Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 30/4/2020 στις 8:28 ΜΜ, sndev είπε

οσον αφορα το καθάρισμα της ψησταριάς το μονο που εχω να δηλωσω ειναι οτι λυπάμαι για το ποσο αργά ανακάλυψα τον ατμοκαθαριστη..

10 χρονιά έχουν περάσει από τα χερια μου weber broil king μια κινεζικη του leroy κ μια campicaz. εχω ρίξει χρήματα σε νεες σχαρες σε  βουρτσακια καθαρίστηκα και προπάντων  ΑΠΕΙΡΟ ΚΟΠΟ ΚΟΥΡΑΣΗ ΙΔΡΩΤΑ ΤΡΙΨΗΜΑΤΟΣ κατά διαστήματα

να ξεκαθαρίσω απλά έκανα τεστ κανα 5 λεπτο κ τπτ περισσότερο καθώς άρχισε να βραδιάζει κ να μην εχει κάλο φωτισμό να βλέπω .

 ένα δάκρυ ευτυχίας κύλησε . αύριο θα τη κάνω καινούρια. δείτε το βίντεο. 0 χημικά σκέτο ατμός. (η σχάρα έγινε καινούρια αλλά δεν έχω φωτο / βιντεο πριν κ μετα )

https://drive.google.com/file/d/1X1BileQV9FLyZhnUQ-hrtZIdhGxMS_A2/view?usp=sharing

ερώτηση: α)ένοιωσες στη διάρκεια του καθαρισμού με το SC4 ότι ήθελες περισσότερη πίεση; 

είμαι σε αναζήτηση ατμοκαθαριστή, και αναρωτιέμαι αν αξίζει η διαφορά τιμής για να πάω στην SC5.

β) ποιο βουρτσάκι χρησιμοποίησες μπροστά; το πλαστικό ή πήρες με τη χάλκινη βούρτσα; 

Ευχαριστώ

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2191

  • sndev

    1176

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, aenaos15 είπε

Σωστή τακτική αλλά χρειάζεται μεγάλο φτυάρι και σχετικά να γίνει πολύ γρήγορα η όλη διαδικασία.

Σε μένα κολλάει μερικές φορές και δεν μπορώ εύκολα να την τοποθετήσω πάνω στη πέτρα .

Εννοείς σου κολλάει πάνω στο φτυάρι και δεν φεύγει? Βάζεις σιμιγδάλι πάνω στο φτυάρι? Μήπως σου τρυπάει η βάση και τρέχει σάλτσα? Μήπως βγάζεις κάνα δυο κιλά υλικά και έχει πολύ βάρος?

 

Τώρα που πήραν μερικοί την ψησταριά από leroy και κάποιοι τις outdoor chef, θα έχουμε μια πλήρη εικόνα σχεδόν σε όλα τα μπάτζετ. Πήρε και μένα ένας φίλος μου μια landman από Κωτσοβολο και θα την δοκιμάσω από πρώτο χέρι.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, adnis είπε

ερώτηση: α)ένοιωσες στη διάρκεια του καθαρισμού με το SC4 ότι ήθελες περισσότερη πίεση; 

είμαι σε αναζήτηση ατμοκαθαριστή, και αναρωτιέμαι αν αξίζει η διαφορά τιμής για να πάω στην SC5.
 

Την ίδια ερώτηση έκανα και εγώ σε αντιπρόσωπο της Karcher και μου απάντησε ότι και ο SC3 είναι εξίσου δυνατός. Θα περάσω βέβαια και από το μαγαζί να μου κάνει μία ανάλυση και να το δω στην πράξη καθώς έχει όλα τα μοντέλα! Όταν έχω κάτι νεότερο θα ενημερώσω!

  • Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα. Μεταξύ broil King gem 340 και outdoor Chef Australia 325 G?  Σαν ποιότητες χώρο ψησίματος εγγυήσεις και πάνω απ' όλα προσωπική εμπειρία αν έχει κάποιος. Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Γέμισε το θέμα καινούριες ψησταριές , μπράβο παιδιά  καλά ψησίματα εύχομαι , άντε να ανεβαίνουν όμορφες φωτογραφίες με ψητά 

 

  • Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα, κάτοχος εδώ και ένα μήνα μίας Weber Spirit E-210.

Για το ψήσιμο της πίτσας η εφαρμογή (PizzApp+) που έγραψε ένα μέλος σε κάποια προηγούμενη ανάρτηση μου έλυσε τα χέρια. Ειδικά για εμένα που χρησιμοποιώ προζύμι και πρέπει να πειραματιστώ αρκετά για την ώρα που θα είναι έτοιμη η ζύμη.

Τώρα εγώ για το ψήσιμο χρησιμοποιώ γρανιτοπλακάκι, το είχα δοκιμάσει και στον ηλεκτρικό φούρνο μέχρι τους 275oC. Επειδή έχω 2 καυστήρες όταν έβαλα ένα ολόκληρο που είχα 45x45cm δεν ανέβαινε θερμοκρασία αρκετή στο πάνω μέρος και ναι μεν έλιωνε το τυρί και ψηνόταν η ζύμη, αλλά δεν έπαιρνε καθόλου χρώμα. Το κενό που άφηνε ήταν  2cm στην κάθε πλευρά περίπου. Έβαλα ένα κομμένο 40x45 το κόλλησα στη μία πλευρά οπότε τώρα έμεναν ~10cm κενό να ανεβαίνει η ζέστη επάνω. Η θερμοκρασία έφτασε μέχρι 250οC. Με 7 λεπτά ψήσιμο το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε. Το ζυμάρι το άνοιξα πάνω σε σιμιγδάλι χοντρό. Αφού ανοίξω τη ζύμη τη μεταφέρω σε μία τετράγωνη, χάρτινη, βάση τούρτας από ζαχαροπλαστείο. Γρήγορα σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά και με μία απότομη κίνηση στο πλακάκι. Το ζυμάρι με υγρασία 62%. Έχω δοκιμάσει και με 70% και με 80%. αυτό με το 80% και με σιμιγδάλι μου κόλλαγε. Στρογγυλή δε βγήκε ποτέ. Τα υπολείμματα σιμιγδαλιού που καίγονται τα σπρώχνω με ανοξείδωτη σπάτουλα προς τα πίσω αφού βγάλω την πίτσα οπότε μέχρι να φουρνίσω την επόμενη έχει πιάσει πάλι θερμοκρασία.

Τις προάλλες έπλυνα πατάτες με τη φλούδα. Κόψιμο στα τέσσερα για φούρνο και αν είναι μεγάλες στη μέση του μήκους τους. Λάδι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο λιωμένο και δεντρολίβανο. Ο καυστήρας στο 1/2 και 5-6 λεπτά ψήσιμο η κάθε πλευρά. Συνόδευσαν τέλεια χοιρινές μπριζόλες. Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία. 

Για το συλλέκτη λίπους (αλουμινένιο δισκάκι) το καλύπτω με αλουμινόχαρτο και μόλις παγώσει το τυλίγω, το πετάω και τοποθετώ νέο κομμάτι για να είναι έτοιμο για την επόμενη φορά.

Καλή συνέχεια σε όλους.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

  • Like 8
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν εικόνα φαίνεται πολύ ωραία. Καιρό ψήσιμο από κάτω. Μάστορας! 😃

Οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι αυτές που δείχνει το θερμόμετρο στο καπάκι; Δηλαδή βάζοντας μέσα το πλακάκι κόβει τόσο που δεν ανεβαίνει παραπάνω από 275; Με τους καυστήρες στο φουλ; 

Έχω ακούσει ότι ο γρανίτης μπορεί να περιέχει επικίνδυνες προσμίξεις που απελευθερώνονται με τη θέρμανση. Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω αλλά ίσως σε ενδιαφέρει να το ψάξεις, εφόσον το χρησιμοποιείς. 

Επεξ/σία από Astronautis
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, adnis είπε

ερώτηση: α)ένοιωσες στη διάρκεια του καθαρισμού με το SC4 ότι ήθελες περισσότερη πίεση; 

είμαι σε αναζήτηση ατμοκαθαριστή, και αναρωτιέμαι αν αξίζει η διαφορά τιμής για να πάω στην SC5.

β) ποιο βουρτσάκι χρησιμοποίησες μπροστά; το πλαστικό ή πήρες με τη χάλκινη βούρτσα; 

Ευχαριστώ

Οσον αφορά τη ψησταριά όχι δεν χρειαστηκα παραπάνω πίεση ειναι κομπλέ. Για πολύ βρόμικες όμως δουλείες εντός σπιτιού ίσως να ζητούσα το επόμενο μοντελο που όμως με 150 ε παραπάνω δεν θεωρώ ότι αξίζει κάνεις δουλειά κ  με το υπάρχουν απλά λιιιγο πιο ζόρικα.. γενικά είμαι ικανοποιημενος στο 95% της αγοράς (είμαι κ περίεργος απαιτητικός 😆 )

το πλαστικό βουρτσάκι  χρησιμοποιησα  κ παράγγειλα με τις μεταλλικές , ήρθαν αλλά ακόμα δεν την ξανακαθαρισα  για να δω αν χαράζει κτλ απο βδομαδα κ αυτο 

  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, georgetst είπε

Καλοριζικη η leon chrinano.  την ειχα δει και εγω,  τουμπανη, κ χωρίς αναφλεξεις,  αλλά πάνω από το μπατζετ μου.. Σίγουρα θα την ευχαριστηθεις.

Εμενα  Μου χει κολλήσει και λιγο αυτο το "παίρνει σουβλα για κοντοσουβλι,  ή κεμπαπ οπως το λεμε στα μέρη μου  κ πήγα σε κλασική.  Χτυπησα λοιπον την kental με 3καυστηρες στα 230ευρω. Μετα από αρκετή έρευνα,  στις επιλογες σε αυτο το μπατζετ ειναι ανώτερη ποιοτικά πιστεύω. Τωρα που την συναρμολογησα κιολας επιβεβαιωθηκαν τα λεγόμενα των προηγούμενων γι αυτην. Σιγουρα δεν ειναι weber, broil, outdoorchef  αλλά σαν εικόνα χωρίς να εχω ψησει είναι τίμια. Απο κατασκευές εχω εμπειρία σαν καταναλωτής,  απο ψήσιμο με υγραεριο δεν έχω,  οπότε ότι και να γράψω στις επόμενες μερες θα ναι τελείως υποκειμενικο και αβασιμο. 

Σχαρες τελικα οντως είχατε δικιο ειναι μαντεμενιες με εμαγιε επιστρωση, γυαλιστερες,  οχι βαριές σαν τις ακριβες εννοείται,   ενω η πλακα ειναι μαντεμι χωρις επιστρωση,  αγριο σαγρε.  Ο καδος είναι μεταλλικος με επισης γυαλιστερή μαυρη βαφή,  ενω ο πατος/ταψι αλουμινιενος. 

Πως τις καθαριζουμε τωρα τις σχαρες ρε παιδιά; συρματοβουρτσα αμα μπει,  οπως το βλεπω μετα απο μερικες φορες θα ξεφτισει τελειως η εμαγιε επιστρωση και θα τρωμε κομματάκια βαφής μου φαίνεται (και της weber καποια μοντελα εχουν μαντεμι με εμαγιε επιστρωση που γυαλοκοπαει, αλλα εκεί ειναι σιγουρα καλυτερης ποιοτητας κ αντοχης στην σκληρή βουρτσα).  Αν ηταν σαγρε μαντεμι θα έπεφτε συρματοβουρτσα μετα απο πυρολιση +λαδωμα και θα ησυχαζα ρε γμτ. Τωρα νομιζω θέλει σφουγγαρι κουζινας και πλυσιμο για να κρατήσει το εμαγιε. Επισης ο καδος και τα προστατευτικα των καυστήρων,  ουτε αυτά παίρνουν συρματοβουρτσα νομίζω. Θα φύγει ολο το χρώμα απο ξησιμο για πλακα. Μαλλον με καθαριστικα και σφουγγαρι κουζινας αυτα. Οι ηδη κατεχοντες εχουν κατι αλλο  να μας διαφωτισουν; 

IMG_20200521_020702.jpg

IMG_20200521_021015.jpg

Και εγω φοβομουν το καθαρισμα με βουρτσα στην αρχη αλλα τελικα δεν παθαίνει τίποτα η επιστρωση (ισως παθει σε βαθος χρονου) μεχρι τωρα 4-5 φορες που την καθάρισα. Η επίστρωση φαινεται ανθεκτικη. Βουρτσα εχω απο επίσης απο leroy και δεν την λες πολύ σκληρη

 

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εννοείς σου κολλάει πάνω στο φτυάρι και δεν φεύγει? Βάζεις σιμιγδάλι πάνω στο φτυάρι? Μήπως σου τρυπάει η βάση και τρέχει σάλτσα? Μήπως βγάζεις κάνα δυο κιλά υλικά και έχει πολύ βάρος?

Ακριβως αυτο , κολλαει στο  φτυαρι !! Εννοειται πως βαζω σιμιγδαλι και οχι δεν τρυπαει η βαση. Δεν κανω τωρα πιτσα....🙂🙂

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

Ακριβως αυτο , κολλαει στο  φτυαρι !! Εννοειται πως βαζω σιμιγδαλι και οχι δεν τρυπαει η βαση. Δεν κανω τωρα πιτσα....🙂🙂

Εχω παρατηρησει οτι κολλαει στο φτυαρι οταν υπαρχει υγρασια στη ζυμη, γι αυτο σου ειπα μηπως τρυπαει και τρεχει σαλτσα.

Πριν την ανοιξω, παιρνω το ζυμαρακι που εχει φουσκωσει και το περναω και απο τις δυο μεριες σε ενα πιατο με αλευρι και μετα αρχιζω και το ανοιγω. Ισως βοηθαει αυτο και τραβαει την εξτρα υγρασια.

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Από Πέμπτη 28/5/2020 στο Λιντλ θα έχει πέτρες ψησίματος πίτσας στρογγυλή 38cm και παραλληλόγραμμη 30x38cm   € 8,99  η μία.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...