Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας . Διαβάζω τις τις τελευταίες μέρες το φόρουμ γιατί χάλασε το κλιματιστικό μου και προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται στην αγορά . Είχα ένα αρχαίο 18αρι και τώρα πρέπει να το αντικαταστήσω  . Προσανατολίζομαι προς τα TCL . Έχετε  εικόνα από την εταιρεία αυτή ; Κάποιος που να το δουλεύει ; Μ ενδιαφέρει κυρίως η ψύξη . Δεύτερον , υπάρχει περίπτωση να υποχρεωθώ να βρω λύση μόνο από Κωτσόβολο . TCL δεν έχει ο Κωτσος , μήπως να προτείνετε κάποιο άλλο VFM 18αρι  ;  Αυτό που μου έκανε κλικ με τα TCL είναι η 10ετης εγγύηση .

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, angelo.stoik είπε

Καλημέρα σας . Διαβάζω τις τις τελευταίες μέρες το φόρουμ γιατί χάλασε το κλιματιστικό μου και προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται στην αγορά . Είχα ένα αρχαίο 18αρι και τώρα πρέπει να το αντικαταστήσω  . Προσανατολίζομαι προς τα TCL . Έχετε  εικόνα από την εταιρεία αυτή ; Κάποιος που να το δουλεύει ; Μ ενδιαφέρει κυρίως η ψύξη . Δεύτερον , υπάρχει περίπτωση να υποχρεωθώ να βρω λύση μόνο από Κωτσόβολο . TCL δεν έχει ο Κωτσος , μήπως να προτείνετε κάποιο άλλο VFM 18αρι  ;  Αυτό που μου έκανε κλικ με τα TCL είναι η 10ετης εγγύηση .

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198496-inventor-p9vi32-18wf-passion-ecoαν θες εγγύηση. Αν μπορείς  να ανεβείτε  σε τιμή  εννοείτε,https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/213416-toshiba-edge-18j2avsg-e-b18j2kvsg πολύ καλύτερο  και 7 χρόνια  εγγύηση. + ειναι  Toshiba...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/6/2020 στις 10:42 ΜΜ, georgatc είπε

Καλησπέρα σας, θα ήθελα τη γνώμη σας για αγορά κλιματιστικού 18000 έως 240000btu. Είδαμε αυτό το Carrier 42QHC022D8LS Legacy στον κότσο με 749€ και δωρεάν τοποθέτηση. Ποια είναι η άποψη σας, αξίζει? Ευχαριστώ.

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198324-carrier-42qhc022d8ls-legacy

Καλημέρα, υπάρχει καμία άποψη σχετικά με το Carrier 42QHC022D8LS Legacy η να πάμε στο Inventor P9VI32-18WF Passion ECO? Ενδιαφέρομαι άμεσα για αγορά μαζί με τοποθέτηση, ευχαριστώ.

Επεξ/σία από georgatc
Δημοσ.
2 ώρες πριν, louben είπε

ΠΑιδια μια ερώτηση καια πό εμένα .

Εχω ενα 9αρι κλιματιστικο PAnasonic στην κρεβατοκαμαρα(13-15 τετραγωνικά με χάλια μόνωση.. Δυστυχως το χειμωνα δεν μας καλύπτει από άποψη θέρμανσης. Σκέφτομαι λοιπόν να το μεταφέρω στο γραφείο μου όπου σίγουρα θα είναι οκ (λογω μόνωσης και μεγέθους). Στη κρεβατοκάμαρα λέω να βαλω 12αρι. Σκέφτομαι ένα από τα παρακάτω,

https://www.skroutz.gr/s/18329702/Daikin-FTXC35B-RXC35B.html

https://www.skroutz.gr/s/18979343/Mitsubishi-MSZ-MUZ-HR35VF.html

Μου κάνει εντυπωση ότι αν και το Mitsubishi έχει χαμηλότερο scop απο το daikin  (5,2 αντι 5.69) στην κατανάλωση της θερμής ζώνης είναι κατα πολύ καλυτερο (344 αντι 507 kw). Πως γίνεται αυτό;

Επισης οποιο τελικά επιλέξω  θα μπορέσω να το βάλω στις σωληνώσεις του παλιου (το παλιο ειναι R410 ενω τα νεα R32); και τι να προσεξω (3 μετρα σωληνα αντικραδασμικα ποδαράκια);

Το MITSUBISHI βγάζει 1.3κw ενω το DAIKIN 2.05kw στα αναφερόμενα SCOP. Το MITSU κατεβαίνει πιο χαμηλά σε BTU και ισως αποδειχθει πιο οικονομικο σε μικρα δωματια. Αν όμως το δωματιο έχει απώλειες και θελει δυνατο κλιματιστικό, το DAIKIN θα αποδειχθει, μαλλον, πιο οικονομικο. Ειναι εφάμιλλα μηχανήματα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, ZathuraEdition είπε

Υπαρχει καποιο μερος για να βρω ψυκτικους και κριτικες or something? Πως υπαρχει το doctoranytime που ειναι για γιατρους ... γιατι τωρα αν βρω εναν τυχαιο απο το google search.... ειναι ρισκο...

Δοκίμασε στο google την περιοχή σου και ψυκτικός αν θες να το πας με αξιολογήσεις κτλ Αν δεν βρεις στην περιοχή σου ψάξε με τις γύρω.

Επεξ/σία από Klausx
  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, ZathuraEdition είπε

Υπαρχει καποιο μερος για να βρω ψυκτικους και κριτικες or something? Πως υπαρχει το doctoranytime που ειναι για γιατρους ... γιατι τωρα αν βρω εναν τυχαιο απο το google search.... ειναι ρισκο...

Που μενεις?

Δημοσ.

Ερώτηση προς γνώστες. Έχω το LG Art Cool Mirror 12αρι. Το οποίο είναι Inverter. Από τα λίγα που ξέρω είναι πως λόγω πως είναι Inverter όταν πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία τότε η εξωτερική του μονάδα θα σταματήσει να δουλεύει στους ρυθμούς που δούλευε για να πιάσει την θερμοκρασία. Το δικό μου δεν πάει να έχει πέσει 2 μονάδες κάτω από την επιθυμητή αυτό εκεί θα δίνει πόνο. Έχω πέσει σε προβληματικό μοντέλο; Έχω πέσει θύμα κακής εγκατάστασης; Ευχαριστώ

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, li@m είπε

Ερώτηση προς γνώστες. Έχω το LG Art Cool Mirror 12αρι. Το οποίο είναι Inverter. Από τα λίγα που ξέρω είναι πως λόγω πως είναι Inverter όταν πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία τότε η εξωτερική του μονάδα θα σταματήσει να δουλεύει στους ρυθμούς που δούλευε για να πιάσει την θερμοκρασία. Το δικό μου δεν πάει να έχει πέσει 2 μονάδες κάτω από την επιθυμητή αυτό εκεί θα δίνει πόνο. Έχω πέσει σε προβληματικό μοντέλο; Έχω πέσει θύμα κακής εγκατάστασης; Ευχαριστώ

Εαν δεν βαλεις μετρητη κατανάλωση δεν μπορεις να εισαι σιγουρος,

Ολη αυτη η βαβουρα που ακους μπορει να την κανει μονο ο ανεμιστηρας που φερνει με φουλ στροφές, δεν συνεπάγεται χαμηλωνει ο συμπιεστης χαμηλωνει και ο ανεμιστηρας

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Artakos είπε

Εαν δεν βαλεις μετρητη κατανάλωση δεν μπορεις να εισαι σιγουρος,

Ολη αυτη η βαβουρα που ακους μπορει να την κανει μονο ο ανεμιστηρας που φερνει με φουλ στροφές, δεν συνεπάγεται χαμηλωνει ο συμπιεστης χαμηλωνει και ο ανεμιστηρας

Έχεις να προτείνεις κάποιον οικονομικό και σχετικά αξιόπιστο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, να βάλω και εγώ τις πρώτες μου μετρήσεις. 
Στο δωμάτιο αριστερά το Haier Tide Green, στο δωμάτιο δεξιά το Daikin ATXC25B / ARXC25B.

Οι μετρήσεις είναι με shelly 1pm και οι θερμοκρασίες με τα θερμόμετρα της Xiaomi. 
και στα 2 δωμάτια ζητούμενη θερμοκρασία 25 βαθμοί, και είναι και τα 2 δωμάτια με ανοιχτή την πόρτα. 

Μεγάλη διαφορά νομίζω υπέρ του Daikin.

Spoiler

AC.PNG

Spoiler

rooms.PNG

Επεξ/σία από johnzrunner
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, li@m είπε

Έχεις να προτείνεις κάποιον οικονομικό και σχετικά αξιόπιστο;

Ολοι εχουν tplink hs 110

Sonoff pow 

Εχω και τους 2 

Προτιμώ τον tplink,τον βαζεις στην πριζα και μετρας,

Εαν πας ποιο οικονομικα εχει χωρις το wifi ~8/10€

Το κλιματιστικο ειναι στην πριζα η εχει γραμμη απο τον πινακα?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Artakos είπε

Ολοι εχουν tplink hs 110

Sonoff pow 

Εχω και τους 2 

Προτιμώ τον tplink,τον βαζεις στην πριζα και μετρας,

Εαν πας ποιο οικονομικα εχει χωρις το wifi ~8/10€

Το κλιματιστικο ειναι στην πριζα η εχει γραμμη απο τον πινακα?

Είναι σε πρίζα. Αυτό που πόσταρε μόλις ο @johnzrunner φαίνεται φοβερό. Υποθέτω πως θέλει μια ενασχόληση για το στήσιμο όμως.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, li@m είπε

Είναι σε πρίζα. Αυτό που πόσταρε μόλις ο @johnzrunner φαίνεται φοβερό. Υποθέτω πως θέλει μια ενασχόληση για το στήσιμο όμως.

Θελει στησιμο,με πολυ μικρη ενασχοληση το tp link φτιαχνει γραφηματα πχ 

Screenshot_2020-07-02-16-35-27.png

25 λεπτά πριν, johnzrunner είπε

Καλησπέρα σε όλους, να βάλω και εγώ τις πρώτες μου μετρήσεις. 
Στο δωμάτιο αριστερά το Haier Tide Green, στο δωμάτιο δεξιά το Daikin ATXC25B / ARXC25B.

Οι μετρήσεις είναι με shelly 1pm και οι θερμοκρασίες με τα θερμόμετρα της Xiaomi. 
και στα 2 δωμάτια ζητούμενη θερμοκρασία 25 βαθμοί, και είναι και τα 2 δωμάτια με ανοιχτή την πόρτα. 

Μεγάλη διαφορά νομίζω υπέρ του Daikin.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

AC.PNG

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

rooms.PNG

Περιεργη συμπεριφορα το haier 

Δειχνει να μην κοβει ποτε και ολο να δουλευει στο τερμα,σαν on/off κλιματιστικό

• Thanks 1
Δημοσ.

όντως έχει περίεργη συμπεριφορά το haier. θα το δοκιμάσω με κλειστές πόρτες και υψηλότερη ζητούμενη για να δω και εκεί συμπεριφορά

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, johnzrunner είπε

όντως έχει περίεργη συμπεριφορά το haier. θα το δοκιμάσω με κλειστές πόρτες και υψηλότερη ζητούμενη για να δω και εκεί συμπεριφορά

Οπως είπε και ο συνάδερφος artakos, το HAIER δείχνει να δουλεύει τέρμα...δεν υπάρχει περίπτωση το κλιματιστικό να είναι εντάξη και να το κάνει αυτό...κάλεσε το service.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...