Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nvel είπε

τι να τον κάνω τον πάγο και το βραστό νερό, αφού "καίγεσαι" για τους 42οC χρειάζεται ένας εξομοιωτής θερμοζεύγους ρυθμισμένος στους 42οC

Δεν κανει και το διδακτορικο του. Ενα τυπικο θερμοζευγος στους 40οC αντε να ειναι + - 1 οC.

• Thanks 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Δεν κανει και το διδακτορικο του. Ενα τυπικο θερμοζευγος στους 40οC αντε να ειναι + - 1 οC.

αφού δεν κάνει το διδακτορικό του μπορεί και να συγχέει την θερμοκρασία συμπυκνωτή με την θερμοκρασία αέρα προσαγωγής, αλλά να μην βγάζει και συμπεράσματα μεσώ υποθέσεων επί υποθέσεων.

το θερμοζεύγος που χρησιμοποιεί μπορεί έχει αυτό  σφάλμα σε αυτήν θερμοκρασία αλλά το ποlύμετρο έχει επιπλέον 2.5%+5

• Like 1
Δημοσ.

Πλέον το θέμα έχει νόημα μόνο για τους πολύ ειδικούς εδώ μέσα και πρέπει σιγά σιγά εμείς που απλά θελουμε να ανταλλάξουμε απόψεις και γνώμες για την απλή , οικονομική και άνευ -όσο γίνεται- βλαβών λειτουργία κλιματιστικών να την κάνουμε 

δυστυχως ο τίτλος του θέματος δε δικαιολογεί σε τιποτα αυτή την εξέλιξη , κρίμα γιατί εδώ μέσα ακόμα και με πολλές εντάσεις από μερικούς είχαν ειπωθεί και πολλά σωστά πράγματα βασιζόμενα σε πραγματικές συνθήκες και συμπεριφορές κλιματιστικών σε πραγματικά σπίτια και όχι σε θαλάμους δοκιμών 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, nvel είπε

αφού δεν κάνει το διδακτορικό του μπορεί και να συγχέει την θερμοκρασία συμπυκνωτή με την θερμοκρασία αέρα προσαγωγής, αλλά να μην βγάζει και συμπεράσματα μεσώ υποθέσεων επί υποθέσεων.

το θερμοζεύγος που χρησιμοποιεί μπορεί έχει αυτό  σφάλμα σε αυτήν θερμοκρασία αλλά το ποlύμετρο έχει επιπλέον 2.5%+5

Μην ανησυχείς, ξέρω ότι έχεις δίκιο. Το μεταπτυχιακό μου είχε να κάνει με διακρίβωση μετρητικών διατάξεων.

Πάντως στο σπίτι έχω 5 ψηφιακά θερμόμετρα (τρομάρα μου) , τα οποία όλα ισορροπούν στην ίδια θερμοκρασία αέρα δωματίου με ακρίβεια δεκαδικού και το ίδιο δείχνει και το πολύμετρο.

Επίσης μέτρησα τον εαυτό μου (μασχαλιτσα) με 2 υδραργυρικα και 2 ψηφιακά και όλα έδειξαν 36.6 . Το ίδιο ακριβώς έδειξε και το πολύμετρο.

Ε του πουστη. +/- 1 στους 42 θα το έχω. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι λιγότερο.

Αλλά ναι, σφάλμα μόνο με μέτρηση.

Για ένα κινεζοφασον, ήδη πολύ ασχολήθηκα!!!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, liakjim είπε

@Rnd1978

carrier

εξωτερικές

image.png.19dda4dcc6c6ae730e866b62101fbdf0.png

Αποτέλεσμα

acad696d0c13b2870af22f8a5cba2a6e.png.3d8a2cc4574b4e68b8812be1f85a3962.png

και το excel αν θες να παίξεις

https://easyupload.io/lsft2c

Συμπέρασμα;

Οπως λέει και ο nvel τι το ψάχνουμε? Δεν γνωρίζουμε, δεν εχουμε τα κατάλληλα εργαλεία.. Απλά κάνουμε υποθέσεις υποθέσεων.. προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε την περίεργη συμπεριφορά των κινεζοφασών, οπως και καποιων καθαρόαιμων κινέζων..Γιατι? Ας τα χαρακτήριζουμε απλά Inverter β διαλογής με περίεργη συμπεριφορά και ας το λήξουμε το θέμα..  (θα τα δω προσεκτικά στο σπίτι τα Data, αν μπορεις να κάνεις και ενα δείγμα την ημέρα που εχει πιο υψηλές θερμοκρασίες θα είχαμε και ενα μέτρο σύγκρισης συμπεριφοράς.. είτε βάλτο εδω είτε στείλτο μου σε μύνημα :) και εσυ εκει που έκανε το μεγάλο σάλτο στο τέλος το έκοψες 😛 )

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, nvel είπε

Υποθεσεις ως καταναλωτης/χρηστης κανει ο ανθρωπος, δεν ειμαστε σε φορουμ μηχανολογων.

Κι εγω που εχω ερθει σε αντιπαραθεση μαζι του του αναγνωριζω τις καλες προθεσεις και την προσπαθεια που κανει για να 'ξεστραβωθουμε'.

Δε μπορουμε να συμφωνουμε σε ολα.

• Like 4
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Mzoutsos είπε

Καλησπέρα ομάδα. Σήμερα παρέλαβα το ASYG18KCLA από Κωτσόβολο. Αύριο κι όλας θα γίνει η εγκατάσταση και θα ξεκινήσω κι εγώ δειλά δειλά τις μετρήσεις.

Πέραν της εγκατάστασης με αντλία κενού αέρος αλλά και τη χρήση τουλάχιστον 3 μέτρων σωληνώσεων, πρέπει να προσέξω κάτι άλλο στην εγκατάσταση; Ο ψυκτικός του Κωτσόβολου ήταν σύμφωνος στις επισημάνσεις αυτές πάντως, μάλιστα τόνισε ότι μόνο με αντλία κενού αέρος κάνουν πάντα τις εγκαταστάσεις. Βέβαια όσον αφορά το μήκος των σωλήνων, μου ανέφερε πως μαζί με αυτούς που βρίσκονται εσωτερικά θα πρέπει να ξεπερνά τα 3 μέτρα σε μήκος, ισχύει αυτό;

Επίσης, χρειάζεται κάποια καταχώρηση στο site της fujitsu για να ισχύσει η εγγύηση;

Μπορεί να βοηθήσει κάποιος διότι σήμερα έχω την εγκατάσταση;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Mzoutsos είπε

Κενό, 3 μέτρα σωλήνες και άνω και αποστάσεις εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας από τοίχους , ταβάνι κτλ όπως ορίζει ο κατασκευαστής.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

ενω αυτο σιγά σιγα.. ανεβάζει.. αργά οχι απότομα.(μιλάμε για διαφορές επιθυμητης +2 C), αν το βάλεις απότομα την επιθυμητη  π.χ. +4C  τότε  απλα θα επιταχύνει λίγο την διαδικασία.Αν το βάλεις ακόμα πιο πάνω, θα γκαζώσει σχεδόν άμεσα..

Ακριβώς ετσι ανεβάζει θερμοκρασία και το midea από τον χλιαρό αν ανεβάσω θερμοκρασία εντωμεταξύ ο χώρος παραμένει ζεστός και οταν βγαζει τον χλιαρό αέρα και συντηρεί την επιθυμητή ,γίνεται αντιληπτό αν πας μπροστά στις περσίδες ,προσωπικά δεν το θεωρω προβλημα ,ίσα ίσα το αντίθετο 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Mzoutsos είπε

Αν δεν έχει κενόμετρο τότε δε μπορείς να ξέρεις αν έγινε σωστό κενό αλλά και κενο να μην κάνει στη πράξη δουλεύουν για χρόνια τα κλιματιστικά χωρις θέμα όπως μου ειπε και τεχνικος απο τη mitsubishi. Μου λέει ούτε στο σπίτι μου δεν έκανα κενό γιατι βαριόμουν, αν χρειαζόταν δε θα δούλευε τίποτα είπε.

Τουλάχιστον δες το μανουαλ και ζητα να βάλει όλες τις βίδες για στηριξη της μονάδας, να μπει ίσια , να εχει σωστη κλιση η σωληνα αποστραγγισης και να έχει σωληνες με μονωση ασπρη κατα προτίμηση αν και καλο θα ηταν να τα προστατέψεις με κανάλι και να ειναι περασμενα με μονωτική.

Βαλε και χαρτόνια για προστασια απο σκόνες κτλ ακόμα και αν θυμώσει ο τεχνικός.

Επεξ/σία από ParhsG
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Αν δεν έχει κενόμετρο τότε δε μπορείς να ξέρεις αν έγινε σωστό κενό αλλά και κενο να μην κάνει στη πράξη δουλεύουν για χρόνια τα κλιματιστικά χωρις θέμα όπως μου ειπε και τεχνικος απο τη mitsubishi. Μου λέει ούτε στο σπίτι μου δεν έκανα κενό γιατι βαριόμουν, αν χρειαζόταν δε θα δούλευε τίποτα είπε.

Τουλάχιστον δες το μανουαλ και ζητα να βάλει όλες τις βίδες για στηριξη της μονάδας, να μπει ίσια , να εχει σωστη κλιση η σωληνα αποστραγγισης και να έχει σωληνες με μονωση ασπρη κατα προτίμηση αν και καλο θα ηταν να τα προστατέψεις με κανάλι και να ειναι περασμενα με μονωτική.

Δεν έκανε κενό, αν λέει την αλήθεια βέβαια, γιατί οι μπαρμπανεοελληνεεταξερωολα ψυκτικοί κάνουν εκδίωξη με το φρεον ( το οποίο το έχεις για να είναι μέσα στη συσκευή και όχι για να φεύγει στην ατμόσφαιρα). Και αν γίνει η στραβή, έχει τον τρόπο να καλύψει το ανταλλακτικό.

Εσύ ο πελάτης όμως δεν θα κάνεις πλάτες στον ψυκτικό εις βάρος του συμφέροντος σου.

Εξάλλου ελεύθερη αγορά είναι. Δεν γουστάρεις φίλε; καλή καρδιά. Ο επόμενος.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Κενό, 3 μέτρα σωλήνες και άνω και αποστάσεις εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας από τοίχους , ταβάνι κτλ όπως ορίζει ο κατασκευαστής.

6 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Ο τεχνικός στο τηλέφωνο ανέφερε ότι οι σωλήνες θα πρέπει να ναι τουλαχιστον 3 μέτρα συμπεριλαμβάνοντας και το μέρος που βρίσκεται εσωτερικά στα 2 σώματα. Ισχύει αυτό;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Mzoutsos είπε

Ο τεχνικός στο τηλέφωνο ανέφερε ότι οι σωλήνες θα πρέπει να ναι τουλαχιστον 3 μέτρα συμπεριλαμβάνοντας και το μέρος που βρίσκεται εσωτερικά στα 2 σώματα. Ισχύει αυτό;

Ναι φυσικά. Το λέει και το εγχειρίδιο σου.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Mzoutsos είπε

Μερικοι κατασκευαστές προτείνουν ελάχιστον μηκος.

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν έκανε κενό, αν λέει την αλήθεια βέβαια, γιατί οι μπαρμπανεοελληνεεταξερωολα ψυκτικοί κάνουν εκδίωξη με το φρεον ( το οποίο το έχεις για να είναι μέσα στη συσκευή και όχι για να φεύγει στην ατμόσφαιρα). Και αν γίνει η στραβή, έχει τον τρόπο να καλύψει το ανταλλακτικό.

Εσύ ο πελάτης όμως δεν θα κάνεις πλάτες στον ψυκτικό εις βάρος του συμφέροντος σου.

Εξάλλου ελεύθερη αγορά είναι. Δεν γουστάρεις φίλε; καλή καρδιά. Ο επόμενος.

Ούτε αυτο δεν κάνουν μερικοί. Εγώ βρηκα ψυκτικό που τα κάνει σωστά μετα απο πολυ ψάξιμο. Τους άλλους δε μπορείς να τους πιάσεις πουθενά. Σου φέρνει αντλία και στη βάζει πχ 2 λεπτά ή θα σου κάνει μαλακία και τι να του πεις, θα το αφήσεις στη μέση; Η σου αφήνει τους σωλήνες χωρις στηριξη 3 μέτρα πχ και σου λέει αν θες ειναι εξτρα κοστος δε μπορείς να τους πιάσεις γενικά λόγω εμπειρίας. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...