μια περίεργη συνταγή για τσουρέκια με μέλι αντί για ζάχαρη που είχα κάνει πριν από χρόνια και νόμιζα ότι θα τα πετάξω, τελικά ήταν εξαιρετικά!!!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Menelaos83 είπε

Χαζευοντας κατι συνταγες του Ακη πετυχα μια συνταγη για πουρε που εχει και μου εκανε εντυπωση που λεει οτι στον πουρε δεν βαζουμε ποτε γαλα η κρεμα γαλακτος και ηθελα την αποψη σας, μιας και τοσα χρονια εγω βαζω παντα γαλα. Εκανα και ενα τσεκαρισμα και σε αλλους γνωστους σεφ αλλα ολοι εβαζαν η γαλα η κρεμα γαλακτος η και τα δυο.

Εντάξει, κατά καιρούς εμφανίζονται και οι "σούπερ-ντούπερ" σεφ που γνωρίζουν την "απόλυτη" συνταγή!!!

Όσο για την συγκεκριμένη, να καίει ο φούρνος 1,5 ώρα για να ψήσω τις πατάτες, όταν μπορώ να τις βράσω 15 λεπτά και να έχω τον πουρέ έτοιμο σε 20 λεπτά, τι να πρωτοπεί κανείς? 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, gsisr είπε

τις πιο τεχνικές συνταγές τις βρήκα στον λουκάκο πάντως και στο caruso

Οντως ειναι πολυ καλος θα συμφωνησω.

 

32 λεπτά πριν, katergaris79 είπε

Προσωπικά έχω κάνει πολλές συνταγές του Πετρετζίκη και οι περισσότερες πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό. Μέχρι και μια περίεργη συνταγή για τσουρέκια με μέλι αντί για ζάχαρη που είχα κάνει πριν από χρόνια και νόμιζα ότι θα τα πετάξω, τελικά ήταν εξαιρετικά!!!

Κοιτα εχει καλες συνταγες, απλα εχω την εξης ενσταση βαζει πολλα υλικα σε καποιες απο αυτες και σε μερικες εχει παραπανω γραμμαρια απο οτι χρειαζεται, πχ σε κατι γλυκα βαζει υπερβολικη ζαχαρη η σιροπι , οποτε καθε φορα εγω τις τροποποιω αναλογα τα γουστα μου.

3 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Εντάξει, κατά καιρούς εμφανίζονται και οι "σούπερ-ντούπερ" σεφ που γνωρίζουν την "απόλυτη" συνταγή!!!

Όσο για την συγκεκριμένη, να καίει ο φούρνος 1,5 ώρα για να ψήσω τις πατάτες, όταν μπορώ να τις βράσω 15 λεπτά και να έχω τον πουρέ έτοιμο σε 20 λεπτά, τι να πρωτοπεί κανείς? 

Προφανως και οχι για την συγκεκριμενη δεν χρειαζεται φουρνος, θα συμφωνησω.

2 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Έχω έναν ...απαράβατο κανόνα. Όποτε ψάχνω συνταγές στο ίντερνετ ποτέ δεν ακολουθώ τις συνταγές του Άκη. 

Λιγο υπερβολικος νομιζω.

Δημοσ.
20 minutes ago, Menelaos83 said:

Λιγο υπερβολικος νομιζω.

Δεν τον παρακολουθούσα ιδιαίτερα έτσι κι αλλιώς (προτιμώ τον Λουκάκο) αλλά μετά την ομελέτα χωρίς αβγά και το vegan "κοκορέτσι" έχει φάει μαύρο από μένα.

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Menelaos83 είπε

Οντως ειναι πολυ καλος θα συμφωνησω.

 

 

Λιγο υπερβολικος νομιζω.

Κυριολεκτω, λάθος αναλογίες, λάθος οδηγίες, πολυπλοκότητα χωρίς λόγο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, l337 είπε

Δεν τον παρακολουθούσα ιδιαίτερα έτσι κι αλλιώς (προτιμώ τον Λουκάκο) αλλά μετά την ομελέτα χωρίς αβγά και το vegan "κοκορέτσι" έχει φάει μαύρο από μένα.

Κοιτα οφειλει να τα φτιαξει για το συγκεκριμενο κοινο που τον παρακολουθει.

Ουτε μενα μου καθονται καλα αυτα αλλα αν βρω καποια συνταγη που αξιζει(οχι τετοιου τυπου βεβαια) την δοκιμαζω.

  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Υπάρχουν έτοιμες φακές από το ΣΜ πχ τύπου Μπαρμπαστάθης?

Να πάρω δηλαδή μια κατεψυγμένη συσκευασία και με ένα ζέσταμα ή έστω με ένα πολύ basic μαγείρεμα να γίνει κανονική μερίδα φαγητό (χωρίς κανένα έξτρα υλικό).

Λίγο που κοίταξα google δεν βρήκα κάτι

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Υπάρχουν έτοιμες φακές από το ΣΜ πχ τύπου Μπαρμπαστάθης?

Να πάρω δηλαδή μια κατεψυγμένη συσκευασία και με ένα ζέσταμα ή έστω με ένα πολύ basic μαγείρεμα να γίνει κανονική μερίδα φαγητό (χωρίς κανένα έξτρα υλικό).

Λίγο που κοίταξα google δεν βρήκα κάτι

https://www.sklavenitis.gr/etoima-geymata/geymata-osprion-lachanikon/

  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Μαγειρικη λεει οποτε ρωταω εδω. Νεα εστια επαγωγικη. Πρεπει να παρω διαφορα σκευη. Τι μαρκες να κοιταξω. Καμια προταση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...