est Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 4 ώρες πριν, protathlitis είπε Θα ήθελα την γνώμη σας, Ετοιμάζω ένα πάρτυ για τον μικρό στο σπίτι, και θα έχουμε καμιά 25ρια άτομα, μεγάλους και μικρούς. Η ψησταριά μου δεν είναι πολύ μεγάλη, 3 καυστήρες έχει. Έχω και μια πάνω σχάρα που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω. Οπότε θα έλεγα για σουβλάκια που αρέσουν στα παιδιά, κανένα λουκάνικο, κανένα λαχανικό για όσους νηστεύουν. Να έβαζα και κάτι να σιγοψήνεται στην πάνω σχάρα? ή θα πέφτουν τα λίπη στα σουβλάκια που θα είναι από κάτω. Καμιά άλλη ιδέα? Σουβλάκια όλων των ειδών (κρέατος, θαλασσινών, λαχανικών) ώστε το ψήσιμο να πρωταγωνιστήσει αλλά όχι να σκλαβώσει τελείως τον οικοδεσπότη. 🎈🎉 Αφού βγούν , μπορεί να μπει και κάτι τις για να δώσει έξτρα διάρκεια στην απόλαυση της παρέας των μερακλήδων...🍻 1
protathlitis Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 3 ώρες πριν, plasTOST είπε Αν είναι γεμάτη η κάτω σχάρα στην επάνω δεν θα φτάνει η θερμότητα για ψήσιμο. Η επάνω σχάρα είναι απλά για διατήρηση θερμοκρασίας. Θα το δοκιμάσω και θα σου πω. Έχω πάρει αυτή και σκέφτομαι για indirect ψήσιμο ή για λαχανικά.
netagra Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 21/3/2024 στις 11:18 ΠΜ, Varnavas89 είπε Ωραία! Και προφανώς ξεγνοιαζεις σχετικά από πλευράς αναφλεξεων.. Είναι μακρυά το κρέας, ναι ξενοιαζεις. Εκτός αν πας να ψήσεις κανένα κομμάτι ξύγκι, δεν ξέρω εκεί Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2024 από netagra
vag2825 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Καλησπέρα σας, Ως αρχάριος στο χώρο του ψησίματος με υγραέριο. Σκέφτομαι να αγοράσω την Weber Spirit II E-310 GBS. Θα ήθελα τη γνωμη σας και αν συμφωνείτε με την επιλογή αυτη, ποιά αξεσουάρ θα πρέπει να αγοράσω μαζί με την ψησταριά; Ευχαριστώ πολύ
skskre Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 5 hours ago, ilpapacha said: Burger για σήμερα Φαντάζομαι βαφτίστηκαν νηστίσιμα πριν μπουν στη ψησταριά?😁😁 4
ilpapacha Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 2 ώρες πριν, skskre είπε Φαντάζομαι βαφτίστηκαν νηστίσιμα πριν μπουν στη ψησταριά?😁😁 Έγινε βάπτισμα…πυρός 2
fifini Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Παιδιά καλημέρα . Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω στους πιο έμπειρους . Μετά το ψήσιμο θεωρείτε ιδανικό να τρίψω τις σχάρες και να τις λαδώσω με ηλιέλαιο για να είναι έτοιμες για την επόμενη χρήση ή να την αφήνω ως έχει και να την καθαρίζω πριν την επόμενη χρήση;
skskre Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Το καλύτερο είναι η ψησταριά να είναι έτοιμη για χρήση, την επόμενη φορά που θα θελήσεις να ψήσεις και να μην χρειάζεται καθάρισμα πρίν. 3
ventic139 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 12 ώρες πριν, fifini είπε Παιδιά καλημέρα . Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω στους πιο έμπειρους . Μετά το ψήσιμο θεωρείτε ιδανικό να τρίψω τις σχάρες και να τις λαδώσω με ηλιέλαιο για να είναι έτοιμες για την επόμενη χρήση ή να την αφήνω ως έχει και να την καθαρίζω πριν την επόμενη χρήση; Προσωπικά δε είμαι τόσο έμπειρος αλλά τις καθαρίζω αφού τις κάψω καλά με το που τελειώσω το ψήσιμο και τη περνάω με λίγο ηλιέλαιο και χαρτί πριν το επόμενο ψήσιμο
protathlitis Δημοσ. 25 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2024 Στις 24/3/2024 στις 10:40 ΠΜ, fifini είπε Παιδιά καλημέρα . Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω στους πιο έμπειρους . Μετά το ψήσιμο θεωρείτε ιδανικό να τρίψω τις σχάρες και να τις λαδώσω με ηλιέλαιο για να είναι έτοιμες για την επόμενη χρήση ή να την αφήνω ως έχει και να την καθαρίζω πριν την επόμενη χρήση; Καλησπέρα, Η ψησταριά για να καθαρίσει καλά θέλει δυνατή θερμοκρασία. Οπότε εγώ όταν ψήνω σε υψηλή θερμοκρασία (240 και πάνω), όταν τελειώσει το ψήσιμο, αφήνω το κρέας να ξεκουραστεί μερικά λεπτά μέσα, και εγώ τρίβω για 2-3 λεπτά τις σχάρες όσο είναι ακόμα καυτές. Αν ψήνω έμμεσο σε χαμηλή, ανεβάζω την θερμοκρασία και τρίβω για 2-3 λεπτά. Στις 22/3/2024 στις 10:38 ΜΜ, vag2825 είπε Καλησπέρα σας, Ως αρχάριος στο χώρο του ψησίματος με υγραέριο. Σκέφτομαι να αγοράσω την Weber Spirit II E-310 GBS. Θα ήθελα τη γνωμη σας και αν συμφωνείτε με την επιλογή αυτη, ποιά αξεσουάρ θα πρέπει να αγοράσω μαζί με την ψησταριά; Ευχαριστώ πολύ Καλησπέρα, Σίγουρα μία ατσαλόβουρτσα για να τρίβεις την σχάρα, και μία ξύστρα για να ξύνεις τις φλογοκρύπτες και το ταψί με τα λίπη. Επίσης μία λαβίδα για να πιάνεις το κρέας και μία σπάτουλα για να γυρίσεις τα μπιφτέκια. Τώρα για αξεσουάρ ψησίματος, θα έλεγα να μην βιαστείς και να επιλέξεις ανάλογα με τι σου αρέσει να ψήνεις. πχ για πίτσα, μία πέτρα πίτσας. Για Ribs και μεγάλα κομμάτια, μια σχάρα να τα συγκρατεί. Για μικροκομμένα κομμάτια κρέατος και μικρά λαχανικά, ένα αλουμινένιο ή μαντεμένιο σκεύος. Δοκίμασε πρώτα χωρίς τα αξεσουάρ ψησίματος και μετά αγόρασέ τα. Μόνο η πέτρα πίτσας είναι απαραίτητη , δεν μπορείς να φτιάξεις αλλιώς. 1
est Δημοσ. 26 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2024 Για κρέας από την κατάψυξη, το reverse sear είναι πάντα μια καλή επιλογή😁 5
trelomam Δημοσ. 27 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2024 καλημέρα, εχω μια ερωτηση, "καπνιζει" η ψησταρια και εχει πολυ μαυριλα και πανω στα κρεατα και στις σχαρες... πριν απο αυτο καθαρισα τις σχαρες και τις λαδωσα με ηλιελαιο και μετά έψησα κρεατα με μουσταρδα μαριναδα...δεν μπορω να καταλαβω αν το κανει η μουσταρδα ή το ηλιελαιο ή μπορει να φταιει το κοτοπουλο- δεν ψηνω συχνα κοτοπουλο...; 2 φορες έχει γίνει το πρόβλημα εχω κανει τα παραπανω..και δεν μπορω να καταλαβω τι απο ολα φταιει....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα