Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Για τα Morris αν δεν κάνω λάθος το είπε ο ψυκτικός στον @danaos7 όταν του εγκατέστησε το Morris λέγοντάς του ότι είναι TCL.

Δεν θυμόμουν κάτι τέτοιο . Πάω πάσο αν όντως ο ψυκτικός έχει δεί το κάθε ένα part και οι κωδικοποιήσεις είναι ολόιδιες . 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα ,

Σήμερα τελικά κατέληξα στο 

https://basket.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/186364-fujitsu-asyg24klca

Με πιστωτιλή Alpha Bank βγαίνει 861 αν υπολογίσεις το bonus.

Δωρεάν και η εγκατάσταση.

Δεν ξέρω αν είναι ευκαιρία αλλά φαίνεται καλή τιμή.

Ελπίζω να το ευχαριστηθώ :)

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, osfpe είπε

Είναι για εξοχικό και θα δουλεύει max 15 ημέρες για θέρμανση και 15 για ψύξη τον χρόνο

https://basket.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198494-inventor-p9vi32-09wf-passion-eco

329 ευρώ (με δωροεπιταγή)  συν εγκατάσταση δωρεάν . 

Σημαντικό ότι δίνουν 10 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη   χωρίς να χρειάζονται συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 

• Thanks 1
Δημοσ.

@Dare-Devil

Με δοσεις θελω να το κανω. Μιας και ειμαι ανεργος και δουλευει μονο η γυναικα και με μικρο παιδι στο σπιτι, δεν θελω να ξεπαραδιαστω, καταλαβαινεις.

ανεβαζω ξανα το ιδιο με τα μετρα στο περιπου γιατι με την μικρη στο σπιτι δεν με αφηνει να κανω τιποα.

KATOPSI.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Πάντα καλοπροαίρετα, μερικοί χρειάζεται να κατανοήσετε τι είναι η απόλυτη και τι η σχετική υγρασία και πως διαβάζουμε ένα ψυχομετρικό διάγραμμα.

Εν ολίγοις.

Τα όργανά μας μετράνε τη σχετική υγρασία.

Τα κλιματιστικά μειώνουν την απόλυτη υγρασία μόνο σε κύκλο ψύξης.

Τα καλοριφέρ ΔΕΝ μειώνουν την απόλυτη υγρασία αλλα ζεσταίνοντας τον αέρα και άρα την ικανότητά του να συγκρατεί υδρατμούς στο μείγμα του, μειώνουν την σχετική.

Το ίδιο κάνουν και τα κλιματιστικά σε κύκλο θέρμανσης αλλά προσοχή , όχι την απόλυτη.

Συνεπώς αν έχουμε πρόβλημα υγρασίας τον χειμώνα, είτε κάνουμε αερισμό (αφού μελετήσουμε το ψυχρομετρικό διάγραμμα με θερμοκρασία και σχετική υγρασία εξωτερικού αέρα ώστε να συγκρίνουμε ποιος αέρας έχει τη λιγότερη απόλυτη πχ ο αέρας στους 5C και 90% σχετική υγρασία, είναι λιγότερο υγρός δλδ περιέχει λιγότερη υγρασία-υδρατμούς πιο σωστά-σε απόλυτα νούμερα από τον αέρα στους 20C και 50% υγρασία συνεπώς και πάλι αξίζει ο αερισμούς), είτε αγοράζουμε αφυγραντήρα που μειώνει την απόλυτη.

Αυτά.

:)

Και απο τη δικη πλευρα καλοπροαιρετα.

Οταν υπαρχει προβλημα υγρασιας(>50-55%), με δεδομενο οτι η επιθυμητη εσωτερικη θερμοκρασια ειναι 21-23 κελσιου και το εχεις στη θερμανση (φθινοπωρο-χειμωνας), καθε  εξωτερικη θερμοκρασια μικροτερη των 16 κελσιου εχει λιγοτερη ποσοτητα υδρατμων (ακομη και αν εχει 100% σχετικη υγρασια). Οι θερμοκρασιες μεχρι και 16 ειναι οι πιο συνηθεις την εποχη αυτη. Δηλ σε καθε περιπτωση συνισταται(αξιζει) ο αερισμος.

η μονη περιπτωση ειναι να βρεχει και να κανει ζεστη(για χειμωνα), μαλλον δεν χρειαζεσαι τον κλιματισμο σε αυτη την περιπτωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Mzoutsos είπε

Θα προτιμούσα και τα 2 αν το επιτρέπει το budget και ίσως ανέβω λίγο (30-35ε). Έχεις κάτι κατά νου;

Aπο γνωστές μάρκες που ειδικεύονται σε αυτά θα σου πρότεινα oregon schientific , la crosse , acurite .   (Amazon θα τις βρεις)

Απο μάρκες της Κίνας χωρίς να γνωρίζω κατά πόσο αξιόπιστες είναι στις μετρήσεις :
https://www.banggood.com/search/weather-station.html

Η Digoo είναι μια μάρκα κινέζικη όπου δεν ξέρω κατα πόσο  αξιόπιστη είναι σε αυτά . Γενικά είναι αξιόπιστη . 
Δες και σε xiaomi . 

Πάντως αν σε ενδιαφέρει μόνο για εσωτερικό χώρο αυτό φαίνεται πολύ καλό και το παρήγγειλα πριν 5 μέρες απο banggood κάνοντας μια έρευνα : 

https://www.banggood.com/MMC-E-ink-Screen-Digital-Thermometer-Hygrometer-Temperature-Humidity-Sensor-from-Xiaomi-Ecosystem-p-1251682.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN

Χρησιμοποιεί σενσορα της Σουηδικής Sensirion που είναι εξαιρετικοί Σενσορες . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, wolfskinn είπε

Έχω σε διπλανά δωμάτια το toyotomi izuro eco 9btu και σε το Daikin. Πιστεύω το Daikin είναι άλλη κλάση πάνω . Έχουμε αναλύσει αρκετά τις συμπεριφορές και πιστεύω το Daikin είναι άλλο επίπεδο.

Επίσης αυτά που έστειλες δεν υπάρχει σε κανένα κατάστημα.

Επεξ/σία από smav82
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Θα θελα να ήξερα πώς γνωρίζετε ποιο είναι φασόν ποιανού και αν είναι φασόν.  Πραγματικά πως το έχετε επιβεβαιώσει αυτό;  Έχετε κάνει βίδες τις μοναδες και είδατε ίδιες κωδικοποιήσεις στα εξαρτήματα ;

Το δικό μου Morris WFIN50132 πάντως σαν εσωτερική μονάδα ειναι αυτό εδώ ακριβώς.

Με μια πινελιά κακόγουστου χρυσαφί πλαστικού εκεί που το ανοίγεις για να καθαρισεισ τα φίλτρα... 

και αυτό είναι το πρόγραμμα που το σύνδεσα στο wifi

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε

Το δικό μου Morris WFIN50132 πάντως σαν εσωτερική μονάδα ειναι αυτό εδώ ακριβώς.

Με μια πινελιά κακόγουστου χρυσαφί πλαστικού εκεί που το ανοίγεις για να καθαρισεισ τα φίλτρα... 

και αυτό είναι το πρόγραμμα που το σύνδεσα στο wifi

Είναι σαν να λες δηλαδή ότι επειδή πχ τα κινητά τηλέφωνα μοιράζονται την πλατφόρμα android  είναι όλα ίδια 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, dimostr είπε

Είναι σαν να λες δηλαδή ότι επειδή πχ τα κινητά τηλέφωνα μοιράζονται την πλατφόρμα android  είναι όλα ίδια 

6 λεπτά πριν, dimostr είπε

Αν εχει κανείς το TCL Elite TAC-18CHSA/XA51 ας βγάλει φωτογραφίες και την  εξωτερική μονάδα να τα συγκρίνουμε.

Δεν πιστεύω ναα θες να τα ξεχαρβαλώσουμε κιόλας.

Εγω ποντάρω πως θα είναι ακριβώς τα ίδια.

Κακώς που δεν το πήρα tcl να εχω και την εγγύηση των 10 χρόνων.

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, yiannis_1 είπε

Αν εχει κανείς το TCL Elite TAC-18CHSA/XA51 ας βγάλει φωτογραφίες και την  εξωτερική μονάδα να τα συγκρίνουμε.

Δεν πιστεύω ναα θες να τα ξεχαρβαλώσουμε κιόλας.

Δε κάνω αντιπαράθεση ούτε θέλω να ξεχαρβαλωσεις τίποτα αλλά δε μποροε να λέμε ότι επειδή έχει το.ιδιο πρόγραμμα για το wifi είναι το.ιδιο 

Εγώ έχω το , toyotomi kuro το.οποιο είναι ίδιο με το nemesis pro και μπορεί να συνδεθεί και με το πρόγραμμα wifi της gree , και μοιαζει με το gree amber  ποιο είναι ποιο άντε βγάλε άκρη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Δε κάνω αντιπαράθεση ούτε θέλω να ξεχαρβαλωσεις τίποτα αλλά δε μποροε να λέμε ότι επειδή έχει το.ιδιο πρόγραμμα για το wifi είναι το.ιδιο 

Εγώ έχω το , toyotomi kuro το.οποιο είναι ίδιο με το nemesis pro και μπορεί να συνδεθεί και με το πρόγραμμα wifi της gree , και μοιαζει με το gree amber  ποιο είναι ποιο άντε βγάλε άκρη 

Και εγώ σου λέω πως εχει ακριβώς την ιδια εσωτερική μονάδα με το  TCL Elite TAC-18CHSA/XA51 και εχει και το software της για  σύνδεση android,

Υποθέτω πως θα είναι ακριβώς τα ίδια εκτός απο την μπογιά για τα γράμματα.🤣

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, yiannis_1 είπε

Και εγώ σου λέω πως εχει την όδοα εστερική μονάδα μμε το  TCL Elite TAC-18CHSA/XA51 και εχει κααι το software της για  σύνδεση android,

Υποθέτω πως θα είναι ακριβώς τα ίδια εκτός απο την μπογιά για τα γράμματα.🤣

Ίσως να είναι και έτσι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πλάκα θα είναι, πως παίζει να είναι ίδιο και με το κλιματιστικό που εχει βάλει ο πατέρας στν μυτιλήνη πέρσι το χειμώνα.

Του είχα πεί να βάλει κανένα απο τα cvmore με wifi που έφερνε ενα κατάστημα εκεί.

Απο ότι βλέπω το vento που εχει είναι κι αυτό φτυστό.🤣  

https://www.skroutz.gr/s/14662941/Cvmore-Vento-CVENTI-09-CVENTO-09.html

Επεξ/σία από yiannis_1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...