Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, trelomam είπε

καλημέρα, εχω μια ερωτηση, "καπνιζει" η ψησταρια και εχει πολυ μαυριλα και πανω στα κρεατα και στις σχαρες... πριν απο αυτο καθαρισα τις σχαρες και τις λαδωσα με ηλιελαιο και μετά έψησα κρεατα με μουσταρδα μαριναδα...δεν μπορω να καταλαβω αν το κανει η μουσταρδα ή το ηλιελαιο  ή μπορει να φταιει το κοτοπουλο- δεν ψηνω συχνα κοτοπουλο...;

2 φορες έχει γίνει το πρόβλημα εχω κανει τα παραπανω..και δεν μπορω να καταλαβω τι απο ολα φταιει....

Την επόμενη φορά πριν λαδώσεις τις σχάρες, πέρασέ τες με χαρτί ώστε να φύγει η μαυρίλα.

  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βασικα τις λαδωνω μονο καθε φορα μετά απο πλύσιμο..μετα το ψησιμο τις τριβω ζεστες για να φυγουν τα πολλα και την επόμενη φορά απλα περιμενω να πιασει θερμοκρασια 250+ και μετα βάζω κρεατα, επίσης μετα το πλυσιμο/λαδωμα παρατηρω εκτος της μαυρίλας οτι κολλανε και πιο πολύ τα κρέατα.

Επεξ/σία από trelomam
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, trelomam είπε

βασικα τις λαδωνω μονο καθε φορα μετά απο πλύσιμο..μετα το ψησιμο τις τριβω ζεστες για να φυγουν τα πολλα και την επόμενη φορά απλα περιμενω να πιασει θερμοκρασια 250+ και μετα βάζω κρεατα, επίσης μετα το πλυσιμο/λαδωμα παρατηρω εκτος της μαυρίλας οτι κολλανε και πιο πολύ τα κρέατα.

Κάθε φορά που την τρίβεις να την περνάς με ένα χαρτί να φεύγει η μαυρίλα.

Όσον αφορά πριν το ψήσιμο και αφού έχεις κάνεις προθέρμανση να την λαδώνεις για να μην κολλάνε τα κρέατα. Όταν είναι ζεστή η μαντεμένια σχάρα και την λαδώνεις το απορροφάει το λάδι. Η διαδικασία πρέπει να γίνεται σχεδόν πριν από κάθε ψήσιμο ώστε να δημιουργηθεί κρούστα και να μην κολλάνε τα κρέατα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα ομαδα!

Μετα την επαφη μου με τον κινεζο ενος φιλου (Wmesun με 5 καυστηρες) μπηκα ασχημα στο τρυπακι να παρω κι εγω μια, ετσι μεσαιου μεγεθους.

Λεω να παω σε napoleon να ξεμπερδευω μια και καλη και να εχω κατι που θα κρατησει.

Εχω δει την Freestyle 425SB ,την Rogue 425 RSB και την Freestyle 365DISB με τις υπερυθρες.

Ποια η ουσιαστικη διαφορα και τι θα κερδισω με το πιο ακριβο μοντελο (ειδα κατι για οπισθιο καυστηρα)?

Αξιζει να δωσω τα 200κατι ευρω παραπανω για την Rogue ή εχει να κανει καθαρα αν θελω τη σουβλα?

Φτανουν οι 3 καυστηρες για μια μεση χρηση?

Ειμαι οριακα στο χιλιαρικο (πειθεται η γυναικα γιατι της αρεσει η ψητουρια).Υπαρχει καποια αλλη προταση στα περιξ της κατηγοριας?

Ευχαριστω!

 

Επεξ/σία από rallistas
Δημοσ.
5 ώρες πριν, plasTOST είπε

Όσον αφορά πριν το ψήσιμο και αφού έχεις κάνεις προθέρμανση να την λαδώνεις για να μην κολλάνε τα κρέατα

Απορία, πως λαδώνεις καυτή σχάρα?

Δημοσ.
Στις 26/3/2024 στις 6:54 ΜΜ, est είπε

Για κρέας από την κατάψυξη, το reverse sear είναι πάντα μια καλή επιλογή😁

IMG_20240326_184545.jpg.853ee6528c28bd4e1d6567940b871d4f.jpg

Καλησπέρα , επειδή από ότι  βλέπω έχεις την  Weber Q , πώς σου φαίνεται το ψήσιμο της ;

Σε ρωτάω γιατί έχω  παρατηρήσει στην δικιά μου  ότι στο πρώτο  γύρισμα της μπριζόλας σαν να πέφτει κατακόρυφα η θερμοκρασία και δεν κάνει grill marks στην δεύτερη μεριά με τίποτα, ενώ  την έχω προθερμανει πολύ καλά .

Επίσης έχεις ψήσει ποτέ κρέας με ανοιχτό καπάκι ;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, rallistas είπε

Καλησπερα ομαδα!

Μετα την επαφη μου με τον κινεζο ενος φιλου (Wmesun με 5 καυστηρες) μπηκα ασχημα στο τρυπακι να παρω κι εγω μια, ετσι μεσαιου μεγεθους.

Λεω να παω σε napoleon να ξεμπερδευω μια και καλη και να εχω κατι που θα κρατησει.

Εχω δει την Freestyle 425SB ,την Rogue 425 RSB και την Freestyle 365DISB με τις υπερυθρες.

Ποια η ουσιαστικη διαφορα και τι θα κερδισω με το πιο ακριβο μοντελο (ειδα κατι για οπισθιο καυστηρα)?

Αξιζει να δωσω τα 200κατι ευρω παραπανω για την Rogue ή εχει να κανει καθαρα αν θελω τη σουβλα?

Φτανουν οι 3 καυστηρες για μια μεση χρηση?

Ειμαι οριακα στο χιλιαρικο (πειθεται η γυναικα γιατι της αρεσει η ψητουρια).Υπαρχει καποια αλλη προταση στα περιξ της κατηγοριας?

Ευχαριστω!

 

Επειδή δεν έχω πρόχειρα τα λινκ να δω τα μοντέλα, θα σου πω εν συντομία ότι η freestyle είναι το entry μοντέλο και η rogue το αμέσως καλύτερο. Οπότε αν σε παίρνει οικονομικά να πας για την καλύτερη. 

Όσον αφορά το μέγεθος, μια χαρά φτάνουν οι 3 καυστήρες, αλλά πάλι αν σε παίρνει οικονομικά πήγαινε για τους 4.

 

  • Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, protathlitis είπε

Απορία, πως λαδώνεις καυτή σχάρα?

Με πινέλο ή αλλιώς με χαρτί που το έχω ποτίσει με ηλιέλαιο.

 

10 ώρες πριν, insomiaistas είπε

Καλησπέρα , επειδή από ότι  βλέπω έχεις την  Weber Q , πώς σου φαίνεται το ψήσιμο της ;

Σε ρωτάω γιατί έχω  παρατηρήσει στην δικιά μου  ότι στο πρώτο  γύρισμα της μπριζόλας σαν να πέφτει κατακόρυφα η θερμοκρασία και δεν κάνει grill marks στην δεύτερη μεριά με τίποτα, ενώ  την έχω προθερμανει πολύ καλά .

Επίσης έχεις ψήσει ποτέ κρέας με ανοιχτό καπάκι ;

Όταν τις βάλεις τις αφήνεις για περίπου ένα λεπτό και μετά τις γυρνάς και από την άλλη πλευρά για να αφήσει και εκεί σημάδι. Αν έχεις χώρο στην σχάρα, στο γύρισμα βάζεις τα κρέατα στα σημεία που ήταν κενή η σχάρα.

  • Like 3
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Με πινέλο ή αλλιώς με χαρτί που το έχω ποτίσει με ηλιέλαιο.

Θα ακουμπήσει πινέλο η χαρτί στους 300 βαθμούς? 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, protathlitis είπε

Θα ακουμπήσει πινέλο η χαρτί στους 300 βαθμούς? 

Πάνω από 300 θα έχει η σχάρα σου. Ναι θα ακουμπήσει. 

Δημοσ.

Παιδιά αν ακουμπήσει πινέλο πάνω στη καυτή σχάρα θα φάτε και τα υπολείμματα του μετά. Θα λιώσει αμέσως. 

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, insomiaistas είπε

Καλησπέρα , επειδή από ότι  βλέπω έχεις την  Weber Q , πώς σου φαίνεται το ψήσιμο της ;

Σε ρωτάω γιατί έχω  παρατηρήσει στην δικιά μου  ότι στο πρώτο  γύρισμα της μπριζόλας σαν να πέφτει κατακόρυφα η θερμοκρασία και δεν κάνει grill marks στην δεύτερη μεριά με τίποτα, ενώ  την έχω προθερμανει πολύ καλά .

Επίσης έχεις ψήσει ποτέ κρέας με ανοιχτό καπάκι ;

Γεια χαρά. Πράγματι έχω την Q2200 εδώ και μια πενταετία και νομίζω ότι έχω εκτιμήσει τα υπέρ και τα κατά αυτού του μικρού αλλά αρκετά ισχυρού γκρίλ. Έχοντας μάλιστα πολύχρονη εμπειρία στο ψήσιμο σε αέριο, ερασιτεχνικά πάντα, το είχα αγοράσει πιστεύοντας ότι ήταν αυτό που ζητουσα για συχνή χρήση στο μπαλκόνι. Μου λείπουν είναι η αλήθεια, τα flavorizing bars και η τσίκνα τους, οι περισσότεροι καυστήρες για το έμμεσο και κάποιες φορές, μια μεγαλύτερη σχάρα. 

Μάλιστα, η μεγάλη σχάρα σου δίνει καλύτερα περιθώρια για αλλαγή θέσης στις μπριζόλες ώστε να πετύχεις τα grill marks της δεύτερης πλευράς αν και αυτό νομίζω ότι δεν είναι πάντα εύκολο , σε όλες τις ψησταριές. Η δε καλή προθέρμανση αν και γρήγορα χτυπάει το θερμόμετρο ψηλά, ξέρουμε ότι επιτυγχάνεται σωστά όσο προχωράει το ψήσιμο. Ακόμα και το ψήσιμο με ανοιχτό καπάκι αν και δεν το συνηθίζω, είναι κάτι εφικτό μετά από αρκετό χρόνο λειτουργίας που όλη η ψησταριά έχει μια υψηλή, ομοιόμορφη θερμοκρασία. Πάντως, ο ρυθμιστής είναι στο φουλ όταν και όσο απαιτείται καθώς η κατανάλωση είναι κάτι που δεν σε απασχολεί ποτέ σε αυτό το μικρό αλλά ικανό γκρίλ. Νομίζω ότι πανω-κατω, θα συμφωνείς σε αυτά και θα χαιρόμουν να ακούσω τις εμπειρίες σου από τη χρήση του. 🤗

 

Επεξ/σία από est
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Γιατί αυτό? 

Ε είναι μια μικρή ψησταριά με έναν και μοναδικό καυστήρα ισχύος 3.5 kw/h (12,000 BTUs). Αυτό πρακτικά σημαίνει αρκετά πάνω από 50 ψησίματα με μια φιάλη κανονικού μεγέθους.

Επεξ/σία από est
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, SagoniasSlutRos said:

Επειδή δεν έχω πρόχειρα τα λινκ να δω τα μοντέλα, θα σου πω εν συντομία ότι η freestyle είναι το entry μοντέλο και η rogue το αμέσως καλύτερο. Οπότε αν σε παίρνει οικονομικά να πας για την καλύτερη. 

Όσον αφορά το μέγεθος, μια χαρά φτάνουν οι 3 καυστήρες, αλλά πάλι αν σε παίρνει οικονομικά πήγαινε για τους 4.

 

Χρηση σπιτιου μωρε θα κανει και καμια μαζωξη.Αν εχει τοσο καλυτερη αποδοση με 4 καυστηρες, να κανω λιγο κραττει να μαζεψω τιποτα ακομα απο χρημα και μηπως παω στην Freestyle 425 DISB.....

Με ενδιαφερει ο υπερυθρος στο πλαι και αντιστοιχη rogue ξεφευγει πολυ.Βαλε και κουκουλες και αξεσουαρ,παει πολυ το εργο μετα.

Παντως Ειμαι πιο κοντα στην Freestyle 365 DISB που εχει και το υπερυθρο,να βαλω και τα αξεσουαρ της, να παιξουμε κοντα στο 1000αρικο.

Σε μπαλκονι θα μπει κιολας,οποτε οι αλλες ειναι αρκετα πιο μεγαλες μετα.

Επεξ/σία από rallistas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...