Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, aenaos15 είπε

Προσοχη!! 

Οι χρονοι αλλαζουν αναλογα με το βαρος και τη "δυναμη" καθε bbq.

Για το βαρος και το χρονο που αναφερει ο φιλος @spyros_vas θα συμφωνησω. 

Ακριβώς αυτό !!  Η κάθε ψησταριά έχει τους δικούς της χρόνους στο ψήσιμο και ας έχουν την ίδια θερμοκρασία  τα όργανα  , ο σχεδιασμός και τα υλικά ειδικά αυτό  της σχάρας παίζει καθοριστικό ρόλο.

  εγώ π.χ. 500αρα τσιπούρα την ψήνω σε 4,5 και 4 λεπτά με ένα μόνο γύρισμα  με τραγανό δέρμα έξω και πολύ  ζουμερο μέσα 

48 λεπτά πριν, georgetst είπε

Εγω που τα θελω καλοψημενα πάντως το μεσαωρο το χρειαζομαι, με μισο κλειστο και μισό ανοιχτό το καπάκι, σε σχεδον τερμα χαμηλη φωτιά για να μην εχω πολλες αναφλεξεις (τα κοτοσουβλακια κοντεψαν 35-40λεπτα) leroy kenton για αυτους που ρωτάνε, καλή επιλογή είναι. 

IMG_20200528_135538.jpg

Και δεν σου στέγνωσαν ;

Στις 28/5/2020 στις 2:08 ΜΜ, sounis11 είπε

Έχω την spirit ii 310 και η φιάλη είναι δεκάκιλη. Παγώνει το αέριο με 13-14 βαθμούς?Θα την ξανανάψω πάντως το απόγευμα για δοκιμή μιας και δεν την άλλαξα ακόμη.

Έκτος της Κυριακής του Πάσχα που έψησα κοκορέτσι και κοντοσουβλια και ένα ακόμα ψήσιμο με κοντοσουβλι, τα άλλα ήταν νορμάλ (μπριζολίτσες, σουβλάκια ,ψάρια) με την απαραίτητη προθέρμανση.

Τι έγινε τελικά ;

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

 

Και δεν σου στέγνωσαν ;

 

Ήταν πολύ χοντρά κομμάτια,  ειδικα απο το στήθος κοτόπουλο, πολυ νοστιμα βγηκαν, τι να πω. Προσπαθώ να ανεβάσω τη φωτιά, για να κανω λιγότερο χρόνο,  αλλά εχω συνεχεις αναφλεξεις. Ακόμα μαθαίνω έτσι;! Εξι φορες εχω ψησει. Παιδακια κοτας που έκανα αλλη φορά,  δεν χρειαστηκα μιση ωρα βέβαια. 

Δημοσ.

Καλησπέρα κ από μένα

Παραδοσιακός καρβουνιάρης κ εγώ,-στην εξοχή όμως όχι στην πόλη- και σκέφτομαι την αλλαγή σε υγραέριο.

Την leroy kenton NATERIAL βλέπω κ διαβάζω εδώ είναι κ στα λεφτά μου, Ερώτηση γρήγορη με 4 εστίες δεν είναι "καλύτερη " Η μήπως είναι πολύ βαριά Άρα και δυσκίνητη?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, georgetst είπε

Ήταν πολύ χοντρά κομμάτια,  ειδικα απο το στήθος κοτόπουλο, πολυ νοστιμα βγηκαν, τι να πω. Προσπαθώ να ανεβάσω τη φωτιά, για να κανω λιγότερο χρόνο,  αλλά εχω συνεχεις αναφλεξεις. Ακόμα μαθαίνω έτσι;! Εξι φορες εχω ψησει. Παιδακια κοτας που έκανα αλλη φορά,  δεν χρειαστηκα μιση ωρα βέβαια. 

Μια χαρά, όσο την μαθαίνεις τόσο πιο καλά και γρήγορα αποτελέσματα θα έχεις. Ίσως να μπορούσες να έχεις λίγο πιο δυνατή την ένταση των καυστήρων. Ειδικά όταν ανοίγεις το καπάκι δυνάμωνε τους καυστήρες μέχρι να την μάθεις την ψησταριά καλά. Τις γρήγορες αναφλέξεις μην τις φοβάσαι. Αυτές που ανάβουν και σβήνουν σε 1-2 δευτερόλεπτα το πολύ δηλαδή.

Να ξέρεις ότι οι σχάρες ψήνουν και από την άλλη μεριά. Δοκίμασε το να δεις και τις διαφορές κάποια στιγμή.

Τώρα για τις μεγάλες αναφλέξεις θα βοηθήσει να έχεις καθαρή την σχάρα(βλέπω πολλά λάδια στην σχάρα ίσως είναι ιδέα μου βέβαια) και τους διαχύτες σου, πριν ψήσεις, γιατί βλέπω πως ακόμα και στο καπάκι(εκτός από τους διαχύτες) έχει λίπος. Πώς στο καλό το κατάφερες αυτό; :D

 

 

26 λεπτά πριν, skskre είπε

Καλησπέρα κ από μένα

Παραδοσιακός καρβουνιάρης κ εγώ,-στην εξοχή όμως όχι στην πόλη- και σκέφτομαι την αλλαγή σε υγραέριο.

Την leroy kenton NATERIAL βλέπω κ διαβάζω εδώ είναι κ στα λεφτά μου, Ερώτηση γρήγορη με 4 εστίες δεν είναι "καλύτερη " Η μήπως είναι πολύ βαριά Άρα και δυσκίνητη?

Αν είναι στο budget που διαθέτεις τότε είναι μια πολύ καλή και τίμια πρόταση.

Η διαφορά 3 ή 4 καυστήρες έχουν να κάνουν κυρίως με το μέγεθος τις επιφάνειας ψησίματος. Δεν ξέρω πώς εννοείς το καλύτερη μιας και είναι ίδια κατασκευή απλά με έναν καυστήρα επιπλέον για να καλύψει το μεγαλύτερο μέγεθος θαλάμου και σχάρας. Δυσκίνητη δεν την λες γιατί έχει 4 ροδάκια με φρένα και στα 4, οπότε την πας βόλτα σαν ένα καρότσι. Αν εννοείς στον όγκο που καταλαμβάνει, λογικό είναι να είναι μεγαλύτερη από αυτήν με τους 3 καυστήρες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο ερώτημα τι είναι προτιμότερο , προπάνιο ή μίγμα προπάνιο και βουτανιο, με όσους επαγγελματίες μίλησα που πωλούν εξοπλισμό για κάμπινγκ, μου είπαν ότι  καλύτερη επιλογή είναι αυτή του προπανίου .

Μπορει να είναι λίγο ακριβότερη αλλά δεν αφήνει πολύ βρωμιά στην ψησταριά σε σχέση με τις άλλες . 
 

Επεξ/σία από Xorxhs!
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ChrisAce είπε

Μια χαρά, όσο την μαθαίνεις τόσο πιο καλά και γρήγορα αποτελέσματα θα έχεις. Ίσως να μπορούσες να έχεις λίγο πιο δυνατή την ένταση των καυστήρων. Ειδικά όταν ανοίγεις το καπάκι δυνάμωνε τους καυστήρες μέχρι να την μάθεις την ψησταριά καλά. Τις γρήγορες αναφλέξεις μην τις φοβάσαι. Αυτές που ανάβουν και σβήνουν σε 1-2 δευτερόλεπτα το πολύ δηλαδή.

Να ξέρεις ότι οι σχάρες ψήνουν και από την άλλη μεριά. Δοκίμασε το να δεις και τις διαφορές κάποια στιγμή.

Τώρα για τις μεγάλες αναφλέξεις θα βοηθήσει να έχεις καθαρή την σχάρα(βλέπω πολλά λάδια στην σχάρα ίσως είναι ιδέα μου βέβαια) και τους διαχύτες σου, πριν ψήσεις, γιατί βλέπω πως ακόμα και στο καπάκι(εκτός από τους διαχύτες) έχει λίπος. Πώς στο καλό το κατάφερες αυτό; :D

Αν είναι στο budget που διαθέτεις τότε είναι μια πολύ καλή και τίμια πρόταση.

Η διαφορά 3 ή 4 καυστήρες έχουν να κάνουν κυρίως με το μέγεθος τις επιφάνειας ψησίματος. Δεν ξέρω πώς εννοείς το καλύτερη μιας και είναι ίδια κατασκευή απλά με έναν καυστήρα επιπλέον για να καλύψει το μεγαλύτερο μέγεθος θαλάμου και σχάρας. Δυσκίνητη δεν την λες γιατί έχει 4 ροδάκια με φρένα και στα 4, οπότε την πας βόλτα σαν ένα καρότσι. Αν εννοείς στον όγκο που καταλαμβάνει, λογικό είναι να είναι μεγαλύτερη από αυτήν με τους 3 καυστήρες. 

Οι 3 καυστήρες είναι αρκετοί για 6 άτομα? Επίσης, τα 30€ δεν είναι απαγορευτικό νούμερο αν βοηθάει πολύ ο 4ος καυστήρες, ακόμα αν ψήνεις μικρότερη ποσότητα  .

Δημοσ.
1 ώρα πριν, georgetst είπε

Ήταν πολύ χοντρά κομμάτια,  ειδικα απο το στήθος κοτόπουλο, πολυ νοστιμα βγηκαν, τι να πω. Προσπαθώ να ανεβάσω τη φωτιά, για να κανω λιγότερο χρόνο,  αλλά εχω συνεχεις αναφλεξεις. Ακόμα μαθαίνω έτσι;! Εξι φορες εχω ψησει. Παιδακια κοτας που έκανα αλλη φορά,  δεν χρειαστηκα μιση ωρα βέβαια. 

Μια χαρά τότε !! Συνέχισε  και να είσαι σίγουρος ότι όλα θα γίνουν ποίο εύκολα και το κυριότερο  ποίο νόστιμα 

  • Thanks 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Xorxhs! είπε

Στο ερώτημα τι είναι προτιμότερο , προπάνιο ή μίγμα προπάνιο και βουτανιο, με όσους επαγγελματίες μίλησα που πωλούν εξοπλισμό για κάμπινγκ, μου είπαν ότι  καλύτερη επιλογή είναι αυτή του προπανίου .

Μπορει να είναι λίγο ακριβότερη αλλά δεν αφήνει πολύ βρωμιά στην ψησταριά σε σχέση με τις άλλες . 
 

Βρε συ Xorxhs! την ίδια ερώτηση είχες κάνει και 1 Απριλίου 2013 😄

 

😄 Ακόμα το ψάχνεις ε; 😄

 

https://blog.psistis.gr/index.php/2014/03/04/gkazi-gia-to-bbq/

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ChrisAce είπε

Βρε συ Xorxhs! την ίδια ερώτηση είχες κάνει και 1 Απριλίου 2013 😄

😄 Ακόμα το ψάχνεις ε; 😄

https://blog.psistis.gr/index.php/2014/03/04/gkazi-gia-to-bbq/

Κάτι μου λέει ότι είσαι stalker :)

Την είχα αγοράσει αυτή του lidl τότε αλλά ήταν μεγάλη μούφα και την έδωσα γρήγορα . Στη συνέχεια είπα ποτέ ξανά υγραερίου , αλλά διάβασα ξανά και είδα ότι οι επώνυμες ακριβές αξίζουν την προσπάθεια ψησίματος .

αγορασα λοιπόν την Weber Genesis από Γερμανία και αναμένω τον ειδικό ανταπτορα  για μα συνδέσω με τη φιάλη . Κατέληξα σε φιάλη προπανίου 

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, skskre είπε

Οι 3 καυστήρες είναι αρκετοί για 6 άτομα? Επίσης, τα 30€ δεν είναι απαγορευτικό νούμερο αν βοηθάει πολύ ο 4ος καυστήρες, ακόμα αν ψήνεις μικρότερη ποσότητα  .

Κοίτα τώρα είναι και θέμα τι σε βολεύει εσένα.

Εγώ για παράδειγμα προτίμησα για τα πεθερικά μου που συνήθως είναι 3 άτομα τις περισσότερες φορές, αυτήν με τους 4 καυστήρες και αυτό γιατί όποτε μαζεύετε κόσμος(φίλοι εγγόνια etc να μπορεί ανάβοντας και τους 4 καυστήρες να καλύψει τις ανάγκες. Όταν θα είναι μόνοι τους ας ανάβει τους 2-3 καυστήρες από τους 4. 

Εσείς που είστε 6 άτομα θα έλεγα να πας για τους 4 καυστήρες, η διαφορά στα χρήματα είναι πολύ μικρή και ας μην χρησιμοποιήσεις ποτέ τον 4ο καυστήρα, καλύτερα να υπάρχει.

Αν και με 6 άτομα νομίζω θα ανάβουν και οι 4 αρκετές φορές. 

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος που να έχει καθαρίσει σε βάθος τον κάδο της ψησταριάς; Ποια είναι η διαδικασία και τι χρειαζόμαστε; Πρέπει να αφαιρεθούν οι καυστήρες; Υπάρχει συγκεκριμένο απορρυπαντικό; Το νερό προκαλεί ζημιά στον κάδο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/5/2020 στις 7:04 ΜΜ, sot_pal είπε

Ερωτηση για τους κατοχους ψησταριων: τα προστατευτικα φλογας σε μια ψησταρια ειναι προτιμοτερο να ειναι φαρδια? Μηπως ετσι η θερμοτητα διαχεεται καλυτερα? επειδη βλεπω μερικες ψησταριες εχουν πιο στενα προστατευτικα και αλλες πιο φαρδια. 

Ειμαι σε αναζητηση ψησταριας μεχρι 250 ευρω και κλεινω πιο πολυ στη Kenton Naterial του Leroy. 

Τα αντιφλογιστικά πρέπει να έχουν κατά το δυνατόν οξεία γωνία ώστε η κάτοψή τους (όταν τα βλέπουμε από πάνω) να είναι μικρή και ότι στάζει επάνω τους να κυλάει και να φεύγει ταχύτερα με αποτέλεσμα λιγότερες και με μικρότερη διάρκεια αναφλέξεις. Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους εκτός των άλλων που προτίμησα τελικά την weber από την επίσης κορυφαία broil.

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Επεξ/σία από PJK
  • Like 2
Δημοσ.

αυθημερον βόλτα στο πόρτο Χέλι στον παππού που είχαμε να τον δούμε μήνες και να του κάνουμε έκπληξη ότι το ένα μωρό θα πάρει το όνομα του. Αν και είχα δώσει παραγγελία για ψάρι ήθελε να φάει λίγο αρνάκι γιατί τρώει ψάρι κάθε μέρα 😛 

Ο καπτα Σωκρατης ακόμα και στα 90 του δεν αφήνει κανέναν άλλο να ακουμπήσει τη ψησταριά και τις σχάρες του 🤣 

3A6294F2-1B5C-45C1-A2CB-117DB04C66D7.jpeg

0F8E4415-8E85-4366-AB82-75590428116C.jpeg

  • Like 16
Δημοσ.
1 ώρα πριν, PJK είπε

Τα αντιφλογιστικά πρέπει να έχουν κατά το δυνατόν οξεία γωνία ώστε η κάτοψή τους (όταν τα βλέπουμε από πάνω) να είναι μικρή και ώστε ότι στάζει επάνω τους να κυλάει και να φεύγει ταχύτερα με αποτέλεσμα λιγότερες και με μικρότερη διάρκεια αναφλέξεις. Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους εκτός των άλλων που προτίμησα τελικά την weber από την επίσης κορυφαία broil.

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο plus μέχρι τώρα με τη weber σε σχέση με τις κινεζικές που είχα. Σήμερα έψησα 15 μπιφτέκια με πρόβειο κιμα και καμμία 10αρια κοπάνακια κοτόπουλο (με πέτσα) και είχα μηδέν αναφλεξεις, σχεδόν δεν το πίστευα. 

Με την προηγούμενη θα είχα αγανακτήσει με τόσο λιπαρά κρέατα. 

  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...