Elderman_19730 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 minutes ago, sndev said: οχι αναφέρομαι ξεκάθαρα στο οτι οταν τα ξύνεις χανουν υλικο όπως όλα τα προϊόντα και οτι το αλουμίνιο είναι κλάσης πιο καρκινογόνο γτ δε το αποβάλει ο οργανισμος κ τα αποθηκεύει στους λεμφαδενες οι οποίοι πανε σε ολο το ανθρώπινο σύστημα. το αν θα φυγουμε απο χοληστερίνη κ λίπη είναι αλλη ιστορία αλλά είτε ψήνεις σε ξυλα ειτε σε κλιβανο το ιδιο λιπος θα φας. κοίτα το grillgrate οντος ειναι καλο στο ψήσιμο βγάζει ανω του καλου αποτέλεσμα με πολύ βολική χρήση ελαφρυ βαλε βγαλε πλύσιμο ,με συνοδεύσανε 1μιση χρόνο ψησίματος αλλά ως εκεί. σιγουρα ειναι κλασεις ανώτερα απο τις σχάρες που δίνουν οι no name αλλα δεν ειναι μαντεμι και δε μιλάω για τα κινεζικα μαντέμια αλλα lodge κ παρεμφερει. Ομως θα σου πω κατι για το κοστος. μια no name καλή εχει καμία 300αρα βαλε κ 200 ε grillgrate πας σε μια weber που οι σχάρες της, σχοραμε επειδή τις εχω είναι καλύτερη απο grillgrate στο ψήσιμο αλλα οχι τόσο εύκολη στο καθάρισμα. οι grillgrade δε κρατάνε επίσης θερμοκρασία στο άνοιξε κλίσε στις κορυφες όπως τα καλα μαντέμια που προσωπικά το "ζητάω". για τη θερμοκρασία ναι τη μοιράζουν αλλά όχι τόσο πολύ οσο διαφημίζουν κ το ειχα μετρήσει με θερμόμετρο lazer. αυτό εχει να κανει κυρίως με τη ψησταριά. επίσης να σου αναφέρω καθώς δεν είσαι ο μονος που πετας λευτα σε bbq οτι ναι εχεις δικιο απο το να αλλάζεις ψησταριά οικονομικά καλυτέρα να παρεις τα grillgrate αλλα..! όπως εχω γράψει ξανα https://www.insomnia.gr/forums/topic/421368-ψησταρια-υγραεριου/?do=findComment&comment=57956786 τις χρησιμοποιώ για ηλεκτρόλυση στα μαντέμια μου και ξέρεις τι? έχουν διαλυθεί κομμάτια του από την χημική αντίδραση που συμαινει ότι δεν είναι και τοσο καλο αλουμίνιο η δεν είναι στο 100% του αρα σίγουρα φεύγει κ στο τρίψιμο κ προσωπικά εμενα με ανχωνει να καταλήγει στο πιάτο μου! και για να μην παρεξηγειθω για τα μαντέμια επειδή το χω αναφέρει πολακης πλέον (κανα 3μηνο) εχω μια μονοκόμματη σχαρα inox χειροποίητη "δωρο" του πεθερου στη κορη του κ με εχει καταβολέψει. ομως κ παλι θα ξαναπω σαν τις σχάρες μαντεμιού weber k broil king (ανω των 700σιων) (και νε σκουριάζουν στη 3ετια κ κάνουν 80 ε οι καινούριες) δεν εχει στο ψησιμο. στην ευκολια ναι grillgrade k inox αλλά είμαι σε μια ηλικία που με τρομάζουν οι "Αρρωστιες". Φιλε συμφωνω σε όλα! Ο καθένας οτι γουσταρει άλλωστε. Εγω έχω και μαντεμι Lodge και εχω και μαντεμι της πλάκας κινεζικο (αν και να ξερεις τελευταια τα lodge εχουν ριξει ποιοτητα) και εχω και μαντέμι εμαγε. Με κουράζει το τριψε καθάρισε βαλε λαδι μη σκουριασει (εμένα). Αλλά είναι πολύ καλό και το μαντέμι. Αυτές που ΔΕΝ ειναι καλές ειναι οι μαντεμένιες σχαρες της Broil King που τις πουλαει και δηθεν πανακριβα και με απογοητευσαν. Εχω και σχαρα inox 304 8μμ βεργες 100 ευρω (το πιο απλο αλλα το πιο σιγουρο). Βασικα εχω δοκιμασει απο ολα και ...νομιζω εχουν ελαχιστες μικροδιαφορες για να συζητησουμε. Δηλαδη αν δεν εισαι σεφ ολκης, σχεδον το ιδιο αποτέλεσμα το πετυχαίνεις με 5 διαφορετικους τροπους! Στο καλο sear που θες να κρατησεις θερμοκρασία και να βαλεις να "αρπαξει" το πανακριβο στεικ να κανει maillard...., εχω δοκιμασει εκατο πραγματα! Εχω βάλει infrared σε inox σχαρα, εχω βαλει μαντέμια (με-χωρις επιστρωση), έχω βάλει πετρα πλακα λαβας πανακριβη ιταλικη, έχω βάλει κορδιερίτη (πετρα πιτσας) με και χωρις επιστρωση, έχω βάλει γρανιτη, εχω βάλει και grillgrate. Εχω δοκιμασει με ta burner στο φουλ, εχω βαλει καρβουνο στο starter βαρελακι οπως κανουν οι αμερικανοι στο youtube, έχω και φλογιστρο κλπ κλπ κλπ! Ε! να σου πω κατι? με διαφορα μισου λεπτου πανω κατω το rib eye ιδιο γινεται. Δεν βρισκω Τοοοοοοοση διαφορα! Απορω γιατι ολοι επιμενουν πως "το ενα ειναι κορυφη και το αλλο ειναι μετριο". Επομένως, το μονο που λεω για τα grillgrates ειναι πως επειδη γλυτωνεις φλογες, επειδη ισιωνουν την κατανομη θερμοκρασιας που ειναι τυπικο προβλημα των περισσοτερων bbq γκαζιου, επειδη γυρνάνε και γινονται πλακα, Ε! εμένα με καταβολεψαν. Τελος έβαλες την παραμετρο "τι παιρνω με 500". Μα δεν ειπα ποτε οτι η weber στα 500 δεν αξιζει! δυναμη ειναι! (σε σχεση με 300 noname). Εγω ειπα πως "οτι και να έχεις" βαλε και grillgrate επιπλεον! Αλλωστε η weber των 500 ψηνει καλυτερα απο την noname των 250 επειδη εχει και καλυτερα Burner, και πιο καλο θαλαμα-καπακι χωρις απωλειες κλπ κλπ κλπ δεν ειναι δηλαδη λογω μονο σχαρων που ειναι καλη! Τέλος, οποιος κολλησει το μικροβιο θα δωσει Χ για ψησταρια και ακομα 3Χ σε αξεσουαρ για να κανει δοκιμες! Ειναι κολλημα με τα χρονια. ΥΓ κι εγω σε ηλικια "ζορικη" ειμαι. δες στο username ετος γεννησης. αχαχαχαχ! Καλη υγεια να εχουμε Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2020 από Elderman_19730
sndev Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Συμφωνούμε σε ολα αυτα! εγω στο θεμα υγείας κ μονο κολαω πουθενα αλλου κ επειδη δεν ειμαι ιδικός αυτο με ανχωνει κ τις εβαλα στην ακρη. Αρρωστακι σα κ μενα είσαι στα τεστ. Μια λεπτομέρεια μόνο. Αναφλέξεις εστω κ πολυ λιγοτερες ειχα κ στις grill grade καθως κολλούσε η λιγδα στις τρύπες, ομως σβήσανε πολυ πιο εύκολα.
@pnea1973 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έλα.. Όχι και κρίσιμη ηλικία οσοι είμαστε το 73..... Καμία γνώμη για τα κρέατα που έχει το Mart? Κάτι Αργεντίνικα έχει.. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2020 από @pnea1973 1
sndev Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Ειπα ειμαι σε μια ηλικια οχι σε κρίσιμη ηλικια😅 2
Elderman_19730 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 2 minutes ago, @pnea1973 said: Έλα.. Όχι και κρίσιμη ηλικία οσοι είμαστε το 73..... Καμία γνώμη για τα κρέατα που έχει το Mart? Κάτι Αργεντίνικα έχει.. Παιδια εγω mart ανθουσας εχω παρει (σε πολυ λογικες τιμες) κατι υπεροχες ribeye black angus ιρλανδιας κατι υπεροχες ουρουγουαης και κατι χαλια μαυρα μπιφτεκια απο black angus Ιρλανδιας. Που θα πεσεις ειναι! Τι προαλλες ειχε και kobe αλλα γαμωτο ειχε κομματι 6κιλο (λογικα για εστιατοριο) επι 60 το κιλο! Για ονομα του Θεους, και δεν το πηρα προφανως γιατι απλα... ειπαμε μαλακες αλλα ποσο μαλακες? Περιμενο να βρω σε πιο μικρο cut 6 minutes ago, sndev said: Συμφωνούμε σε ολα αυτα! εγω στο θεμα υγείας κ μονο κολαω πουθενα αλλου κ επειδη δεν ειμαι ιδικός αυτο με ανχωνει κ τις εβαλα στην ακρη. Αρρωστακι σα κ μενα είσαι στα τεστ. Μια λεπτομέρεια μόνο. Αναφλέξεις εστω κ πολυ λιγοτερες ειχα κ στις grill grade καθως κολλούσε η λιγδα στις τρύπες, ομως σβήσανε πολυ πιο εύκολα. Φιλε με θερμομετρα laser, με thermapen, με δευτερο πιστολι θερμομετρο.... ποτε μετραω την υδροψυξη στο pc, ποτε τις σχαρες και τον αερα στο bbq, η κυρα μου με κοιταει σα χαζη! Ειναι να μην κολλησεις μικροβιο. Το χομπι δεν ειναι μονο το bbq ψητο ειναι και να παιξεις. Το χομπι δεν ειναι να βαλεις ενα game στο pc ειναι να Mod-αρεις να γουσταρεις! νομιζω ιδιοι παλαβοι πρεπει να ειμαστε... 3
sndev Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) @Elderman_19730 Κάπως ετσι κανω κ γω με τις μοντες😱. τα πετας που τα πετας.. παρε κ ενα meater θα μου ανάψεις λαμπάδα θα δώσει αλλο νοημα στα ψησίματα σου κ τις θερμοκρασίες κρέατος. οσον αφορα το mart o @SagoniasSlutRos ειχε προτείνει μια πριζολα ανεφ οστου η οποία ήταν εξαιρετική που τη πείρα κ εγώ (4 κιλα ήταν το κομματι μου) απίστευτα νόστιμη. τα μπιφτέκια blank angus Ιρλανδίας απεσια σαν αχυρο με λιπος ήταν και γενικά οτι άλλο εχω παρει εκτός από το συγκεκριμένο κομματι τηs devesa δε με ικανοποίησε καθολου. ο κρεοπώλης στη γειτονια μου ειναι πολυ πιο ποιοτικος με ελληνικο μοσχάρι μάλιστα. επισης αν βρεθεί kobe με 60 το κιλο από mart να το μοιραστούμε με κάποιον είμαι μέσα.. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2020 από sndev 2
Kostasm45 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Παίδες αν έχεις δεί σε τι χημικά μπαίνει το αλουμίνιο για να του κάνεις ανοδίωση δεν βάζεις το φαγητό σου πάνω . 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Από the mart αξίζει αν βρείτε και tri tip black Angus στα 10€ το κιλό. Το πιο value for money. Το ψήνεις indirect αρχικά και το τελειώνεις direct μέχρι medium rare και βγαίνει λουκούμι. Λίγο προσοχή στη φορά που θα το κόψεις και είσαι άρχοντας. Πήγα το Σάββατο να πάρω και δεν είχε μείνει τπτ. 1
thomasIos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 11 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Από the mart αξίζει αν βρείτε και tri tip black Angus στα 10€ το κιλό. Το πιο value for money. Το ψήνεις indirect αρχικά και το τελειώνεις direct μέχρι medium rare και βγαίνει λουκούμι. Λίγο προσοχή στη φορά που θα το κόψεις και είσαι άρχοντας. Πήγα το Σάββατο να πάρω και δεν είχε μείνει τπτ. πως το ψήνετε αυτό, ολόκληρο ή το κόβετε σε μπριζόλες?
sndev Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 ολόκληρο αλλά είναι μεγάλο κομμάτι συνηθώς για 1 άτομο
bjj-p Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 και για 2 ατομα ειναι μεγαλα αν σκεφτεις οτι 350γρ ειναι η μεριδα. παιζει και ενα αλλο στο mart σπαλομιτα νομιζω σε σχετικα καλη τιμη αλλα γενικοτερα τα κομματι αυτα ειναι πανω απο 2 κιλα. δεν εχω βρει πως φτιαχνετε αυτο και πως το λενε διεθνως για να δω τροπους ψησιματος. θα ηταν καλο για δοκιμες σε μικροτερα κομματια. αν δε σ'αρεσει να το πεταξεις;
sndev Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) εξαρτάτε ποσό γαργαντουας είσαι, ετσι πάει κ η μεριδα 🤣 όταν μαζευόμαστε αντροπαρεα για bbq με "καλα" κρεατα υπολογίζουμε 750- 800 γρ το κεφαλι μετα το ψήσιμο δλδ κάπου κιλο..! ναι για φυσιολογικές καταστάσεις 300-350 γρ είναι εξαιρετική μερίδα! Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2020 από sndev 1
plasTOST Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Έχω πάρει αυτό το βουρτσάκι για να καθαρίζω τις σχάρες μετά το ψήσιμο και την πυρόλυση, το οποίο από την κάτω μεριά στην μέση έχει μία ροδέλα φαρδιά με βίδα. Περιπλανώμενος στο MART, βρήκα ανταλλακτικά για τέτοια βουρτσάκια (εννοώ το βουρτσάκι από κάτω) σετ 10 τμχ στα 2€. Όποιος ψάχνει ή θα ψάξει για το μέλλον να το έχει υπόψη του να μην αγοράσει εκ νέου όλο το σετ. 1 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, thomasIos είπε πως το ψήνετε αυτό, ολόκληρο ή το κόβετε σε μπριζόλες? ολοκληρο και το κοβουμε μετα σε λεπτες φετες. Για 2 ατομα ειναι κομπλε, γιατι σκεψου δεν πετας τπτ, οποτε βγαινει 500-550 στο ατομο. 1
jon_pallis Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Εντελώς Rookie στην ψησταριά υγραερίου. Πριν από 6 εβδομάδες πήρα μία Napoleon Rogue με 3+1. Έψησα με επιτυχία απλά (και φτηνά) κρέατα όπως σουβλάκια (κοτό/χοιρο), μπιφτέκια για hamburgers, κεμπάπ, απλή μοσχαρίσια, λουκάνικα (μοσχάρι/χοιρο/αγριόχοιρο) και παϊδάκι(αρνί). Από την ημέρα που αγοράστηκε δεν έχει χάσει ΣΚ σε ψήσιμο (βοηθάει και ο CoViD). 12 ψησίματα δηλαδή. 1ον Απλά ως σχόλιο, με εντυπωσιάζει πόσο κρατάτει η φιάλη μου - έχει αγοραστεί ΚΑΙ εφεδρική 2ον Ερώτηση Α: Τί κάνουμε για να γλυτώσουμε αναφλέξεις στα πολύ λιπαρά κρέατα; 3ον Ερώτηση Β: Δεδομένης της απειρίας, σε τί κρέας, σε τί μέρος και σε τί ψήσιμο προτείνετε να πάω; Θέλω να δοκιμάσω να κάνω πράγματα αλλά δεδομένης της απειρίας, δεν λέει να πάω σε κομμάτια/μέρη κρέατα που αν αποτύχω θα κλαίω 100€. Μέχρι τώρα αποτυχία δεν υπήρξε αλλά και να είχε υπάρξει, δεν θα είχε πονέσει η τσέπη. Edit: ας αφήσουμε εκτός συζήτησης το ψάρι........... Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2020 από jon_pallis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα