Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, grizos είπε

δεν θα είμαι αντικειμενικός οπότε και το αποφέυγω μιας και το daisekai τυχαίνει να είναι στο δωμάτιο του γιου μου που στα 16 του κυκλοφορεί με κοντομάνικα τώρα και μάλον χρειάζεται ψύξη και όχι θέρμανση , εν καιρώ όμως ημιεπιστημονικά θα το δείς το τεστ

θα ειναι τεστ αναμεσα σε δαικιν 9 μιτσουμπ srkzs 9 και παλιο daisekai 9ari oxi 9  σε αναλογα σχετικα δωματια

LG artcool 12αρι, στα μεγιστα τραβαει 1.3kw και στο χαμηλοτερο που το εχω δει ειναι 500 watt, τι κατηγορια παει?

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 10/11/2019 στις 12:48 ΜΜ, liakjim είπε

Λοιπόν , σύγκριση Daikin ATXC25B Siesta Sensira vs Carrier Crystal II 9000 btus. 

Να υπενθυμίσω ότι αμφότερα βρίσκονται σε υ/δ 15τμ , στο ίδιο βορεινό μπαλκόνι , δλδ πανομοιότυπες συνθήκες και απαιτήσεις. 

Τα κλιματιστικά ενεργοποιήθηκαν στις 9μμ με ζήτηση 23C.

Το carrier με follow me (το daikin δεν έχει), αυτόματη ταχύτητα ανεμιστήρα. 

Οι μετρήσεις έλαβαν χώρα από τις 00:00-08:00 δλδ σε συντήρηση και ισορροπία με 23C ζήτηση. 

Εξωτερικές συνθήκες ως εξής

a69c591ce84611478d569d912b74d29a.png

δλδ 13-19C περίπου . 

Carrier :

Screenshot_2019-11-10-07-56-44-260_com.coolkit.png.3f67b467f5aa8b5bc79492923eba4cbf.png

πιο αναλυτικά 

Screenshot_2019-11-10-08-43-40-617_cn_wps.moffice_eng.png.aec3ee8f4fbd321aee93b98171b1d863.png

Daikin 

Screenshot_2019-11-10-07-56-25-127_com_tuya.smartlife.png.a33635e5bd02c8d15219c11c65e1d090.png

Άρα νίκη για το Carrier , 0.82KWh vs 1.12 το Daikin.

Γιατί όμως ???

Ενώ το Carrier είχε πιάσει τη θερμοκρασία που του ζήτησα (παρόλο που έκανε On-off) :

IMG-20191110-090909.jpg

το Daikin πήγε αρκετά παραπάνω (μέτρηση με τα ίδια θερμόμετρα) :

IMG-20191110-084133.jpg

Συμπέρασμα :

Όσο και να φαίνεται περίεργο, έχουμε νίκη για το κινεζοφασόν , μιας και έκαψε λιγότερο και είχε σωστή θερμοκρασία στον χώρο!!!

Αυτά με εύκολες συνθήκες, όπου το Carrier ανοιγόκλεινε για να πιάσει θερμοκρασία χωρίς να είναι αλήθεια να με προβληματίσει στον ύπνο. Μάλιστα είναι και εντελώς αθόρυβο. 

Το Daikin έχει πιο θορυβώδη εσωτερική μονάδα και βγάζει χλιαρό αέρα που τελικά ίσως να προβληματίσει όσους το θέλουν για κρεββατοκάμαρα. Από την άλλη ο θόρυβος της εξωτερικής μονάδας του Carrier πέρναγε λίγο στο δωμάτιο, ενώ του Daikin τίποτα. 

Θα ξαναδοκιμάσω με το Daikin στους 22C και silent ταχύτητα ώστε να μην υπερθερμαίνει τον χώρο. 

Έκπληξη λοιπόν για το κινεζοφασόν. 

Οκ ευχαριστω! Μου λυθηκε η απορια.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, panos4tw είπε

LG artcool 12αρι, στα μεγιστα τραβαει 1.3kw και στο χαμηλοτερο που το εχω δει ειναι 500 watt, τι κατηγορια παει?

αν νοιωθεις καλα εισαι καλά παιζει το σεναριο να πληρώνεις το μισο ρέυμα και να μην κάθεσαι σπίτι...........

Δημοσ.
Στις 28/11/2019 στις 12:39 ΠΜ, Stoixeiolukos είπε

Καλησπέρα σας,

Ξέρω πως έχει πέσει το ερώτημα 200 φορές έως τώρα αλλά και εγώ χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Θέλω να πάρω ένα κλιματιστικό για θέρμανση. Αν είναι να κρίνουμε μόνο από τα scop τα fujitsu φαίνεται να είναι μονόδρομος.. ισχύει;

Το σπίτι έχει την παρακάτω μορφή, και θέλω να ζεστάνω τον κοινό χώρο και ίσως λίγο το δωμάτιο.

Τι BTU's θα ήταν πιθανός ιδανικά;

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και τη συμβουλή σας

home.PNG.54ff8773f73fbefcc4242b83bb316245.PNG

Κύριοι,

για τον παραπάνω/κάτω χώρο ποιο από τα παρακάτω θα προτιμούσατε για θέρμανση; Μένω Θεσσαλονίκη σε χαμηλό υψόμετρο και με σχετικά προστατευμένο σπίτι με μόνο μια μεριά εκτεθειμένη στον αέρα.

https://basket.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198905-toshiba-shorai-premium-16j2avrg-e/b16j2kvrg

https://basket.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198183-daikin-atxc50b-siesta-sensira

https://basket.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198496-inventor-p9vi32-18wf-passion-eco

https://basket.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/199874-mitsubishi-msz-hr50vf

https://basket.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/186363-fujitsu-asyg18klca

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Ειμαι στην αναζητηση για κλιματιστικο κι εγω μιας και το σπιτι μου δεν μου παρεχει αλλη θερμανση εκτος 2 κλιματιστικων 20ετιας μαρκας Stiebel Eltron που πραγματικα δεν κανουν τιποτα στα κρυα..
Το κακο με το διαμερισμα που νοικιαζω ειναι οτι απο κατω μου εχω πιλοτή, τα τζαμια μου ειναι συρρωμενα απλα και εχω και πρασια απο πισω που μπαζει κι απο εκει το κρυο. 55-60 τετραγωνικα το σπιτι με σαλοκουζινα.

KATOPSI.jpg

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ri3per είπε

Καλησπερα σε ολους. Ειμαι στην αναζητηση για κλιματιστικο κι εγω μιας και το σπιτι μου δεν μου παρεχει αλλη θερμανση εκτος 2 κλιματιστικων 20ετιας μαρκας Stiebel Eltron που πραγματικα δεν κανουν τιποτα στα κρυα..
Το κακο με το διαμερισμα που νοικιαζω ειναι οτι απο κατω μου εχω πιλοτή, τα τζαμια μου ειναι συρρωμενα απλα και εχω και πρασια απο πισω που μπαζει κι απο εκει το κρυο. 55-60 τετραγωνικα το σπιτι με σαλοκουζινα.

KATOPSI.jpg

Τα υπαρχοντα κλιματιστικα θα μεινουν? Αν ναι σε ποιες θεσεις ειναι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Το Daikin με διαφορά οικονομικότερο στην θέρμανση και καλύτερο επίσης σε οικονομία στη ψύξη . Μικρή όμως εγγύηση 3 χρόνια . 

Το Toshiba Mirai έχει όμως μεγαλύτερη εγγύηση . 7 χρόνια σε όλα τα μέρη εφόσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις . 

Και οι δύο μάρκες έχουν ακριβά ανταλλακτικά οπότε πρέπει να το ζυγίσεις . Σε γενικές γραμμές η σειρά Mirai δεν αξίζει. Απο Shorai και πάνω  όσον αφορά τα Toshiba . 

Θα θελα να ήξερα πώς γνωρίζετε ποιο είναι φασόν ποιανού και αν είναι φασόν.  Πραγματικά πως το έχετε επιβεβαιώσει αυτό;  Έχετε κάνει βίδες τις μοναδες και είδατε ίδιες κωδικοποιήσεις στα εξαρτήματα ;

Τίποτα απολύτως δεν αλλάζει . Τα standards ποιότητας τα ορίζει ο κατασκευαστής . Το που κατασκευάζονται είναι παντελώς αδιάφορο στη σήμερον ημέρα για όλα τα αγαθά . 

Φίλε Daredevil, ρωτάς που ξέρω αν τα MORRIS είναι TCL. Με απόλυτη σιγουριά, δεν το ξέρω. Αλλά ολα τα στοιχεία τείνουν προς το συμπέρασμα οτι τα φετινά MORRIS, και μιλάω για τα μοντέλα 50132/70132 είναι κατασκευής TCL.

Όταν ήρθα στο site, θυμάμαι μείωνες τα μικρά DAIKIN λέγοντας ότι δεν έχουν κάτι να πούν. Αλήθεια, τα φασόν Κινέζικα INVENTOR με τα τριζάτα πλαστικά τους είναι καλύτερα; 

Μόνο που στήν πραγματικότητα, τα DAIKIN ήταν/είναι πολύ καλά και η σειρά FTXC/ATXC έχει αποδειχτεί περίφημη...

Επίσης, απόψε ανέφερες ότι τα TOSHIBA MIRAI δεν είναι καλά...και αναρωτιέμαι...είναι δυνατόν να τα λες αυτά όταν προτείνεις στον κόσμο δεξιά και αριστερά INVENTOR;

Εχω το MIRAI Plus και ειναι ενα εξαιρετικο κλιματιστικο με ποιότητα και super πολιτισμένη λειτουργία! 

Ναι, δεν ειναι SHORAI...αλλα να το μειώνεις ενώ συστήνεις INVENTOR; Είναι δυνατόν; 

Να ξεκαθαρίσουμε στον κόσμο τι εστί INVENTOR...(γιατί ο κόσμος ξεχνάει και εσυ γράφεις μονο τα θετικά) 

1) H Inventor πουλάει φασόν Κινέζικα(συνήθως της MIDEA/GREE). Δεν έχει καμια σχέση με έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή κλιματιστικών. Απλά τα παίρνει απο κατασκευαστή και βάζει την φίρμα της.

2) Τα μηχανήματα της INVENTOR δεν έχουν πιστοποίηση EUROVENT οπότε ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ αν ισχύουν τα specs που διαφημίζει η εταιρία(Εμείς που έχουμε ασχοληθεί λίγο παραπάνω γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες…).

3) Η ΙNVENTOR πουλάει αυτά τα φασόν Κινεζικά σε σχετικά υψηλές τιμές για να αντισταθμίσει το κόστος της μεγάλης εγγύησης που προσφέρει. 

4) Ενώ βλέπουμε συνεχώς μετρήσεις καταναλώσεων  για FUJITSU/DAIKIN/TOSHIBA, δεν βλέπουμε τίποτα γιά INVENTOR...μήπως είναι επειδή είναι β' διαλογής Κινέζικα φασόν και θα ξεφτιλιστεί η εταιρία αν δούμε της καταναλώσεις(όπως ξεφτιλίζεται συνεχώς η TOYOTOMI; )

5) Εν αντιθέσει με αυτα που λές, ΕΧΕΙ σημασία που παράγεται ενα κλιματιστικο! Διότι αλλα ειναι τα quality standards σε ενα εργοστασιο sweatshop στην ΚΙΝΑ που παράγει για λογαριασμό της MIDEA/GREE και εντελώς άλλη υπόθεση να παράγεται στο ιδιόκτητο εργοστάσιο της DAIKIN ή της TOSHIBA στήν Μαλαισία όπου τα standards θα είναι σίγουρα ανεβασμένα.

Να ξεκαθαρίσω οτι είμαι χομπίστας και δεν έχω σχέση με οποιαδήποτε εταιρία κλιματισμού. Επίσης, ας κάνουμε μια σύγκριση κατανάλωσης και ποιότητας ανάμεσα στο MIRAI Plus(που εχω) και κάποιο αντίστοιχο INVENTOR αν θέλεις...

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1
Δημοσ.

@rbx1000

Θα μεινει μονο 1 απο τα παλια γιατι δεν αντεχω οικονομικα για 2 κλιματιστικα και αυτο που θα μεινει ειναι αυτο στο παιδικο δωματιο μιας και θα προσπαθησω με καποιο τροπο πιο οικονομικα να θερμανω το παιδικο μιας και ειναι μικρος χωρος.

KATOPSI.jpg

https://basket.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198905-toshiba-shorai-premium-16j2avrg-e/b16j2kvrg

Αυτο εδω μου γυαλισε. τι λετε εσεις;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ri3per είπε

@rbx1000

Θα μεινει μονο 1 απο τα παλια γιατι δεν αντεχω οικονομικα για 2 κλιματιστικα και αυτο που θα μεινει ειναι αυτο στο παιδικο δωματιο μιας και θα προσπαθησω με καποιο τροπο πιο οικονομικα να θερμανω το παιδικο μιας και ειναι μικρος χωρος.

KATOPSI.jpg

Budget?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ri3per είπε

με δοσεις θα γινει οποτε νομιζω πως 700-800€ ειναι ενταξει

https://basket.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198183-daikin-atxc50b-siesta-sensira

https://basket.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/186363-fujitsu-asyg18klca

Νομιζω σε αυτα τα χρηματα ειναι τα καλυτερα που μπορεις να παρεις

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, CorumD είπε

Φίλε Daredevil, ρωτάς που ξέρω αν τα MORRIS είναι TCL. Με απόλυτη σιγουριά, δεν το ξέρω. Αλλά ολα τα στοιχεία τείνουν προς το συμπέρασμα οτι τα φετινά MORRIS, και μιλάω για τα μοντέλα 50132/70132 είναι κατασκευής TCL.

Και στο κινητο το folder που δημιουργηθηκε μετά την εγκατάσταση του κλιματιστικου εχει ονομασια TCL😂

Ακόμα και αυτό βαρέθηκε να αλλάξει η morris στο 50132, η οποία παίζει να εχει βάλει μόνο το όνομα.

Το cvmore στην μυτιλήνη είναι και αυτό ή tcl αν είναι το vento ή gree  αν είναι το intense.

Ψήνομαι να είναι το intense να εχω 1 και 1

Ενα φασόν gree και ενα φασόν tcl😁

Screenshot_20191130-030545_ES File Explorer.jpg

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1
Δημοσ.

Παράγγειλα το fujitsu asyg24 klca. Επειδή η εσωτερική μονάδα θα απέχει περιπου 4 μέτρα από εξωτετικη μου λένε ότι θα επιβαρύνω για τα πρόσθετα μέτρα σωληνα 25 ευρώ το μετρό. Μήπως θα με συνέφερε καλύτερα να αγοράσω μόνος μου 4-5 μέτρα, χαλκοσωληνων για 24αρι για R32 και να τις δώσω εγώ στους ψυκτικους που θα ρθουν για να γλιτώσω την χρέωση. Εκτός αν χρειαστεί να δώσω και πάλι κανένα 20 αρι για να τα αγοράσω εγώ οπότε καλύτερα να μην ασχοληθώ. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...