evabb Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 σνίτσελ σε τι λάδι να τα χώσω; οτιδηποτε αλλο εκτος απο ελαιολαδο και βουτυρο για θα σκουρινει και στις δυο περιπτωσεις.
traganeus Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 οτιδηποτε αλλο εκτος απο ελαιολαδο και βουτυρο για θα σκουρινει και στις δυο περιπτωσεις. έχεις κάποιο θέμα με το ελαιόλαδο??? όλο το κατηγορείς μωρέ..... το ίδιο και το βιτάμ
Praetorianos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Thanks τους πάντες για τη συμβουλή.
evabb Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 έχεις κάποιο θέμα με το ελαιόλαδο??? όλο το κατηγορείς μωρέ..... το ίδιο και το βιτάμ με το ελαιολαδο δεν εχω κανενα προβλημα, τωρα μολις ετρωγα κιολας. απλα δεν ειναι πανακεια να το βαζουμε παντου. προφανως αμα ακουγα να λεει καποιος οτι θα βαλει στην σαλατα σπορελαιο θα τον κυνηγαγα ασχημα. απλα το ελαιολαδο σκουρενει τα τηγανιτα οχι οτι δεν θα τρωγεται το σνιτσελ σε ελαιολαδο. με το βιταμ παλι ναι εχω θεμα, ειναι μια τεχνητη μαλακια χωρις γευση.
adi32 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Με αραβοσιτελαιο εκανα τελευταια και εγινε πολυ καλο
saya Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 http://www.food.com/recipe/bourbon-chicken-45809
evabb Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Quiche με μανιταρια Υλικα 500γρ φρεσκα μανιταρια παρισιου (τα μανιταρια που βρισκουμε παντου δλδ) 1 ζυμη για ταρτα περιπου 250-300γρ (ετοιμη η την φτιαχνεται μονοι σας) εννοείται οχι γλυκια. 1,5 μεγαλο ασπρο κρεμμυδι 100γρ κρεμα γαλακτος 35% λιπαρα 4 αυγα αποξηραμενο chives αλατι, ασπρο πιπερι ελαιολαδο προαιρετικά τυρι εμενταλ 100γρ περιπου εργαλεία ταψακι για ταρτα 24εκ (αν ειναι απο σιλικονη ακομα καλυτερα) σχαρα φουρνου ζυγαρια (για την κρεμα) ενα μεγαλο τηγανι μια ξυλινη κουταλα συρμα κουζινας ενα μεγαλο μπολ ενα βαθυ πιατο ενα ρηχο πιατο 25-26εκ χαρτι κουζινας εκτελεση -κοβουμε σε πολυ λεπτες φετες το κρεμμυδι και τα μανιταρια. -βαζουμε λιγο λαδι στο τηγανι και σε χαμηλη φωτια τσγαριζουμε τα κρεμμυδια ανακατευοντας με την ξυλινη κουταλα, μεχρι να βγαλουν ολο τους το νερο και μεινει το 1/4 του αρχικου τους ογκου. ειναι παρα πολυ σημαντικο να φυγει ολο το νερο. -τα βγαζουμε και τα στραγιζουμε σε χαρτι κουζινας να φυγουν τα πολλα λαδια, μεσα στο βαθυ πιατο. -βαζουμε μια ποσοτητα απο τα μανιταρια στο τηγανι (προσθετουμε λιγο λαδι αν δεν εχει μεινει καθολου). πρεπει να βγαλουν κι αυτα το νερο τους. δεν ριχνουμε και τα 500γρ στο τηγανι ολα μαζι. πρεπει να εχουν ελευθερο χωρο μεσα στο τηγανι, γι'αυτο επαναλμβανουμε την διαδικασια 2-3 φορες ωστε να τσιγαριστει ολη η ποσοτητα. -στο μεταξυ στρωνουμε την ζυμη για ταρτα στο ταψακι για ταρτα. απλωνουμε τα κρεμμυδια μολις εχουν κρυωσει λιγο (2-3 λεπτα). -ριχνουμε απο πανω οσο chives θελουμε. -μολις βγει η πρωτη δοση μανιταρια τα σουρωνουμε σε χαρτι κουζινας μεσα στο βαθυ πιατο και μολις κρυωσουν τα βαζουμε πανω απο τα κρεμμυδια. -προαιρετικα εδω μπορουμε να βαλουμε λιγο τυρι εμενταλ (μια λεπτη στρωση) -αναβουμε τον φουρνο στους 210-220°C να προθερμανθει -ριχνουμε τα υπολοιπα μανιταρια μολις γινουν και κρυωσουν. -στο μεγαλο μπολ σπαμε τα αυγα, ριχνουμε την κρεμα γαλακτος, βαζουμε αλατι, ασπρο πιπερι και λιγο chives και τα χτυπαμε καλα με το συρμα. -ριχνουμε το μειγμα πανω απο τα μανιταρια και βαζουμε το ταψακι πανω στην σχαρα του φουρνου μα ψηθει για 40 λεπτα. στα 15-20 λεπτα κοιταμε το χρωμα του κι αν ειναι καλο το σκεπαζουμε με ενα φυλλο αλουμινοχαρτο για να μην καει. αν χρησιμοποιουμε ταψακι σιλικονης πρεπει να το εχουμε τοποθετησει στην σχαρα (εξω απο τον φουρνο) πριν αρχισουμε να το γεμιζουμε. ΥΓ. για να διευκολυνουμε την διαδικασια του τσιγαρισματος των κρεμμυδιων και των μανιταριων μπορουμε καθε φορα να βαζουμε ελαχιστο αλατι. προσοχη μην γινει λυσσα ομως στο τελος.
Toufas Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Να βαλω μερικες φωτο απο πραγματα στην δουλεια: σκουμπρι/κολιος "παστος" με σαλατα απο μηλο και μαραθοριζα, chorizo και χραινα (horseradish) heritage καροτα, με πουρε απο χουρμα, κατσικισιο φρεσκο τυρι, κουκουναρι και κυμινο. καπονι σε κρουστα απο φυστικι αιγινης με αγκιναρες, σανγκουινι και δυοσμο "τιραμισου" Και να πω επισημως οτι "ανακαλυψα" τα σεσκουλα προσφατα και επαθα πλακα. Τρομερο λαχανικο.
leftermann Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 βάλτα και σε καμιά χορτόπιτα να δεις τι πλάκα θα πάθεις Γιατί σε εισαγωγικά ο "παστός"; Σκουμπρί ή κολιός ρε; Μη με απογοητεύεις
Toufas Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 η λεξη mackerel μεταφραζεται και στα 2! σε εισαγωγικα γιατι ειναι ψημενος σε μια ζεστη αλμη, αν θυμαμαι καλα, ξυδι ζαχαρη σελερι κρεμμυδι σκορδο πιπερι. Οσο για τα σεσκουλα, γαμανε, οτι θα θελε να ειναι το σπανακι και δεν μπορεσε.
leftermann Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Πράγματι. Δοκίμασα το google translate. Πφφφ, άσχετοι του γκουγκλ. Ή όντως στα αγγλικά δεν ξεχωρίζει το σκουμπρί από τον κολιό;
Toufas Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Τι διαφορα εχουν? Εμφανισιακα ειναι τα ιδια απο οτι βλεπω στο google.
insomniaK Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Το ένα χρυσίζει στην κοιλιά. Edit: αλλά πρέπει να είναι το ίδιο ψάρι.
leftermann Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 δεν είναι ψάρια του ωκεανού, Ινσό, γι αυτό δεν ξέρεις. Ο κολιός είναι πιό άσπρος στην κοιλιά, και πιό ανοιχτόχρωμος στην ράχη. Το σκουμπρί είναι ολίγον κιτρινωπό στην κοιλιά, και πιό σκούρο μπλε/πράσινο στην ράχη. Τα σχέδια της ράχης είναι σχεδόν ίδια, αλλά όχι ακριβώς. Ο κολιός επίσης έχει στο κεφάλι, ανάμεσα στα μάτια, μια γραμμή που είναι σχεδόν διάφανη, σαν να βλέπεις το κόκαλο από κάτω. Επίσης ένα από τα δύο έχει πιο μεγάλα μάτια, αλλά δεν θυμάμαι πιό. Τέλος, αν βάλεις στην σχάρα ένα σκουμπρί κι έναν κολιό, θα πετάξεις τον κολιό και θα φας το σκουμπρί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις