Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

Επειδή έχω το omnia eco κ πριν 1-2 σελίδες ανέφερε τους λόγους για τους οποίους Σερρών είμαι και πολύ ευχαριστημενος αν σου περισσεύει λίγος χρόνος θα με βοηθούσε πολύ αν έχεις την καλοσύνη να γράψεις 1-2 πράγματα για τα οποία θεωρείς ότι η συνολική εικόνα του Mirai είναι καλύτερη. 

δεν εχω το mirai  αλλα  το General Electric  https://www.skroutz.gr/s/18741406/General-Electric-GES-NMG25-Prime.html

τα βασικα σημεια που ειναι καλυτερο σε σχεση με τα inventor (που ειχα και αλλαξα)....πιο ωραια αισθηση ζεστης ,κανενας θορυβος στην εσωτερικη μοναδα με συστολες διαστολες πλαστικων, πολυ πιο ησυχη εξωτερικη μοναδα...

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, anergos13 είπε

αυτα τα χλιαρα ρευματα που αναφερεις ..τα νιωθω χαρακτηριστικα στο  Fujitsu ASYG09KMTA που όντως κατεβαινει χαμηλα.....αλλα δεν νιώθεις την ωραια ζεστη του GE...

Άρα ούτε το ΚΜΤΑ είναι για κρεβατοκάμαρα; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα;

Αν έχεις λίγα watts κρυώνει ο κόσμος, αν βγάζεις ζέστη καις τα κερατά σου.

Άρα θέλουμε ένα κλιματιστικό 9αρι , με δείκτες απόδοσης Fujitsu και γλυκιά ζέστη κινεζοφασον. Υπάρχει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αυτό το shorai αντιβαίνει στους νόμους της φυσικής. Τι φοβερό εργαλείο έχουν φτιάξει τα τυπακια!!!

Μετράει πολύ για μένα και η συνεχόμενη χρηση(24/7),ειδικά στην αισθηση/θερμική άνεση.. μεγάλη διαφορά.. προχθές,για πρώτη φορά όταν πήγα στην δουλειά το χαμήλωσα από 22 σε 20C πρωι μέχρι το μεσημέρι.. αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κρυώσουν τα δωμάτια ,και στο σαλόνι να έχει κρύα ρεύματα..έπρεπε να το βάλω 23C και να δουλέψει ώρες ώστε να έχει την θερμική άνεση που έχω τώρα με συνεχομενο 21C και ας έχει τρελό κρύο έξω..Ξανατολμω να πω ότι έχει καλύτερη αίσθηση και από καλοριφέρ,ας είναι ένα κλιματιστικό μονο ανοιχτό σε ολόκληρο σπίτι..

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Άρα θέλουμε ένα κλιματιστικό 9αρι , με δείκτες απόδοσης Fujitsu και γλυκιά ζέστη κινεζοφασον. Αυτό 

Αυτό θα ήταν οντως το τέλειο....

Το Fujitsu είναι σε αρκετα εξαιρετικο....καταναλώσεις,κατασκευή ,θόρυβο...αλλα για ζέστη πρέπει να το παίξεις ψηλα (με ότι σημαινει για την καταναλωση) για να καταλάβεις καλή ζέστη....

Παντως ΚΑΙ στο Shorai νιωθεις αρκετές φορές....δροσερά κυματα....Όχι σαν το Fujitsu όμως...

Και μια ενδεικτική κατανάλωση του δικού μου Shorai....

Με ζητούμενη 22  εξωτερική κατά μέσο όρο γύρω στους 5-7 ... 

1η Μέρα γύρω στις 8 ωρες σε κρύο όμως σπίτι για μέρες

2η  Μέρα γύρω στις 17 ωρες

Σήμερα 13 ωρες και συνεχίζουμε....

Screenshot_20200108-221911_TuyaSmart.jpg

Δημοσ.

Για να συμπληρώσω τον εαυτό μου.

Για 9άρι σε κρεβατοκάμαρα, μάλλον θέλει κάποιο Mitsubishi

πχ https://www.skroutz.gr/s/14708007/Mitsubishi-MSZ-MUZ-AP25VG.html

https://www.skroutz.gr/s/14686428/Mitsubishi-Kirigamine-Zen-MSZ-MUZ-EF25VE2-Ασημί.html

https://www.skroutz.gr/s/19747814/Mitsubishi-Zen-MSZ-MUZ-EF25VG-White.html

https://www.skroutz.gr/s/14024947/Mitsubishi-MSZ-MUZ-LN25VG-Natural-White.html

Και αθόρυβα είναι (άρα πάει χαμηλά ο ανεμιστήρας) και βαθμούς απόδοσης έχουν.

Πλερώ όμως.

Σε φθηνό, ίσως να προκρίνεται το Mirai και ας μην έχει τα SCOP και τα SEER. Τουλάχιστον τα βγάζει σε χαμηλό φορτίο σχεδιασμού άρα ξέρουμε ότι θα αποδώσει σε πραγματικές συνθήκες και όχι σε εργαστηριακές που δεν βλέπεις ποτέ.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Ξανατολμω να πω ότι έχει καλύτερη αίσθηση και από καλοριφέρ,ας είναι ένα κλιματιστικό μονο ανοιχτό σε ολόκληρο σπίτι..

προσυπογράφω ;)

• Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τα 300 περίπου watts φαίνεται ότι είναι χαρακτηριστικό των κινεζοφασον

IMG_20200108_213251.jpg.1877fbfdfa44e3f42e9ea7fae5069b98.jpg

Το έχω δει μέχρι 260 αλλά με τέρμα τον ανεμιστήρα.

Δεν είναι όμως κακό για υπνοδωμάτιο.

Το προτιμώ από το Daikin και ας κατεβαίνει στα σχεδόν μισά watts αλλά ως αποτέλεσμα στέλνει χλιαρά ρεύματα ενώ το carrier βγάζει μια γλυκιά ζέστη.

Εγώ που έχω το daikin σε μεγάλο υπνοδωμάτιο το προτιμώ γιατι χαλαρά ρεύματα δεν  φτάνουν στο σώμα αλλά το  διατηροουν εύκολα σε σταθερή θερμοκρασία σε αντίθεση με το toyotomi που καταλαβαίνω την γλυκιά ζεστή που λες αλλά τα on off που κάνει είναι κάπως ενοχλητικα. Επίσης έχω παρατηρήσει η κατανάλωση είναι 1.8 φορές πάνω στο toyotomi.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, anergos13 είπε

αυτα τα χλιαρα ρευματα που αναφερεις ..τα νιωθω χαρακτηριστικα στο  Fujitsu ASYG09KMTA που όντως κατεβαινει χαμηλα.....αλλα δεν νιώθεις την ωραια ζεστη του GE...

19 λεπτά πριν, liakjim είπε

Άρα θέλουμε ένα κλιματιστικό 9αρι , με δείκτες απόδοσης Fujitsu και γλυκιά ζέστη κινεζοφασον. Υπάρχει;

Έχετε δοκιμάσει να παίξετε με τις περσίδες? Μιας και ο χώρος είναι μικρός, αν δοκιμάσετε να βάλετε ψηλά τις περσίδες ή σε σημείο που δεν θα έχει άμεση επαφή μήπως βοηθήσει? Ίσως να μην έχει το ίδιο καλή διασπορά, αλλά να βοηθάει στην θερμική άνεση.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, smav82 είπε

Εγώ που έχω το daikin σε μεγάλο υπνοδωμάτιο το προτιμώ γιατι χαλαρά ρεύματα δεν  φτάνουν στο σώμα αλλά το  διατηροουν εύκολα σε σταθερή θερμοκρασία σε αντίθεση με το toyotomi που καταλαβαίνω την γλυκιά ζεστή που λες αλλά τα on off που κάνει είναι κάπως ενοχλητικα. Επίσης έχω παρατηρήσει η κατανάλωση είναι 1.8 φορές πάνω στο toyotomi.

Ναι έχεις δίκιο, είναι ανάλογα την περίπτωση.

Στο παιδικό που έχω το Daikin , το έχω στο quiet για να έχει τέρμα χαμηλά ανεμιστήρα. Και πάλι, θα έλεγα ότι είναι σαν την πρώτη του carrier το οποίο στο αυτόματο θα έλεγα ότι πάει στο 25% της quiet του Daikin.

Δημοσ.

παντως επειδη ημουν τις γιορτες σε σπιτι (50ετιας 130τμ ) με 24/7 με καλοριφερ στους 20-21 βαθμους με φυσικο αεριο.....

το καλοριφερ ειναι Πολιτισμος ....οτι και να λεμε.....που δυστυχως δεν φτανει με τπτ  ο κλιματισμος στην ζεστη...

Αν προσωπικα ειχα δυνατοτητα Φυσικου Αεριου στην πολη που ζω....δεν θα σκεφτομουν τη λυση του κλιματιστικου....

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, anergos13 είπε

παντως επειδη ημουν τις γιορτες σε σπιτι (50ετιας 130τμ ) με 24/7 με καλοριφερ στους 20-21 βαθμους με φυσικο αεριο.....

το καλοριφερ ειναι Πολιτισμος ....οτι και να λεμε.....που δυστυχως δεν φτανει με τπτ  ο κλιματισμος στην ζεστη...

Αν προσωπικα ειχα δυνατοτητα Φυσικου Αεριου στην πολη που ζω....δεν θα σκεφτομουν τη λυση του κλιματιστικου....

Επειδή έχω και καλοριφέρ.

Στο καλοριφέρ έχω διακυμάνσεις στη θερμοκρασία. Ίσως ήθελα καλύτερο θερμοστάτη αλλά έχω διαστήματα κρύου ζέστης. Μιλάμε για 0.5 βαθμό πάνω/κάτω που όμως το καταλαβαίνω.

Με το Fujitsu έχω σταθερά 22. Χώρια που με ζεσταίνει περισσότερο στην ίδια ρύθμιση. Κυρίως νομίζω ότι έχει να κάνει με τη σταθερότητα. Επίσης έχω και καλύτερη διασπορά ενώ στα σώματα έχω ζεστά και ψυχρά σημεία.

Προσωπικά προτιμώ το κλιματιστικό για το σπίτι μου τουλάχιστον και τον εξοπλισμό μου.

ΥΓ Στην κρεβατοκάμαρα επίσης, αρκεί να είναι κινεζοφασον ( ναι το είπα).

• Like 2
Δημοσ.

Η ποιοτητα θέρμανσης των καλοριφέρ μπορεί να συγκριθεί ισως μόνο με θερμοπομπο. Τώρα ο καθένας κοιτάει να τα βγάλει με ότι έχει. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, giorgoskouro είπε

Η ποιοτητα θέρμανσης των καλοριφέρ μπορεί να συγκριθεί ισως μόνο με θερμοπομπο. Τώρα ο καθένας κοιτάει να τα βγάλει με ότι έχει. 

επειδη σε ενα υπνοδωματιο εχω θερμοπομπο -που ομως ανοιγω πλεον σπανια λογω καταναλωσης φυσικα-μπορω να πω οτι εχεις δίκιο....

ο θερμοπομπος εχει πολυ πιο γλύκια και σταθερη ζεστη απο κλιματιστικο....

τι να κανουμε ομως ψαχνουμε τις καλυτερες δυνατες λυσεις ο καθενας.....

...αλλα δεν θα ρθει καλοκαιρι....θα ειμαστε Βασιλιαδες με τα clima 😂

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε

Θεωρώ ότι απολαμβάνω παρόμοια ή και ανώτερη αίσθηση με τον θερμοπομπό αλλά και με μπόνους το 1/10 της κατανάλωσης (και λίγα λέω):

14402728cacab2a0f476cbbcd77fd4bd.png

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε

Έχω και καλοριφέρ,όπως και μπόλικο πετρέλαιο που περιμένει να το κάψω.. Ένα πράγμα μόνο μου λειπει με το κλιματιστικο και αυτό ειναι το ζεστό νερό..τίποτα άλλο.. :)

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...