Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το σύνολο των περιεχομένων που σε έχω κάνει quote.

- Μπορείς, πολύ εύκολα, να βρεις στο διαδίκτυο ποιά μοντέλα, μεσαίας ή μεσοχαμηλής τιμής (τα τελευταία 5-10 έτη) είχαν τα χαρακτηριστικά που λέω.

- Μπορεί να σου απαντήσει και ο Dare-Devil που είναι κάτοχος ενός από αυτά, όπως είμαι και εγώ ενός άλλου μοντέλου και άλλης εταιρίας...

- Εφόσον σε απασχολεί το θέμα των κλιματιστικών, καλό θα είναι να γνωρίζεις και την πρόσφατη ιστορία του, "δωρεάν μαθήματα" δεν κάνουμε...

• Confused 3
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν είτε 2019, δεν υπάρχουν κλιματιστικά που η μεγάλες εταιρείες 'δεν φέρνουν' στην Ελλάδα. Δηλαδή, δεν μπορούμε να πούμε ότι φέρνουν δευτέρας επιλογής εδώ. Βλέπουμε τους διεθνείς καταλόγους τους, και ότι προσφέρουν πχ. στην Ιταλία , προσφέρουν και στην Ελλάδα.

Η σειρά DAIKIN FTXC/ATXC25/35b είναι η εισαγωγική σειρά χαμηλού κόστους της εταιρείας. Προσφέρει καλά SEER/SCOP, προσεγμένη κατασκευή χωρίς τριγμούς, καλό remote control και χαμηλό θόρυβο. Εγώ λειτουργώ 3 ATXC25b και 2 ΑΤXC35b. Οι καταναλώσεις είναι στα πλαίσια και των άλλων συνάδελφων στο forum. Στην πράξη, η λειτουργία τους είναι πολιτισμένη και αθόρυβη(μέσα και έξω), και οι καταναλώσεις είναι πολύ λογικές και κυμαίνονται από 140-210w στην συντήρηση όταν δεν τους ζητάς κάτι υπερβολικό.

Για μένα είναι τα απολυτά VFM μηχανήματα, γιατί παίρνεις ποιότητα DAIKIN σε τιμή 400(9αρη) και 500(12αρη) ευρώ.

Η εγγύηση στα 3 χρόνια είναι μέτρια, αλλά ακολουθείται από την φήμη της DAIKIN που βγάζει αξιόπιστα μηχανήματα(σκυλιά όπως λένε και έχω ζήσει με τα 20ετιας+ inverter DAIKIN που έχω).

Με αυτά τα δεδομένα(που έχουν αποδείξει και στοιχεία χρηστών εδώ μέσα στο forum) γιατί να μην τα παρουσιάζουμε ως αρίστη επιλογή; Ποιος είναι ο ανταγωνισμός;

Αν θέλεις να πας σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καλύτερο μηχάνημα πρέπει να ανέβεις πάνω πολύ. Ακόμα και τα FUJITSU KMTA/TOSHIBA SHORAI/MITSUBISHI ZS-p που παίζουν από 70-150 πάνω δεν είναι πολύ πιο αποδοτικά συνολικά.

Τέλος, να μιλάμε για 'πολύ πιο αποδοτικά ' μηχανήματα πριν από χρονιά είναι άτοπο για μένα. Τα κλιματιστικά είναι προϊόντα τεχνολογίας και η τεχνολογία προχωράει. Πχ, οι κομπρεσσορες ήταν 30 κιλά+ για 9αρια και τώρα είναι 23-34.  

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, guzel είπε

Καταλαβαίνω ότι νιώθεις άβολα επειδή έπεσες θύμα μιας όχι και τόσο καλής επιλογής, είναι αδύνατο όμως να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα προκειμένου να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου.

Δεν μπορείς να συγκρίνεις Toshiba,Daikin,Fujitsu με Τoyotomi σε κανένα πεδίο. Είναι αστείο. Δεν το καταλαβαίνεις;; 

Αβολα γιατι? Εμενα δε με ενδιαφερει τι μαρκα γραφει το κλιματιστικο αρκει να κανει τη δουλεια του.

Το οτι εσενα σε κανει να νοιωθεις καλυτερα το σηματακι Τοσιμπα δε λεει κατι.

Ειναι ολα κλιματιστικα που απευθυνονται στο ιδιο κοινο αρα η συγκριση ειναι μοιραια.

Ειναι καλυτερο ενα Τογιοτομι απο ενα Τοσιμπα? Προφανως οχι.

Μπορει ενα Τογιοτομι να σε συγκεκριμενες συνθηκες να κανει τη δουλεια του Τοσιμπα? Βεβαιως και μπορει.

Τα αλλα ειναι για να λεμε. Απολαυσε το γιαπωνεζοφασον σου αλλα σταματα να νομιζεις οτι εισαι superior επειδη κρεμεται ενα τοσιμπα στον τοιχο σου.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, filipN είπε

- Μπορείς, πολύ εύκολα, να βρεις στο διαδίκτυο ποιά μοντέλα, μεσαίας ή μεσοχαμηλής τιμής (τα τελευταία 5-10 έτη) είχαν τα χαρακτηριστικά που λέω.

- Μπορεί να σου απαντήσει και ο Dare-Devil που είναι κάτοχος ενός από αυτά, όπως είμαι και εγώ ενός άλλου μοντέλου και άλλης εταιρίας...

- Εφόσον σε απασχολεί το θέμα των κλιματιστικών, καλό θα είναι να γνωρίζεις και την πρόσφατη ιστορία του, "δωρεάν μαθήματα" δεν κάνουμε...

Αφού θες να παίξουμε την κολοκυθιά , ορίστε :

Από που συνάγεται ότι "το συγκεκριμένο Daikin έχει και αρκετά χαμηλότερη αποδοτικότητα στο κάτω άκρο." ???

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, CorumD είπε

[...]

Η σειρά DAIKIN FTXC/ATXC25/35b είναι η εισαγωγική σειρά χαμηλού κόστους της εταιρείας. Προσφέρει καλά SEER/SCOP, προσεγμένη κατασκευή χωρίς τριγμούς, καλό remote control και χαμηλό θόρυβο.

Για μένα είναι τα απολυτά VFM μηχανήματα, γιατί παίρνεις ποιότητα DAIKIN σε τιμή 400(9αρη) και 500(12αρη) ευρώ.

Η εγγύηση στα 3 χρόνια είναι μέτρια, αλλά ακολουθείται από την φήμη της DAIKIN που βγάζει αξιόπιστα μηχανήματα(σκυλιά όπως λένε και έχω ζήσει με τα 20ετιας+ inverter DAIKIN που έχω).

Και τα δύο που αναφέρεις είναι Best Buy όταν πωλούνται σε τιμές προσφοράς και ...προσοχή: όταν δεν είναι προϊόντα παραεισαγωγής (με διαβατήριο Βουλγαρίας).

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, rbx1000 είπε

Αβολα γιατι? Εμενα δε με ενδιαφερει τι μαρκα γραφει το κλιματιστικο αρκει να κανει τη δουλεια του.

Το οτι εσενα σε κανει να νοιωθεις καλυτερα το σηματακι Τοσιμπα δε λεει κατι.

Ειναι ολα κλιματιστικα που απευθυνονται στο ιδιο κοινο αρα η συγκριση ειναι μοιραια.

Ειναι καλυτερο ενα Τογιοτομι απο ενα Τοσιμπα? Προφανως οχι.

Μπορει ενα Τογιοτομι να σε συγκεκριμενες συνθηκες να κανει τη δουλεια του Τοσιμπα? Βεβαιως και μπορει.

Τα αλλα ειναι για να λεμε. Απολαυσε το γιαπωνεζοφασον σου αλλα σταματα να νομιζεις οτι εισαι superior επειδη κρεμεται ενα τοσιμπα στον τοιχο σου.

Καλά ζήσε το μύθο των toyotomi του 90. Συνέχισε μόνος σου..

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, filipN είπε

Και τα δύο που αναφέρεις είναι Best Buy όταν πωλούνται σε τιμές προσφοράς και ...προσοχή: όταν δεν είναι προϊόντα παραεισαγωγής (με διαβατήριο Βουλγαρίας).

Εδώ δεν έχεις άδικο και ελπίζω να μην προκύψει θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, filipN είπε

Ναι, αλλά πωλούνται με έκπτωση μια φορά τον μηνά από τον Κωτσόβολο...οπότε ας είναι κάποιος λίγο υπομονετικός. Μιλάμε για μηχανήματα που τα βρίσκεις παντού σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες. Δεν γνωρίζω για παρεισαγωγές, οι ΚΩΤΣΟ/ΠΛΑΙΣΙΟ/MEDIA έχουν πιστοποιημένα μηχανήματα.

Επίσης, θέλω να επισημάνω κάτι για την εμμονή μας σε TOSHIBA/DAIKIN/FUJITSU. Οποίος θέλει, ας μου στείλει pm και να έρθει να δει πχ. το TOSHIBA MIRAI plus σε λειτουργία. ΤΟ μηχάνημα έχει τέτοια βελούδινη λειτουργία που καταλαβαίνεις ότι είναι προϊόν ποιότητας. Σκέψου αν ανέβεις σε κατηγορία SHORAI/DAISEKAI. Το ίδιο με FUJITSU KMTA, που είναι κολλημένο μεταξύ 140-200watts.

Δηλαδή, όλα αυτά τα κλιματιστικά έχουν βγει πολύ καλά, γι’ αυτό και τα προτείνουμε. Σιγουρα υπάρχουν και πολλα αλλα καλα στην αγορά.

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, liakjim είπε

Γιατί το σύστημα δεν παράγει ενέργεια πχ με μετατροπή ηλεκτρικής σε θερμική όπου εκεί δεν μπορούμε να περάσουμε τη μονάδα, αλλά αξιοποιώντας την αλλαγή κατάστασης του ψυκτικού υγρού (λανθάνουσα θερμότητα μετάβασης ) , μεταφέρει την ήδη υπάρχουσα ενέργεια από τον έναν χώρο (περιβάλλον) στον άλλον (σπίτι).

Ευχαριστώ. Ναι το ξέρω αυτό, απλά δεν μπορώ να το χωνέψω ακόμα.

Επεξ/σία από MessengerOfGood
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, MessengerOfGood είπε

Σε ευχαριστώ.  Έχεις το χάρισμα της μεταδοτικότητας! 

Όμως αυτά τα έχω καταλάβει - αλλού είναι η απορία μου. Για να μη μείνει στη μεση αυτή η κουβέντα την εξηγώ εδώ (μέσα στο spoiler).

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Λοιπόν, με βάση το παρακατω διάγραμμα, (και εφόσον δεν κάνω κανένα λάθος) το φρέον συμπιέζεται (με κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας) και περνάει στην υγρή του φάση ανεβάζοντας πολύ τη θερμοκρασία του. Αυτό το πολύ ζεστο υγρό (50 βαθμοί όπως λες) αποδίδει θερμότητα στο εσωτερικό μέσω της σερπαντίνας με τον ανεμιστήρα (condenser) και κατά συνέπεια ψύχεται. Λόγω διαφοράς πίεσης κινείται προς τα έξω και - λίγο πρν φτάσει στην εξωτερική σερπαντίνα (evaporator) - εκτονωνεται στην βαλβίδα (expansion valve) με βάση το σήμα πο παίρνει αυτή η βαλβίδα από το αισθητήριό της (sensing bulb) που είναι στο τέλος της σερπαντίνας του evaporator. Η εκτόνωση του υγρού φρέον σε αέριο απορροφά μεγάλο ποσό θερμότητας (λανθάνουσα θερμότητα) και το αέριο φρέον ψύχεται πολύ (πέφτει στους -25 όπως λές) στην αρχή της σερπαντίνας του evaporator.  Προχωρώντας μέσα στην σερπαντίνα θερμαίνεται (ανεβάζει θερμοκρασία) απορροφώντας θερμότητα από το περιβάλλον και πάει στον συμπιεστή για να ξαναγίνει υγρό και να επαναληφθεί ο κύκλος. 

Οι παράμετροι πιέσεων και θερμοκρασιών εξαρτώνται από τις ιδιότητες του κάθε φρέον.

Το ερώτημα είναι πόση ενέργεια χρειάζεται ο συμπιεστής. Πως γίνεται να μεταφέρει θερμότητα μέσα 4 φορές μεγαλύτερη από την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται? Σύμφωνα με το 2ο θερμοδυναμικό αξίωμα η θερμότητα είναι η μόνη μορφή ενέργειας πο δεν μπορεί να μετατραπεί σε άλλη μορφή 100% (θερμικός θάνατος του σύμπαντος). Αν κάψουμε Α ηλεκτρική ενέργεια σε ένα αερόθερμό θα πάρουμε Α θερμότητα στο δωμάτιο. Εδώ καιμε Α ηλεκτρκή ενέργεια και παίρνουμε 4Α θερμότητα. Πώς γίνεται αυτό?

Τυχόν συνέχεια μπορεί να γίνει με pm, ή σε καινούριο νημα ή στο site "μηχανικός.gr" (αν είσαι μελος).

Και πάλι ευχαριστώ.

Capture.PNG

Νομίζω ότι τώρα κατάλαβα τι δεν καταλαβαινεις........

Τα νουμερα θα είναι τυχαία ...... ας υποθέσουμε ότι....

1)Ενας συμπιεστής ισχυος 1000 watt έχει την δυνατότητα να κάνει ένα πλήρη κύκλο σε ένα κλιματιστικό 1000 gr freon σε μια ώρα και χρειάζεται 1kwh

2)Ενα κιλό freon αποροφά 5 kwh ενέργειας απο το περιβάλον όταν εξατμίζεται και δίνει  επίσης 5 kwh στο περιβάλον όταν υγροποιείται σε ίση θερμοκρασία.

πιστευω να σου έλυσα την απορία.

Επεξ/σία από grizos
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε

Ευχαριστώ. Ναι το ξέρω αυτό, απλά δεν μπορώ να το χωνέψω ακόμα.

Δαπανά μια μονάδα ενέργειας για να μεταφέρει πχ 3 μονάδες ενέργειας . Δεν τις παράγει , τις μεταφέρει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

https://www.toshiba-lifestyle.com/jp/category/air_conditioners/

To καλο πραγμα πολλες φορες μενει στο domestic market.

Μπορεί να είναι καλύτερες σειρες αλλα δεν μπορώ να σου πω κατι παραπάνω διοτι ειναι ολα στα Ιαπωνεζικα. Συνήθως, οι καινοτομίες παρουσιάζονται πρώτα στην εγχώρια αγορά και μετά αλλού. Πάντως η TOSHIBA έχει τις ίδιες σειρές για της χώρες τις Ε.Ε. Δηλαδή, DAISEKAI/SHORAI/SEIYA/MIRAI. To MIRAI Plus ειναι το SEIYA με αλλο όνομα μιας και η DIXONS(ΚΩΤΣΟ) ζηταει αποκλειστικα μηχανηματα.

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αφού θες να παίξουμε την κολοκυθιά , ορίστε :

Από που συνάγεται ότι "το συγκεκριμένο Daikin έχει και αρκετά χαμηλότερη αποδοτικότητα στο κάτω άκρο." ???

Εγώ δεν παίζω ποτέ την κολοκυθιά.

- Είναι πράγματα που ήδη γνωρίζεις! Το αναφέρει το PDF που έχεις και που μπορείς να ξανακατεβάσεις εδώ:

Heating capacity (Min) 1.30kW

Power input Heating (Min) 0.25kw

- Αν ψάξεις στο διαδίκτυο δεν θα δυσκολευτείς να βρεις κλιματιστικά της κατηγορίας που αναγράφω με καλύτερα χαρακτηριστικά από του παραπάνω (στο κάτω άκρο). Σε ενημερώνω απλά πως το δικό μου (κλιματιστικό 10ετίας-εγώ το έχω 8 χρόνια) έχει Heating capacity (Min) 0.90kW και Power input Heating (Min) 0.130kW. Μπορείς να κάνεις λίγο υπομονή να σου πει και ο Dare-Devil ποια είναι τα χαρακτηριστικά του δικού του...

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δαπανά μια μονάδα ενέργειας για να μεταφέρει πχ 3 μονάδες ενέργειας . Δεν τις παράγει , τις μεταφέρει. 

7 λεπτά πριν, grizos είπε

Φαντάσου έναν αφυγραντηρα μέσα σε ένα δωμάτιο με 20 c, έχει όλα αυτά που περιγράφεις πολύ όμορφα. Πες ότι καταναλώνει συνεχόμενα 200 βατ για ανεμιστήρες και συμπιεστή και η κρύα πλευρά του είναι - 25 βαθμοί ενώ η ζεστή 50. Σε αυτή την περίπτωση η θερμοτητα που αποδίδεται στο χώρο είναι 200 βατ δλδ cop =1

Τώρα φαντάσου ότι με κάποιο τρόπο βγάζουμε την ψυχρή πλευρά σε εξωτερικό χώρο  που καλή ώρα σαν σήμερα έχει 10 βαθμους. 

Αυτό που θα συμβεί είναι :   -25+θερμότητα από το περιβάλλον = 5 βαθμοί και ταυτόχρονα η θερμή πλευρά :

50 +30 ( τόσο ανέβηκε η θερμοκρασία επειδή τόσο "ζέσταναμε"   το ψυκτικό μέσο) =80  βαθμοι. 

Η θερμότητα που θα πάει τώρα στο δωμάτιο θα είναι π.χ.800 βατ (τα 600 τα πήραμε από το περιβάλλον) και σε αυτή την περίπτωση cop= 4.

Σας ευχαριστω πολύ και τους δύο. Ασφαλώς είναι όπως πολύ ομαρφα τα λέτε.

Εγώ για να το χωνέψω καλά, πρέπει να ξαναμελετήσω τις έννοιες ενεργεια, θερμότητα, θερμοκρασία, ενθαπλία και εντροπία...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...