Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, C(r)y είπε

έχει τιμή προσφοράς 979 άρα φθηνότερο από το Dark της Inventor. Δεν είδα να έχει wifi , θα το ψάξω λίγο ακόμη όμως τώρα. 

Καμία επαφή το κλιματιστικό που σου πρότεινε ο @slk200gr με αυτά που κοιτάς. Πολλές κλάσεις πάνω το Toshiba. Ειδικά στα 18.000btu & άνω νομίζω είναι μονόδρομος το επώνυμο κλιματιστικό. Τώρα αν εσύ θεωρείς την Inventor καλή και επώνυμη μάρκα... Πάω πάσο! Εγώ όχι 😜

Edit: έβαλα λάθος όνομα στο tag! @s2000rr. είναι WiFi ready αν θυμάμαι καλά το ras. Οπότε το αγοράζεις έξτρα και είσαι οκ😁

Επεξ/σία από turbakiasss
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, dimostr είπε

τα daikin με κωδικο που ξεκιναει απο F εχουν 5 χρονια εγγυηση με το που θα στο δηλωσει ο εγκατστατης στην daikin 

φίλε μου το έψαξα και εγώ λιγάκι τελικά και είδα το εξής:
https://standbyme.daikin.gr/el/package/epektash-eggyhshs
Δίνει όντως άλλα 2 χρόνια οπότε συνολικά 5 χρόνια εγγύηση.
Αυτό κάνει την ζυγαριά να γέρνει πολύ προς το DAIKIN.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Καμία επαφή το κλιματιστικό που σου πρότεινε ο @slk200gr με αυτά που κοιτάς. Πολλές κλάσεις πάνω το Toshiba. Ειδικά στα 18.000btu & άνω νομίζω είναι μονόδρομος το επώνυμο κλιματιστικό. Τώρα αν εσύ θεωρείς την Inventor καλή και επώνυμη μάρκα... Πάω πάσο! Εγώ όχι 😜

Edit: έβαλα λάθος όνομα στο tag! @s2000rr. είναι WiFi ready αν θυμάμαι καλά το ras. Οπότε το αγοράζεις έξτρα και είσαι οκ😁

μα είπα από την αρχή δεν γνωρίζω για αυτό και ρώτησα εδώ. το μόνο είναι που είναι και όλα άσπρα πανάθεμά τα :P και πάντα ήθελα ένα μαύρο a/c , βρήκα αυτό https://www.skroutz.gr/s/23644619/Toshiba-RB-N102S-G.html για stick. και στο skroutz βρήκα αυτό , νομίζω είναι το ίδιο , απλά λέει πολλά μοντέλα στην επικεφαλίδα. https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/toshiba-edge-ras-b18j2kvsg-e-ras-18j2avsg-e-r32.html?skr_prm=WyJlNGQ3ZWVlYS1jNmY3LTQwOTktYTM2NS1jY2Y4MWM5OGQwYjUiLDE1OTM4MTE4NjU4MzIseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Εγω δεν  σε έβρισα  να με πεις  slk200:)))

20 λεπτά πριν, C(r)y είπε

μα είπα από την αρχή δεν γνωρίζω για αυτό και ρώτησα εδώ. το μόνο είναι που είναι και όλα άσπρα πανάθεμά τα :P και πάντα ήθελα ένα μαύρο a/c , βρήκα αυτό https://www.skroutz.gr/s/23644619/Toshiba-RB-N102S-G.html για stick. και στο skroutz βρήκα αυτό , νομίζω είναι το ίδιο , απλά λέει πολλά μοντέλα στην επικεφαλίδα. https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/toshiba-edge-ras-b18j2kvsg-e-ras-18j2avsg-e-r32.html?skr_prm=WyJlNGQ3ZWVlYS1jNmY3LTQwOTktYTM2NS1jY2Y4MWM5OGQwYjUiLDE1OTM4MTE4NjU4MzIseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Με εγκατάσταση  είσαι  έτοιμος!!! Με κλειστά  μάτια. Σε 18αρι. Βάλε  3m carbon αυτοκόλλητο  και είσαι  έτοιμος ( πλάκα κάνω)

Επεξ/σία από s2000rr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, dimostr είπε

1876895330_toshiba3-7.png.39cadfe613870b0b6f0c14a68f1ed262.png

daikin 3-7.png

kuro 3-7.png

Στη ζεστη τις κοβει τις κορυφες το Τογιο τελικα.
Απλως επειδη εχει τρελες απαιτησεις ο χωρος μου (12αρι σε 16τμ!!!!) το εκανε με χαμηλοτερες θερμοκρασιες σε μενα.

Επισης πιστευω πως αν ειχες αντιστροφα στο χωρο το Τογιο και το Νταικιν θα ειχες γλυτωσει τα πολλα on/off...

Επεξ/σία από rbx1000
Δημοσ.
1 ώρα πριν, rbx1000 είπε

Στη ζεστη τις κοβει τις κορυφες το Τογιο τελικα.
Απλως επειδη εχει τρελες απαιτησεις ο χωρος μου (12αρι σε 16τμ!!!!) το εκανε με χαμηλοτερες θερμοκρασιες σε μενα.

Επισης πιστευω πως αν ειχες αντιστροφα στο χωρο το Τογιο και το Νταικιν θα ειχες γλυτωσει τα πολλα on/off...

Ναι στην πολύ ζεστή τα κόβει , και ναι  αν είχα το daikin στο δωματιο του toyo ίσως να δουλευε νορμάλ 

Δημοσ.

Καλησπέρα 

Πως πάει απο κατανάλωση στους 24 το 'εχω 

Χωρίς τίτλο.png

Μου φαίνεται σήμερα άργησε να ξεκινήσει ο συμπιεστής

10 ωρα το ξεκίνησα και κατα της 11 ξεκίνησε να δροσίζει 

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Τι γνώμη έχετε για τα φορητά κλιματιστικά; (έχω δει κάτι inventor carrier και κάποια άλλα 12αρια)

Ο χωρος που το θέλω είναι  20-22τμ με καλή μόνωση. Καλοκαίρι θα δουλευει βραδιά κυρίως κάποιες ώρες και πολύ λίγα μεσημέρια. Χειμώνα θα δουλευει λιγότερο. 

Είναι αποδοτικά αυτά; από οικονομία; 

Έψαχνα για κανονικό αλλά σε περίπτωση που αλλάξω σπίτι από Σεπτέμβριο θα θέλω πάλι απεγκατάσταση και εγκατάσταση και σκέφτομαι μήπως πάω σε κάτι φορητό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

35C εξωτερική θερμοκρασία, 40+ τ.μ χώρος  επιθυμητή 26C , κατάναλωση σταθερά 260-280watt την ωρα. Ο χωρος έχει σταθερά  26C. Χθες με ίδιες εξ.θερμοκρασιες είχε περίπου 400-500 watt /h καταναλωση για να διατηρήσει τους 26C ,ωστόσο μετά την συνεχόμενη χρήση σήμερα η κατανάλωση έπεσε περίπου στα μισά(κρύωσε το σπιτι/τοίχοι/έπιπλα κτλ)

Αν το άνοιγα και το έκλεινα σίγουρα θα έβλεπα άλλες αυξημένες καταναλώσεις ανά ώρα.

Shorai 18k

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, bill2015 είπε

Καλησπέρα 

Πως πάει απο κατανάλωση στους 24 το 'εχω 

Χωρίς τίτλο.png

Μου φαίνεται σήμερα άργησε να ξεκινήσει ο συμπιεστής

10 ωρα το ξεκίνησα και κατα της 11 ξεκίνησε να δροσίζει 

Ποιο κλιματιστικό είναι και πόσο ?

Δημοσ.

καλησπερα,

Χρειάζομαι 2 κλιματιστικά, ένα 9.000btu και ένα 12.000 btu. Ποιό από τα  παρακάτω θα προτείνατε?

Miyato MI-9109 / MO 9110

Whirlpool SPIW 309L

Carrier Infinity Ultimate 42QHB12D8S/38QHB12D8S

Whirlpool SPIW 312L

ευχαριστώ

Δημοσ.

Gree Bora 24

Κατανάλωση 8ωρου σερί...Έξω αυτή τη στιγμή 33 μέσα σταθερά 26...Το έχω ξεκινήσει από τις 8 το πρωί...Ξεκίνησε δυνατά μέχρι τα 1800 watts και σταδιακά έπεσε μετά από κάνα μισάωρο στα 330 watts οπότε και παίζει τώρα από 300 έως 330 watts...Η φωτό δείχνει την συνολική κατανάλωση από τις 8 το πρωί...Υπόψη ότι είναι με το κόλπο..

Screenshot_20200704-155735.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/7/2020 στις 12:27 ΠΜ, jimmyfis είπε

Χαίρεται και πάλι. Θα ήθελα αν μπορείτε μια  μικρή βοήθεια για αγορά κλιματιστικού/κλιματιστικών για διαμέρισμα πρώτου ορόφου 80τμ, με πυλωτή και ανοιχτό από 3 μεριές (βλέπε και σχεδιάγραμμα, το σαλόνι είναι περίπου 30τμ και άλλα 50τμ περίπου το υπόλοιπο, δεν το έχω κάνει σε κλίμακα). Για θέρμανση έχει αυτόνομη φυσικό αέριο, οπότε δεν μας ενδιαφέρει η θέρμανση εκτός αν δεν αλλάζει κάτι σε τιμές/απόδοση. Θεωρώ ότι έχει αρκετά καλή μόνωση, είναι κτίσμα του ~2005 και έχει διπλά παράθυρα/πόρτες αλουμινίου.

Επειδή έχουμε ένα μωράκι 5 μηνών και μάλλον δεν θέλουμε να βάλουμε κλιματιστικό στο δωμάτιό του (Υ/Δ 2), σκεφτόμαστε να βάλουμε κάποιο μεγάλο κλιματιστικό στο σαλόνι, που να δροσίζει και το υπόλοιπο σπίτι. Έχει νόημα κάτι τέτοιο ή είναι προτιμότερο να μπει άλλο ένα στο Υ/Δ1 να βοηθάει την κατάσταση?

Θα μπορούσατε να προτείνετε κάποια κλιματιστικά ανά περίπτωση? Το μπάτζετ δεν είναι φιξαρισμένο, σκεφτόμαστε κάτι σε 700€, αλλά αν χρειάζεται παραπάνω θα το σκεφτούμε.

Κάθε βοήθεια είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη, καθώς με το μωρό πλέον δεν έχουμε καθόλου ελεύθερο χρόνο για ψάξιμο :(

Untitled Diagram(1).png

Στις 2/7/2020 στις 1:02 ΠΜ, dimostr είπε

Θα βάλεις ένα 18 αρι στο σαλόνι και ένα 9 αρι στο υπνοδωμάτιο 1 απέναντι από την πόρτα σου για να πιάνει το διάδρομο και ενδεχόμενος και λίγο το απέναντι υπνοδωμάτιο 

Τα 700 ευρώ που λες είναι και για τα δύο ? 

Αν ναι κοίτα κάτι σε haier η σε tcl miracle που είναι με καλές τιμές και καινούργιο μοντέλο της tcl και έχει και πολλά χρόνια εγγύηση 

Για 18άρι που να δουλεύει σωστά τι προτείνετε με μπάτζετ ~€700. Βλέπω τα fujitsu πάνε στα €900. Γίνεται άραγε απόσβεση η διαφορά?

Επίσης, αναρωτιέμαι αν αξίζει περισσότερο από άποψη απόδοσης και οικονομίας σε χρήση, να βάλουμε μικρότερο στο σαλόνι, π.χ. 12άρι, και από ένα 9άρι στα υπνοδωμάτια.

Επεξ/σία από jimmyfis
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, jimmyfis είπε

Για 18άρι που να δουλεύει σωστά τι προτείνετε με μπάτζετ ~€700. Βλέπω τα fujitsu πάνε στα €900. Γίνεται άραγε απόσβεση η διαφορά?

Επίσης, αναρωτιέμαι αν αξίζει περισσότερο από άποψη απόδοσης και οικονομίας σε χρήση, να βάλουμε μικρότερο στο σαλόνι, π.χ. 12άρι, και από ένα 9άρι στα υπνοδωμάτια.

Απόσβεση γίνεται εάν δουλευει το κλιματιστικό πολλες ώρες ψύξη θέρμανση ,ειδικά θέρμανση 

Τα ποσα btu πάνε ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου εάν βάλεις μικρότερο κλιματιστικό απο αυτό που ζητάει ο χώρος θα έχεις πετάξει τα λεφτά σου εάν βάλεις μεγαλύτερο θα έχεις πληρώσει μεγαλύτερο κόστος αγοράς ,πρέπει να είσαι σχετικά σίγουρος τι btu θέλει ο χώρος 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα παιδια. Θελω να βαλω κλιματιστικο για σαλονι χολ κ ενα δωματιο που ενωνεται με το σαλονι με συρωμενη πορτα (αποθηκευτικος χωρος περισσοτερο) συνολικα 55τμ. 

Κοιταγα για 24αρια και συγκεκριμενα για Toshiba.  H αγορα αποκλειστικα απο Κωτσοβολο.  Και εχει 2. ενα με προσφορα στα 999 (-130) και ενα στα 1399 

999 https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198888-toshiba-mirai-plus-24tavg-e-24tkvg-e

1399 https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/213417-toshiba-edge-24j2avsg-e-b24j2kvsg

το Edge δικαιολογει τα 400 περισσοτερα απο το Mirai? Ειναι μεγαλη η διαφορα... (εαν ειναι ελαχιστες οι διαφορες τοτε να παω στο Mirai.) 

Επισης εκτος απο αυτα τα 2, εχετε κατι αλλο να προτεινετε που να ειναι καλυτερη αγορα απο τα Toshiba? Αθηνα μενω, Χαλανδρι. και με ενδιαφερει τοσο για ψυξη καλοκαιρι οσο και για θερμανση Χειμωνα (υπαρχει και τζακι στο σαλονι)

Η αγορα πρεπει να εχει γινει μεχρι Δευτερα γιατι ληγει σημερα η προσφορα των 999 για το Mirai και ο πωλητης ειπε θα μου την κρατησει μεχρι Δευτερα πρωι για να το σκεφτω μεσα στο ΣΚ. 

Εαν μπορειτε να με βοηθησετε θα σας ημουν ευγνωμων μιας και δεν γνωριζω πολλα και δεν θελω να κανω καμμια λαθος αγορα γιατι ειναι μεγαλο το ποσο και θα ματωσω.

Σας ευχαριστω πολυ. 

,

Επεξ/σία από logica1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...