tsiro7 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 14 λεπτά πριν, aloop είπε Πολύ ωραίο φαίνεται. Να σε ρωτήσω κάτι, καπνιστηρί βλέπω είναι DIY με ταψάκι και αλουμινόχαρτο, έκανε δουλειά, καταλάβαινες γεύση καπνιστού. Το λέω γιατί εγώ όσος προσπάθειες έκανα δεν κατάφερα να καπνίσω κανένα κομμάτι. Κάτι σίγουρα κάνω λάθος. Ναι ένα απλό ταψακι μια χρήσης είναι με μερικές τρύπες από πάνω, μια χαρά δουλεια έκανε. Για να καπνισεις κάτι θέλει πολλές ώρες όμως. 9 λεπτά πριν, slk200gr είπε κοτοπουλο δεν ειπες οτι ειναι?μηπως στους 74 βαθμους? Όχι κότσι χοιρινό αλλά το ήθελα πιο ζουμερό μπορεί να φταίει και το κρέας, λόγω καραντίνας δεν ήθελα να αλλάξω δήμο να πάω στο χασαπη μου.
slk200gr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, tsiro7 είπε Όχι κότσι χοιρινό αλλά το ήθελα πιο ζουμερό μπορεί να φταίει και το κρέας, λόγω καραντίνας δεν ήθελα να αλλάξω δήμο να πάω στο χασαπη μου. χμμ ,για χοιρινι εγω το κανω στους63-65 και βγαινει παρα πολυ καλο και ζουμερο
tsiro7 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 50 λεπτά πριν, plasTOST είπε Αξίζει η αγορά της βάσης για ψήσιμο κοτόπουλου της weber στα 50 €? Είναι αυτή με το ταψάκι από κάτω.https://www.skroutz.gr/s/13854272/Weber-Αλουμινένιο-Στήριγμα-Κοτόπουλου-6731.html Μπορείς να βάλεις το κοτόπουλο να κάτσει σε ένα κουτί μπύρας μισού λίτρου μέσα σε ένα ταψακι. Την ίδια δουλειά θα κάνεις μέχρι να πάρεις κάποιο σκεύος. Μην αδειάσεις την μπύρα από το κουτί ε 😁 1 λεπτό πριν, slk200gr είπε χμμ ,για χοιρινι εγω το κανω στους63-65 και βγαινει παρα πολυ καλο και ζουμερο Σε low and slow ψησίματα σε όσα βίντεο έχω δει με συνταγές τα αφήνουν να πιάσουν 92. Στους 140 που το έψηνα με εσωτερική 70 φαίνονταν άψητο ακόμα. 1
aloop Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, tsiro7 είπε Ναι ένα απλό ταψακι μια χρήσης είναι με μερικές τρύπες από πάνω, μια χαρά δουλεια έκανε. Για να καπνισεις κάτι θέλει πολλές ώρες όμως. Το δικό μου θέμα, είναι ότι δε βγάζει καπνό το καπνιστηρι. Την διάρκεια την έχω (1,5 ώρα περίπου) αλλά τζίφος από καπνό . Τα μουλιάζεις τα ροκανίδια, αν ναι πόση ώρα, πόση ποσότητα βάζεις , μια χούφτα ας πούμε ή κανένα ποτήρι, πολλές τρύπες στο αλουμινόχαρτο; Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά, προσπαθώ να καταλάβω τα λάθη μου.
slk200gr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, tsiro7 είπε Μπορείς να βάλεις το κοτόπουλο να κάτσει σε ένα κουτί μπύρας μισού λίτρου μέσα σε ένα ταψακι. Την ίδια δουλειά θα κάνεις μέχρι να πάρεις κάποιο σκεύος. Μην αδειάσεις την μπύρα από το κουτί ε 😁 Σε low and slow ψησίματα σε όσα βίντεο έχω δει με συνταγές τα αφήνουν να πιάσουν 92. Στους 140 που το έψηνα με εσωτερική 70 φαίνονταν άψητο ακόμα. ναι την ειδα την φωτο στους 70 αλλα και παλι περιεργο μου φαινεται ,βασικα οταν ψηνω σε παραπανω βαθμους γιατι κατι δεν με κολλαει στο ματι παντα μου βγαινει πιο στεγνο
tsiro7 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, slk200gr είπε ναι την ειδα την φωτο στους 70 αλλα και παλι περιεργο μου φαινεται ,βασικα οταν ψηνω σε παραπανω βαθμους γιατι κατι δεν με κολλαει στο ματι παντα μου βγαινει πιο στεγνο Την άλλη φορά θα το βγάλω στους 82 πάντως. 14 λεπτά πριν, aloop είπε Το δικό μου θέμα, είναι ότι δε βγάζει καπνό το καπνιστηρι. Την διάρκεια την έχω (1,5 ώρα περίπου) αλλά τζίφος από καπνό . Τα μουλιάζεις τα ροκανίδια, αν ναι πόση ώρα, πόση ποσότητα βάζεις , μια χούφτα ας πούμε ή κανένα ποτήρι, πολλές τρύπες στο αλουμινόχαρτο; Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά, προσπαθώ να καταλάβω τα λάθη μου. Τα μουλιαζω 40 λεπτά, ποσότητα μέχρι να γεμίσει το ταψακι τελείως και μετά τρύπες από πάνω όχι πολλές περίπου 10 αν θες κάνεις και από κατω. Δες σχετικά βίντεο στο YouTube έχει πάρα πολλά. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2020 από tsiro7 2
slk200gr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, tsiro7 είπε Την άλλη φορά θα το βγάλω στους 82 πάντως. θελει δοκιμες 1
phanispal Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, tsiro7 είπε Όχι κότσι χοιρινό αλλά το ήθελα πιο ζουμερό μπορεί να φταίει και το κρέας, λόγω καραντίνας δεν ήθελα να αλλάξω δήμο να πάω στο χασαπη μου. Φαίνεται και στη φωτογραφία ότι έχει στεγνώσει, είναι όπως τρώνε γενικά οι Έλληνες το χοιρινό, καλοψημένο (νομίζουν) δηλαδή στεγνό. Αλλά αφού το έβγαλες στους 92°C, που λογικά σημαίνει ότι ανέβηκε κι άλλο όταν το έβγαλες απ' τη φωτιά, νομίζω είναι λογικότατο το αποτέλεσμα. Και οι 85°C που λες για την επόμενη φορά για μένα είναι πολύ. Δοκίμασέ το, αλλά νομίζω ότι θα καταλήξεις σε χαμηλότερη θερμοκρασία αν το θες ζουμερό. 2 1
plasTOST Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, tsiro7 είπε Μπορείς να βάλεις το κοτόπουλο να κάτσει σε ένα κουτί μπύρας μισού λίτρου μέσα σε ένα ταψακι. Την ίδια δουλειά θα κάνεις μέχρι να πάρεις κάποιο σκεύος. Μην αδειάσεις την μπύρα από το κουτί ε 😁 Αυτό έχω στο μυαλό μου απλά αντί για κουτί μπύρας λόγω χρωματισμένης επιφάνειας θα βάλω κουτάκι από νουνού με την αντίστοιχη μπύρα/κρασί κλπ Έμμεσο ψήσιμο στους 150 περίπου για όση ώρα χρειαστεί! Όταν με το καλό το κάνω θα αναφέρω εντυπώσεις
panos_ace Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, tsiro7 είπε Μπορείς να βάλεις το κοτόπουλο να κάτσει σε ένα κουτί μπύρας μισού λίτρου μέσα σε ένα ταψακι. Την ίδια δουλειά θα κάνεις μέχρι να πάρεις κάποιο σκεύος. Μην αδειάσεις την μπύρα από το κουτί ε 😁 Σε low and slow ψησίματα σε όσα βίντεο έχω δει με συνταγές τα αφήνουν να πιάσουν 92. Στους 140 που το έψηνα με εσωτερική 70 φαίνονταν άψητο ακόμα. Δεν πρέπει να αδειάσει καποια ποσότητα; Το 1/3 έστω της μπυρας έστω
PJK Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Στα πολύωρα ψησίματα μεγάλων κομματιών σε χαμηλή θερμοκρασία (το 140 είναι πολύ χαμηλό) το κρέας πρέπει να είναι τυλιγμένο -τουλάχιστον στην αρχή- αλλιώς στεγνώνει. Προτιμήστε μεγαλύτερη θερμοκρασία και λιγότερο χρόνο. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, phanispal είπε Φαίνεται και στη φωτογραφία ότι έχει στεγνώσει, είναι όπως τρώνε γενικά οι Έλληνες το χοιρινό, καλοψημένο (νομίζουν) δηλαδή στεγνό. Αλλά αφού το έβγαλες στους 92°C, που λογικά σημαίνει ότι ανέβηκε κι άλλο όταν το έβγαλες απ' τη φωτιά, νομίζω είναι λογικότατο το αποτέλεσμα. Και οι 85°C που λες για την επόμενη φορά για μένα είναι πολύ. Δοκίμασέ το, αλλά νομίζω ότι θα καταλήξεις σε χαμηλότερη θερμοκρασία αν το θες ζουμερό. Σε low and slow καπνισμα νομιζω οτι και το μοσχαρι τοσο περιπου το βγαζεις. Εχει να κανει με το εσωτερικο λιπος και το κολαγονο που θες να λιωσει. The ideal temperature of a properly smoked brisket is 195°F (90°C), but keep in mind that the internal temp of the brisket can increase by 10 degrees even after it's been removed from the grill. The last thing you want is to overcook your brisket, which results in dry, chewy meat. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2020 από SagoniasSlutRos 1 1
Daliar Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, plasTOST είπε Αξίζει η αγορά της βάσης για ψήσιμο κοτόπουλου της weber στα 50 €? Είναι αυτή με το ταψάκι από κάτω.https://www.skroutz.gr/s/13854272/Weber-Αλουμινένιο-Στήριγμα-Κοτόπουλου-6731.html Υπάρχει και αυτο που λενε οτι κάνει https://www.amazon.co.uk/dp/B075NJPY8R/ref=cm_sw_r_cp_apa_fabt1_sU9UFb41EH62E 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, Daliar είπε Υπάρχει και αυτο που λενε οτι κάνει https://www.amazon.co.uk/dp/B075NJPY8R/ref=cm_sw_r_cp_apa_fabt1_sU9UFb41EH62E Αυτό έχω εγώ
adnis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Αυτό έχω εγώ https://www.amazon.com/Weber-8838-Gourmet-Barbeque-Poultry/dp/B009IH0PVU Εγώ παιδιά έχω αυτό της weber που ναι μεν είναι ακριβό (κλασσικές"δυνατές" εταιρίες) αλλά βγαίνει το "ποτηράκι" που έχει στη μέση και γίνεται και καθαρά καλάθι λαχανικών
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα