Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 29/5/2020 στις 6:13 ΜΜ, Conan2046 είπε

Για επαγγελματική χρήση υπάρχουν και reader με οθόνη σε μέγεθος A4 ειδικά για ανάγνωση pdf, σημειώσεις κλπ. βέβαια εκεί ξεφεύγουν ακόμα περισσότερο οι τιμές αλλά πιθανότατα είναι η καλύτερη λύση για σένα.

Μετά από αρκετή αναζήτηση είναι ανάμεσα στο Onyx book note 2   η ONYX BOOX Euclid η Gulliver (Note). Έχει σημασία να έχει φωτισμό; Επίσης, Να φανταστώ κάτι σε 10ιντσες και με pen ίδιας ποιότητας δεν υπάρχει οικονομικότερο.

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 30/5/2020 στις 12:26 ΠΜ, xlapatsas4000 είπε

Θα μπορούσες να προτείνεις κάποιο; Επίσης να ξαναπώ ότι δεν έχω κάνει χρήση απλώς θεωρώ ότι θα είναι σαφώς πιο ξεκούραστο στο Διάβασμα από αυτά που βλέπω σε reviews και σχόλια. Αν διαθέσω τα χρήματα του  onyx book 2, θεωρώ ότι θα κάνω καλύτερη επιλογή απ ότι ένα τάμπλετ σε αυτά τα χρήματα, καθαρό θέλω αποκλειστικά για καθημερινό Διαβάσμα manual αρκετές ώρες. Διορθώστε με αν κάνω λάθος 

Προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει κάτι τόσο μεγάλο οπότε δεν μπορώ και να προτείνω. Ο @LongTom  αν δεν κάνω λάθος χρησιμοποιεί μεγάλα readers από εδώ.

Ο φωτισμός είναι ουσιώδης για να είναι πιο ξεκούραστο και να μην εξαρτάσαι από τον φωτισμό του χώρου.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει κάτι τόσο μεγάλο οπότε δεν μπορώ και να προτείνω. Ο @LongTom  αν δεν κάνω λάθος χρησιμοποιεί μεγάλα readers από εδώ.

Ο φωτισμός είναι ουσιώδης για να είναι πιο ξεκούραστο και να μην εξαρτάσαι από τον φωτισμό του χώρου.

Στις 30/5/2020 στις 8:20 ΜΜ, xlapatsas4000 είπε

Μετά από αρκετή αναζήτηση είναι ανάμεσα στο Onyx book note 2   η ONYX BOOX Euclid η Gulliver (Note). Έχει σημασία να έχει φωτισμό; Επίσης, Να φανταστώ κάτι σε 10ιντσες και με pen ίδιας ποιότητας δεν υπάρχει οικονομικότερο.

Στις 29/5/2020 στις 11:26 ΜΜ, xlapatsas4000 είπε

Θα μπορούσες να προτείνεις κάποιο; Επίσης να ξαναπώ ότι δεν έχω κάνει χρήση απλώς θεωρώ ότι θα είναι σαφώς πιο ξεκούραστο στο Διάβασμα από αυτά που βλέπω σε reviews και σχόλια. Αν διαθέσω τα χρήματα του  onyx book 2, θεωρώ ότι θα κάνω καλύτερη επιλογή απ ότι ένα τάμπλετ σε αυτά τα χρήματα, καθαρό θέλω αποκλειστικά για καθημερινό Διαβάσμα manual αρκετές ώρες. Διορθώστε με αν κάνω λάθος 

Στις 10" αυτά είναι τα λεφτά που περιμένεις να δώσεις για καινούργιο. Άντε να βρεις κάτι στα 50-60€ φτηνότερα εάν πετύχεις έκπτωση. Να πας σε άλλες μάρκες δεν το πολυσυνιστώ. Έχω το likebook mars και το ψιλομετάνοιωσα. Από hardware είναι πολύ καλό, αλλά από firmware πολύ λιγότερο. Πήρε αρκετά updates, αλλά πάλι μοιάζει με φτηνή αντιγραφή των onyx. Στα ,μεγέθη των 9+" οι επιλογές κατ' εμέ είναι η εξής μια...onyx. 

Ο φωτισμός κάνει τεράστια διαφορά. Δεν μιλάμε για το βράδυ που δεν βλέπεις. Γενικότερα η σελίδα φαίνεται "καθαρότερη" όταν έχεις φωτισμό στις πρώτες σκάλες. Ακόμη και την μέρα. 

Δεν ξέρω γενικά εάν είναι καλύτερη επιλογή, ξέρω να σε πω ότι η ποιότητα διαβάσματος που θα έχεις εξαρτάται 60-90% από το αρχείο. Ιδίως οι εικόνες μπορούν να είναι εξαιρετικές (αν και ασπρόμαυρες) ή νιανια εάν δεν είναι καλές στο αρχείο. Το onyx έχει το καλύτερο firmware (μανίσιο, όχι third party) για PDF. Μεγάλη παραμετροποίηση και βελτίωση των αρχείων. Αλλά δεν κάνει θαύματα. Παραμένει περιορισμένο από την τεχνολογία της οθόνης που μετρά τώρα δεκαετία σχεδόν και τα σκαναρισμένα ήταν είναι και θα είναι αδύνατο σημείο. Το tablet φυσικά θα τα έχει όπως τα βλέπεις σε Η/Υ. Εσύ κρίνεις τι ανάγκες έχεις.  

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, LongTom είπε

Στις 10" αυτά είναι τα λεφτά που περιμένεις να δώσεις για καινούργιο. Άντε να βρεις κάτι στα 50-60€ φτηνότερα εάν πετύχεις έκπτωση. Να πας σε άλλες μάρκες δεν το πολυσυνιστώ. Έχω το likebook mars και το ψιλομετάνοιωσα. Από hardware είναι πολύ καλό, αλλά από firmware πολύ λιγότερο. Πήρε αρκετά updates, αλλά πάλι μοιάζει με φτηνή αντιγραφή των onyx. Στα ,μεγέθη των 9+" οι επιλογές κατ' εμέ είναι η εξής μια...onyx. 

Ο φωτισμός κάνει τεράστια διαφορά. Δεν μιλάμε για το βράδυ που δεν βλέπεις. Γενικότερα η σελίδα φαίνεται "καθαρότερη" όταν έχεις φωτισμό στις πρώτες σκάλες. Ακόμη και την μέρα. 

Δεν ξέρω γενικά εάν είναι καλύτερη επιλογή, ξέρω να σε πω ότι η ποιότητα διαβάσματος που θα έχεις εξαρτάται 60-90% από το αρχείο. Ιδίως οι εικόνες μπορούν να είναι εξαιρετικές (αν και ασπρόμαυρες) ή νιανια εάν δεν είναι καλές στο αρχείο. Το onyx έχει το καλύτερο firmware (μανίσιο, όχι third party) για PDF. Μεγάλη παραμετροποίηση και βελτίωση των αρχείων. Αλλά δεν κάνει θαύματα. Παραμένει περιορισμένο από την τεχνολογία της οθόνης που μετρά τώρα δεκαετία σχεδόν και τα σκαναρισμένα ήταν είναι και θα είναι αδύνατο σημείο. Το tablet φυσικά θα τα έχει όπως τα βλέπεις σε Η/Υ. Εσύ κρίνεις τι ανάγκες έχεις.  

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου, αρκετά κατατοπιστική. Θα πάρω το onyx note 2 εν τέλει, όλα τα αρχεία είναι καλογραμμένα pdf και όχι σκαναρισμενα (Official pubs από ξένες μεγάλες εταιρίες). Επομένως μου ταιριάζει. Ελπίζω να δω διαφορά Γιατί τόσα χρόνια σε λάπτοπ που διάβαζα ήταν πολύ κουραστικό για τα μάτια και γενικότερα δύσχρηστο το ότι δεν μπορουσα να κάνω εύκολα σημειώσεις με ένα pen. Αποσκοπω κυρίως στην άνεση διαβάσματος. Ευχαριστώ και πάλι  

Δημοσ.

Έχοντας μικρή εμπειρία από pdf σε ebook reader (pocketbook inkpad 2), θα σε συμβούλευα να πιάσεις πρώτα στα χέρια σου ένα reader και να δεις πωςρολλαρει το pdf. H οθόνη του ebook reader όντως είναι πιο ξεκούραστη απ' ότι ενός laptop και tablet, αλλά ενδεχομένως να μη μείνεις ικανοποιημένος από την ταχύτητα του.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Deus ex machina είπε

Έχοντας μικρή εμπειρία από pdf σε ebook reader (pocketbook inkpad 2), θα σε συμβούλευα να πιάσεις πρώτα στα χέρια σου ένα reader και να δεις πωςρολλαρει το pdf. H οθόνη του ebook reader όντως είναι πιο ξεκούραστη απ' ότι ενός laptop και tablet, αλλά ενδεχομένως να μη μείνεις ικανοποιημένος από την ταχύτητα του.

Επειδή έχω το εν λόγω pocketbook, η διαφορά με πιο σύγχρονες συσκευές είναι πολύ σημαντική. Επίσης στις 8" αναγκαστικά κάνει scroll για να δείξει μια σελίδα, τουλάχιστον σε μέγεθος που βλέπεται. Η κατάσταση είναι καλύτερη όταν μια σελίδα = μια οθόνη. Εκεί ουσιαστικά χρειάζεσαι μισές ή λιγότερες κινήσεις/αλλαγές για να διαβάσεις τη σελίδα.

Αλλά όντως, εάν ο φίλος θέλει να κάνει γρήγορο σκρολάρισμα σε continuous mode και μπρος-πίσω, τότε το e reader δεν είναι για αυτόν.

• Like 2
Δημοσ.

https://blog.the-ebook-reader.com/2020/06/03/onyx-boox-ereaders-on-sale-through-june-21st/

Αναφορά σε κείμενο

Onyx Boox eReaders On Sale Through June 21st

Δεν είναι ακριβώς τεράστια η έκπτωση στα μικρά/μεσαία, αλλά είναι τουλάχιστον το κόστος αποστολής.

Αναφορά σε κείμενο

It’s not being advertised as part of the mid-year sale but the previous generation Nova Pro is marked down to $249, and it comes with a cover, two screen protectors and replacement stylus tips. To me that’s a better deal than 5% off the Nova2, but the Nova2 does have some upgraded specs and it runs a newer version of Android.

Η καλύτερη ευκαιρία της εν λόγω προσφοράς. Καλή τιμή για τέτοια συσκευή (ελάχιστα "χειρότερη" από την τωρινή γενεά και ουσιαστικά με μηδενική διαφορά εάν το έχεις για βιβλία μόνο) με τα παρελκόμενα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να υπενθυμίσω και την ύπαρξη πλέον του Pocketbook Inkpad X στις ίδιες διαστάσεις, από Ελλάδα στα 420 ευρώ κάπου, να υπενθυμίσω ότι δεν είμαι αντικειμενικός καθώς μόνο Pocketbook είχα ως τώρα, αλλά αφού είμαι ικανοποιημένος με το Inkpad 3 λογικά και η μεγαλύτερη και πιο πρόσφατη συσκευή θα  λειτουργεί απροβλημάτιστα. (Οι οθόνες λογικά είναι ακριβώς ίδιες με το onyx).

Επεξ/σία από Conan2046
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Conan2046 είπε

Να υπενθυμίσω και την ύπαρξη πλέον του Pocketbook Inkpad X στις ίδιες διαστάσεις, από Ελλάδα στα 420 ευρώ κάπου, να υπενθυμίσω ότι δεν είμαι αντικειμενικός καθώς μόνο Pocketbook είχα ως τώρα, αλλά αφού είμαι ικανοποιημένος με το Inkpad 3 λογικά και η μεγαλύτερη και πιο πρόσφατη συσκευή θα  λειτουργεί απροβλημάτιστα. (Οι οθόνες λογικά είναι ακριβώς ίδιες με το onyx).

Είδα μερικά review και μια σύγκριση με το onyx boox note2.  

Αλλά για ~110€ λιγότερα φαίνεται ότι παίρνεις:

Α) Συσκευή που είναι αργή. Πολύ αργή. Από το scrolling σε epub μέχρι τα μενού. Το PDF ήταν απλά οδυνηρό να το βλέπεις να κάνει rendering. Με φαίνεται ότι δεν έχει αρκετή "δύναμη" για το μέγεθος της οθόνης (1G RAM και dualcore@1Ghz) ή απλά το firmware είναι κακό. Η συσκευή φαίνεται ότι έχει τρομερό lag σε κάθε input. Ίσως διορθώνεται, ίσως όχι. Το onyx note που έχω στο ίδιο μέγεθος, μιας γενεάς πριν από το PBook, είναι πολύ πιο γρήγορο.

Β) Δεν έχει android. Άρα τρίτες εφαρμογές είναι δύσκολο ή αδύνατο να μπουν. 

Γ) Οι ικανότητες για σημειώσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες και φυσικά πολύ αργές.

|

Εάν κάποιος θέλει ντε-και καλά τέτοια συσκευή μόνο για διάβασμα, έχει μόνο 450€ και δεν μπορεί να περιμένει για να μαζέψει παραπάνω για καλύτερη συσκευή ή δεν θέλει να δώσει παραπάνω, τότε μάλλον είναι ΟΚ πρόταση (με ένα μεγάλο αρνητικό).

Αλλά, εάν πας σε τέτοιο φάσμα τιμών, προσωπικά θεωρώ χάσιμο που δεν παίρνεις ότι πληρώνεις. Το εν λόγω είναι αντιπροσωπευτικό σε επιδώσεις τουλάχιστον τρεις γενεές πίσω+.

Περίμενα πολλά περισσότερα για 430φεύγα€ και από την Pocketbook που προσωπικά έχω το touch HD2 ως κύρια 6αρα εδώ και πολλά χρόνια και απόλαυσα πολύ το Inkpad 2(παρά την κακή οθόνη).

|
|
|
Όχι, δεν είναι ακριβώς ίδιες, γιατί το λογισμικό παίζει ρόλο.

Σχετικά μικρό, αλλά υπαρκτό και ορατό, ιδίως εάν τα συγκρίνεις δίπλα-δίπλα. Επίσης το φως κάνει τεράστια διαφορά. 

Δημοσ.

Δεν έχω να αντιπαραθέσω κάτι καθώς δεν έχω την συσκευή, πάντως ανάλυση, μνήμη και επεξεργαστής φαίνονται ίδιες με το Inkpad 3 που έχω και μου φαίνεται γρήγορο (ειδικά σε σύγκριση με το πρώτης γενιάς που είχα.) Δεν αποκλείεται βέβαια αν έπιανα στα χέρια μου ένα αντίστοιχο της Onyx να άλλαζα γνώμη και δεν με ενδιαφέρουν και οι σημειώσεις.

Προσδοκώ στην επόμενη αναβάθμιση που θα κάνω σε μερικά χρόνια τα πράγματα επιτέλους να έχουν βελτιωθεί γενικώς στους readers.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Δεν έχω να αντιπαραθέσω κάτι καθώς δεν έχω την συσκευή, πάντως ανάλυση, μνήμη και επεξεργαστής φαίνονται ίδιες με το Inkpad 3 που έχω και μου φαίνεται γρήγορο (ειδικά σε σύγκριση με το πρώτης γενιάς που είχα.) Δεν αποκλείεται βέβαια αν έπιανα στα χέρια μου ένα αντίστοιχο της Onyx να άλλαζα γνώμη και δεν με ενδιαφέρουν και οι σημειώσεις.

Προσδοκώ στην επόμενη αναβάθμιση που θα κάνω σε μερικά χρόνια τα πράγματα επιτέλους να έχουν βελτιωθεί γενικώς στους readers.

Μάλλον είναι η διαφορά των γενεών όπως λες γιατί και το inkpad 3 δεν είναι ούτε καινούργιο, ούτε ποτέ είχε το ισχυρότερο hardware.

Οι αποκρίσεις που είδα στα βίντεο ήταν πολύ κακές, αλλά από την άλλη έτσι ήταν όλες οι συσκευές αρκετά χρόνια πριν, ιδίως σε τούτα τα μεγέθη.

Όπως έγραψα πριν, εάν χρησιμοποιήσεις onyx, ή άλλη ανάλογη συσκευή, η διαφορά θα είναι πολύ σημαντική και αμέσως ορατή. 

|

Το επόμενο βήμα θα είναι τα έγχρωμα. Από ότι είδα πουλάν πολύ καλά στην ασία τα 6αρια και η e-ink είχε ρεκόρ κέρδους (αυτό και η καραντίνα μάλλον). Έτσι αναμένω το 2020Q3/4 να τα δούμε και από κοντά.

Δημοσ.

Νέος χρήστης kindle με πάρα πολλά βιβλία σε pdf αντιμετώπισα το πρβλημα των μικρών γραμμάτων και δυσκολία ανάγνωσης pdf. 

Μετά από πολύ ψάξιμο κατηξα σε αυτό εδώ το προγράμματα κι που μετατρέπει τα pef ωστα να είναι αναγνώσιμα από e books.

https://www.willus.com/k2pdfopt/

Το οποίο αν περικόψεις κιόλας τα κενά η περιττά κομμάτια (πχ πάνω πάνω ή κάτω που γράφουν συνήθως τα σκαναρισμενα βιβλία τον συγγραφέα ή τον τίτλο του βιβλίου)  σε ένα βιβλίο pdf που δυσκολεύουν την μετατροπή (δηλαδή δημιουργούνται σελίδες με μια γραμμή) η μορφή είναι άψογη σαν την παρακάτω φωτό.

FB_IMG_1591640554304.jpg

• Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, maevius73 είπε

Νέος χρήστης kindle με πάρα πολλά βιβλία σε pdf αντιμετώπισα το πρβλημα των μικρών γραμμάτων και δυσκολία ανάγνωσης pdf. 

Μετά από πολύ ψάξιμο κατηξα σε αυτό εδώ το προγράμματα κι που μετατρέπει τα pef ωστα να είναι αναγνώσιμα από e books.

https://www.willus.com/k2pdfopt/

Το οποίο αν περικόψεις κιόλας τα κενά η περιττά κομμάτια (πχ πάνω πάνω ή κάτω που γράφουν συνήθως τα σκαναρισμενα βιβλία τον συγγραφέα ή τον τίτλο του βιβλίου)  σε ένα βιβλίο pdf που δυσκολεύουν την μετατροπή (δηλαδή δημιουργούνται σελίδες με μια γραμμή) η μορφή είναι άψογη σαν την παρακάτω φωτό.

FB_IMG_1591640554304.jpg

Επιβεβαιώνω και υπάρχει και η δυνατότητα μετατροπής σε word  του pdf με τα γνωστά προγράμματα και αλλαγής γραμματοσειράς σε μεγαλύτερη (βέβαια αυξάνονται οι σελίδες) ξανά μετατροπή σε pdf

Δημοσ.

Διαχρονικά είναι με διαφορά το καλύτερο πρόγραμμα του είδους. Έχει αναφερθεί και μερικές φορές στην σελίδα του θέματος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...