papoys1 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 10 ώρες πριν, rus είπε Σοδα θελουν απαραίτητα τα ρεβυθια. Και μουλιασμα βεβαια. Τα φασολια, ασπρα και μαυροματικα δε τα μουλιαζω. Τα βραζω στο νερο(45' τα μεν, καμια ωριτσα τα δε) μετα σουρωνω και τα τρωω με ψιλοκομμένα ζαρζαβατικα. Καροτο, κρεμμυδι, πιπερια, καλαμποκι. 'Η και με τονο. Αριστο φαγητο και υγιεινο Να προσθέσω λίγο ωμό παρθένο ελαιόλαδο και λίγο λεμονάκι.Απλά εγώ δεν βάζω καλαμπόκι. Και αν είναι και φρέσκες χάντρες που τώρα είναι η εποχή τους (μπαρμπούνια τα λένε κάποιοι) δεν τα χορταίνω.Πάνε και με κρέας αλλά εγώ τα προτιμώ σκέτα.Σήμερα είχε το μενού τέτοια και έγινε χαμός. 1
rus Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, papoys1 είπε Να προσθέσω λίγο ωμό παρθένο ελαιόλαδο και λίγο λεμονάκι.Απλά εγώ δεν βάζω καλαμπόκι. Και αν είναι και φρέσκες χάντρες που τώρα είναι η εποχή τους (μπαρμπούνια τα λένε κάποιοι) δεν τα χορταίνω. Ελαιολαδο εννοείται, επισης ξυδι. Και μπαχαρικα (μαϊντανος, ριγανη κλπ). Καλες και οι χαντρες, φρεσκες να πουμε και του μπαρμπα-Σταθη? Το κακο είναι ότι τωρα με τη ζεστη αν παρεις κατεψυγμενο μεχρι να το φερεις σπιτι εχει ξεπαγωσει, οποτε δε γινεται να το βαλεις στη καταψυξη. Τα μπαρμπούνια(αλλοδαπης προελευσης) του Σκλαβενιτη θελουν μιαμιση ωρα δυνατο βρασιμο, και αν Προσφατα εφερε ένα καινουργιο προϊον ο ΑΒ, καστανο ρυζι με ρεβυθια! με αρακα, κρεμμυδια και σταφιδες. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2018 από rus 1
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Βράζεις φάκες και ρύζι ή ρεβύθια με ρύζι πάλι. Έτσι μπορούμε να δώσουμε στον οργανισμό μας πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας (πλήρη) συνδυάζοντας 2 πρωτείνες χαμηλής βιολογικής αξίας (ατελεις) που αλληλοσυμπληρώνουν μεταξύ τους τα αμινοξέα.Ούτε ετοιματζίδικα ,ούτε τίποτα.Όλα στη κουζίνα.Βάζουμε λεμόνι για να απορροφηθεί ο σίδηρος και αποφεύγουμε τρόφες όπως τα γαλακτομικά που εξουδετερώνουν τον σίδηρο.
orck Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 16 λεπτά πριν, CallMeRp είπε Βράζεις φάκες και ρύζι ή ρεβύθια με ρύζι πάλι. Έτσι μπορούμε να δώσουμε στον οργανισμό μας πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας (πλήρη) συνδυάζοντας 2 πρωτείνες χαμηλής βιολογικής αξίας (ατελεις) που αλληλοσυμπληρώνουν μεταξύ τους τα αμινοξέα.Ούτε ετοιματζίδικα ,ούτε τίποτα.Όλα στη κουζίνα.Βάζουμε λεμόνι για να απορροφηθεί ο σίδηρος και αποφεύγουμε τρόφες όπως τα γαλακτομικά που εξουδετερώνουν τον σίδηρο. Διατροφολογος δεν ειμαι αλλα νομιζω οτι αυτο που λες δεν γινεται, Ολες τις φυτικες πρωτεινες να συνδιασεις δεν μπορεις ποτε να φτασεις την πληροτητα του προφιλ αμινοξεων της ζωικης, υπαρχουν αμινοξεα που δεν υπαρχουν καν στις φυτικες (η πρακτικα ειναι σε παρα πολυ μικρες ποσοτητες, κανεις δεν μπορει να φαει 5 λιτρα φακες). Επισης εαν εχω καταλαβει καλα τι λες οι φακες με ρυζι ειναι κυριως πρωτεινη με (τον καλυτερο) υδατανθρακα. 1
margaritagr Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, CallMeRp είπε Βράζεις φάκες και ρύζι ή ρεβύθια με ρύζι πάλι. Έτσι μπορούμε να δώσουμε στον οργανισμό μας πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας (πλήρη) συνδυάζοντας 2 πρωτείνες χαμηλής βιολογικής αξίας (ατελεις) που αλληλοσυμπληρώνουν μεταξύ τους τα αμινοξέα.Ούτε ετοιματζίδικα ,ούτε τίποτα.Όλα στη κουζίνα.Βάζουμε λεμόνι για να απορροφηθεί ο σίδηρος και αποφεύγουμε τρόφες όπως τα γαλακτομικά που εξουδετερώνουν τον σίδηρο. Προσπαθω να κρατηθω αλλα πραγματικα με προκαλεις με αυτα που γραφεις Εδω δεν ηξερες τι ειναι το γιαουρτι χαμηλων λιπαρων λιγες σελιδες πριν, και καθεσαι και δινεις διατροφικες συμβουλες;;; και πιστευεις οτι η Χημεια Τροφιμων ειναι βαζω λιγο πρωτεϊνουλα απο το ενα και λιγο πρωτεϊνουλα απο το αλλο και ωπ ετοιμη η καλη η πρωτεΐνη!! Δεν ειναι σαλτσα για φασολακια να πεις βαζω λαδι βαζω και ντοματα κι εκανα τη συνταγη. Καταλαβαινω οτι ειμαστε ανοιχτο φορουμ κι ο καθενας γραφει ο,τι θελει..... αλλα να υπαρχει και λιγη σοβαροτητα δε βλαπτει! Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2018 από margaritagr 2
rus Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 7 ώρες πριν, CallMeRp είπε Βράζεις φάκες και ρύζι ή ρεβύθια με ρύζι πάλι......... H μανα μου το συνηθιζει αυτό. Οσα ρεβυθια ξεμεινουν, μετα τα κανει με ρυζι.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, margaritagr είπε Προσπαθω να κρατηθω αλλα πραγματικα με προκαλεις με αυτα που γραφεις Εδω δεν ηξερες τι ειναι το γιαουρτι χαμηλων λιπαρων λιγες σελιδες πριν, και καθεσαι και δινεις διατροφικες συμβουλες;;; και πιστευεις οτι η Χημεια Τροφιμων ειναι βαζω λιγο πρωτεϊνουλα απο το ενα και λιγο πρωτεϊνουλα απο το αλλο και ωπ ετοιμη η καλη η πρωτεΐνη!! Δεν ειναι σαλτσα για φασολακια να πεις βαζω λαδι βαζω και ντοματα κι εκανα τη συνταγη. Καταλαβαινω οτι ειμαστε ανοιχτο φορουμ κι ο καθενας γραφει ο,τι θελει..... αλλα να υπαρχει και λιγη σοβαροτητα δε βλαπτει! Να κρατηθείς; Μην κρατιέσαι!!! Ποιος είσαι που θα μου πεις τι θα γράψω ...μήπως να πάρω και έγκριση;Έχετε πλάκα ορισμένοι.Εχεις κολλήσει με το γιαούρτι ε;Δε πειράζει θα περάσει- ξυδακι.Το τι ξέρω πάνω στη διατροφή δεν είσαι σε θέση να ξέρεις και όπως δεν είσαι σε θέση να με κατακρίνεις λες και διέπραξα έγκλημα πολέμουΤι διαβάζω πρωινιατικα....ένα σκετο καφέ διπλό bellarom ότι πρέπει τώρα από τα λιντλ! Υ.γ.Δε καταλαβαίνεις- δε θες ...ότι είμαστε σε φόρουμ και το δικαίωμα να γράφω ότι θέλω με κόσμιο τρόπο είναι αδιαμφισβήτητο σε αντίθεση με σένα που μου επιτίθεσαι προσωπικά επειδή ΤΟΛΜΗΣΑ να εκφέρω την άποψη μου.Ουτε του παπά μη του το πεις. Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
margaritagr Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, CallMeRp είπε Να κρατηθείς; Μην κρατιέσαι!!! Ποιος είσαι που θα μου πεις τι θα γράψω ...μήπως να πάρω και έγκριση;Έχετε πλάκα ορισμένοι.Εχεις κολλήσει με το γιαούρτι ε;Δε πειράζει θα περάσει- ξυδακι.Το τι ξέρω πάνω στη διατροφή δεν είσαι σε θέση να ξέρεις και όπως δεν είσαι σε θέση να με κατακρίνεις λες και διέπραξα έγκλημα πολέμουΤι διαβάζω πρωινιατικα....ένα σκετο καφέ διπλό bellarom ότι πρέπει τώρα από τα λιντλ! Υ.γ.Δε καταλαβαίνεις- δε θες ...ότι είμαστε σε φόρουμ και το δικαίωμα να γράφω ότι θέλω με κόσμιο τρόπο είναι αδιαμφισβήτητο σε αντίθεση με σένα που μου επιτίθεσαι προσωπικά επειδή ΤΟΛΜΗΣΑ να εκφέρω την άποψη μου.Ουτε του παπά μη του το πεις. Δεν ειναι προσωπικη επιθεση, οπως εσυ εχεις "δικαιωμα" να γραφεις ετσι κι οι υπολοιποι εχουν "δικαιωμα" να σχολιαζουν τα γραφομενα σου. Edit και Over and out που λενε στο χωριο μου 😛 Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2018 από margaritagr 1
indrigo Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 18/7/2018 στις 1:06 ΜΜ, indrigo είπε SILVERCREST KITCHEN TOOLS Φουρνος μικροκυματων με διπλο γκριλ και λειτουργια θερμου αερα https://lidl-hellas.gr/el/prosfores.htm?articleId=13852 Τον εχει απο παλιοτερα κανεις; Εχω μικροκυματων (εναν φτηνο) αλλα αμα ετουτος λειτουργει και ως φουρνακι πεταω τον παλιο και αγοραζω αυτον! ...Βρηκα και το pdf! http://lidl-service.com/cps/rde/SID-1F5962C6-BF00811E/lsp/hs.xsl/product.html?id=49071388&rdeLocaleAttr=el&title=Φούρνος μικροκυμάτων Εχω παρει τελικα τον φουρνο απο την πρωτη μερα ...(Κανονικα εως και αυριο Σαββατο θα υπαρχει) Μια χαρα εκ πρωτης Τωρα σε εμενα ...δεν ξερω αν το χει γενικα μου κανει που και που περιοδικους συριγμους οπως γυριζει το πιατο... Το πιατο κεντραρισμενο τοχω ετσι οπως το βλεπω αλλα τεσπα (Με μια σφαλιαρα δηλαδη τοποθετηση του πιατου καπως διαφορετικα που τι διαφορετικα δηλαδη ο Θεος και η ψυχη του ) στρωνει ...οκ δεν ξερω ακομα αλλα επειδη ειναι ως αυριο δεν εχω χρονο για να το δω Αλλο ενα ηταν πως ενω στο κουτι τον εβλεπα στη φωτο με μαυρο πανελ τελικα ο μεσα που μουλαχε ηταν ασημι! Γενικα: Μικροκυματα μια χαρα!!! Αερας Οκ αλλα της υπομονης ...Δεν ειναι δηλαδη και οτι καλυτερο ...(θελει τον χρονο του με αλλα λογια) Γκριλ πανω και κατω σουπερ!!! Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2018 από indrigo 2
SpirtouLisS Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) To lidl εδω και 2 μηνες εχει ασταθειες στην αλλοτε σταθερη ποιοτητα του στραγγιστου γιαουρτιου αγελαδος του ΓΑΛΠΟ (το πληρες που παιρνω εγω εδω και χρονια). Μπορω να πω πολλα που παρατηρω. Αλλα ας περιοριστώ στο οτι πολλες φορες μονο στραγγιστο δεν ειναι αλλα τουλάχιστον υδαρες και νιανια και βγαζει πολυ υγρο. Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2018 από SpirtouLisS 6
gokuthelegend Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Μιας και μιλάτε για την ποιότητα των τροφίμων στα Lidl, διαβάστε εδώ και μια είδηση.
orck Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Μιας και μιλάτε για την ποιότητα των τροφίμων στα Lidl, διαβάστε εδώ και μια είδηση. Τριχες κατσαρες η "ειδηση". Σωματειο αρτοποιων που φοβαται τον ανταγωνιστη μας ενημερωνει οτι επιβληθηκαν ποινες. Εαν δεν δω το ΦΕΚ με τις ποινες, δεν πιστευω τιποτα. Ειναι σαν να σου λεει ο λυκος οτι τα προβατα που του εδωσες να φυλαει αρρωστησαν ολα και πεθαναν, οποτε γιαυτο εξαφανιστηκε το κοπαδι, την ιδια ωρα βλεπεις τον λυκο με πρισμενη κοιλια. 1
le vent nous porterAAAA Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 4 ώρες πριν, SpirtouLisS είπε To lidl εδω και 2 μηνες εχει ασταθειες στην αλλοτε σταθερη ποιοτητα του στραγγιστου γιαουρτιου αγελαδος του ΓΑΛΠΟ (το πληρες που παιρνω εγω εδω και χρονια). Μπορω να πω πολλα που παρατηρω. Αλλα ας περιοριστώ στο οτι πολλες φορες μονο στραγγιστο δεν ειναι αλλα τουλάχιστον υδαρες και νιανια και βγαζει πολυ υγρο. Αυτή η αστοχια συνέβη εσκεμμένα για τις ανάγκες του παρόντος νηματος: δίνεις ενα γιαουρτάκι να το κρατάει ένας αντι-λιντλιστης και τόνε προτρεπεις: "πηξτεεεεε"
papoys1 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 7 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Μιας και μιλάτε για την ποιότητα των τροφίμων στα Lidl, διαβάστε εδώ και μια είδηση. Σοβαρό νέο από πολύ σοβαρή και έγκυρη ιστοσελίδα Να το πάρουν και άλλες παρόμοιες να το κάνουν σημαία ώστε να το μάθουν όλοι και να μην αγοράζουν ψωμί από το lidl γιατί θα πρηστεί η κοιλιά τους θα βγάλουν σπυράκια θα έχουν φαγούρα στα οπίσθιά τους και πολλά άλλα τέτοια συμπτώματα.Όλοι στα αρτοποιεία γιατί χρησιμοποιούν αγνές πρώτες ύλες. Ειδικά στα φτηνά ψωμιά της προσφοράς των 50 - 60 και 70 λεπτών που τρώει η μεγάλη πλειοψηφία.Φουσκώνουν με φυσικές πρώτες ύλες και χρησιμοποιείται αλεύρι ανωτέρας ποιότητας. Edit...... Τώρα αν υπάρχει σήμερα έστω και μία σοβαρή έγκυρη και αντικειμενική ιστοσελίδα αυτό είναι άααααααααααλλη κουβέντα. 5 ώρες πριν, le vent nous porterAAAA είπε Αυτή η αστοχια συνέβη εσκεμμένα για τις ανάγκες του παρόντος νηματος: δίνεις ενα γιαουρτάκι να το κρατάει ένας αντι-λιντλιστης και τόνε προτρεπεις: "πηξτεεεεε" Να ξέρετε ότι τα φυσικά γιουρτάκια οποιασδήποτε σύνθεσης και μάρκας το καλοκαίρι βγάζουν γρήγορα νερό όταν βγουν από την ψύξη.Είναι φυσιολογικό.Μπορεί να σου κόψει νερό αν αργήσεις να πας από το s/m στο σπίτι.όπως π.χ. το παγωτό αν αργήσεις να πας σπίτι θα σου γίνει γάλα από τη ζέστη. Τα εδέσματα δεν κόβουν εύκολα γιατί χρησιμοποιούνται άλλα υλικά που δεν τα αφήνουν να βγάλουν εύκολα νερό και κρατούν πιο πολύ ώρα τη συνοχή τους.. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, papoys1 είπε Ειδικά στα φτηνά ψωμιά της προσφοράς των 50 - 60 και 70 λεπτών που τρώει η μεγάλη πλειοψηφία.Φουσκώνουν με φυσικές πρώτες ύλες και χρησιμοποιείται αλεύρι ανωτέρας ποιότητας. Ψωμάκι προτιμότερο να πάρεις από το φούρνο που εμπιστεύεσαι ή από αλυσίδα που τα προωθεί και στα μάρκετ.Σε κάθε περίπτωση ,κοιτάμε τα συστατικά.Διαφημίζουν ψωμιά ολικής(51%) και με βρώμη περιεκτικότητας(5% π.χ.).Με μεγάλα bold γράμματα ψωμι με νιφάδες βρώμης πλούσιο σε φυτικές ίνες.Καθαρά μάρκετινγκ.Σαν το γάλα από αμύγδαλο(περιεκτικότητας 2%).Καλύτερα να το φτιάξεις μόνος. Καλή επιλογή είναι τα πολύσπορα με (λιναρό-ηλιό-κολοκυθό/σπορο) ή τα σίκαλης.Εγώ προτιμώ το κριθαρένιο με προζύμι😁Το βρισκεις και στο μάρκετ αλλά δε νομίζω στο λιντλ! Καλημέρα. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις