Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα. Ψήνω καιρό σε κάρβουνα, αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω μια ψησταριά υγραερίου. 

Να κάνω την 1η ερώτηση. 

Χρησιμοποιώ σχάρα ανοξείδωτη κατά το ψήσιμο άλλη για κρέας κι άλλη για το ψάρι. Κατι τέτοιο μπορεί να γίνει και στην υγραερίου? 

 

Δημοσ.

αν με τη σχαρα κλείνει το καπάκι της ψησταριάς κ δε χάνεις θερμοκρασία φυσικά 

Δημοσ.

Η μόνη ερώτηση είναι για ποιο λόγο να χρησιμοποιηθεί έξτρα σχάρα, ειδικά για το κρέας. 

Για πολύ μικρά ψαράκια όπως κουτσομούρα, σαρδέλα και κάποια ευαίσθητα όπως μπακαλιαράκια η έξτρα σχάρα ίσως διευκολύνει το γύρισμα

Δημοσ.

Με διευκολύνει στο κάρβουνο η extra σχάρα.

Θέλω να δοκιμάσω την υγραερίου, ειδικά για να μην έχω το άναμμα των καρβούνων, οπότε οι ερωτήσεις θα είναι νηπιακού επιπέδου!!!!

Δημοσ.

Καλά οι περισσότεροι εδώ μέσα νηπιακή ηλικία διανύουμε στο θέμα του υγραερίου. Συμπεριλαμβάνεται ο υποφαινομενος. 

Αυτό που εννοούσα παραπάνω είναι ότι ούτως ή άλλως η έξτρα σχάρα θα τοποθετηθεί πάνω στη σχάρα της ψησταριάς. Υποθέτω ότι στην κάρβουνου δεν έχεις μεγάλη σχάρα στην ψησταριά και βάζεις πάνω εκεί την έξτρα σχάρα.

Αν λοιπόν κατάλαβα την ερώτηση σωστά, νομίζω ότι θα κάνεις μόνο επιπλέον κόπο να καθαρίζεις ακόμη μια σχάρα. Η μεντεμένια σχάρα που έχουν οι περισσότερες ψησταριές είναι κατασκευασμένες για να ψήνουν με απευθείας επαφή του ψητού πάνω τους. Αν πορολο τον παραπάνω κόπο θες να το κάνεις, ο μόνος περιορισμός - σχετικός και αυτός - είναι να κλείνει το καπάκι ώστε να μην χάνεις θερμότητα.

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Astronautis είπε

Η μόνη ερώτηση είναι για ποιο λόγο να χρησιμοποιηθεί έξτρα σχάρα, ειδικά για το κρέας. 

Για πολύ μικρά ψαράκια όπως κουτσομούρα, σαρδέλα και κάποια ευαίσθητα όπως μπακαλιαράκια η έξτρα σχάρα ίσως διευκολύνει το γύρισμα

Για τα μικρα και  ευαισθητα ψαρακια , μπορει  να χρησιμοποιηθεί και το μαντεμι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aenaos15 είπε

Για τα μικρα και  ευαισθητα ψαρακια , μπορει  να χρησιμοποιηθεί και το μαντεμι.

Επιβεβαιώνω. Έχω ψήσει σαρδέλα χωρίς πρόβλημα. 

Δημοσ.

Στα ψάρια μπορείς να ξεκινήσεις με ελαφρύ λάδωμα, και χαμηλή ένταση για να θωρακίσουν οι  2 πλευρές και μετά να τους δώσεις ένταση και έτσι  να μην σου κολλήσουν, δουλεύει σε όλα εκτός από παλαμίδα( Μην το δοκιμάσετε ψητό σιχάθηκα) και πέστροφα.(καλύτερα με βούτυρο σε μαντεμένιο τηγανι ) 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε

Άξιος φίλε μου! Πού βρίσκεται αυτό το ωραιο μέρος με θέα θάλασσα;

κανά μισάωρο μετά την παλαιά Επίδαυρο. να 'ναι καλά αυτός που το έφτιαξε εκεί που ειναι πια, που το έχουμε και το ευχαριστιόμαστε που και που.

  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Επιβεβαιώνω. Έχω ψήσει σαρδέλα χωρίς πρόβλημα. 

Δεν ξέρω τι ταχύτητα έχεις, εγώ αν είχα να ψήσω σαρδέλα και ήθελα να κάνει κρούστα και στις δύο πλευρές θα έπρεπε να κρατήσω πολύ ώρα το καπάκι ανοιχτό. Δεν έχει πρόβλημα να κολλήσει αλλά το γύρισμα ένα ένα ψαράκι θέλει χρόνο ( τουλάχιστον σε εμένα). Αντίθετα με μια σχαρουλα χρειάζεται ένα αναποδογυρισμα των πέντε δευτερολέπτων. 

Επίσης τα μπακαλιαράκια έχουν πολύ μαλακό κρέας. Είναι εύκολο να σπάσουν κατά το γύρισμα. Έχω ψήσει ζαργούς, τσιπούρες, μπαρμπούνια, λιθρινια, συναγρίδες χωρίς πρόβλημα. Για τα παραπάνω όμως έχω καταλήξει ότι θέλουν ειδικό χειρισμό. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Astronautis είπε

Δεν ξέρω τι ταχύτητα έχεις, εγώ αν είχα να ψήσω σαρδέλα και ήθελα να κάνει κρούστα και στις δύο πλευρές θα έπρεπε να κρατήσω πολύ ώρα το καπάκι ανοιχτό. Δεν έχει πρόβλημα να κολλήσει αλλά το γύρισμα ένα ένα ψαράκι θέλει χρόνο ( τουλάχιστον σε εμένα). Αντίθετα με μια σχαρουλα χρειάζεται ένα αναποδογυρισμα των πέντε δευτερολέπτων. 

Επίσης τα μπακαλιαράκια έχουν πολύ μαλακό κρέας. Είναι εύκολο να σπάσουν κατά το γύρισμα. Έχω ψήσει ζαργούς, τσιπούρες, μπαρμπούνια, λιθρινια, συναγρίδες χωρίς πρόβλημα. Για τα παραπάνω όμως έχω καταλήξει ότι θέλουν ειδικό χειρισμό. 

Είναι η μόνη φορά που έχω ψήσει ψάρι, μιας και δεν είμαι φαν. Οπότε δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία και τα έπιανα με την τσιμπιδα 3-3 και τα γύριζα. Κάνα δυο κόλλησαν μόνο. 

Δημοσ.

Υπαρχει καποιος φιλος που δουλευει την Bormann bbq 3100 ???

Αν ναι ας με κατευθυνει λιγο για το θεμα του καλλυματος...

Εχει βρει καλλυμα και  απο που;;

Την αγορασε φιλος μου και δεν μπορει να βρει καλλυμα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα από 4-5 ψησιματα με την naterial του leroy,  ειδα ότι όντως πρέπει να την μάθεις,  να μάθεις τις κρυες ζώνες και να προσαρμοστείς. Εμενα η μεγάλη φλογα ειναι στο κέντρο και η μικρότερη θερμοκρασια κλασσικα στο μπροστά μερος. Τις σχαρες κ τα προστατευτικα καυστηρων τα καθαριζω με καθαριστικο για bbq/φουρνους και σαπουνονερο στη μπανιέρα.  Ο καδος με καθαριστικό γίνεται ευκολα λαμπικο. Βέβαια ισως εκανα μλκ γιατι οι σχαρες σε μερικα σημεία ξεφλουδισαν λίγο,  ισα ισα το γυαλιστερό βερνικι σα να εφυγε. Το καθαριστικο; η πρασινη μεριά απο το σφουγγαρι κουζινας που τις ετριψα σε σημεία που ειχαν χοντρη καρβουνιά; δεν ξέρω. 

Εντωμεταξυ οσο αφορα για ανταλακτικα,  ειδα λιγο στο ebay απο κινα εχει  καυστηρες universal στυλ(οχι με το λογοτυπο naterial) απο 7ευρω..  ισως κανουν,  δεν ξερω αν το χει ψαξει κανεις??! 

Επεξ/σία από georgetst
  • Thanks 1
Δημοσ.

Είχα αγοράσει αυτήν εδώ

https://www.bbq-campingaz.gr/product/%cf%88%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%ac-3-series-classic-ls-plus/

στην προσφορά που είχαν βγάλει black friday στα 250. Την θεωρώ σε αυτή την τιμή από τις πιο τίμιες αγορές που έχω κάνει.

Σκέφτομαι να πάρω και μια σούβλα

https://www.bbq-campingaz.gr/product/%cf%83%ce%b5%cf%84-%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%ad%cf%81-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%bf%cf%8d%ce%b2%ce%bb%ce%b1/

άλλα μου φαίνεται υπερβολική η τιμή. Έχει δοκιμάσει κανείς να βάλει πάνω στη δική του diy πατέντα σούβλα με μοτεράκι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...