Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και μην τις έχεις κοντά σε μήλα.

Αν δεις ότι σου μαυριζουν ή κατάψυξη για να κανείς γλυκό ή τις πας φουλ στην μαυρίλα και κανείς γλυκό. Όταν μια συνταγή θέλει μπανάνα έτσι τις θέλει.

 

Sent from my iPhone using Insomnia

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Και μην τις έχεις κοντά σε μήλα.

Αν δεις ότι σου μαυριζουν ή κατάψυξη για να κανείς γλυκό ή τις πας φουλ στην μαυρίλα και κανείς γλυκό. Όταν μια συνταγή θέλει μπανάνα έτσι τις θέλει.

 

Sent from my iPhone using Insomnia

 

το ξερω αυτο για το γλυκο βγαζουν πολυ παραπανω αρωμα. εγω βεβαια θελω να τις τρωω οπως ειναι οχι να τις κανω γλυκο.

Δημοσ.

Σημερα εμαθα για κατι γαριδες που εχουν χονδρικη 100 λιρες το κιλο. Αυτες που εχουμε στο μαγαζι(aristeus antennatus) εχουν 35 το κιλο.

Δημοσ.

ρε παιδια τις μπανανες τις φυλαμε στο ψυγειο η εκτος ψυγειου; γτ οτι και να τους κανω μαυριζουν μεσα σε δυο μερες.

Εκτός ψυγείου σε μια κρύα γωνιά της κουζίνας μου έχουν κρατήσει και βδομάδα με υποφερτό μαύρισμα.

Δημοσ.

Εκτός ψυγείου σε μια κρύα γωνιά της κουζίνας μου έχουν κρατήσει και βδομάδα με υποφερτό μαύρισμα.

 

αμα εβλεπες στην κουζινα μου δεν θα μιλαγες για γωνιες. τεσπα τις εχω αφησει σε μια ακρη καλα ειναι ακομα, κιτρινες.

 

in other news φτιαχνω ταρτα με βερικοκα και ειμαι τοσο ελεινη (θα καω στην κολαση της μαγειρικης) που εφτιαξα ετοιμη κρεμα ζαχαροπλαστικης, σχεδον ετοιμη δλδ. την ζυμη τουλαχιστον την εφτιαξα μονη μου τουλαχιστον.

Δημοσ.

ρε παιδια τις μπανανες τις φυλαμε στο ψυγειο η εκτος ψυγειου; γτ οτι και να τους κανω μαυριζουν μεσα σε δυο μερες.

 

Να τις αγοράζεις λίγο πιο άγουρες και σε λίγα τεμάχια.

Δημοσ.

Μου είχανε στείλει πριν κανα τετράμηνο μέλι από Κρήτη και το είχα πετάξει σε ένα ράφι. Τώρα που άρχισαν τα κρύα το έχω τιμήσει δεόντως αλλά μου φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ζαχαριάζει.

 

Αν κάθομαι να το ανακατεύω με τις ώρες στρώνει η κατάσταση αλλά δεν μπορώ να κάθομαι να ανακατεύω το βάζο κάθε μέρα. Υπάρχει κάποιος λόγος που το κάνει και αν ναι μπορεί να αποφευχθεί?

 

Κλασσικά οι γιαγιάδες κάτι είχαν πει, αλλά ποιος θυμάται..

Δημοσ.

Μου είχανε στείλει πριν κανα τετράμηνο μέλι από Κρήτη και το είχα πετάξει σε ένα ράφι. Τώρα που άρχισαν τα κρύα το έχω τιμήσει δεόντως αλλά μου φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ζαχαριάζει.

 

Αν κάθομαι να το ανακατεύω με τις ώρες στρώνει η κατάσταση αλλά δεν μπορώ να κάθομαι να ανακατεύω το βάζο κάθε μέρα. Υπάρχει κάποιος λόγος που το κάνει και αν ναι μπορεί να αποφευχθεί?

 

Κλασσικά οι γιαγιάδες κάτι είχαν πει, αλλά ποιος θυμάται..

 

πολύ λογικό να ζαχαρώνει το meli στο κρύο, αν δεν ζαχαρώνει σημαίνει ότι κάτι του έχουν βάλει για να αποτρέψουν το ζαχάρωμα. πρέπει να το ζεστάνεις για αρκετή ώρα ώστε να διαλυθεί όλη η ζάχαρη μέσα στο υγρό, το πρόβλημα είναι ότι τρώγοντας το τραβάγατε το υγρό και αφήνατε την στερεη ζάχαρη στον πάτο και μπορεί να μην γίνει πάλι σαν καινούργιο.

 

μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε χαμηλή φωτιά μην σπάσει το γυαλί από την μεγάλη θερμοκρασία αν ακουμπάει κάτω, εναλλακτικά το καλοριφέρ.

 

υγ αν ξαναπαγώσει θα ζαχαρώσει και πάλι.

  • Super Moderators
Δημοσ.

Μου είχανε στείλει πριν κανα τετράμηνο μέλι από Κρήτη και το είχα πετάξει σε ένα ράφι. Τώρα που άρχισαν τα κρύα το έχω τιμήσει δεόντως αλλά μου φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ζαχαριάζει.

 

Αν κάθομαι να το ανακατεύω με τις ώρες στρώνει η κατάσταση αλλά δεν μπορώ να κάθομαι να ανακατεύω το βάζο κάθε μέρα. Υπάρχει κάποιος λόγος που το κάνει και αν ναι μπορεί να αποφευχθεί?

 

Κλασσικά οι γιαγιάδες κάτι είχαν πει, αλλά ποιος θυμάται..

 

Αν δεν ζαχάρωνε θα ήταν τίγκα στη γλυκόζη! Οπότε μάλλον σου έδωσαν καλό μέλι! Κάνε αυτό με το ζεστό νερό που θα βάζεις μέσα το βάζο αλλά μην το παρακάνεις με τη θερμοκρασία γιατί αν το "ψήσεις" θα χάσει όλα τα καλά συστατικά του! Επίσης ποτέ στα μικροκύματα!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...