Προς το περιεχόμενο

Εργασία σεζόν για πρώτη φορά σέρβις σε ξενοδοχείο


w95chris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας βοηθήσω εγώ τον φίλο που έχω εργαστεί σε κάποια από τα καλύτερα μαγαζιά-ξενοδοχεια σε Ελλάδα και εξωτερικό τα τελευταία 5 χρόνια. 

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Καταρχάς, αυτό που σου είπε ο Αρχισερβιτορος-Μετρ είναι η μεγαλύτερη ΜΠΟΥΡΔΑ που υπάρχει στον κόσμο και στο επάγγελμα. Μιλάμε με έπιασε η κοιλιά μου από τα γέλια μόλις το διάβασα. Γιατί; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΚΓΡΙΝΕΣΑΙ με τον Μετρ. Μισθολογικά ένας μετρ σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ξενοδοχείο, πληρώνεται μίνιμουμ 1.400 ΚΑΘΑΡΑ και φθάνει μέχρι 2.500-3.000 + τιπς. 

Εκτός από ότι σου είπε ψέμματα ότι δεν παίρνει ρεπό (προφανώς και παίρνει τουλάχιστον 1 την εβδομάδα η αν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα πολλά σπαστά ρεπό πχ δεν θα έρθει μεσημεριανό η πρωινό αναλόγως βάρδια εστιατόριο κλπ για κάποιες μέρες της εβδομαδας), είναι για γέλια που προσπαθεί να σε τρομάξει (γιατί αυτό θέλει) και να σε υποδουλώσει χωρίς να έχεις ήδη πάει. Σαν να σου λέει ο εφοπλιστής με τα ΤΟΣΑ εκατομμύρια ότι έχει οικονομικά πρόβλημα και βάλε πλάτη φιλαράκι. Εσένα στα παλιά σου τα γνωστά αν ο Μετρ παίρνει η δεν παίρνει ρεπό. Και να μην παίρνει παίρνει τα υπερδιπλάσια από εσένα. Εσύ αν τα έπαιρνες θα γκρινιαζες; Προφανώς και ΟΧΙ.   

Πάμε τώρα στην δουλειά. Λοιπόν στα all-inclusive πεφτε πολυ.... ισι. Πρωτα απο ολα ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ service, food pairing, τεχνοτροπιες σερβιρισματος, πως να μιλας στον πελατη, πως να κανεις upselling, κλπ, ωστε και εσυ καποια στιγμη να εξελιχθεις στον κλαδο και να δεις πραγματικα χρηματα. Το μονο που ΙΣΩΣ μαθεις ειναι ΠΑΡΑΜΑΝΑ (μεγαλος δισκος) που ειναι καλο απο την μια γιατι θα μπορεις να βρεις δουλεια μεχρι τα 70 σου σαν κουβαλητης σε ταβερνες, ξενοδοχεια κλπ μονο με την γνωση του να κουβαλας. Αυτα τα ξενοδοχεια ειναι ΧΕΙΡΙΣΤΑ, ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ. Τους πετας το φαγητο η αν ειναι μπουφες καμια κοκα στο κεφαλι οπως κρατας τον δισκο και σου λενε οι πελατες και ευχαριστω που τους την εφερες μεχρι το τραπεζι και ας επεσε πανω τους και τους ελουσε. Εκει θα δεις τα παντα. Θα δεις ΠΡΩΙΝΟ με 800 ατομα ουρα να πλακωνονται ο ενας με τον αλλο για την ζαμπον στον μπουφε και το μαχαιρι στο ψωμι. Αν πας παραλια θα φας 40+ θερμοκρασια σαν το τελατινι για 2,000+ ατομα που θα σε βριζουν κιολας στην παραλια. Με λιγα λογια θα σου φυγει ο πωπως απο το διημερο. + Οτι θα σε ανεβαζουν και κατεβαζουν ΝΕΑΡΕ, βοηθε, ΜΙΚΡΕ, φερε μου αυτο, ΓΙΑΤΙ δεν με ρωτησες πριν κανεις κατι, κλπ. 

ΔΙΑΜΟΝΗ

Εκεί θα γελάσεις γιατί θα μείνεις σε κάνα container με τους μπαγκλαντες οι οποιοι μια χαρα ειναι αλλα οταν ξυπνανε 4 το πρωι για προσευχη θα ξυπνας παρεα μαζι τους. Αν μενεις δωματιο προετοιμασου να μεινεις με 3-4-5 μαζι. 

ΦΑΓΗΤΟ

Εδώ μπορεί και να φας καλά αναλόγως που δουλεύεις. Αν σας αφήνουν από μπουφέ, κομπλέ, κάτι θα φας. Αν είναι μόνο προσωπικού. Τετάρτη Παρασκευή φακές, φασόλια και αποξηραμένα ψωμιά. Καμία μέρα μακάρονια, Σάββατο Γκοτζίλα κρέας, ληγμένα μοσχάρια που δεν θέλουν να τα πετάξουν κλπ. 

ΩΡΑΙΟ

Δέν έχω ΠΟΤΕ μου δουλέψει σπαστό. Όμως επειδή ξέρω πως είναι, είναι ΤΡΑΓΙΚΟ. Όλη μέρα άποικο θα είσαι. Θα καθαρίζεις, θα σε φωνάζουν, θα λες σας ευχαριστώ. Και αν αντιδράσεις θα σε κοιτάνε με πολύ αποκρουστικό τροπο μέχρι να παραιτηθείς για να μην σε αποζημιώσουν. Υπολόγισε και ΓΑΜΟΥΣ να εισαι άποικο. Τι σημαίνει αυτό; Πρωι: 7-11, Μεσημέρι-βραδυ: 5-6-22 και ΚΑΠΑΚΙ στον γάμο 23-4. Και μετά θα σου πουν άντε παιδιά κάντε καμία βουτιά στην θάλασσα και ελάτε 8-8.30 για το πρωινό.

ΛΕΦΤΑ

Αν θες να εξελιχθείς στον κλάδο ΤΟΣΟ πολύ, πήγαινε. Αν όμως απλά το κανείς για τα 500, ούτε στον ΥΠΝΟ σου. Δεν αξίζει. Αν θες τόσο πολύ να μάθεις όρμα κρουαζιερόπλοιο εξωτερικό. Λεφτά όχι τόσο καλά, αλλά θα μάθεις όμως και ΠΑΝΤΑ θα έχεις δουλειά είτε εδώ είτε εξωτερικό. Ωστόσο εκεί θα είσαι άποικο πάλι όλη την μέρα αλλά τουλάχιστον υψηλού επιπέδου τα ΠΑΝΤΑ. Γενικά αυτό επάγγελμα θέλει πειθαρχία και επιμονή και συνεχή εκπαίδευση + κάποιο μέσο για καλή θέση η πολύ γλύψιμο. Επίσης πρέπει να είσαι σκληρός σαν χαρακτήρας. ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ανταγωνιστή επίσης σε υψηλό επίπεδο. Δεν φαντάζεσαι. Πρέπει να γνωρίζεις τα πάντα από φαγητό, κρασί, οινόπνευμα, οινοποιία, τεχνικές μαγειρικής, σος κλπ. Αυτά όχι ως βοηθός απλώς τα αναφέρω αν ποτέ το σκεφτείς για το μέλλον.

 

ΑΥΤΑ

 

Υ.Γ. Ελπίζω να μην φοβάσαι ποντίκια, κατσαρίδες γιατί θα δεις πολλές εκεί που θα κοιμάσαι και στην κουζίνα του εστιατορίου που θα δουλεύεις και θα σε βάλει ο μετρ να τα κυνηγάς. 

 

Επεξ/σία από insomniac01
  • Like 10
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Σχετικά με το θέμα σου, μάλλον η κατάσταση είναι χειρότερη απο ότι φαίνεται.

 

11 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

Ας βοηθήσω εγώ τον φίλο που έχω εργαστεί σε κάποια από τα καλύτερα μαγαζιά-ξενοδοχεια σε Ελλάδα και εξωτερικό τα τελευταία 5 χρόνια. 

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Καταρχάς, αυτό που σου είπε ο Αρχισερβιτορος-Μετρ είναι η μεγαλύτερη ΜΠΟΥΡΔΑ που υπάρχει στον κόσμο και στο επάγγελμα. Μιλάμε με έπιασε η κοιλιά μου από τα γέλια μόλις το διάβασα. Γιατί; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΚΓΡΙΝΕΣΑΙ με τον Μετρ. Μισθολογικά ένας μετρ σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ξενοδοχείο, πληρώνεται μίνιμουμ 1.400 ΚΑΘΑΡΑ και φθάνει μέχρι 2.500-3.000 + τιπς. 

Εκτός από ότι σου είπε ψέμματα ότι δεν παίρνει ρεπό (προφανώς και παίρνει τουλάχιστον 1 την εβδομάδα η αν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα πολλά σπαστά ρεπό πχ δεν θα έρθει μεσημεριανό η πρωινό αναλόγως βάρδια εστιατόριο κλπ για κάποιες μέρες της εβδομαδας), είναι για γέλια που προσπαθεί να σε τρομάξει (γιατί αυτό θέλει) και να σε υποδουλώσει χωρίς να έχεις ήδη πάει. Σαν να σου λέει ο εφοπλιστής με τα ΤΟΣΑ εκατομμύρια ότι έχει οικονομικά πρόβλημα και βάλε πλάτη φιλαράκι. Εσένα στα παλιά σου τα γνωστά αν ο Μετρ παίρνει η δεν παίρνει ρεπό. Και να μην παίρνει παίρνει τα υπερδιπλάσια από εσένα. Εσύ αν τα έπαιρνες θα γκρινιαζες; Προφανώς και ΟΧΙ.   

Πάμε τώρα στην δουλειά. Λοιπόν στα all-inclusive πεφτε πολυ.... ισι. Πρωτα απο ολα ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ service, food pairing, τεχνοτροπιες σερβιρισματος, πως να μιλας στον πελατη, πως να κανεις upselling, κλπ, ωστε και εσυ καποια στιγμη να εξελιχθεις στον κλαδο και να δεις πραγματικα χρηματα. Το μονο που ΙΣΩΣ μαθεις ειναι ΠΑΡΑΜΑΝΑ (μεγαλος δισκος) που ειναι καλο απο την μια γιατι θα μπορεις να βρεις δουλεια μεχρι τα 70 σου σαν κουβαλητης σε ταβερνες, ξενοδοχεια κλπ μονο με την γνωση του να κουβαλας. Αυτα τα ξενοδοχεια ειναι ΧΕΙΡΙΣΤΑ, ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ. Τους πετας το φαγητο η αν ειναι μπουφες καμια κοκα στο κεφαλι οπως κρατας τον δισκο και σου λενε οι πελατες και ευχαριστω που τους την εφερες μεχρι το τραπεζι και ας επεσε πανω τους και τους ελουσε. Εκει θα δεις τα παντα. Θα δεις ΠΡΩΙΝΟ με 800 ατομα ουρα να πλακωνονται ο ενας με τον αλλο για την ζαμπον στον μπουφε και το μαχαιρι στο ψωμι. Αν πας παραλια θα φας 40+ θερμοκρασια σαν το τελατινι για 2,000+ ατομα που θα σε βριζουν κιολας στην παραλια. Με λιγα λογια θα σου φυγει ο πωπως απο το διημερο. + Οτι θα σε ανεβαζουν και κατεβαζουν ΝΕΑΡΕ, βοηθε, ΜΙΚΡΕ, φερε μου αυτο, ΓΙΑΤΙ δεν με ρωτησες πριν κανεις κατι, κλπ. 

ΔΙΑΜΟΝΗ

Εκεί θα γελάσεις γιατί θα μείνεις σε κάνα container με τους μπαγκλαντες οι οποιοι μια χαρα ειναι αλλα οταν ξυπνανε 4 το πρωι για προσευχη θα ξυπνας παρεα μαζι τους. Αν μενεις δωματιο προετοιμασου να μεινεις με 3-4-5 μαζι. 

ΦΑΓΗΤΟ

Εδώ μπορεί και να φας καλά αναλόγως που δουλεύεις. Αν σας αφήνουν από μπουφέ, κομπλέ, κάτι θα φας. Αν είναι μόνο προσωπικού. Τετάρτη Παρασκευή φακές, φασόλια και αποξηραμένα ψωμιά. Καμία μέρα μακάρονια, Σάββατο Γκοτζίλα κρέας, ληγμένα μοσχάρια που δεν θέλουν να τα πετάξουν κλπ. 

ΩΡΑΙΟ

Δέν έχω ΠΟΤΕ μου δουλέψει σπαστό. Όμως επειδή ξέρω πως είναι, είναι ΤΡΑΓΙΚΟ. Όλη μέρα άποικο θα είσαι. Θα καθαρίζεις, θα σε φωνάζουν, θα λες σας ευχαριστώ. Και αν αντιδράσεις θα σε κοιτάνε με πολύ αποκρουστικό τροπο μέχρι να παραιτηθείς για να μην σε αποζημιώσουν. Υπολόγισε και ΓΑΜΟΥΣ να εισαι άποικο. Τι σημαίνει αυτό; Πρωι: 7-11, Μεσημέρι-βραδυ: 5-6-22 και ΚΑΠΑΚΙ στον γάμο 23-4. Και μετά θα σου πουν άντε παιδιά κάντε καμία βουτιά στην θάλασσα και ελάτε 8-8.30 για το πρωινό.

ΛΕΦΤΑ

Αν θες να εξελιχθείς στον κλάδο ΤΟΣΟ πολύ, πήγαινε. Αν όμως απλά το κανείς για τα 500, ούτε στον ΥΠΝΟ σου. Δεν αξίζει. Αν θες τόσο πολύ να μάθεις όρμα κρουαζιερόπλοιο εξωτερικό. Λεφτά όχι τόσο καλά, αλλά θα μάθεις όμως και ΠΑΝΤΑ θα έχεις δουλειά είτε εδώ είτε εξωτερικό. Ωστόσο εκεί θα είσαι άποικο πάλι όλη την μέρα αλλά τουλάχιστον υψηλού επιπέδου τα ΠΑΝΤΑ. Γενικά αυτό επάγγελμα θέλει πειθαρχία και επιμονή και συνεχή εκπαίδευση + κάποιο μέσο για καλή θέση η πολύ γλύψιμο. Επίσης πρέπει να είσαι σκληρός σαν χαρακτήρας. ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ανταγωνιστή επίσης σε υψηλό επίπεδο. Δεν φαντάζεσαι. Πρέπει να γνωρίζεις τα πάντα από φαγητό, κρασί, οινόπνευμα, οινοποιία, τεχνικές μαγειρικής, σος κλπ. Αυτά όχι ως βοηθός απλώς τα αναφέρω αν ποτέ το σκεφτείς για το μέλλον.

 

ΑΥΤΑ

 

Υ.Γ. Ελπίζω να μην φοβάσαι ποντίκια, κατσαρίδες γιατί θα δεις πολλές εκεί που θα κοιμάσαι και στην κουζίνα του εστιατορίου που θα δουλεύεις και θα σε βάλει ο μετρ να τα κυνηγάς. 

 

"Έπεσα μέσα" δηλαδή και ας μην έχω ασχοληθεί με τον κλάδο.

Οχι μόνο πολύ λίγα χρήματα, αλλά και χωρίς να μαθαίνεις τα ουσιαστικά που θα σε ανεβάσουν εμπειρικά.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Κοινη λογικη ειναι :P

Σε κάποιους έταξαν τάδε μισθό, ωράρια και συνθήκες, πήγαν και έφαγαν το ξενέρωμα της ζωής τους.Αυτοί "έπεσαν έξω".

Εγώ αν θα πήγαινα, μόνο μέσω γνωστού που θα τον εμπιστευόμουν και θα μου έλεγε την αλήθεια για το πως θα είναι η κατάσταση.

Αν θα την "πατούσα", θα καθόμουν μερικές ημέρες στο νησί για διακοπές και θα επέστρεφα πίσω αν είχα χρήματα, αλλιώς κατευθείαν πίσω.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, AntiCambeR είπε

Σε κάποιους έταξαν τάδε μισθό, ωράρια και συνθήκες, πήγαν και έφαγαν το ξενέρωμα της ζωής τους.Αυτοί "έπεσαν έξω".

Εγώ αν θα πήγαινα, μόνο μέσω γνωστού που θα τον εμπιστευόμουν και θα μου έλεγε την αλήθεια για το πως θα είναι η κατάσταση.

 

 

Aλλο πραμα αυτο,αυτοι ηταν εξαπατημενοι.

Και εγω βοηθουσα μια κοπελα,η οποια ηταν παιδαγωγος,ηρθε για σεζον για  σερβις απο Τσεχια,και τελικα το σερβις ηταν..κωλομπαρο. Ουτε να φυγει δε μπορουσε πριν τελειωσει η σεζον,αν δεν πληρωνε στο μαγαζι το..προστιμο.

Εμεις συζηταμε για δουλεια σε συνθηκες σκλαβειας,και ο ts αναρωτιεται αν πρεπει να παει η οχι.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Aλλο πραμα αυτο,αυτοι ηταν εξαπατημενοι.

Και εγω βοηθουσα μια κοπελα,η οποια ηταν παιδαγωγος,ηρθε για σεζον για  σερβις απο Τσεχια,και τελικα το σερβις ηταν..κωλομπαρο. Ουτε να φυγει δε μπορουσε πριν τελειωσει η σεζον,αν δεν πληρωνε στο μαγαζι το..προστιμο.

Εμεις συζηταμε για δουλεια σε συνθηκες σκλαβειας,και ο ts αναρωτιεται αν πρεπει να παει η οχι.

 

Να μην πάει, αν έχει μεγάλη ανάγκη να βρεί οτιδήποτε άλλο άμεσα στον τόπο του.Βάζω στοίχημα πως αν πάει εκεί, δεν θα αντέξει και θα φύγει σε λίγες ημέρες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

44 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

Ας βοηθήσω εγώ τον φίλο που έχω εργαστεί σε κάποια από τα καλύτερα μαγαζιά-ξενοδοχεια σε Ελλάδα και εξωτερικό τα τελευταία 5 χρόνια. 

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Καταρχάς, αυτό που σου είπε ο Αρχισερβιτορος-Μετρ είναι η μεγαλύτερη ΜΠΟΥΡΔΑ που υπάρχει στον κόσμο και στο επάγγελμα. Μιλάμε με έπιασε η κοιλιά μου από τα γέλια μόλις το διάβασα. Γιατί; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΚΓΡΙΝΕΣΑΙ με τον Μετρ. Μισθολογικά ένας μετρ σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ξενοδοχείο, πληρώνεται μίνιμουμ 1.400 ΚΑΘΑΡΑ και φθάνει μέχρι 2.500-3.000 + τιπς. 

Εκτός από ότι σου είπε ψέμματα ότι δεν παίρνει ρεπό (προφανώς και παίρνει τουλάχιστον 1 την εβδομάδα η αν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα πολλά σπαστά ρεπό πχ δεν θα έρθει μεσημεριανό η πρωινό αναλόγως βάρδια εστιατόριο κλπ για κάποιες μέρες της εβδομαδας), είναι για γέλια που προσπαθεί να σε τρομάξει (γιατί αυτό θέλει) και να σε υποδουλώσει χωρίς να έχεις ήδη πάει. Σαν να σου λέει ο εφοπλιστής με τα ΤΟΣΑ εκατομμύρια ότι έχει οικονομικά πρόβλημα και βάλε πλάτη φιλαράκι. Εσένα στα παλιά σου τα γνωστά αν ο Μετρ παίρνει η δεν παίρνει ρεπό. Και να μην παίρνει παίρνει τα υπερδιπλάσια από εσένα. Εσύ αν τα έπαιρνες θα γκρινιαζες; Προφανώς και ΟΧΙ.   

Πάμε τώρα στην δουλειά. Λοιπόν στα all-inclusive πεφτε πολυ.... ισι. Πρωτα απο ολα ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ service, food pairing, τεχνοτροπιες σερβιρισματος, πως να μιλας στον πελατη, πως να κανεις upselling, κλπ, ωστε και εσυ καποια στιγμη να εξελιχθεις στον κλαδο και να δεις πραγματικα χρηματα. Το μονο που ΙΣΩΣ μαθεις ειναι ΠΑΡΑΜΑΝΑ (μεγαλος δισκος) που ειναι καλο απο την μια γιατι θα μπορεις να βρεις δουλεια μεχρι τα 70 σου σαν κουβαλητης σε ταβερνες, ξενοδοχεια κλπ μονο με την γνωση του να κουβαλας. Αυτα τα ξενοδοχεια ειναι ΧΕΙΡΙΣΤΑ, ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ. Τους πετας το φαγητο η αν ειναι μπουφες καμια κοκα στο κεφαλι οπως κρατας τον δισκο και σου λενε οι πελατες και ευχαριστω που τους την εφερες μεχρι το τραπεζι και ας επεσε πανω τους και τους ελουσε. Εκει θα δεις τα παντα. Θα δεις ΠΡΩΙΝΟ με 800 ατομα ουρα να πλακωνονται ο ενας με τον αλλο για την ζαμπον στον μπουφε και το μαχαιρι στο ψωμι. Αν πας παραλια θα φας 40+ θερμοκρασια σαν το τελατινι για 2,000+ ατομα που θα σε βριζουν κιολας στην παραλια. Με λιγα λογια θα σου φυγει ο πωπως απο το διημερο. + Οτι θα σε ανεβαζουν και κατεβαζουν ΝΕΑΡΕ, βοηθε, ΜΙΚΡΕ, φερε μου αυτο, ΓΙΑΤΙ δεν με ρωτησες πριν κανεις κατι, κλπ. 

ΔΙΑΜΟΝΗ

Εκεί θα γελάσεις γιατί θα μείνεις σε κάνα container με τους μπαγκλαντες οι οποιοι μια χαρα ειναι αλλα οταν ξυπνανε 4 το πρωι για προσευχη θα ξυπνας παρεα μαζι τους. Αν μενεις δωματιο προετοιμασου να μεινεις με 3-4-5 μαζι. 

ΦΑΓΗΤΟ

Εδώ μπορεί και να φας καλά αναλόγως που δουλεύεις. Αν σας αφήνουν από μπουφέ, κομπλέ, κάτι θα φας. Αν είναι μόνο προσωπικού. Τετάρτη Παρασκευή φακές, φασόλια και αποξηραμένα ψωμιά. Καμία μέρα μακάρονια, Σάββατο Γκοτζίλα κρέας, ληγμένα μοσχάρια που δεν θέλουν να τα πετάξουν κλπ. 

ΩΡΑΙΟ

Δέν έχω ΠΟΤΕ μου δουλέψει σπαστό. Όμως επειδή ξέρω πως είναι, είναι ΤΡΑΓΙΚΟ. Όλη μέρα άποικο θα είσαι. Θα καθαρίζεις, θα σε φωνάζουν, θα λες σας ευχαριστώ. Και αν αντιδράσεις θα σε κοιτάνε με πολύ αποκρουστικό τροπο μέχρι να παραιτηθείς για να μην σε αποζημιώσουν. Υπολόγισε και ΓΑΜΟΥΣ να εισαι άποικο. Τι σημαίνει αυτό; Πρωι: 7-11, Μεσημέρι-βραδυ: 5-6-22 και ΚΑΠΑΚΙ στον γάμο 23-4. Και μετά θα σου πουν άντε παιδιά κάντε καμία βουτιά στην θάλασσα και ελάτε 8-8.30 για το πρωινό.

ΛΕΦΤΑ

Αν θες να εξελιχθείς στον κλάδο ΤΟΣΟ πολύ, πήγαινε. Αν όμως απλά το κανείς για τα 500, ούτε στον ΥΠΝΟ σου. Δεν αξίζει. Αν θες τόσο πολύ να μάθεις όρμα κρουαζιερόπλοιο εξωτερικό. Λεφτά όχι τόσο καλά, αλλά θα μάθεις όμως και ΠΑΝΤΑ θα έχεις δουλειά είτε εδώ είτε εξωτερικό. Ωστόσο εκεί θα είσαι άποικο πάλι όλη την μέρα αλλά τουλάχιστον υψηλού επιπέδου τα ΠΑΝΤΑ. Γενικά αυτό επάγγελμα θέλει πειθαρχία και επιμονή και συνεχή εκπαίδευση + κάποιο μέσο για καλή θέση η πολύ γλύψιμο. Επίσης πρέπει να είσαι σκληρός σαν χαρακτήρας. ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ανταγωνιστή επίσης σε υψηλό επίπεδο. Δεν φαντάζεσαι. Πρέπει να γνωρίζεις τα πάντα από φαγητό, κρασί, οινόπνευμα, οινοποιία, τεχνικές μαγειρικής, σος κλπ. Αυτά όχι ως βοηθός απλώς τα αναφέρω αν ποτέ το σκεφτείς για το μέλλον.

 

ΑΥΤΑ

 

Υ.Γ. Ελπίζω να μην φοβάσαι ποντίκια, κατσαρίδες γιατί θα δεις πολλές εκεί που θα κοιμάσαι και στην κουζίνα του εστιατορίου που θα δουλεύεις και θα σε βάλει ο μετρ να τα κυνηγάς. 

 

αυτο τα περιγραφει ολα ΟΠΩΣ ειναι.

 

επισης,

το Porto Carras ψαχνει για προσωπικο, φετος ευκαιρια οποιος την παλεψει να εδραιωθει του χρονου

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, vagos789 είπε

Φιλε μου οταν και εαν υπαρξεις εργοδοτης ή εστω υπευθυνος προσωπικου,θα διαπιστωσεις οτι δεν ειναι καθολου ετσι.

Θα σου πω το εξης απο το παρελθον,κανει καταγγελια τυχαιο προσωπο οτι δουλευε σε εμας ανασφαλιστος.(Ηθελε να κανει σε αλλη εταιρεια στο ιδιο κτιριο οπως μαθαμε μετα.)

Το ΙΚΑ δεν ιδρωσε ουτε μισο δευτερολεπτο να ελεγξει την καταγγελια: Καταλογισε αμεσα προστιμο, ευθυνη του Διευθυντη της εταιρειας με την προσωπικη περιουσια του, και η εταιρεια μεχρι να το τακτοποιησει δεν μπορουσε να βγαλει κανενα χαρτι για να πληρωθει απο το δημοσιο ή κατι αναλογο.

Φυσικα μπορουσες να βαλεις δικηγορο να κανεις ενστασεις κτλ, ολα σε βαθος χρονου.

Ομολογώ πως δεν έχω κάνει ούτε εργοδότης ούτε υπεύθυνος προσωπικού. Εγώ αυτό που θέλω να πω ότι πλέον στην Ελλάδα υπάρχει εκμετάλλευση και με τον νόμο πλέον. Δε μιλάω να σε βάζει ανασφάλιστο ή να μην υπογράφεις σύμβαση, μιλάω να πληρώνεσαι με τον βασικό μισθό και να λες ευχαριστώ. Πλέον ο εργοδότης να σου λέει δούλευε υπερωρία και θα στα δώσω μετά με άδειες ρεπό κλπ. Και αν δεν υπογράφεις φύγε. Πλέον ο εργοδότης μπορεί να σε κρατήσει μέχρι 2 χρόνια (αν δε κάνω λάθος τόσο είναι) πριν σου δώσει σύμβαση αορίστου. Να σε βάζει να υπογράφεις δίμηνες συμβάσεις και αν σου αρέσει. Αυτά εννοώ επειδή τα έχω δει και ξέρω (πλην του πρώτου βέβαια)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Να μην πάει, αν έχει μεγάλη ανάγκη να βρεί οτιδήποτε άλλο άμεσα στον τόπο του.Βάζω στοίχημα πως αν πάει εκεί, δεν θα αντέξει και θα φύγει σε λίγες ημέρες.

Οταν πηγαινεις σε τετοια μαγαζια για σεζον,χωρις μαλιστα να εχεις γνωσεις ή καποια σχολη απο πισω,πας για να κοψεις χρημα,γιατι στην ουσια ειναι "αρπαχτη".Αν ειναι να κανεις το δουλο,καθεσαι και στην πολη σου.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε ξέρω τίποτα από ξενοδοχεία κλπ

Αυτό που ξέρω είναι ότι αν κάθεται κάποιος και ρωτά σε ένα forum για το αν θα πρέπει ή όχι πάει σε μια δουλειά δεν είναι για δουλειά. Αν ήταν μπορούσε να κανει τη δουλειά αυτή ή αν ήταν σοβαρός για το αν και που θέλει να δουλέψει θα το ήξερε, είτε η απάντηση ήταν ναι είτε όχιμ χωρίς να περιμένει 5-10 άγνωστους να δει τι θέλει να κάνει στη ζωή του με δουλειά. Να το συζητήσει με γυναίκα/οικογένεια πχ ναι φυσικά ή αντε με ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟΥΣ γνωστούς του συναδελφους της δουλειάς.

Συμπέρασμα διό μου δηλαδή. ΟΧΙ μη πας, είτε είναι καλά είτε κακά, δε κάνεις για τη δουλειά. Βρες κάτι που θα είσαι πιο σίγουρος τι θες.

Επεξ/σία από DrLo
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

24 λεπτά πριν, w95chris είπε

Ομολογώ πως δεν έχω κάνει ούτε εργοδότης ούτε υπεύθυνος προσωπικού. Εγώ αυτό που θέλω να πω ότι πλέον στην Ελλάδα υπάρχει εκμετάλλευση και με τον νόμο πλέον. Δε μιλάω να σε βάζει ανασφάλιστο ή να μην υπογράφεις σύμβαση, μιλάω να πληρώνεσαι με τον βασικό μισθό και να λες ευχαριστώ. Πλέον ο εργοδότης να σου λέει δούλευε υπερωρία και θα στα δώσω μετά με άδειες ρεπό κλπ. Και αν δεν υπογράφεις φύγε. Πλέον ο εργοδότης μπορεί να σε κρατήσει μέχρι 2 χρόνια (αν δε κάνω λάθος τόσο είναι) πριν σου δώσει σύμβαση αορίστου. Να σε βάζει να υπογράφεις δίμηνες συμβάσεις και αν σου αρέσει. Αυτά εννοώ επειδή τα έχω δει και ξέρω (πλην του πρώτου βέβαια)

Οτι ειναι 100% νομιμο δεν μπορει να θεωρειται εκμεταλλευση.Και η σχετικη αλλαγη του νομου με τα ρεπο εγινε γιατι η μιση Ελλαδα καθοταν σπιτι της για μισο χρονο και πληρωνοταν κανονικα.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

52 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

Ας βοηθήσω εγώ τον φίλο που έχω εργαστεί σε κάποια από τα καλύτερα μαγαζιά-ξενοδοχεια σε Ελλάδα και εξωτερικό τα τελευταία 5 χρόνια. 

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Καταρχάς, αυτό που σου είπε ο Αρχισερβιτορος-Μετρ είναι η μεγαλύτερη ΜΠΟΥΡΔΑ που υπάρχει στον κόσμο και στο επάγγελμα. Μιλάμε με έπιασε η κοιλιά μου από τα γέλια μόλις το διάβασα. Γιατί; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΚΓΡΙΝΕΣΑΙ με τον Μετρ. Μισθολογικά ένας μετρ σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ξενοδοχείο, πληρώνεται μίνιμουμ 1.400 ΚΑΘΑΡΑ και φθάνει μέχρι 2.500-3.000 + τιπς. 

Εκτός από ότι σου είπε ψέμματα ότι δεν παίρνει ρεπό (προφανώς και παίρνει τουλάχιστον 1 την εβδομάδα η αν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα πολλά σπαστά ρεπό πχ δεν θα έρθει μεσημεριανό η πρωινό αναλόγως βάρδια εστιατόριο κλπ για κάποιες μέρες της εβδομαδας), είναι για γέλια που προσπαθεί να σε τρομάξει (γιατί αυτό θέλει) και να σε υποδουλώσει χωρίς να έχεις ήδη πάει. Σαν να σου λέει ο εφοπλιστής με τα ΤΟΣΑ εκατομμύρια ότι έχει οικονομικά πρόβλημα και βάλε πλάτη φιλαράκι. Εσένα στα παλιά σου τα γνωστά αν ο Μετρ παίρνει η δεν παίρνει ρεπό. Και να μην παίρνει παίρνει τα υπερδιπλάσια από εσένα. Εσύ αν τα έπαιρνες θα γκρινιαζες; Προφανώς και ΟΧΙ.   

Πάμε τώρα στην δουλειά. Λοιπόν στα all-inclusive πεφτε πολυ.... ισι. Πρωτα απο ολα ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ service, food pairing, τεχνοτροπιες σερβιρισματος, πως να μιλας στον πελατη, πως να κανεις upselling, κλπ, ωστε και εσυ καποια στιγμη να εξελιχθεις στον κλαδο και να δεις πραγματικα χρηματα. Το μονο που ΙΣΩΣ μαθεις ειναι ΠΑΡΑΜΑΝΑ (μεγαλος δισκος) που ειναι καλο απο την μια γιατι θα μπορεις να βρεις δουλεια μεχρι τα 70 σου σαν κουβαλητης σε ταβερνες, ξενοδοχεια κλπ μονο με την γνωση του να κουβαλας. Αυτα τα ξενοδοχεια ειναι ΧΕΙΡΙΣΤΑ, ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ. Τους πετας το φαγητο η αν ειναι μπουφες καμια κοκα στο κεφαλι οπως κρατας τον δισκο και σου λενε οι πελατες και ευχαριστω που τους την εφερες μεχρι το τραπεζι και ας επεσε πανω τους και τους ελουσε. Εκει θα δεις τα παντα. Θα δεις ΠΡΩΙΝΟ με 800 ατομα ουρα να πλακωνονται ο ενας με τον αλλο για την ζαμπον στον μπουφε και το μαχαιρι στο ψωμι. Αν πας παραλια θα φας 40+ θερμοκρασια σαν το τελατινι για 2,000+ ατομα που θα σε βριζουν κιολας στην παραλια. Με λιγα λογια θα σου φυγει ο πωπως απο το διημερο. + Οτι θα σε ανεβαζουν και κατεβαζουν ΝΕΑΡΕ, βοηθε, ΜΙΚΡΕ, φερε μου αυτο, ΓΙΑΤΙ δεν με ρωτησες πριν κανεις κατι, κλπ. 

ΔΙΑΜΟΝΗ

Εκεί θα γελάσεις γιατί θα μείνεις σε κάνα container με τους μπαγκλαντες οι οποιοι μια χαρα ειναι αλλα οταν ξυπνανε 4 το πρωι για προσευχη θα ξυπνας παρεα μαζι τους. Αν μενεις δωματιο προετοιμασου να μεινεις με 3-4-5 μαζι. 

ΦΑΓΗΤΟ

Εδώ μπορεί και να φας καλά αναλόγως που δουλεύεις. Αν σας αφήνουν από μπουφέ, κομπλέ, κάτι θα φας. Αν είναι μόνο προσωπικού. Τετάρτη Παρασκευή φακές, φασόλια και αποξηραμένα ψωμιά. Καμία μέρα μακάρονια, Σάββατο Γκοτζίλα κρέας, ληγμένα μοσχάρια που δεν θέλουν να τα πετάξουν κλπ. 

ΩΡΑΙΟ

Δέν έχω ΠΟΤΕ μου δουλέψει σπαστό. Όμως επειδή ξέρω πως είναι, είναι ΤΡΑΓΙΚΟ. Όλη μέρα άποικο θα είσαι. Θα καθαρίζεις, θα σε φωνάζουν, θα λες σας ευχαριστώ. Και αν αντιδράσεις θα σε κοιτάνε με πολύ αποκρουστικό τροπο μέχρι να παραιτηθείς για να μην σε αποζημιώσουν. Υπολόγισε και ΓΑΜΟΥΣ να εισαι άποικο. Τι σημαίνει αυτό; Πρωι: 7-11, Μεσημέρι-βραδυ: 5-6-22 και ΚΑΠΑΚΙ στον γάμο 23-4. Και μετά θα σου πουν άντε παιδιά κάντε καμία βουτιά στην θάλασσα και ελάτε 8-8.30 για το πρωινό.

ΛΕΦΤΑ

Αν θες να εξελιχθείς στον κλάδο ΤΟΣΟ πολύ, πήγαινε. Αν όμως απλά το κανείς για τα 500, ούτε στον ΥΠΝΟ σου. Δεν αξίζει. Αν θες τόσο πολύ να μάθεις όρμα κρουαζιερόπλοιο εξωτερικό. Λεφτά όχι τόσο καλά, αλλά θα μάθεις όμως και ΠΑΝΤΑ θα έχεις δουλειά είτε εδώ είτε εξωτερικό. Ωστόσο εκεί θα είσαι άποικο πάλι όλη την μέρα αλλά τουλάχιστον υψηλού επιπέδου τα ΠΑΝΤΑ. Γενικά αυτό επάγγελμα θέλει πειθαρχία και επιμονή και συνεχή εκπαίδευση + κάποιο μέσο για καλή θέση η πολύ γλύψιμο. Επίσης πρέπει να είσαι σκληρός σαν χαρακτήρας. ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ανταγωνιστή επίσης σε υψηλό επίπεδο. Δεν φαντάζεσαι. Πρέπει να γνωρίζεις τα πάντα από φαγητό, κρασί, οινόπνευμα, οινοποιία, τεχνικές μαγειρικής, σος κλπ. Αυτά όχι ως βοηθός απλώς τα αναφέρω αν ποτέ το σκεφτείς για το μέλλον.

 

ΑΥΤΑ

 

Υ.Γ. Ελπίζω να μην φοβάσαι ποντίκια, κατσαρίδες γιατί θα δεις πολλές εκεί που θα κοιμάσαι και στην κουζίνα του εστιατορίου που θα δουλεύεις και θα σε βάλει ο μετρ να τα κυνηγάς. 

 

Καταρχάς φίλε μου να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο που αφιέρωσες στο να γράψεις όλο αυτό το κείμενο και να με βοηθήσεις

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι ο Μαιτρ αυτό που μου είπε το πίστεψα. Ναι να το παραδεχτώ! Γιατί αν δε ξέρεις (που δε ξέρω) ότι σου πουν το πιστεύεις. Και δεν είναι μισθός να ρωτήσεις φίλο-γνωστό που έχει δουλέψει στον κλάδο (και σε αυτή την ειδικότητα) πόσα πρέπει να παίρνεις.

Προφανώς και κατάλαβα ότι θα είμαι παιδί για όλες τις δουλειές. Για παραλία δεν μου είπαν (γιατί δεν έχουν, η θάλασσα είναι 2-3' με τα πόδια) αλλά για το εστιατόριο. Όχι πως εκεί θα είναι καλύτερα (ίσως με την έννοια ότι δε θα ψήνεσαι στον ήλιο. Ναι με αυτήν την έννοια είναι καλύτερα). Βέβαια ο διευθυντής του ξενοδοχείο προσπάθησε να μου πουλήσει την δήθεν εξέλιξη επειδή ο μαιτρ από β' σερβιτόρος λέει ξεκίνησε 2 χρόνια πριν και να που έφτασε τώρα (αν ισχύει ή όχι δε ξέρω και δε θέλω να ξέρω).Όσο αναφορά το τι θα μάθω, ήξερα ότι θα μάθω ελάχιστες τεχνικές σέρβις. Μιας και στα All Inclusive δεν ασχολείσαι με πολλά (όσο αναφορά την λήψη παραγγελιών-σέρβις) και ειδικά σαν Β' Σερβιτόρος. Ευχαριστώ πάντως για τις διευκρινήσεις πάνω σε αυτό.

Για την διαμονή δεν έχω ιδέα πραγματικά. Σίγουρα μου είπε με συγκάτοικο αλλά μες το ξενοδοχείο. Όχι πως έχει διαφορά μέσα ή έξω νομίζω (αν είναι η διαμονή σκατά τι σημασία έχει. Το ίδιο και το ανάποδο). Για το φαγητό στον μπουφέ ΔΕΝ θα είναι. Μου είπαν στο εστιατόριο προσωπικού 3 γεύματα/μέρα. Τώρα για ωράριο σπαστό μου είπαν εξαρχής. Ότι θα είμαι 7-11 & 6-10. Αλλά εγώ το κατάλαβα ότι είναι απλά εικονικό και κατάλαβα ότι πάω για δουλειά όχι για χαλάρωση.

Γενικά να πω ότι ο κλάδος αυτός δεν με ενθουσίαζε ποτέ. Θα το έκανα όμως; Ναι φυσικά, άλλωστε αν ήμουν 100% σίγουρος ότι δεν μου άρεσε δε θα έστελνα βιογραφικό από την αρχή. Ήθελα να το δοκιμάσω; Ναι αυτό το παραδέχομαι. Όσο αναφορά τα κρουαζιερόπλοια που λες, σίγουρα θα είναι κάτι που θα το έχω στο νου μου αν ποτέ θελήσω να το δοκιμάσω. Και σίγουρα αν θελήσω να μπω σε αυτόν τον κλάδο θα κοιτάξω εκεί

Σε ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σου

35 λεπτά πριν, DrLo είπε

Δε ξέρω τίποτα από ξενοδοχεία κλπ

Αυτό που ξέρω είναι ότι αν κάθεται κάποιος και ρωτά σε ένα forum για το αν θα πρέπει ή όχι πάει σε μια δουλειά δεν είναι για δουλειά. Αν ήταν μπορούσε να κανει τη δουλειά αυτή ή αν ήταν σοβαρός για το αν και που θέλει να δουλέψει θα το ήξερε, είτε η απάντηση ήταν ναι είτε όχιμ χωρίς να περιμένει 5-10 άγνωστους να δει τι θέλει να κάνει στη ζωή του με δουλειά. Να το συζητήσει με γυναίκα/οικογένεια πχ ναι φυσικά ή αντε με ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟΥΣ γνωστούς του συναδελφους της δουλειάς.

Συμπέρασμα διό μου δηλαδή. ΟΧΙ μη πας, είτε είναι καλά είτε κακά, δε κάνεις για τη δουλειά. Βρες κάτι που θα είσαι πιο σίγουρος τι θες.

Κοίταξε να δεις. Αν ήταν να αποφασίσω αύριο κιόλας για το αν θα πάω ή όχι και καθόμουν να έγραφα στο forum, τότε ίσως είχες κάποιο δίκιο. Αν η απόφαση όμως είναι να παρθεί μέσα σε 1 βδομάδα ή 10 μέρες τότε εκεί κάνεις λάθος (υποθέτω σύμφωνα με τα λεγόμενα του. Τώρα COVID έχουμε αλλάζουν πολλά). Εγώ αν σε πιάνει περιέργεια ρώτησα και έμαθα. Ρώτησα γνωστό που δούλευε χρόνια σε ξενοδοχείο (στο ίδιο ξενοδοχείο 30 χρόνια) και ήξερε πολλά για τον κλάδο. Ρώτησα γνωστούς που έχουν σπίτι εκεί κοντά (δεκαετίες από πριν γίνει τουριστικός προορισμός) για το ξενοδοχείο και τους ιδιοκτήτες. Αυτό που μου είπαν είναι κατά πρώτον αν παίρνω ρεπό θα είμαι πολύ τυχερός και για τον μισθό εξαρτάται το πόση προϋπηρεσία έχεις στο αντικείμενο. Όσο αναφορά τους εργοδότες είναι χρόνια στον κλάδο και σίγουρο ότι σε πληρώνουν στην ώρα σου.

Αν εσύ πιστεύεις αυτό, τότε είναι απολύτως σεβαστό. Εξάλλου ο καθένας έχει δικαίωμα σε μια άποψη. Το αν είναι σωστό ή όχι όμως είναι διαφορετικό θέμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, w95chris είπε

Όσο αναφορά το τι θα μάθω, ήξερα ότι θα μάθω ελάχιστες τεχνικές σέρβις. Μιας και στα All Inclusive δεν ασχολείσαι με πολλά (όσο αναφορά την λήψη παραγγελιών-σέρβις) και ειδικά σαν Β' Σερβιτόρος. Ευχαριστώ πάντως για τις διευκρινήσεις πάνω σε αυτό.

Όσον αφορα *

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...