Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αληθεια είναι οτι αρκετά βιβλία θα τα αγοράζω...δεν εχω πρόβλημα μια δυο φορες το μήνα να δινω 20-30ευρώ...

Αλλα και μερικά θα τα κατεβάσω απο τα γνωστά "μαγαζιά"...

Φιλε gr1zac γιατι κοιτάς για Kobo λόγο ελληνικών που δεν σε καλύπτει το kindle...;

Αυτο που ρωτησα τελικα αν εχω εγω μερικα βιβλια μπορω να τα δωσω κ αλλου μόνο με ξεκλείδωμα Ε..;

Κλείνω πιο πολυ στο Kobo Clara HD

Επεξ/σία από gagarin
  • Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, gagarin είπε

Η αληθεια είναι οτι αρκετά βιβλία θα τα αγοράζω...δεν εχω πρόβλημα μια δυο φορες το μήνα να δινω 20-30ευρώ...

Αλλα και μερικά θα τα κατεβάσω απο τα γνωστά "μαγαζιά"...

Φιλε gr1zac γιατι κοιτάς για Kobo λόγο ελληνικών που δεν σε καλύπτει το kindle...;

Αυτο που ρωτησα τελικα αν εχω εγω μερικα βιβλια μπορω να τα δωσω κ αλλου μόνο με ξεκλείδωμα Ε..;

Κλείνω πιο πολυ στο Kobo Clara HD

Το "κλείδωμα" είναι συνήθως το DRM του βιβλίου. 

Εάν ψάξεις DRM + calibre όλο και κάτι θα βρεις δίχως να χρειαστεί να επηρρεαστείς καθόλου στο πια συσκευή "διαβάζει" τα βιβλία σου.

Όπως σωστά σε είπαν, το σημαντικότερο είναι ο τύπος αρχείου. Δηλαδή τα PDF και εάν αυτά είναι σκαναρισμένα. Αυτά θα σε δημιουργήσουν τα περισσότερα προβλήματα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

ίσως να βοηθήσει μερικούς όσον αφορά τις αγορές τους:

Τα ebook readers δεν έχουν το σύντομο κύκλο ζωής ενός υπολογιστή/κινητού/τάμπλετ, γιατί δεν έχουν βγει τα τελευταία 10 χρόνια παρά μόνο μικρές τεχνολογικές αναβαθμίσεις.

Αν δεν αλλάξει κάτι, είναι μια αγορά για πολλά χρόνια, το θέμα είναι να έχεις χρόνο να διαβάζεις και να σε βολέψει η συσκευή. 

Έχω το Kobo Aura One από το 2016 (αγορασμένο στα 250€), αν το έχανα σήμερα πάλι το ίδιο θα αγόραζα. Δεν έχει βγει κάτι καλύτερο για μένα 4 χρόνια μετά.

Επίσης ένα Kindle DX από το 2010 που αν η μπαταρία του άντεχε θα το χρησιμοποιούσα χωρίς πρόβλημα.

Το Kobo παίρνει ακόμη firmware updates και γενικά είναι πιο βολικό σαν πλατφόρμα από το kindle. Από την άλλη και με kindle να ήμουνα, δε θα με πείραζε να κάνω μια διαδικασία 1 λεπτού στο calibre για να μετατρέψω ένα νέο βιβλίο για να το διαβάσω τις επόμενες βδομάδες. 

Επεξ/σία από caasi70
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, caasi70 είπε

Καλημέρα,

Τα ebook readers δεν έχουν το σύντομο κύκλο ζωής ενός υπολογιστή/κινητού/τάμπλετ, γιατί δεν έχουν βγει τα τελευταία 10 χρόνια παρά μόνο μικρές τεχνολογικές αναβαθμίσεις.

Αν δεν αλλάξει κάτι, είναι μια αγορά για πολλά χρόνια, το θέμα είναι να έχεις χρόνο να διαβάζεις και να σε βολέψει η συσκευή. 

Έχω το Kobo Aura One από το 2016 (αγορασμένο στα 250€), αν το έχανα σήμερα πάλι το ίδιο θα αγόραζα. Δεν έχει βγει κάτι καλύτερο για μένα 4 χρόνια μετά.

Επίσης ένα Kindle DX από το 2010 που αν η μπαταρία του άντεχε θα το χρησιμοποιούσα χωρίς πρόβλημα.

Το Kobo παίρνει ακόμη firmware updates και γενικά είναι πιο βολικό σαν πλατφόρμα από το kindle. Από την άλλη και με kindle να ήμουνα, δε θα με πείραζε να κάνω μια διαδικασία 1 λεπτού στο calibre για να μετατρέψω ένα νέο βιβλίο για να το διαβάσω τις επόμενες βδομάδες. 

Έτσι είναι, έχουν σημειωθεί βελτιώσεις βέβαια, οι οθόνες είναι ποιοτικότερες με καλύτερη αντίθεση, το hardware ισχυρότερα και αποκρίνονται καλύτερα οι αλλαγές στις σελίδες ή το φόρτωμα pdf αλλά σε βάθος χρόνου οι αλλάγες δεν γίνονται και με ραγδαίους ρυθμούς, είναι μια αγορά που θα σου κρατήσει χρόνια. Αυτό μάλλον ήταν και τροχοπέδη για την ανάπτυξη τους, αν όλοι θέλαμε να τα αλλάζαμε ανά χρόνο θα  υπήρχε και μεγαλύτερος ζήλος από τις εταιρείες να μας προσφέρουν βελτιωμένα προϊόντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, caasi70 είπε

Καλημέρα,

Συμφωνώ και διαφωνώ σε αυτά που γράφεις. 

|

Ναι μεν η τεχνολογία της οθόνης δεν άλλαξε από το '16, αλλά ευτυχώς οι "μικρές" εταιρίες έχουν κάνει τεράστια άλματα να φέρουν το google play στις συσκευές. Επίσης το HW είναι πολύ, πολύ πιο ισχυρό σε πολλές συσκευές.

Έτσι "δύσκολα" αρχεία, όπως PDF/cbr, είναι πολύ περισσότερο διαχειρίσιμα από τις νεότερες συσκευές.

Βέβαια εάν ο μόνος σκοπός της συσκευής είναι διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων με μηδενικές εικόνες σε native φορμάτ (αλά epub-mobi), τότε η διαφορά είναι σχεδόν κυριολεκτικά μηδενική από το ~2013. 

|

Όσον αφορά το DX, εδώ θα διαφωνήσω κάθετα. 

Το DX είναι παλιό και πολύ αργό, ακόμη και εάν δεν πάρουμε υπ'όψην την τεχνολογία οθόνης και την έλλειψη φωτισμού. Λόγω μεγέθους ήταν προσανατολισμένο σαν PDF reader. 

Κάτι που δεν έκανε ιδιαίτερα καλά, λόγω περιορισμένου χώρου και αδύναμου HW. 

Οι σημερινές προτάσεις στις 9.7" είναι πολύ, πολύ πιο ικανές. Από όλες τις απόψεις. 

Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει καν σύγκριση. 

Όποιος θέλει τέτοιο μέγεθος ebook reader θα κάνει καλά να αγοράσει σύγχρονη συσκευή.

εδιτ: Φυσικά ξέχασα τις νέες έγχρωμες οθόνες. Ήδη συζητιέται ότι η δεύτερη γενιά είναι υπό κατασκευή και φυσικά όταν βγουν σε μεγαλύτερα μεγέθη θα είναι η επιλογή για τα μεγάλα μεγέθη. 

Επεξ/σία από LongTom
Δημοσ.

Για το pdf συμφωνώ, ποτέ δε φόρτωσα pdf στο kindle: δε μπορεί. Αλλά το χάρηκα πολύ σα συσκευή με τα mobi.

Kαι στο kobo δεν είναι σωστή εμπειρία διαβάσματος το pdf όπως το epub. 

H γνώμη μου είναι ότι ένα ipad είναι η λύση για όποιον θέλει pdf.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, caasi70 είπε

Για το pdf συμφωνώ, ποτέ δε φόρτωσα pdf στο kindle: δε μπορεί. Αλλά το χάρηκα πολύ σα συσκευή με τα mobi.

Kαι στο kobo δεν είναι σωστή εμπειρία διαβάσματος το pdf όπως το epub. 

H γνώμη μου είναι ότι ένα ipad είναι η λύση για όποιον θέλει pdf.

Πάλι διαφωνούμε. 

Με τις τελευταίες γενιές μεγάλων ebook reader, όπως το onyx boox note που έχω, το μόνο που λείπει είναι το χρώμα. 

Εξαιρετική απόδοση στα PDF. 

Τέλος πάντων, γούστα και διαφορετικές ανάγκες.

• Like 2
Δημοσ.

Φιλε @LongTom το Onyx το αγορασες απο Ελλάδα...;

Είδα το onyx boox poke 2(android 9) αλλα Ελλάδα δεν υπάρχει καποιος να το πουλάει μονο απο aliexpress μεσω Ισπανιας το βρίσκω.

Εχεις καλές εντυπώσεις γενικά σαν εταιρία;

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, gagarin είπε

Είδα το onyx boox poke 2(android 9) αλλα Ελλάδα δεν υπάρχει καποιος να το πουλάει μονο απο aliexpress μεσω Ισπανιας το βρίσκω.

Όχι μένω Σουηδία.

Το onyx boox note το πήρα από εδώ.

Το onyx boox poke 2 colour από εδώ.

Η εταιρία είναι η creme de la creme της κατηγορίας κατ' εμέ.

Το καλύτερο HW και ίσως το καλύτερο SW για διάβασμα.  

Βέβαια πληρώνεις πολλά που ίσως δεν είναι ακριβώς VfM.

Στην πλειονότητα των χρηστών ένα φτηνότερο, αν και αρκετά λιγότερο ικανό (και αρκετά πιο αργό σε πολλές περιπτώσεις) kindle-pocketbook-kobo θα είναι υπεραρκετό, δίχως να τους λείψει τίποτα σημαντικό. 

Προσωπικά πάω για τα τοπ μοντέλα επειδή διαβάζω πολύ, πολλά και διαφορετικά βιβλία(με αντίστοιχα "περίεργα" αρχεία) και γενικότερα είναι ψευτοχόμπι να μαζεύω/αγοράζω τέτοιες συσκευές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, gagarin είπε

Πριν μερικούς μήνες εγώ το είχα αγοράσει (το Onyx Boox Note 2), με είχε βοηθήσει ο LongTom στην επιλογή. Το είχα αγοράσει από το https://ereader.store/ και είχα παραλάβει σε μερικές μέρες μέσα, κόβουν και τιμολόγιο αν θέλει και μπορεί κάποιος.

Επιβεβαιώνω ότι είναι καταπληκτικό σαν reader, καλή μπαταρία, γρήγορο, τρίτες εφαρμογές, πρόσβαση σε διάφορα σάιτ. 

Να πω την αμαρτία μου καμιά φορά προτιμάω την απλότητα του pocketbook που είχα και έσπασα.

3 λεπτά πριν, LongTom είπε

Το onyx boox poke 2 colour από εδώ.

Ωπ, με το που δημοσίευσα είδα και την απάντηση σου.

Έχεις πάρει το έγχρωμο και δεν έχεις πει ακόμα εντυπώσεις; :-)

Πως είναι; Το έχεις χρησιμοποιήσει σε κόμικς ή περιοδικά με φωτογραφίες;

Επεξ/σία από Conan2046
Δημοσ.

Σκεφτόμουν να αγοράσω το Kobo Forma αλλά βλέπω ότι υπάρχουν κάποια screen issues.

Έχει κανείς το συγκεκριμένο μοντέλο;

Τώρα προσανατολιζομαι προς το Kobo Libra H20 (ή προς το Kindle Oasis 3). 

Έχω αρκετά pdf στην λίστα για αυτό τείνω προς αυτές τις επιλογές.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Conan2046 είπε

Πριν μερικούς μήνες εγώ το είχα αγοράσει (το Onyx Boox Note 2), με είχε βοηθήσει ο LongTom στην επιλογή. Το είχα αγοράσει από το https://ereader.store/ και είχα παραλάβει σε μερικές μέρες μέσα, κόβουν και τιμολόγιο αν θέλει και μπορεί κάποιος.

Επιβεβαιώνω ότι είναι καταπληκτικό σαν reader, καλή μπαταρία, γρήγορο, τρίτες εφαρμογές, πρόσβαση σε διάφορα σάιτ. 

Να πω την αμαρτία μου καμιά φορά προτιμάω την απλότητα του pocketbook που είχα και έσπασα.

Ωπ, με το που δημοσίευσα είδα και την απάντηση σου.

Έχεις πάρει το έγχρωμο και δεν έχεις πει ακόμα εντυπώσεις; :-)

Πως είναι; Το έχεις χρησιμοποιήσει σε κόμικς ή περιοδικά με φωτογραφίες;

Καμία δύο σελίδες πίσω θα δεις τις εντυπώσεις μου. 
Το έκανα ποστ στις 22 Αυγούστου. 

Δημοσ.

Τελικά κατέληξα στο  Pocketbook touch hd 3...

Ο λόγος είναι ότι δεν θέλω να ξεφύγω χρηματικά σε μια κατηγορία που δεν ξέρω κατά ποσό θα με βολεψει(αν κ πιστεύω ότι θα με βολέψει πολύ) και δεύτερον έχει αυτά που ακριβώς θελω...

απλο και κάνει την δουλειά του τίμια

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, gagarin είπε

Τελικά κατέληξα στο  Pocketbook touch hd 3...

Ο λόγος είναι ότι δεν θέλω να ξεφύγω χρηματικά σε μια κατηγορία που δεν ξέρω κατά ποσό θα με βολεψει(αν κ πιστεύω ότι θα με βολέψει πολύ) και δεύτερον έχει αυτά που ακριβώς θελω...

απλο και κάνει την δουλειά του τίμια

Ίσως η καλύτερη επιλογή στις 6" για τον μέσο χρήστη.

Εξαιρετικό VfM δίχως πολλές παραχωρήσεις.

Καλή ποιότητα, HW και λογισμικό.

Λάτρεψα το δικό μου (touch hd 2) για σχεδόν 3.5 χρόνια, έως τον Αύγουστο που πήρα το poke 2 colour.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, LongTom είπε

Ίσως η καλύτερη επιλογή στις 6" για τον μέσο χρήστη.

Εξαιρετικό VfM δίχως πολλές παραχωρήσεις.

Καλή ποιότητα, HW και λογισμικό.

Λάτρεψα το δικό μου (touch hd 2) για σχεδόν 3.5 χρόνια, έως τον Αύγουστο που πήρα το poke 2 colour.

Σε ευχαριστώ πολύ για την καθοδήγηση φίλε!!!

για άλλο πήγαινα αλλά μετά από την δίκη σου πρόταση στο αρχικό ποστ - αρκετά reviews είδα ότι όντως σε αυτά τα χρήματα είναι από τα καλύτερα...

Κάτι άσχετο / σχετικό για θήκη τι προτείνεις;αυτές που είναι σαν βιβλίο η να πάρω μια που μπαίνει όλο μέσα κ το βγάζω όταν το χρειάζομαι; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...