Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Τωρα χαλασε αν το ηξερα μια βδομαδα πριν θα επαιζα και τζοκερ. :lol:

Να το πάρουμε λίγο σοβαρά.

Μέχρι πόσα χρήματα θα έδινες;

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

4 5 κατοσταρικα για αυτο κοιταω σε κατι σχετικα καλο.

Τοποθετηση θα την κανει φιλος που ειναι η δουλεια του οποτε δεν με καιει το δωρεαν τοποθετηση.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, liakjim είπε

Για 12 τμ ότι και να πάρεις θα είναι overkill.

Κανονικά θέλει 9άρι.

Για tcl κοιτάς το tclgreece

Ναι εννοώ, τι εταιρεία είναι ? Πρώτη φορα την ακούω. Που έχει έδρα ? Αν είναι θυγατρική κάποιας άλλης κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, omega είπε

Ναι εννοώ, τι εταιρεία είναι ? Πρώτη φορα την ακούω. Που έχει έδρα ? Αν είναι θυγατρική κάποιας άλλης κτλ.

Αντιπρόσωπος, ο όμιλος Τουρνικιώτη (ΑΓΗΝΩΡ ΑΕ)! Παλιός στον κλάδο

Επεξ/σία από yositosi
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Τοποθετηση θα την κανει φιλος που ειναι η δουλεια του οποτε δεν με καιει το δωρεαν τοποθετηση.

Ε τότε αυτό https://www.alphaclimagr.gr/product/1410517/daikin-siesta-sensira-atxc25b-arxc25b-inverter-a.html?ref=bestprice.gr

4 λεπτά πριν, omega είπε

Κινέζικη είναι, κατασκευαστής.

Όσα παιδιά έχουν πάρει στο forum, μόνο καλά πράγματα μας έχουν πει, έχει και 10 έτη εγγύηση οπότε στα χρήματά του είναι VFM.

• Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, liakjim είπε

Για 12 τμ ότι και να πάρεις θα είναι overkill.

Κανονικά θέλει 9άρι.

Οχι παντα. Αν ειναι σαν το δικο μου το σπιτι μην ειναι και μικρο....2040962861_apwleiespaidiko.jpg.5bbbba5969fdaf86aa8b97f1c702fdce.jpg

• Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Αυτό σκεφτόμουν αρχικά και εγώ αλλα δεν το πρόλαβα στην Black Friday και θα μου πάει πολύ σαν 9αρι και συν το κόστος της εγκατάστασης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, omega είπε

Αυτό σκεφτόμουν αρχικά και εγώ αλλα δεν το πρόλαβα στην Black Friday και θα μου πάει πολύ σαν 9αρι και συν το κόστος της εγκατάστασης

Οι τρεις μεγαλες αλυσιδες το βαζουν σε εκπτωση στα 400 καθε τοσο και λιγακι. Ο ΚΟΤΣΟ μια φορα το μηνα το εχει στα 400. Οποτε αν δεν βιαζεσαι, θα το βρεις μεχρι τα Χριστουγεννα στα 400(αλλα μαλλον με εγκατασταση εκτος τιμης).

Σε αλλο θεμα, μπορω να πω με ακριβεια οτι το χειροτερο κλιματιστικο που πηρα το καλοκαιρι ειναι το MITSUBISHI Heavy 9αρη. Θορυβωδες, κανει συντονισμους στα πλαστικα, και η περσιδα ανεβοκατεβαινει απο την καθετη θεση μονη της, και πρεπει να την ξαναρυθμισω. Ειλικρινα, φαινεται σαν κινεζοφασον με σταμπα Mitsubishi...

Επεξ/σία από CorumD
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

10 λεπτά πριν, omega είπε

Τσεκαρετε κι εδω. https://www.daikin.gr/el_gr/dealer-locator.html#!?offset=0&language=el

Παρτε 2-3 τηλεφωνα να ρωτησετε τιμες. Ποτε δεν ξερεις...

Επεξ/σία από rbx1000
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

Παιδια στο calculator απο ποιο πεδιο βγαζουμε συμπερασμα για το ποσα btu χρειαζεται ο χωρος μας; 

Από τις θερμικές απώλειες σε Watt. Πρέπει οι απώλειες σε BTU (Αφού έχου γίνει convert απο Watt εδώ https://www.rapidtables.com/convert/power/Watt_to_BTU.html) να είναι μικρότερες ή ίσες (ιδανικά) από τα BTU του κλιματιστικού σου.

Επεξ/σία από Mzoutsos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε

Ωραια στα 420 λοιπον υπομονη τωρα μεχρι να μπει το επιδομα τεκνων γιατι ξεμειναμε.

400€ έπαιξε στο black Friday, οπότε είναι καλή τιμή.

56 λεπτά πριν, Mzoutsos είπε

Από τις θερμικές απώλειες σε Watt. Πρέπει οι απώλειες σε BTU (Αφού έχου γίνει convert απο Watt εδώ https://www.rapidtables.com/convert/power/Watt_to_BTU.html) να είναι μικρότερες ή ίσες (ιδανικά) από τα BTU του κλιματιστικού σου.

Η αλήθεια είναι ότι είναι πιο πολύπλοκο.

Θα πρέπει το capacity του μηχανήματος να υπερβαίνει τις απώλειες του χώρου για τις θερμοκρασίες που θα συναντήσουμε.

Και επειδή τα BTUs που βλέπουμε στα χαρακτηριστικά είναι πάντα υπολογισμένα στους 7βκ , θα πρέπει να βρούμε από το capacity table ή γράφημα σε άλλους , πόσα BTUs δίνει πχ στους μηδέν για όσους έχουν τέτοιες θερμοκρασίες τον χειμώνα και για μένα πάντα με περιθώριο.

Επίσης το tool του Ίντερνετ όπως και κάθε τόσο εργαλείο είναι εντελώς μπακαλιστικο και φυσικά δεν μπορεί να δώσει με ακρίβεια αποτελέσματα για τον δικό μας χώρο.

• Thanks 1
Δημοσ.

Να ρωτησω εκει που θελω να το βαλω εχει δοκαρι απο πανω ποσο κενο πρεπει να αφησω απο το δοκαρι;

Θελω να παει οσο ποιο κοντα μπορω στο δοκαρι γιατι οι σωληνες θα βγουν στο πλαϊ και επειδη εκει εχει την κουκετα ο γιος μου θελω να εχει την καταλληλη κλιση για να φευγει το νερο εξω.

Παραδειγμα τωρα ακουμπαει το κρεβατι πανω στους σωληνες θελω να πανε πανω απο το καγκελο.

Το κλιματιστικο δεν μπορει να μπει πουθενα αλλου γιατι εκανε την μαλακια ο πεθερος που εχει το σπιτι και ενα δωματιο το χωρισε στην μεση και το εκανε διπλο με εσωτερικη πορτα.

IMG-20191204-133248.jpg

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Να ρωτησω εκει που θελω να το βαλω εχει δοκαρι απο πανω ποσο κενο πρεπει να αφησω απο το δοκαρι;

Θελω να παει οσο ποιο κοντα μπορω στο δοκαρι γιατι οι σωληνες θα βγουν στο πλαϊ και επειδη εκει εχει την κουκετα ο γιος μου θελω να εχει την καταλληλη κλιση για να φευγει το νερο εξω.

Παραδειγμα τωρα ακουμπαει το κρεβατι πανω στους σωληνες θελω να πανε πανω απο το καγκελο.

Το κλιματιστικο δεν μπορει να μπει πουθενα αλλου γιατι εκανε την μαλακια ο πεθερος που εχει το σπιτι και ενα δωματιο το χωρισε στην μεση και το εκανε διπλο με εσωτερικη πορτα.

IMG-20191204-133248.jpg

Εξαρτάται το μοντέλο. Οι οδηγίες με τα κενά διαφέρουν. Έχω δει από 6εκ έως 15. Βέβαια δεν είναι ταβάνι οπότε δεν πιστεύω ότι παίζει τόσο ρόλο, πιθανότατα να είναι σαν να μην υπάρχει .

Πχ το Fujitsu που έχω, η είσοδος του αέρα από πάνω είναι αρκετά έξω από τον τοίχο οπότε και δοκάρι να είχα ίσως να μην επηρέαζε καθόλου.

Πόσα εκατοστά είναι η εσοχή;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...